super receptukas, nu jau darau ir darau paskutini kart sluoksniavau selgos rudus kvadratinius sausainius su siuo mascarpones kremu . Trys eilutes sausainiu pertepiau . gavosi super tortas nors man viskas su mascarpone saknu
Vakar gaminau pirma kart sita torciuka,tai gavosi liuksiskas tikrai labai skanus,tikrai dar ne karta gaminsiu
Doviliukass, tu darei pagal Tytukaa recepta? Galetum ji cia permesti? Man atrodo, kad jis truputi kitoks, negu kad cia yra.
labai skanus torčiukas gavos ačiū už receptuką
aš dar vieną radau
,,Tyramisų palaima"
250g lengvų biskvitinių sausainiukų(aš jų niekur negavau,tai skanu ir su biskvitu),600g maskarponės sūrio,6 kiaušiniai,280g cukraus,puodelis stiprios kavos,3š romo(amareto likerio),natūralios kakavos miltelių.
dubenyje išplakti 2kiaušinius ir 4trynius,sumaišytus su 200g cukraus.Į šią masę sudėt maskarponę ir vėl plakti(plakimo greitį sumažinus ant vieneto).Išplakta masė turi būti minkšta ir puri-grietinėlės tirštumo.Išplakti likusius du kiaušinio baltymus ir atsargiai įmaišyti į jau paruštą kremo masę.Į indą neaukštais kraštais dėlioti sausainius.Į platų puodelį supilti kavą ir romą,pasaldinti.Šiuo mišiniu sulaistyti sausainius,sukrėsti pusę cukraus ir kremo masės,išlyginti.Vėl kloti sausainius ir sulaistyti mišiniu ir uždėt likusio kremo masę.Indą uždengti mastine plėvele ir 2-3val.pastatyt į šaldiklį.prieš patiekiant apibarstyt kakava(ankščiau netinka,nes kakava sušoks gumuliukais)išėmus iš šaldiklio patiekt iš kart,nes kremas riebus nesušala,o tik sustyngsta.ilgiau pastovėjęs kambario temperatūroj tirpsta kaip ledai.(jei nenorit,kad taip tirptų įdėkit standiklio, tik praranda skonio..)
skanaus
aš dar vieną radau
,,Tyramisų palaima"
250g lengvų biskvitinių sausainiukų(aš jų niekur negavau,tai skanu ir su biskvitu),600g maskarponės sūrio,6 kiaušiniai,280g cukraus,puodelis stiprios kavos,3š romo(amareto likerio),natūralios kakavos miltelių.
dubenyje išplakti 2kiaušinius ir 4trynius,sumaišytus su 200g cukraus.Į šią masę sudėt maskarponę ir vėl plakti(plakimo greitį sumažinus ant vieneto).Išplakta masė turi būti minkšta ir puri-grietinėlės tirštumo.Išplakti likusius du kiaušinio baltymus ir atsargiai įmaišyti į jau paruštą kremo masę.Į indą neaukštais kraštais dėlioti sausainius.Į platų puodelį supilti kavą ir romą,pasaldinti.Šiuo mišiniu sulaistyti sausainius,sukrėsti pusę cukraus ir kremo masės,išlyginti.Vėl kloti sausainius ir sulaistyti mišiniu ir uždėt likusio kremo masę.Indą uždengti mastine plėvele ir 2-3val.pastatyt į šaldiklį.prieš patiekiant apibarstyt kakava(ankščiau netinka,nes kakava sušoks gumuliukais)išėmus iš šaldiklio patiekt iš kart,nes kremas riebus nesušala,o tik sustyngsta.ilgiau pastovėjęs kambario temperatūroj tirpsta kaip ledai.(jei nenorit,kad taip tirptų įdėkit standiklio, tik praranda skonio..)
skanaus
Labai megstam torta su maskarpone suriu - paskaiciau , ir galvoju reikia ir man pasidaryti ši torta. Tačiau turiu problema - nerandu maskarpones surio pirkti. Gal galit apibudinti kaip šio sūrio pakuote atrodo. labai jau norečiau Velykoms nudžiuginti savo šeimynėlę
QUOTE(Gitana @ 2008 03 21, 16:22)
Labai megstam torta su maskarpone suriu - paskaiciau , ir galvoju reikia ir man pasidaryti ši torta. Tačiau turiu problema - nerandu maskarpones surio pirkti. Gal galit apibudinti kaip šio sūrio pakuote atrodo. labai jau norečiau Velykoms nudžiuginti savo šeimynėlę
Bet kuriame didesniame prekybos centre prie sūrių šaldytuvuose Tokie "kibiriukai" kaip ledų
Radau Ačiū
Sveikos, norejau paklaust, o jeigu as daryciau biskvitas, kremas ir ant virsaus zele su uogom ar kas nors iseitu?
as ir per sventes gaminau tortuka, truputi sausainius per dideliais gabaliukais sutrupinau, bet nieko skonis del to nepasikeite
sveikutes.gal galetumet patari,turiu recepta bet ten nera nei zele,nei jogurto ar grietineles.kaip manot ar butu skanus pagal si recepta(zinoma nubezdzionautas)
250g mascarpone surio
2 kiausiniai
3s.cukraus
2s.kakao
1 puodelis stiprios kavos
50g skanaus alkoholio
biskvito
250g mascarpone surio
2 kiausiniai
3s.cukraus
2s.kakao
1 puodelis stiprios kavos
50g skanaus alkoholio
biskvito
QUOTE(aneta23 @ 2008 04 07, 14:19)
sveikutes.gal galetumet patari,turiu recepta bet ten nera nei zele,nei jogurto ar grietineles.kaip manot ar butu skanus pagal si recepta(zinoma nubezdzionautas)
250g mascarpone surio
2 kiausiniai
3s.cukraus
2s.kakao
1 puodelis stiprios kavos
50g skanaus alkoholio
biskvito
250g mascarpone surio
2 kiausiniai
3s.cukraus
2s.kakao
1 puodelis stiprios kavos
50g skanaus alkoholio
biskvito
bandei? man teks gaminti poryt, ir norisi kazko naujo, tai jei pagirsi pabandysiu ir as
Aneta, tas receptas, tai viena Tiramisu versija, tik ne su damos pirsteliais, o su biskvitu. Jeigu darai su alkoholiu, tai geriausiai tinka romas.
As isbandziau maskarpones kremu sutepti biskvita. Truputi nuziurejau nuo Sonatinos, truputi improvizavau... Rezultatu likom suzaveti
Reikejo: 500 g mascarpones, 500 g grietineles, 150 g cukraus, 9 lapeliu zelatinos(18g), 200g braskiu( avieciu, arba kitu uogu), 200 g konservuotu persiku ir ju sulciu.
Biskvitas sulaistomoas persiku sultim. Mascarpone isplakiau su cukrum, sumaisiau su isplakta grietinele, ipyliau istirpinta zelatina ir padalinau mase pusiau. Tada i viena puse imaisiau sutrintas braskes, i kita sutrintus persikus. Biskvita sutepiau:vienas sluoksinis su braskem, kitas su persikais. Palikau stingti saldytuve apie 3h. Gavosi labai svelnaus skonio tortas. Ypac tas sluoksnis su braskem , labai labai skanus gavosi. Manau kad cia dar imanoma daug ko prisigalvoti. Pvz su riesutais...
As isbandziau maskarpones kremu sutepti biskvita. Truputi nuziurejau nuo Sonatinos, truputi improvizavau... Rezultatu likom suzaveti
Reikejo: 500 g mascarpones, 500 g grietineles, 150 g cukraus, 9 lapeliu zelatinos(18g), 200g braskiu( avieciu, arba kitu uogu), 200 g konservuotu persiku ir ju sulciu.
Biskvitas sulaistomoas persiku sultim. Mascarpone isplakiau su cukrum, sumaisiau su isplakta grietinele, ipyliau istirpinta zelatina ir padalinau mase pusiau. Tada i viena puse imaisiau sutrintas braskes, i kita sutrintus persikus. Biskvita sutepiau:vienas sluoksinis su braskem, kitas su persikais. Palikau stingti saldytuve apie 3h. Gavosi labai svelnaus skonio tortas. Ypac tas sluoksnis su braskem , labai labai skanus gavosi. Manau kad cia dar imanoma daug ko prisigalvoti. Pvz su riesutais...