QUOTE(rugegele23 @ 2008 10 06, 16:19)
Prisiskaiciau cia visokiu komentaru, ir susibalamutinau... jauciu darysiu su dviem biskvito lakstais, vietoj sausainiu... ir citrinos nedesiu, o verciau apelsino sultis. Tik kaip ten tos zelatinos nesupylus per greit, kad nesigautu koks gumulas
O gal kas galetu man patarti, jei as daryciau 22 cm formoj su puse normos kremo, ir dviem lakstais biskvito, ar uztektu kremo? ir ar nebutu per sausa su dviem biskvito lakstais? gal geriau visgi su vienu daryt?
O gal kas galetu man patarti, jei as daryciau 22 cm formoj su puse normos kremo, ir dviem lakstais biskvito, ar uztektu kremo? ir ar nebutu per sausa su dviem biskvito lakstais? gal geriau visgi su vienu daryt?
Aš dariau 26 cm diametro torto formoje. tokią nurodė ir pirmojo recepto savininke Smike. Išsikepiau biskvitą iš 6-ių kiaušinių ir perpjoviau perpus. Tai kremo du sluoksniai buvo tokio paties storio kaip ir biskvito sluoksniai ir dar šonams reikėjo kremo aptepimui. Aišku biskvitas kad nebūtų sausas , sulaisčiau sirupu ir pan. Dar ant abiejų biskvito sluoksnių patepiau juodųjų serbentų uogienės. Viską nuosekliai gal rytoj atrasiu laiko parašyti, jei kam pasirodys įdomu.
Tortas nesigavo labai aukštas, manyčiau pats tas. O 22 cm formoje darant su 2 biskvito sluoksniais, norint išlaikyti torto vaizdo ir skonio proporcijas, reikėtų produktų kiekį kremui mažinti 30 procentų, o biskvitą kepti iš 4-5 kiaušinių.