Sveikos,
planuoju ir aš kitą savaitgalį gamint tortuką pagal smikes receptą (tik truputėlį jį pakeist ). Ir beskaitant čia visus pasisakymus, man iškilo keli klausimai. Taigi:
1. Jei planuoju 200 ml grietinėlės keisti jogurtu, tai kiek reiktų dėti želatinos?
2. Ar skonis labai nenukentės jei pusę mascarpones pakeisiu švelniąja varške?
Mano pakeitimai tokie todėl, kad nelabai mėgstu kai tortas būna riebus..
as lygiai taip pat sugalvojau pakeisti...bet dar nedariau
zelatinos galvoju det kokius30 gr.
nu dar paziuresiu
nenoriu ir,kad per kietas butu,nu toks kaip zele...noreciau panasaus kaip maximoj
zelatinos galvoju det kokius30 gr.
nu dar paziuresiu
nenoriu ir,kad per kietas butu,nu toks kaip zele...noreciau panasaus kaip maximoj
Na, aš irgi norėčiau tokio kaip maximoje..
Ir dar norėčiau vieną klausimėlį pridėt: jei darysiu tortą šeštadienį per pietus, o valgysim sekmadienį, tai ar nesuteš jis?
Ir dar norėčiau vieną klausimėlį pridėt: jei darysiu tortą šeštadienį per pietus, o valgysim sekmadienį, tai ar nesuteš jis?
ne jei ji saldytuve laikysi nesutes...
kaip ir visi tortai gi turetu nesutesti...
kaip ir visi tortai gi turetu nesutesti...
gaminu si torta ir dabar nezinau ar reikia i grietinele deti cukraus?
prasau kas nors parasykit kol nevelu
prasau kas nors parasykit kol nevelu
QUOTE(mėlynė @ 2007 09 18, 16:33)
gaminu si torta ir dabar nezinau ar reikia i grietinele deti cukraus?
prasau kas nors parasykit kol nevelu
prasau kas nors parasykit kol nevelu
Negaminau šito torto, bet į grietinėlę cukraus nedėčiau . Cukrų įmaišyčiau į jogurto-sūrio kremą (rodos taip ir recepte parašyta).
aciu bet tortas jau seniai stovi saldytuve
cukraus nedejau
bet labai aciu
cukraus nedejau
bet labai aciu
QUOTE
aciu bet tortas jau seniai stovi saldytuve
cukraus nedejau
bet labai aciu
cukraus nedejau
bet labai aciu
Ir kaip gavosi? Ar darei identiškai pagal receptą, ar keitei, kaip planavai? Prašom pasidalinti patyrimu
keiciau dejau tik200grietineles
na skanus jis gavosi ir galiu pasakyti truputi panasus i maximini
na kita karta ,kai darysiu tai su biskvitu...tada dar panasesnis gausis...
na bet vis tik kazko truksta...
nu bet labai didelis aciu uz receptuka shmike
na skanus jis gavosi ir galiu pasakyti truputi panasus i maximini
na kita karta ,kai darysiu tai su biskvitu...tada dar panasesnis gausis...
na bet vis tik kazko truksta...
nu bet labai didelis aciu uz receptuka shmike
tai parasyk kaip sekasi SeSe
Na va, katik tortą į šaldytuvą patupdžiau
na, aš dėjau 500g mascarponės, 500ml jogurto, 200ml grietinėlės, beveik 200g cukraus ir 40g želatinos. Lyg ir gerai stingsta, žiūrėsim kas ryt bus. Baisiausia, kad nebūtų košytė, nes nešuosi tortą į gimtadienį..
na, aš dėjau 500g mascarponės, 500ml jogurto, 200ml grietinėlės, beveik 200g cukraus ir 40g želatinos. Lyg ir gerai stingsta, žiūrėsim kas ryt bus. Baisiausia, kad nebūtų košytė, nes nešuosi tortą į gimtadienį..
Tai va, tortas gavosi labai skanus ir nepatižęs. Nesijautė, kad riebus, o ir šiaip man toks gaivus ir nesaldus pasirodė. Visiems laaabai patiko, todėl dabar teks dažniau daryt
p.s. bandysiu vakare nuotraukytę įmest.
p.s. bandysiu vakare nuotraukytę įmest.