Tarkuojant citrinos zievele reikia nenutarkuoti to balto sluoksnio. As tarkuoju tik pati pati pavirsiuka, tokia plastmasine tarkele, kuria pirkau sunui obuoli patarkuoti, kai buvo kudikis.
tai kad ir nutarkavau tik pati pati geltonuma, ir tik nuo 1 citrinos... nezinau. o gal cia man kartokas gavosi, nes supyliau 100 gramu vanilinio cukraus?
Ir as susigundziau pasidaryti si torta. Isejo skanus, tik man pagrindas neisejo sutrupejo. Kur klaida padariau? per stambiai susmulkinau?
galbut per stambiai sausainius sutrupinai ir gal per mazai sviesto uzpylei
as daugiau sviesto pyliau nei parasyta ir dar kai paskutini karta dariau tai citrininio likerio uzpyliau, tai gavosi is vis liux
as daugiau sviesto pyliau nei parasyta ir dar kai paskutini karta dariau tai citrininio likerio uzpyliau, tai gavosi is vis liux
Škišau į šaldytuvą savąjį.
Man, bliamba, kadangi mikserio neturiu tokiais gumuliukais sulipo ir net nestingsta Nors kai sudėjau, viršus labai gražiai su tom bangom atrodė. Dabar laukiu kol pradė stingti. Jei nestings šį kartą, taip ir pasibaigs mano , kaip tortų gamintojos karjera ...
Kiek laiko jis jum stingo?
Man, bliamba, kadangi mikserio neturiu tokiais gumuliukais sulipo ir net nestingsta Nors kai sudėjau, viršus labai gražiai su tom bangom atrodė. Dabar laukiu kol pradė stingti. Jei nestings šį kartą, taip ir pasibaigs mano , kaip tortų gamintojos karjera ...
Kiek laiko jis jum stingo?
Man tai tikriausiai per pusvalandį Aš želatinos nemažai dėjau..
http://i266.photobuc...pg?t=1200414066
va mano tortas. Niekaip neįveikiam..
negailėkit žėlė. ;labai negailėkit. Ir gerai, su mikseriu išsukit viską
QUOTE(suka @ 2008 01 15, 18:24)
na visai cia pries nakti ne ten pataikiau, sapnuosis man tas tavo tortas, niam, niam
QUOTE(suka @ 2008 01 15, 20:24)
neiveikiat? padeciau iveikt, turbut sianakt ta tora sapnuosiu
vakar as jau koki 4 toki torta dariau ir zinokit si karta gavosi geriausias.
bet beveik nepyliau citrinos sulciu, tik vos kelis lasus ir visai nedejau zieveles. o zelatina tirpinau apelsinu sultyse ir dar, nedejau jogurto, nes neturejau, bet ipyliau 7 proc kefyro gal kokia stikline. ir pagrindui dejau ne sausainius, bet kepiau sviestines teslos pada. bet jis gavosi kietokas sunkokai pjaustosi, bet siaip minkstas valgyti
bet beveik nepyliau citrinos sulciu, tik vos kelis lasus ir visai nedejau zieveles. o zelatina tirpinau apelsinu sultyse ir dar, nedejau jogurto, nes neturejau, bet ipyliau 7 proc kefyro gal kokia stikline. ir pagrindui dejau ne sausainius, bet kepiau sviestines teslos pada. bet jis gavosi kietokas sunkokai pjaustosi, bet siaip minkstas valgyti
aš vakar dar dariau tą tortą. dėjau dvigubą normą : 40gr. želatinos. Ir, žinote, per daug buvo. Gavosi žele tortas koks tai O ir paplotis nepermirko.
Visiems aišku, patiko, bet trečią kartą darysiu jau viduriuką
Mano pakeitimai:
dedu apelsinų sultis ir spaudžiu tik šiek tirek citrinos
būtina maišyti mikseriu ar trintuve!!!
kadangi perku pirktinį paplotį tortams, dedu jį ne vieną, o du. Man skaniau, kai permirksta paplotis, nei viena kremą lapnoti
Ir viršų palikau visą baltą, į vidų dėdama braškes ir kt. uogas. Man baltas, su bangomis baltomis ant viršaus - elegantiškiau
Grietinėlę dedu į viršų, tik nedidelę jos dalį palikdama vidui.
Visiems aišku, patiko, bet trečią kartą darysiu jau viduriuką
Mano pakeitimai:
dedu apelsinų sultis ir spaudžiu tik šiek tirek citrinos
būtina maišyti mikseriu ar trintuve!!!
kadangi perku pirktinį paplotį tortams, dedu jį ne vieną, o du. Man skaniau, kai permirksta paplotis, nei viena kremą lapnoti
Ir viršų palikau visą baltą, į vidų dėdama braškes ir kt. uogas. Man baltas, su bangomis baltomis ant viršaus - elegantiškiau
Grietinėlę dedu į viršų, tik nedidelę jos dalį palikdama vidui.
Va va, Suka, ir as vis zadu isbandyt torciuka su biskvitu ir mascarpones kremu. O tie blynai, nepasilieka per sausi? O gal juos sulaistai? Krema ir as darau be citrinu sulciu, nes maniskiai ju nemegsta. Su apelsinu, arba mandarinu sultim irgi visai nieko. Nors man asmeniskai truku rugsteles. Si karta dariau torta irgi su apelsinu sultim, bet vietoj vanilinio jogurto, naudojau citrinini. Gavosi labai skanus ir jautesi citrinu aromatas.