Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu

QUOTE (miau @ 2004 10 09, 18:02)
Nu va, taip ir buna, suintriguoja ir pabega  mad.gif  smile.gif

aga.... ot kokia negeriete, OnoraO....erzina cia mus.. rolleyes.gif
Atsakyti
Vakar valgem torta pagaminta su mascarpones surio,na buvo mano gimtadienis,tai ragavo daug kas ir patikekit visi liko suzaveti,tiktai noreciau paklausti Bea ar tas jogurtine mase kai susala turi buti kietoka ar minksta.Man gavosi minkstoka,tai kita karta bandysiu deti daugiau zelatinos.Bet kaip pirmas blynas,tai gavosi visai neprisviles wink.gif Nebeliko,net siandien ka paragauti thumbup.gif
Atsakyti
na ji tokia kajp pauksciu pienas mazdaug
Atsakyti
Stai pagal mano recepta pagamintas tortas, tik vietoj mascarpone varske. Bet irgi buvo labai labai skanus! thumbup.gif
Atsakyti
essen.gif clap.gif kaip skaniai arodo thumbup.gif

O tu ten ant virshaus dejai persikus ir ka dar? Kas ten tokie tamsesni tashkiukai? na paskritai plz papasakoti kaip tu ten ta virshu padarei taip smile.gif
Atsakyti
Smike, tavo nuotrauka galutinai išvedė mane iš kantrybės, artimiausiu metu gaminsiu šį pyragą, o tu kaip visad šauni biggrin.gif
Atsakyti
Na va, dar nuotrauka is virsaus idedu, kad geriau matytusi. smile.gif O virsu dariau taip: Per svirksta su zvaigzdutes antgaliu per visa torta apsukau spirale iki vidurio. Po to i spirales tarpus nedideliu atstumu sudejau konservuotus persikus, o i tarpus tarp persiku su tuo paciu svirkstu isspaudziau rozeles. O ant rozeliu virsaus uzdejau papuosimus tortui, gelytes tokias. Draugo mama zino mano silpnybe tortu gamybai tai vis parveza visokiu papuosimu. tongue.gif Jei kas neaisku, smikes klauskit drasiai. wink.gif laugh.gif
Atsakyti
Smike, gal ir kvailas klausimas, bet noriu paklausti-kaip reikia sutrupinti sausainius sio torto pagrindui-ar taip kad jie butu panasus i dziuveselius, ar taip sulauzyti kaip tinginiui? blink.gif
Atsakyti
QUOTE (Asta @ 2004 10 09, 19:08)
aga.... ot kokia negeriete, OnoraO....erzina cia mus.. rolleyes.gif

Sorry, visai uzhmirshau, kad buvau chia parasiusi.
Tik dabar uzhsukau.
Tuoj idesiu receptuka.
Papildyta @ [mergetime]1097483461[/mergetime]
Na stai receptukas:

Biskvitui: 2 kiaušiniai,
0,5 stiklinės cukraus,
0,5 stiklinės miltu (gali būti ir 1 stiklinė),
1 stiklinė aguonų (man skanu, kai jų labai daug)

Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti miltus, išmaišyti, įdėti aguonas (jei aguonos nemirkytos – skaniau, nes labiau traška; jei mirkytos – reikia daugiau miltu). Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min. Iškeptą biskvitą sulaistyti su arbata su brendžiu arba konjaku, galima įpilti ir romo kvapo esencijos. Iš formos išimti nereikia.

Kremui: 40 g želatinos,
1 stiklinė pieno,
300 g sviesto,
10 kiaušinių,
2 stiklinės cukraus,
1 valgomasis šaukštas miltų.

Želatiną ištirpinti 150 g šalto vandens, laikyti 30 min. Trynius ištrinti su 1 stikline cukraus, įpilti pieno, išmaišyti, įpilti 1 šaukštą miltų ir išmaišyti, užvirinti įstačius į indą su vandeniu. Masę ataušinti ir į ją pridėti 300 g ištrinto sviesto, vanilino (galima dėti ir kitokiu kvapų). Viską išplakti. Želatiną pašildyti (aš šildau mikrobangėje), truputį ataušinti. 10 baltymų išplakti su 1 stikline cukraus ir į juos supilti želatiną ir skubiai gerai išmaišyti. Baltymų masę išmaišyti su kremu. Paruošta kremą iškart supilti ant atvėsinto biskvito ir ne mažiau kaip pora valandų laikyti šaldytuve.
Tortas skaniausias, jei pagamintas iš vakaro.

Skanaus.
Atsakyti
QUOTE (Nome @ 2004 10 11, 08:20)
Smike, gal ir kvailas klausimas, bet noriu paklausti-kaip reikia sutrupinti sausainius sio torto pagrindui-ar taip kad jie butu panasus i dziuveselius, ar taip sulauzyti kaip tinginiui? blink.gif

Visai nekvailas klausimas! wink.gif Reikia kaip dziuveselius. sulauzytus sudedi i kombaina ir pamali, bet ne per daug, kad miltai nesigautu. smile.gif galima ir mediniu saukstu arba kokiu grustuveliu sugrust (as taip dariau) pries tai rankomis susmulkinus kiek imanoma. smile.gif
Atsakyti
Oi, smike, kaip apetitnai atrodo, niam niam niam essen.gif

Va, ir OnoraO savo receptuka parase clap.gif Miargos, i virtuve zengte mars: viens du viens du..... biggrin.gif

Atsakyti
Ne nu panos si skyrelis tai baisu. Uzsuku o paskui visa nakti negaliu miegot galvodama apie visokius gardumynus tongue.gif . O nuo tu gardumynu kaip svoris auga blink.gif . Merginos pasakykit kaip tiksliai vadinasi tas tortas maximoj. Galvoju pir kart reik nusipirkt paragaut, o paskui pati kepsiu.
Atsakyti