Kazkur viena akim skaiciau, kad kazkuri forumiete norejo recepto su mascarpone suriu. Pasiknisau savo popieriuose ir radau. Na, negarantuoju kad bus lygiai toks kaip Maximos, nes dar nebandytas.
Tiesa, pagrindas pagal recepta yra nekeptas, jei norit galit kept plona biskvita.
Taigi:
Pagrindas:
120 g sviesto,
200 g biskvitiniu sausainiu
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
pagrindui sausainius sutrupinti, o sviesta islydyti. Isardoma forma iskloti kepimo popieriumi ir sudeti sausainius sumaisytus su sviestu. Pavirsiu islyginti ir paspausti. Atsaldyti 30 min.
Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Ismaisyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru. Zelatina pasildyti kol issileis. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele. Mase supilti ant sausainiu ir idet i saldytuva. Kai mase jau bus apstingus sakute susiausti pavirsiu (nepadaryti to per velai, nes gausis isdraskymai, o ne pasiausimas
) kai pilnai po 3 val sustings apdeti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra. Viskas!
Turetu iseiti nemenkas, todel formos geriau nepamazinti!
noriu savo panelei pirmo gimtadienio proga šį torčiuką iškepti. Tik neaišku va šita vieta" ismaišyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru" o paskui "Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina" tai dalį joguto sumaišyti su sūriu iš karto, o kitą dalį įmaišyti vėliau?? Ir "Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele" o per kiek panašiai laiko ta masė turi pradėt stingti, kad jau maišyt tą grietinėlę