Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu

QUOTE(lapute33 @ 2008 07 01, 11:53)
Mamytes o kazin jeigu dar ideciau i torto vidu braskiu, ar neisileis viskas  unsure.gif
ar uztektu tik daugiau zelatinos ideti  g.gif
o tos blizgancios puosmenos gaunamos tiesiog panardinus vaisius i zele?  ax.gif


na dar nemamyte bet atsakysiu, taigi idejau as tas braskes i vidu su mascarpones suriu..viskas labai gerai....niam gaila dabar ne...
Atsakyti
QUOTE(dendule @ 2008 07 03, 17:43)
na dar nemamyte bet atsakysiu, taigi idejau as tas braskes i vidu su mascarpones suriu..viskas labai gerai....niam gaila dabar ne...

Kol ta torta pasidarysiu ir braskiu sezonas baigsis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2004 09 09, 18:27)
Kazkur viena akim skaiciau, kad kazkuri forumiete norejo recepto su mascarpone suriu. Pasiknisau savo popieriuose ir radau. Na, negarantuoju kad bus lygiai toks kaip Maximos, nes dar nebandytas.  wink.gif Tiesa, pagrindas pagal recepta yra nekeptas, jei norit galit kept plona biskvita.
Taigi:

Pagrindas:
120 g sviesto,
200 g biskvitiniu sausainiu

Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles

pagrindui sausainius sutrupinti, o sviesta islydyti. Isardoma forma iskloti kepimo popieriumi ir sudeti sausainius sumaisytus su sviestu. Pavirsiu islyginti ir paspausti. Atsaldyti 30 min.
Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Ismaisyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru. Zelatina pasildyti kol issileis. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele. Mase supilti ant sausainiu ir idet i saldytuva. Kai mase jau bus apstingus sakute susiausti pavirsiu (nepadaryti to per velai, nes gausis isdraskymai, o ne pasiausimas  wink.gif ) kai pilnai po 3 val sustings apdeti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra. Viskas!  smile.gif
Turetu iseiti nemenkas, todel formos geriau nepamazinti!  smile.gif



noriu savo panelei pirmo gimtadienio proga šį torčiuką iškepti. Tik neaišku va šita vieta" ismaišyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru" o paskui "Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina" tai dalį joguto sumaišyti su sūriu iš karto, o kitą dalį įmaišyti vėliau?? Ir "Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele" o per kiek panašiai laiko ta masė turi pradėt stingti, kad jau maišyt tą grietinėlę doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Rasiunia @ 2008 07 15, 16:11)
noriu savo panelei pirmo gimtadienio proga šį torčiuką iškepti. Tik neaišku va šita vieta" ismaišyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru" o paskui "Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina" tai dalį joguto sumaišyti su sūriu iš karto, o kitą dalį įmaišyti vėliau?? Ir "Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele" o per kiek panašiai laiko ta masė turi pradėt stingti, kad jau maišyt tą grietinėlę doh.gif


Gaminau ir as praeita savaite si tortuka, tai galiu pasakyti kaip dariau 4u.gif sumaisiau jogurta, suri, cukru ir vieno apelsinu sultys. isbrinkinau zelatina, ja pakaitinau ant puodo su karstu vandeniu kol istirpo, tada idejau i zelatina pora geru saustu jogurto ir surio mases ir gerai ismaisiau, tada ta zelatinos mase supyliau i likusia surio mase ir labai gerai ismaisiau (tokiu budu nesigauna zelatinos gumuleliu). Beje naudojau Dr. Oetker zelatina (dejau apie 30g, bet butu uzteke ir kokiu 25g) tai surio mase pradejo stingti po kokiu 2-3 min, nebespejau net grietineles issiplakti doh.gif Tai teko improvizuoti smile.gif dejau antra biskvito sluoksni o ant virsau dejau plakta grietinele. Beje i torto vidu dejau konservuotu persiku, braskiu ir melyniu. Bandysiu veliau dar nuotraukyte ideti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lapute33 @ 2008 07 16, 15:44)
Gaminau ir as praeita savaite si tortuka, tai galiu pasakyti kaip dariau  4u.gif  sumaisiau jogurta, suri, cukru ir vieno apelsinu sultys. isbrinkinau zelatina, ja pakaitinau ant puodo su karstu vandeniu kol istirpo, tada idejau i zelatina pora geru saustu jogurto ir surio mases ir gerai ismaisiau, tada ta zelatinos mase supyliau i likusia surio mase ir labai gerai ismaisiau (tokiu budu nesigauna zelatinos gumuleliu). Beje naudojau Dr. Oetker zelatina (dejau apie 30g, bet butu uzteke ir kokiu 25g) tai surio mase pradejo stingti po kokiu 2-3 min, nebespejau net grietineles issiplakti  doh.gif Tai teko improvizuoti  smile.gif  dejau antra biskvito sluoksni o ant virsau dejau plakta grietinele. Beje i torto vidu dejau konservuotu persiku, braskiu ir melyniu. Bandysiu veliau dar nuotraukyte ideti  4u.gif


blyn...nestingsta doh.gif doh.gif
Atsakyti
Sian valgiau parduotuvini, tai padariau isvada, kad mano pagamintas skanesnis blush2.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasiunia @ 2008 07 16, 20:49)
blyn...nestingsta doh.gif  doh.gif


Kazin kame problema g.gif Man tai taip greit sustingo kad net grietineles nespejau ideti doh.gif
Atsakyti
O cia mano menas ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(lapute33 @ 2008 07 19, 16:44)
O cia mano menas  ax.gif
user posted image

Kaip skaniai atrodo essen.gif O pagal kuri recepta darei?
As pries kuri laika dariausi tai man nei sustingo,nei graziai atrode,nei skaniai gavosi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tali3: 19 liepos 2008 - 16:09
QUOTE(lapute33 @ 2008 07 18, 14:32)
Kazin kame problema  g.gif  Man tai taip greit sustingo kad net grietineles nespejau ideti  doh.gif


problema buvo tame, kad želė. Tikriausiai sena, nes jau tirpinat man ji pasirodė įtartina. O kadangi buvo pirmas dukros gimtadienis, tai teko į tą masę damaišyt dar želė ir palikti stingti kaip želė (beje ir sustingo), ir daryti kitą naują. Su juo jokių bėdų nebuvo, iš karto pradėjo stingti, gerai, kad grietinėlė jau buvo išplakta.
Fotkės nespėjau padaryt doh.gif

Papildyta:
QUOTE(tali3 @ 2008 07 19, 17:05)
Kaip skaniai atrodo essen.gif O pagal kuri recepta darei?
As pries kuri laika dariausi tai man nei sustingo,nei graziai atrode,nei skaniai gavosi doh.gif


du variantai, arba želė ištirpinai per dideliam kiekį vandens, arba želė sena.Mano pirmasis, kuris nestingo, o paksui visgi priverčiau sustingti, ten grietinėlės nedėjau ir tas skanus gavosi, o kaip gali būti neskanus ... g.gif
Atsakyti
o sakykit ar buna kam kad maskarpone i varske sutraukia? g.gif g.gif as dariau man nesutrauke ne karto,drauges dare,pagal mano receptai ir sutrauke doh.gif prisipazystu temos neskaiciau visos,nes uz rankos tempia maziukas doh.gif doh.gif ne minutei prisest negaliu blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tali3 @ 2008 07 19, 17:05)
Kaip skaniai atrodo essen.gif O pagal kuri recepta darei?
As pries kuri laika dariausi tai man nei sustingo,nei graziai atrode,nei skaniai gavosi doh.gif


Tortuka dariau pagal recepta 1-aje puslapyje, tik dariau su biskvitu (2 sluoksniai) ir jogurto dejau daugiau (3x125ml), beje dejau naturalu, tik pasaldinau ir vanilinio cukriuko idejau i krema. Zeletinos dejau apie 30g Dr. Oetker, bet manau gal biski padauginau (arba zelatina labai gera buvo tongue.gif ), nes stingti pradejo po keliu minuciu kai nustojau plakus smile.gif Zelatina brinkinau naturaliose apelsinu sultyse (cia vietoj citrinos) ax.gif
Pirma biskvito sluoksni apdejau vaisiais (konservuotais persikais, braskemis), tada pyliau surio ir jogurto krema, dejau antra biskvito sluoksni, vel apdeliojau konservuotais persikais ir melynem, ant virsau sudejau plakta grietinele su cukrumi ir siek tiek citrinos sulciu (dar dejau 1 pok grietineles standiklio). Puosiau braskemis ir melynemis, pamirkytomis zele, kur spec. virsui puosti buna, tokia skaidri (mazi pokuciai) 4u.gif
Atsakyti