Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu

na o as isbandziau turima recepteli.gal visdelto kita syki deciau zele,nes norejosi storesnio sluoksnio sito kremo.nors vaikai net pirstelius nulaize.as zinoma dariau su biskvitu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aneta23: 21 balandžio 2008 - 12:57
Ryt planuoju daryti tortą pagal pirmam puslapyje esntį recptą. Noriu praktiško patarimo. Kokį jogurtą geriau pirkti? Kokio riebumo, kokios firmos? Ir kokio dydžio formos reikėtų šitam torčiukui.
Atsakyti
QUOTE(Rūtelė @ 2008 04 21, 14:37)
Ryt planuoju daryti tortą pagal pirmam puslapyje esntį recptą. Noriu praktiško patarimo. Kokį jogurtą geriau pirkti? Kokio riebumo, kokios firmos? Ir kokio dydžio formos reikėtų šitam torčiukui.

Aš dariau su natūraliu jogurtu, manau riebumas didelės reikšmės neturi, dėjau saldvos želatinos pokelį, ten 20g, dar dėjau vanilinio cukraus, citriną tik išspaudžiau ax.gif Citriną spaudžiau vieną, nedidelę. Želatiną tirpdžiau pusėje stiklinės vandens. Viskas sustingo labai gerai. Ant viršaus dėjau konservuotus persikus ir užpyliau persikine žele. Pagrindui naudojau biskvitinius sausainiukus, juos suvilgiau persikų sirupu. Tortas labai skanus ir gavosi tikrai nemažas, mano forma 28cm. smile.gif Tik kalorijų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyturėlis @ 2008 04 22, 21:24)
Aš dariau su natūraliu jogurtu, manau riebumas didelės reikšmės neturi, dėjau saldvos želatinos pokelį, ten 20g, dar dėjau vanilinio cukraus, citriną tik išspaudžiau  ax.gif Citriną spaudžiau vieną, nedidelę. Želatiną tirpdžiau pusėje stiklinės vandens. Viskas sustingo labai gerai. Ant viršaus dėjau konservuotus persikus ir užpyliau persikine žele. Pagrindui naudojau biskvitinius sausainiukus, juos suvilgiau persikų sirupu. Tortas labai skanus ir gavosi tikrai nemažas, mano forma 28cm. smile.gif  Tik kalorijų doh.gif

Ačiū už išsamius paaiškinimus. Tik torčiukas mano jau paruoštas, stingsta šaldytuve. Naudojausiu receptu ir savo nuojauta.
Ragausim tik ryt vakare. Jei bus gerai pavykęs, įkelsiu nuotraukytę ir savo pastebėjimus. rolleyes.gif
Atsakyti
Laukiam laukiam nuotraukos biggrin.gif
Atsakyti
user posted image

Žadėta torto nuotraukytė.
O dabar truputį komentaro...
Dariau į 24cm pločio formą. Stengiausi laikytis recepto. Bet pasirodė, kad bus mažai sausainių pagrindui, tai sudėjau 300g ir atitinkamai daugiau sviesto. Kremui naudojau tik vienos citrinos sultis. Jogurtą dėjau "Pieno žvaigždžių", 2,7% riebumo. Paparastas, be preidų, tiesiog saldintas. Želatinos turėjau 20g pokelį, tai visą ir sudėjau. Labai greitai pradėjo stingti.
Šiaip tortas darosi gana greitai ir paprastai. Skonis labai geras ir tikrai panašus į pirktinį. Tik visi vienbalsiai nutarėm, kad norisi minkšto biskvito pagrindui. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūtelė @ 2008 04 24, 13:51)
user posted image

Dariau į 24cm pločio formą. Stengiausi laikytis recepto. Bet pasirodė, kad bus mažai sausainių pagrindui, tai sudėjau 300g ir atitinkamai daugiau sviesto. Kremui naudojau tik vienos citrinos sultis. Jogurtą dėjau "Pieno žvaigždžių", 2,7% riebumo. Paparastas, be preidų, tiesiog saldintas. Želatinos turėjau 20g pokelį, tai visą ir sudėjau. Labai greitai pradėjo stingti.
Šiaip tortas darosi gana greitai ir paprastai. Skonis labai geras ir tikrai panašus į pirktinį. Tik visi vienbalsiai nutarėm, kad norisi minkšto biskvito pagrindui.  biggrin.gif

labai grazus, net seiletis pradejau doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūtelė @ 2008 04 24, 13:51)

Šiaip tortas darosi gana greitai ir paprastai. Skonis labai geras ir tikrai panašus į pirktinį. Tik visi vienbalsiai nutarėm, kad norisi minkšto biskvito pagrindui.  biggrin.gif

Rūtele, ar darei pagal smike receptą? O sakyk, pas tave viršuje gal yra papildomas plaktos grietinėlės sluoksnelis, kad jis atrodo toks purus? Ar čia vientisą kremo masę pavyko taip pašiaušti?
Atsakyti
QUOTE(Letunė @ 2008 04 28, 12:03)
Rūtele, ar darei pagal smike receptą? O sakyk, pas tave viršuje gal yra papildomas plaktos grietinėlės sluoksnelis, kad jis atrodo toks purus? Ar čia vientisą kremo masę pavyko taip pašiaušti?

Dariau pagal patį pirmą šios temos receptuką. O viršus tiesiog iš to pačio pašiauštas. Man labai greitai stingti pradėjo. Braškes sudėjau tik prieš dedant ant stalo.
Atsakyti
Sveikos, na ir aš jau antrą kart dariau šį tortuką.. Viskas gaunasi thumbup.gif thumbup.gif tik aš ir į grietinėlę dedu žalatino, kad irgi būtų sustingusi. Pirmą kart dariau draugės gimtadieniui, tai ten pasipešdamos jį suvalgė merginos, o vyram tik iš mandagumo pasiulėm, ir net labai džiaugėmės kai visi pasakė kad norėtų rytojui pasilikt, bet tortas nesulaukė ryto... blush2.gif blush2.gif
Tai net užsakymų jau gavau padaryt keliem baliukam tokį tortuką... doh.gif
Atsakyti
Man kiekviena karta gaunasi skirtingas skonis, aisku, niekad nesilaikau tikslaus recepto blush2.gif bet visada labai skaniai iseina thumbup.gif
Atsakyti
Jeigu kas nors papasakotų kaip nuotraukytę įkelt, parodyčiau ir aš savo šedevrą lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti