Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu

Tarkuojant citrinos zievele reikia nenutarkuoti to balto sluoksnio. As tarkuoju tik pati pati pavirsiuka, tokia plastmasine tarkele, kuria pirkau sunui obuoli patarkuoti, kai buvo kudikis.
Atsakyti
tai kad ir nutarkavau tik pati pati geltonuma, ir tik nuo 1 citrinos... nezinau. o gal cia man kartokas gavosi, nes supyliau 100 gramu vanilinio cukraus? blink.gif

Atsakyti
Ir as susigundziau pasidaryti si torta. Isejo skanus, tik man pagrindas neisejo g.gif sutrupejo. Kur klaida padariau? per stambiai susmulkinau? g.gif g.gif
Atsakyti
galbut per stambiai sausainius sutrupinai ir gal per mazai sviesto uzpylei
as daugiau sviesto pyliau nei parasyta ir dar kai paskutini karta dariau tai citrininio likerio uzpyliau, tai gavosi is vis liux thumbup.gif
Atsakyti
Škišau į šaldytuvą savąjį.
Man, bliamba, kadangi mikserio neturiu tokiais gumuliukais sulipo ir net nestingsta sad.gif Nors kai sudėjau, viršus labai gražiai su tom bangom atrodė. Dabar laukiu kol pradė stingti. Jei nestings šį kartą, taip ir pasibaigs mano , kaip tortų gamintojos karjera ...
Kiek laiko jis jum stingo?
Atsakyti
Man tai tikriausiai per pusvalandį ax.gif biggrin.gif Aš želatinos nemažai dėjau..
Atsakyti
http://i266.photobuc...pg?t=1200414066

va mano tortas. Niekaip neįveikiam.. doh.gif
negailėkit žėlė. ;labai negailėkit. Ir gerai, su mikseriu išsukit viską unsure.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suka: 15 sausio 2008 - 18:47
QUOTE(suka @ 2008 01 15, 18:24)

negailėkit žėlė. ;labai negailėkit. Ir gerai, su mikseriu išsukit viską unsure.gif

na visai cia pries nakti ne ten pataikiau, sapnuosis man tas tavo tortas, niam, niam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(suka @ 2008 01 15, 20:24)

neiveikiat? padeciau iveikt, turbut sianakt ta tora sapnuosiu blush2.gif
Atsakyti
vakar as jau koki 4 toki torta dariau ir zinokit si karta gavosi geriausias. thumbup.gif
bet beveik nepyliau citrinos sulciu, tik vos kelis lasus ir visai nedejau zieveles. o zelatina tirpinau apelsinu sultyse ir dar, nedejau jogurto, nes neturejau, bet ipyliau 7 proc kefyro gal kokia stikline. smile.gif ir pagrindui dejau ne sausainius, bet kepiau sviestines teslos pada. bet jis gavosi kietokas g.gif sunkokai pjaustosi, bet siaip minkstas valgyti smile.gif
Atsakyti
aš vakar dar dariau tą tortą. dėjau dvigubą normą : 40gr. želatinos. Ir, žinote, per daug buvo. Gavosi žele tortas koks tai sad.gif O ir paplotis nepermirko.
Visiems aišku, patiko, bet trečią kartą darysiu jau viduriuką smile.gif

Mano pakeitimai:
dedu apelsinų sultis ir spaudžiu tik šiek tirek citrinos
būtina maišyti mikseriu ar trintuve!!!
kadangi perku pirktinį paplotį tortams, dedu jį ne vieną, o du. Man skaniau, kai permirksta paplotis, nei viena kremą lapnoti smile.gif
Ir viršų palikau visą baltą, į vidų dėdama braškes ir kt. uogas. Man baltas, su bangomis baltomis ant viršaus - elegantiškiau smile.gif
Grietinėlę dedu į viršų, tik nedidelę jos dalį palikdama vidui.
Atsakyti
Va va, Suka, ir as vis zadu isbandyt torciuka su biskvitu ir mascarpones kremu. O tie blynai, nepasilieka per sausi? O gal juos sulaistai? Krema ir as darau be citrinu sulciu, nes maniskiai ju nemegsta. Su apelsinu, arba mandarinu sultim irgi visai nieko. Nors man asmeniskai truku rugsteles. Si karta dariau torta irgi su apelsinu sultim, bet vietoj vanilinio jogurto, naudojau citrinini. Gavosi labai skanus ir jautesi citrinu aromatas.
Atsakyti