Va, radau ta zadeta biskvito recepta, jis turetu labai tikti sitam tortui su suriu.
Man jis patinka, kad neturi specifinio biskvito kvapo ir labai tolygiai iskila, viduriukas man ne karto nebuvo iskiles daugiau nei krastai.
Migdolu biskvitas:
5 kiausiniai
4 val. saukstai balto vyno (as darau su vynogiu sult.)
150 gr. cukraus
1 arb. saukst. citrinos sulciu,
1 citrinos zevele (smulkinta)
125 gr. miltu
125 gr. smulkintu migdolu
Lengvai suplakti trynius su siltu vynu/sultimi, 100 gr. cukr ir smulkinta zevele. Suplakti baltymus su likusiu cukrumi ir citr. sult. Sumaisyti baltymu ir tryniu mase, maisant ideti miltu ir migdolu.
Kepti 25-30 min, t 180 laipsniu
Forma 26-28 cm. Buna apie 5-5,5 cm auksciu. Tai galima daryti is puses normos, kad butu tinkamas mascarpone tortui. O galima perpjauti per puse, kai atves su siulu ir likusia dali ideti i saldikli. Jam nieko neatsitiks.
Pabandykit, jei netingit, rekomenduoju.
tai ar pavyko kam nors padaryti torta panasu i maximini maskarpones? jei taip, tai pgl kuri recepta?
QUOTE(MAMICY @ 2008 10 05, 12:41)
tai ar pavyko kam nors padaryti torta panasu i maximini maskarpones? jei taip, tai pgl kuri recepta?
Pati dar nedariau, bet perskaiciau visa tema ir supratau, kad tokio kaip maximoje niekam nepavyko padaryti , Pas visas gavosi daug geresnis
QUOTE(Inočka @ 2008 10 06, 06:54)
Pati dar nedariau, bet perskaiciau visa tema ir supratau, kad tokio kaip maximoje niekam nepavyko padaryti , Pas visas gavosi daug geresnis
ech gaila... as pgl kazkuri recepta bandziau, tai gavosi ne tas... noriu maximinio...
QUOTE(smike @ 2004 09 09, 17:27)
Pagrindas:
120 g sviesto,
200 g biskvitiniu sausainiu
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
pagrindui sausainius sutrupinti, o sviesta islydyti. Isardoma forma iskloti kepimo popieriumi ir sudeti sausainius sumaisytus su sviestu. Pavirsiu islyginti ir paspausti. Atsaldyti 30 min.
Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Ismaisyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru. Zelatina pasildyti kol issileis. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele. Mase supilti ant sausainiu ir idet i saldytuva.
120 g sviesto,
200 g biskvitiniu sausainiu
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
pagrindui sausainius sutrupinti, o sviesta islydyti. Isardoma forma iskloti kepimo popieriumi ir sudeti sausainius sumaisytus su sviestu. Pavirsiu islyginti ir paspausti. Atsaldyti 30 min.
Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Ismaisyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru. Zelatina pasildyti kol issileis. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele. Mase supilti ant sausainiu ir idet i saldytuva.
O sakykit, pagal si recepta gaminant torta, kokio skersmens jis gaunasi? Mat as turiu formas 23cm ir 28cm. Noretusi to didesnio.. mat sveciu bus nemazai Ar nebutu jis per zemas?
Sese sake, kad labai skanus tortas su suriu, bet as niekad neragavus.. reiks kada pabandyt.
Jau reikia mastyt ka sventem gaminsiu is saldumynu
Jau reikia mastyt ka sventem gaminsiu is saldumynu
QUOTE(@zemuoge@ @ 2008 10 06, 13:50)
O sakykit, pagal si recepta gaminant torta, kokio skersmens jis gaunasi? Mat as turiu formas 23cm ir 28cm. Noretusi to didesnio.. mat sveciu bus nemazai Ar nebutu jis per zemas?
Va, va
ir as to paties kaip tik norejau paklaust. Turiu namie tik 28 cm forma. O cia savaitgaliui draugai i svecius prisiprase ant sushi, tai dar pazadejau torciuka padaryti . Nusipirkau surio per akcija maximoje, tai reikia isbandyti. Nesu dariusi.
Prisiskaiciau cia visokiu komentaru, ir susibalamutinau... jauciu darysiu su dviem biskvito lakstais, vietoj sausainiu... ir citrinos nedesiu, o verciau apelsino sultis. Tik kaip ten tos zelatinos nesupylus per greit, kad nesigautu koks gumulas
O gal kas galetu man patarti, jei as daryciau 22 cm formoj su puse normos kremo, ir dviem lakstais biskvito, ar uztektu kremo? ir ar nebutu per sausa su dviem biskvito lakstais? gal geriau visgi su vienu daryt?
Ech, nepagalvojau, kad darysiu toki torta, tai nenusipirkau akcijinio surio
O gal kas galetu man patarti, jei as daryciau 22 cm formoj su puse normos kremo, ir dviem lakstais biskvito, ar uztektu kremo? ir ar nebutu per sausa su dviem biskvito lakstais? gal geriau visgi su vienu daryt?
Ech, nepagalvojau, kad darysiu toki torta, tai nenusipirkau akcijinio surio
Tiek daug dariusiu si torta ir nejaugi neatsiras tu, kurios parasytu kokio skersmens formas naudojot? Ar uztektu visko 28cm formai?
QUOTE(@zemuoge@ @ 2008 10 06, 18:48)
Tiek daug dariusiu si torta ir nejaugi neatsiras tu, kurios parasytu kokio skersmens formas naudojot? Ar uztektu visko 28cm formai?
As savaitgali kaip tik dariau si torciuka, naudojau 24cm istrizaines formine tai buvo mases iki pat virsaus Manau drasiai gali daryt ir 28cm tortinej
QUOTE(Laurita_22 @ 2008 10 06, 17:53)
As savaitgali kaip tik dariau si torciuka, naudojau 24cm istrizaines formine tai buvo mases iki pat virsaus Manau drasiai gali daryt ir 28cm tortinej
Aciukas tada bandysiu daryti si savaitgali, vyro gimtadienio proga