RIMI tai tikrai ner, gal del akcijos ispirkta? MB jau piktesnis uz sirse, siandien vaziavo i miesta, tai issiprasiau, kad paieskotu kitose parduotuvese, net apsipykom
IKI sio surio irgi nebuvo, Maximoj rado, bet gamintas lietuviu ir riebumas berods 45 proc (tiksliai nezinau, nes maniskiui tai jau skaudi tema , gal ka sumaise, negi ir lietuviai ji gamina), nesigaudo jis tuose suriuose . Gal pati kada i miesta istruksiu... Vienzo, eisiu i Maxima ieskoti...
Man dar toks klausimukas iskilo: jei plakta grietinele reikia imaisyti i jau apstingusia surio mase ar nesigaus neissimaisiusi mase - gabalas vienokios mases, gabalas kitokios?
QUOTE
Man dar toks klausimukas iskilo: jei plakta grietinele reikia imaisyti i jau apstingusia surio mase ar nesigaus neissimaisiusi mase - gabalas vienokios mases, gabalas kitokios?
Nesigaus neišsimaišiusi masė, nebijok Tiesiog pasistenk išmaišyti gerai ir viskas. Tik sūrio masė neturi būti iki galo sustingusi, tokia tik vos vos drebučiai
Norejau paklausti, o netiktu grietineles standiklis vietoj zelatino? gal cia ir ne i tema, bet kokia jusu nuomone? nes kai dariau torta ir isbrinkinau zelatina (lietuviska, jis toks geltonas) tai ir tortas truputi igavo gelsva spalva.
oi ne su tuo standikliu ne...........
geriau jau nusipirk tada dr.oetker zelatina........ji tokia balta ir smulki
geriau jau nusipirk tada dr.oetker zelatina........ji tokia balta ir smulki
Ir vel siandien nesusivaldziau Ka galvojat, vel padariau torta, tik puses jau nera Nors cia ne as prisidejau - visa diena vis sveciu atsirasdavo, matyt, nujaute, kad tortukas saldytuve gyvena Tai tuoj eisiu ragauti, kas isejo, nes visai ne pagal recepta dariau Gal bus skanu, bent jau kiti gyre
Pavydžiu Aišku, geruoju
O sakykit, kiek jus tiksliai dedat zelatinos, as kai dariau pagal recepta kur 500 g. maskarpones surio, 250 g. jogurto ir 400 g. grietineles ten dedasi 16 g. zelatinos, bet man gavosi truputi per skystas mano atzvilgiu, parduotuvese buna siek tiek kietesnis. Kiek jus dedat?
Ir dar toks klausimas, gal kas zino kaip reiktu padaryti toki idara, kaip saldumynuose "negro buciniai"?
Ir dar toks klausimas, gal kas zino kaip reiktu padaryti toki idara, kaip saldumynuose "negro buciniai"?
Kadangi mano vyras visiskai nemegsta citrinu skonio, dedu vietoj ju-rugsciu apelsino sulciu. Tortas gaunasi labai svelnaus skonio.Sekanti karta isbandysiu su mandarinais. Kazi, jeigu desiu svieziu mandarino gabaliuku, ar netures itakos stingimui ? Aisku geriau konservuoti, bet cia ju negaunu. Vokietijoj esu ragavusi quark (varskes) torta su mandarinais. Labai labai skanu
QUOTE(SeSe @ 2007 11 21, 00:40)
Pavydžiu Aišku, geruoju
galiu pasidalint
Papildyta:
QUOTE(Egle 22 @ 2007 11 21, 12:16)
Kadangi mano vyras visiskai nemegsta citrinu skonio, dedu vietoj ju-rugsciu apelsino sulciu. Tortas gaunasi labai svelnaus skonio.Sekanti karta isbandysiu su mandarinais. Kazi, jeigu desiu svieziu mandarino gabaliuku, ar netures itakos stingimui ? Aisku geriau konservuoti, bet cia ju negaunu. Vokietijoj esu ragavusi quark (varskes) torta su mandarinais. Labai labai skanu
Tikrai mandarinai netures jokio poveikio stingimui, tik, man atrodo, tada ji reiketu greiciau suvalgyt
Marija, greitas sio torciuko " panaikinimas " pas mus ne problema
As vakar Rimi radau mascarpones surio Jau zinojau kur ieskoti, bet jei praeita karta nieko nebuvo, tai si karta - dvieju rusiu Vienas zaliam indely, kitas melynam Paemiau melyna, tikriausiai tiks, ryt darysiu torta