QUOTE (miau @ 2004 10 09, 18:02) |
Nu va, taip ir buna, suintriguoja ir pabega |
aga.... ot kokia negeriete, OnoraO....erzina cia mus..
Vakar valgem torta pagaminta su mascarpones surio,na buvo mano gimtadienis,tai ragavo daug kas ir patikekit visi liko suzaveti,tiktai noreciau paklausti Bea ar tas jogurtine mase kai susala turi buti kietoka ar minksta.Man gavosi minkstoka,tai kita karta bandysiu deti daugiau zelatinos.Bet kaip pirmas blynas,tai gavosi visai neprisviles Nebeliko,net siandien ka paragauti
na ji tokia kajp pauksciu pienas mazdaug
Stai pagal mano recepta pagamintas tortas, tik vietoj mascarpone varske. Bet irgi buvo labai labai skanus!
kaip skaniai arodo
O tu ten ant virshaus dejai persikus ir ka dar? Kas ten tokie tamsesni tashkiukai? na paskritai plz papasakoti kaip tu ten ta virshu padarei taip
O tu ten ant virshaus dejai persikus ir ka dar? Kas ten tokie tamsesni tashkiukai? na paskritai plz papasakoti kaip tu ten ta virshu padarei taip
Na va, dar nuotrauka is virsaus idedu, kad geriau matytusi. O virsu dariau taip: Per svirksta su zvaigzdutes antgaliu per visa torta apsukau spirale iki vidurio. Po to i spirales tarpus nedideliu atstumu sudejau konservuotus persikus, o i tarpus tarp persiku su tuo paciu svirkstu isspaudziau rozeles. O ant rozeliu virsaus uzdejau papuosimus tortui, gelytes tokias. Draugo mama zino mano silpnybe tortu gamybai tai vis parveza visokiu papuosimu. Jei kas neaisku, smikes klauskit drasiai.
QUOTE (Asta @ 2004 10 09, 19:08) |
aga.... ot kokia negeriete, OnoraO....erzina cia mus.. |
Sorry, visai uzhmirshau, kad buvau chia parasiusi.
Tik dabar uzhsukau.
Tuoj idesiu receptuka.
Papildyta @ [mergetime]1097483461[/mergetime]
Na stai receptukas:
Biskvitui: 2 kiaušiniai,
0,5 stiklinės cukraus,
0,5 stiklinės miltu (gali būti ir 1 stiklinė),
1 stiklinė aguonų (man skanu, kai jų labai daug)
Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti miltus, išmaišyti, įdėti aguonas (jei aguonos nemirkytos skaniau, nes labiau traška; jei mirkytos reikia daugiau miltu). Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min. Iškeptą biskvitą sulaistyti su arbata su brendžiu arba konjaku, galima įpilti ir romo kvapo esencijos. Iš formos išimti nereikia.
Kremui: 40 g želatinos,
1 stiklinė pieno,
300 g sviesto,
10 kiaušinių,
2 stiklinės cukraus,
1 valgomasis šaukštas miltų.
Želatiną ištirpinti 150 g šalto vandens, laikyti 30 min. Trynius ištrinti su 1 stikline cukraus, įpilti pieno, išmaišyti, įpilti 1 šaukštą miltų ir išmaišyti, užvirinti įstačius į indą su vandeniu. Masę ataušinti ir į ją pridėti 300 g ištrinto sviesto, vanilino (galima dėti ir kitokiu kvapų). Viską išplakti. Želatiną pašildyti (aš šildau mikrobangėje), truputį ataušinti. 10 baltymų išplakti su 1 stikline cukraus ir į juos supilti želatiną ir skubiai gerai išmaišyti. Baltymų masę išmaišyti su kremu. Paruošta kremą iškart supilti ant atvėsinto biskvito ir ne mažiau kaip pora valandų laikyti šaldytuve.
Tortas skaniausias, jei pagamintas iš vakaro.
Skanaus.
QUOTE (Nome @ 2004 10 11, 08:20) |
Smike, gal ir kvailas klausimas, bet noriu paklausti-kaip reikia sutrupinti sausainius sio torto pagrindui-ar taip kad jie butu panasus i dziuveselius, ar taip sulauzyti kaip tinginiui? |
Visai nekvailas klausimas! Reikia kaip dziuveselius. sulauzytus sudedi i kombaina ir pamali, bet ne per daug, kad miltai nesigautu. galima ir mediniu saukstu arba kokiu grustuveliu sugrust (as taip dariau) pries tai rankomis susmulkinus kiek imanoma.
Oi, smike, kaip apetitnai atrodo, niam niam niam
Va, ir OnoraO savo receptuka parase Miargos, i virtuve zengte mars: viens du viens du.....
Va, ir OnoraO savo receptuka parase Miargos, i virtuve zengte mars: viens du viens du.....
Ne nu panos si skyrelis tai baisu. Uzsuku o paskui visa nakti negaliu miegot galvodama apie visokius gardumynus . O nuo tu gardumynu kaip svoris auga . Merginos pasakykit kaip tiksliai vadinasi tas tortas maximoj. Galvoju pir kart reik nusipirkt paragaut, o paskui pati kepsiu.