na o as isbandziau turima recepteli.gal visdelto kita syki deciau zele,nes norejosi storesnio sluoksnio sito kremo.nors vaikai net pirstelius nulaize.as zinoma dariau su biskvitu.
Ryt planuoju daryti tortą pagal pirmam puslapyje esntį recptą. Noriu praktiško patarimo. Kokį jogurtą geriau pirkti? Kokio riebumo, kokios firmos? Ir kokio dydžio formos reikėtų šitam torčiukui.
QUOTE(Rūtelė @ 2008 04 21, 14:37)
Ryt planuoju daryti tortą pagal pirmam puslapyje esntį recptą. Noriu praktiško patarimo. Kokį jogurtą geriau pirkti? Kokio riebumo, kokios firmos? Ir kokio dydžio formos reikėtų šitam torčiukui.
Aš dariau su natūraliu jogurtu, manau riebumas didelės reikšmės neturi, dėjau saldvos želatinos pokelį, ten 20g, dar dėjau vanilinio cukraus, citriną tik išspaudžiau Citriną spaudžiau vieną, nedidelę. Želatiną tirpdžiau pusėje stiklinės vandens. Viskas sustingo labai gerai. Ant viršaus dėjau konservuotus persikus ir užpyliau persikine žele. Pagrindui naudojau biskvitinius sausainiukus, juos suvilgiau persikų sirupu. Tortas labai skanus ir gavosi tikrai nemažas, mano forma 28cm. Tik kalorijų
QUOTE(Vyturėlis @ 2008 04 22, 21:24)
Aš dariau su natūraliu jogurtu, manau riebumas didelės reikšmės neturi, dėjau saldvos želatinos pokelį, ten 20g, dar dėjau vanilinio cukraus, citriną tik išspaudžiau Citriną spaudžiau vieną, nedidelę. Želatiną tirpdžiau pusėje stiklinės vandens. Viskas sustingo labai gerai. Ant viršaus dėjau konservuotus persikus ir užpyliau persikine žele. Pagrindui naudojau biskvitinius sausainiukus, juos suvilgiau persikų sirupu. Tortas labai skanus ir gavosi tikrai nemažas, mano forma 28cm. Tik kalorijų
Ačiū už išsamius paaiškinimus. Tik torčiukas mano jau paruoštas, stingsta šaldytuve. Naudojausiu receptu ir savo nuojauta.
Ragausim tik ryt vakare. Jei bus gerai pavykęs, įkelsiu nuotraukytę ir savo pastebėjimus.
Laukiam laukiam nuotraukos
Žadėta torto nuotraukytė.
O dabar truputį komentaro...
Dariau į 24cm pločio formą. Stengiausi laikytis recepto. Bet pasirodė, kad bus mažai sausainių pagrindui, tai sudėjau 300g ir atitinkamai daugiau sviesto. Kremui naudojau tik vienos citrinos sultis. Jogurtą dėjau "Pieno žvaigždžių", 2,7% riebumo. Paparastas, be preidų, tiesiog saldintas. Želatinos turėjau 20g pokelį, tai visą ir sudėjau. Labai greitai pradėjo stingti.
Šiaip tortas darosi gana greitai ir paprastai. Skonis labai geras ir tikrai panašus į pirktinį. Tik visi vienbalsiai nutarėm, kad norisi minkšto biskvito pagrindui.
QUOTE(Rūtelė @ 2008 04 24, 13:51)
Žadėta torto nuotraukytė.
O dabar truputį komentaro...
Dariau į 24cm pločio formą. Stengiausi laikytis recepto. Bet pasirodė, kad bus mažai sausainių pagrindui, tai sudėjau 300g ir atitinkamai daugiau sviesto. Kremui naudojau tik vienos citrinos sultis. Jogurtą dėjau "Pieno žvaigždžių", 2,7% riebumo. Paparastas, be preidų, tiesiog saldintas. Želatinos turėjau 20g pokelį, tai visą ir sudėjau. Labai greitai pradėjo stingti.
Šiaip tortas darosi gana greitai ir paprastai. Skonis labai geras ir tikrai panašus į pirktinį. Tik visi vienbalsiai nutarėm, kad norisi minkšto biskvito pagrindui.
labai grazus, net seiletis pradejau
QUOTE(Rūtelė @ 2008 04 24, 13:51)
Žadėta torto nuotraukytė.
O dabar truputį komentaro...
Dariau į 24cm pločio formą. Stengiausi laikytis recepto. Bet pasirodė, kad bus mažai sausainių pagrindui, tai sudėjau 300g ir atitinkamai daugiau sviesto. Kremui naudojau tik vienos citrinos sultis. Jogurtą dėjau "Pieno žvaigždžių", 2,7% riebumo. Paparastas, be preidų, tiesiog saldintas. Želatinos turėjau 20g pokelį, tai visą ir sudėjau. Labai greitai pradėjo stingti.
Šiaip tortas darosi gana greitai ir paprastai. Skonis labai geras ir tikrai panašus į pirktinį. Tik visi vienbalsiai nutarėm, kad norisi minkšto biskvito pagrindui.
Rūtele, ar darei pagal smike receptą? O sakyk, pas tave viršuje gal yra papildomas plaktos grietinėlės sluoksnelis, kad jis atrodo toks purus? Ar čia vientisą kremo masę pavyko taip pašiaušti?
QUOTE(Letunė @ 2008 04 28, 12:03)
Rūtele, ar darei pagal smike receptą? O sakyk, pas tave viršuje gal yra papildomas plaktos grietinėlės sluoksnelis, kad jis atrodo toks purus? Ar čia vientisą kremo masę pavyko taip pašiaušti?
Dariau pagal patį pirmą šios temos receptuką. O viršus tiesiog iš to pačio pašiauštas. Man labai greitai stingti pradėjo. Braškes sudėjau tik prieš dedant ant stalo.
Sveikos, na ir aš jau antrą kart dariau šį tortuką.. Viskas gaunasi tik aš ir į grietinėlę dedu žalatino, kad irgi būtų sustingusi. Pirmą kart dariau draugės gimtadieniui, tai ten pasipešdamos jį suvalgė merginos, o vyram tik iš mandagumo pasiulėm, ir net labai džiaugėmės kai visi pasakė kad norėtų rytojui pasilikt, bet tortas nesulaukė ryto...
Tai net užsakymų jau gavau padaryt keliem baliukam tokį tortuką...
Tai net užsakymų jau gavau padaryt keliem baliukam tokį tortuką...
Man kiekviena karta gaunasi skirtingas skonis, aisku, niekad nesilaikau tikslaus recepto bet visada labai skaniai iseina
Jeigu kas nors papasakotų kaip nuotraukytę įkelt, parodyčiau ir aš savo šedevrą