Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu

QUOTE(rugegele23 @ 2008 10 06, 16:19)
Prisiskaiciau cia visokiu komentaru, ir susibalamutinau... jauciu darysiu su dviem biskvito lakstais, vietoj sausainiu...  ir citrinos nedesiu, o verciau apelsino sultis. Tik kaip ten tos zelatinos nesupylus per greit, kad nesigautu koks gumulas  g.gif

O gal kas galetu man patarti, jei as daryciau 22 cm formoj su puse normos kremo, ir dviem lakstais biskvito, ar uztektu kremo? ir ar nebutu per sausa su dviem biskvito lakstais? gal geriau visgi su vienu daryt?


Aš dariau 26 cm diametro torto formoje. tokią nurodė ir pirmojo recepto savininke Smike. Išsikepiau biskvitą iš 6-ių kiaušinių ir perpjoviau perpus. Tai kremo du sluoksniai buvo tokio paties storio kaip ir biskvito sluoksniai ir dar šonams reikėjo kremo aptepimui. Aišku biskvitas kad nebūtų sausas , sulaisčiau sirupu ir pan. Dar ant abiejų biskvito sluoksnių patepiau juodųjų serbentų uogienės. Viską nuosekliai gal rytoj atrasiu laiko parašyti, jei kam pasirodys įdomu.
Tortas nesigavo labai aukštas, manyčiau pats tas. O 22 cm formoje darant su 2 biskvito sluoksniais, norint išlaikyti torto vaizdo ir skonio proporcijas, reikėtų produktų kiekį kremui mažinti 30 procentų, o biskvitą kepti iš 4-5 kiaušinių. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letunė: 06 spalio 2008 - 21:17
As dariau is puses normos kazkada i 17 cm forma,tai pats buvo.tai man rodos is visos mases didelis gausis...ir labai skanus.as tik biskvita vietoj pagrindo deciau,nes bent man tai labai sausainiai trupejo..nors visi vistiek gyre tongue.gif

teisingai ,o kazkada dariau ir su biskvitu ..pjoviau biskvita per puse ir puses kremo uzteko kuo puikiausiai ..labai skaniai gavos (nors cia jau daug improvizavau blush2.gif )
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 06 spalio 2008 - 21:17
QUOTE(Letunė @ 2008 10 06, 22:10)
Aš dariau 26 cm diametro torto formoje. tokią nurodė ir pirmojo recepto savininke Smike. Išsikepiau biskvitą iš 6-ių kiaušinių ir perpjoviau perpus. Tai kremo du sluoksniai buvo tokio paties storio kaip ir biskvito sluoksniai ir dar šonams reikėjo kremo aptepimui. Aišku biskvitas kad nebūtų sausas , sulaisčiau sirupu ir pan. Dar ant abiejų biskvito sluoksnių patepiau juodųjų serbentų uogienės. Viską nuosekliai gal rytoj atrasiu laiko parašyti, jei kam pasirodys įdomu.



Idomu man smile.gif
Atsakyti
Aguonėle, va čia tai suprantu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif gabaliukas, aš irgi dariau su biskvitu, nelabai man patinka sausaininis pagrindas, kietas kažkoks, o pats tortas wub.gif tirpstantis burnoj.

Nu nežinau, aš iš 6 kiaušinių biskvitą (26 cm) į 3 lakštus pjaustau, ar neperstorai gaunasi pjaunant į 2?. Rugegele23, iš viso kiekio masės tikrai daug gaunasi - man ant biskvitinio pagrindo 26 cm formon netilpo visas kremas, pamenu dar dalį supyliau silikoninėn kekso formon ir po to kaip žėlę suvalgėm. Atkreipkit dėmesį į pagrindiniam recepte "16 g želatinos" - mano protu MAŽAI, imk 30-40 g, per kieta tiiiikrai nebus. Dar turiu pasižymėjus svarbų momentą, gal pravers "Grietinėlę įmaišyti reikia tada, kai masė būna pilnai atšalusi ir pradėję formuotis drebučiai, bet permaišius masę ji dar išsilygina. Svarbu nepražiopsoti to momento, nes kitaip nesigaus vienalytė masė." Sėkmės 4u.gif

Čia mano paskutiniojo daryto su mascarpone torto nuotraukos. Ech, ir senokai gi tai buvo doh.gif:

user posted image

user posted image
Atsakyti
Mergaites, kas man gali patarti ax.gif
Kas bus, jei nedesiu i krema grietineles g.gif , paragavau surio (pirma karta), tai jis labai labai riebus. doh.gif
Vyras mane isvarys, nes jam grietinele nelabai patinka, ispeike mano juoda miska, kad su grietinele, sake, kad kita karta su kitu kremu daryciau blink.gif , nors visi kiti jau kaip gyre, aciu dievui, kad medutije jos nesijaute. Na siek tiek ne i tema parasiau, bet atleiskit. blush2.gif

Tai, idomu, kas bus, jei tik suri su naturaliu jogurtu isplaksiu g.gif ir gal zelatinos ideti kiek? Nusipirkau gi akcijinio surio, tai gi neismest. Padekit. 4u.gif
Atsakyti
Tai aisku , kad nedek , o tuo labiau , kad brangiausiam heart.gif nepatinka , truputi gaugiau ipilk jogurto , o del zelatinos ..... na gal nedaugink , paskui bus kaip kramtoske tongue.gif
Papildyta:
Atkreipiau demesi i paskutinio tortuko nuotrauka , as tai storesni dedu biskvita , ji truputi sulieju sirupu , o tai taip tai man jis kaip zele tortas atrodo ( bet aisku vistiek labai skanus buna )user posted image
Atsakyti
Pagalvojau, kad darysiu su persiku jogurtu ir konserv. persikais. ax.gif Jeigu 0,5 kg. surio (du mazi indeliai) ir 0,5 ml. jogurto, tokio nelabai skysto, tai kiek reiketu tos zelatinos deti. Nelabai turiu praktikos su zelatina. Tikrai, kad guma nesigautu,
bet kad ir sustingtu kiek.

Turiu želatina Dr. Oetker. Ten parasyta, kad visas kiekis (20 gr.) 1 l. vandens. o cia gi kaip ir gan tirsta mase turetu buti. Tai gal kokie tik 5 gr. g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 08 spalio 2008 - 11:03
Oi ne ne ne ne schmoll.gif , 5 g. tikrai mazai , tu paskaiciuok : 0,5 surio +0,5 jogurto = 1 litras ! , o ant pakelio ir parasyta , kad 20g. vienam litrui , as deciau visa pakeli , juk tie 5g. tik vienas arbatinis saukstelis , ir dar !!! paskaityk ka raso pora zinuciu auksciau ( nepamenu kas doh.gif ) apie zelatina ....
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 08, 11:28)
Atkreipiau demesi i paskutinio tortuko nuotrauka , as tai storesni dedu biskvita , ji truputi sulieju sirupu , o tai taip tai man jis kaip zele tortas atrodo ( bet aisku vistiek labai skanus buna )

Visiškai su tavim sutinku dėl biskvito (nors jis nebuvo toks plonytis, kitose fotkėse, kurių nedėjau ir iš kitos pusės nufotkinta tikrai storesnis atrodo, čia matyt kreivai biskvitą perpjoviau, o šita fotkė pasirodė gražesnė blush2.gif ). Man laaabai patinka aguonėlės torto gabaliukas su dviem biskvito sluoksniais ir želiukais. Manau darysiu tokį, viens prie vieno ir kremo pusę porcijos imsiu.
Inočka, čia aš rašiau apie želatiną kiek aukščiau. Tik nesudurniuok su 5 g želatinos, nesustings. Jei tavo Dr. Oetker želatina tai 1 pak. (20 g) ant 1 l masės turėtų užtekti (nors aš dar kokį arbatinį šaukštelį apsidraudimui įberčiau). O ant viso kiekio produktų tai kažkur 30-40 g reikėtų. Pradžioj temos merginos daug rašė apie želatiną, kitos net 40 g jos dėjo ir aš visiškai su jom sutinku, tortas tiiikrai neguminis gaunasi ir puikiai laiko formą.
Kaip įdomu dėl torto riebumo biggrin.gif , ant kiek visų skoniai skiriasi biggrin.gif , o aš mastau jogurto mažiau dėt, o grietinėlės daugiau, kad kremas dar kremiškesnis būtų user posted image. Nu bet tu ir duodi vieną tortą po kito darai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 10 08, 13:58)
Nu bet tu ir duodi vieną tortą po kito darai thumbup.gif

Aga, prasidejo kazkokia tortoManija lotuliukas.gif . Draugai sekmadieni ateina.
Esu gyvenime kepusi tik 2-ju rusiu tortus (medaus, pagal savo recepta ir otelas, recepta parasiau i tortu tema), Taip kas pusmeti ir keiciu tai viens, tai kits. O apie papuosima net kalbos nebuvo. O cia tiek skanumynu radau, o dar ir papuostu superiskai, tai kaip cia nesusigundysi. ax.gif
O gi viskas prasidejo nuo ciupciuko obuoliu pyrago su manais, kuris man niekaip nekilo. blush2.gif
Daug obuoliu turiu, tai ir ieskojau ka cia iskepti. O paskui kaip radau dar kitas temas... doh.gif

Tiksliai, obuoliu dar balkone turiu beveik maisa, toj uzmigdysiu savo drauge ir einu kepti pyraga su manais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 08 spalio 2008 - 14:20
Na ka, ir as jau pasidariau pagaliau si torta smile.gif Laukiu kada sustings rolleyes.gif
Sakykit man jus, kurios esate dariusios si torta, jo ta mase kai padarote buna panasi i varske ar turi buti kaip tirstas jogurtas (turiu omeny pacia mases isvaizda, ne tirstuma)? O ir suvelt man jo neisejo unsure.gif gal per velai bandziau velti.. Manau kad greit sustingo nes zalatinos daug dejau. Tai tik subraiziau del vaizdo.
Ir zalatina man kazkaip susitrauke, gumuliukais, bet ne visa. Aj zodziu..
Oj nezinau kas ten gausis..Baisu net bus rytoj ragaut. Ot bus sposas, kai per vyro gimtadieni istrauksiu ji, o jis bus fu.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @zemuoge@: 13 spalio 2008 - 14:13
QUOTE(@zemuoge@ @ 2008 10 13, 16:06)
Na ka, ir as jau pasidariau pagaliau si torta smile.gif Laukiu kada sustings rolleyes.gif
Sakykit man jus, kurios esate dariusios si torta, jo ta mase kai padarote buna panasi i varske ar turi buti kaip tirstas jogurtas (turiu omeny pacia mases isvaizda, ne tirstuma)? O ir suvelt man jo neisejo unsure.gif gal per velai bandziau velti.. Manau kad greit sustingo nes zalatinos daug dejau. Tai tik subraiziau del vaizdo.
Ir zalatina man kazkaip susitrauke, gumuliukais, bet ne visa. Aj zodziu..
Oj nezinau kas ten gausis..Baisu net bus rytoj ragaut. Ot bus sposas, kai per vyro gimtadieni istrauksiu ji, o jis bus fu.. unsure.gif

Bus viskas gerai, nesijaudink.
Ir nuotraukyte mum paskui parodyk mirksiukas.gif
Man atrodo, kad daugiau i jogurta buvo panasi mase.
Atsakyti