pasidariau ir as ta torta..kadangi rasiau savo skyrelio draugem tai cituoju:
Tortas su marskapones suriu
30 g zelatinos (as dejau Saldvos stambios)
cukraus
0,5 kg marskapones surio
250 g jogurto naturalaus
grietineles (as dejau 2 vnt po 225 ml Rama grietineles)
citrinos rugsties arba puse pacios citrinos sulciu
20 g vanilinio cukraus
uogienes
pagrindo
apelsinu sulciu
vynuogiu, braskiu papuosimui
cukraus pudros
zelatina uzmerkiam apelsinu sultyse
Del pagrindo
as nusipirkau paplocius jau padarytus, kur buna po tris tokie..tai va viena dejau ant formos
galima kepti paciom
arba daryti sutrupintus sausainius sumaisyti su lydytu sviestu ir iskloti dugna
dugna su sepeteliu aptepiau vysniu uogiene
kremas
suri su jogurtu isplakiau su 150 g cukraus ir ziupsneliu citrinos rugsties, dar idejau 20 g vanilinio cukraus
kai isbrinko zelatina, idejau i mikrobange ir po keleta minuciu isemus istirpdinau, kad neliktu gumuliuku ..tada dedi sauksta mases to surio ir gerai ismaisai, (cia taip reikia daryti, kad nesusikleckuotu visai kai pilsit zelatina i mase) ir tada pilma zelatina i isplakta suri ir gerai ismaisom (as maisiau su mikseriu)...viska dedam i saldytuva
per ta laika plakam grietinele su puse stiklines cukraus iki standziu putu
kai jau mase saldytuve pradeda stingti, i ja imaisom grietinele, bet ne visa...truputi pasiliekam pilti ant virsaus
viska ismaisius pilam i forma, o ant virsaus dar aptepam likusia grietinele, formuojam bangas, dedam vynuoges ar ka norit papuosimui braskes, metu lapelius, pabarstom cukraus pudra ir i saldytuva...
po keliu valandu..skanaus
ne nu as vistiek nesupruntu, kaip tas bangas padarot?
QUOTE(Zuiqtis @ 2007 03 23, 14:50)
ne nu as vistiek nesupruntu, kaip tas bangas padarot?
taigi labai paprastai..paimi sauksta arba sakute ir maigai, uzkabini truputi ir tempi i virsu, arba su saukstu ispausk duobutes ir viskas
QUOTE(innguta @ 2007 03 23, 21:57)
taigi labai paprastai..paimi sauksta arba sakute ir maigai, uzkabini truputi ir tempi i virsu, arba su saukstu ispausk duobutes ir viskas
dekui, bandysiu, nors man niekad nesigauna ir pastoviai palieku lygu virsu
QUOTE(smike @ 2004 09 09, 17:27)
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
Dariau pagal šį receptą, želatinos dėjau 6 lapelius ir gavosi košė, o ne stangrus tortas.
Kodėl kažin taip gavosi, nes dariau panašų su varške, gavosi gerai.
QUOTE(innguta @ 2007 03 20, 17:19)
norejau paklaust, o tai kada pylei grietinele? i jau isplakta suri su zelatina?
ir ar suri reikia plakti ar tik uztenka su saukstu ismaisyti?
ir ar suri reikia plakti ar tik uztenka su saukstu ismaisyti?
400ml isplaktos grietineles supyliau i surio mase (suris, citrinos sultys, zeletina, cukrus ir t.t.) ir silpniausiu maisytuvo greiciu labai trumpai paplakiau, o lukusio 200ml grietineles palikau papuosimams.
Papildyta:
ir dar prie to paties norejau pasakyti, kad vietoj citrinos sulciu reikia pilti apelsinu sultis, o jogurto isvis nedeti - tik mascarpone ir grietinele, tada tortas gausis kaip is maximos...
innguta
tortas - tiesiog grazuolis!
Pagal normas 1 l kremo mases turi buti ne maziau 30 g zelatinos, jeigu ant zelatinos pakelio nenurodyta kitaip. Oetkerio zelatina - 20 g.
tortas - tiesiog grazuolis!
QUOTE(Kozete @ 2007 03 27, 14:22)
Dariau pagal šį receptą, želatinos dėjau 6 lapelius ir gavosi košė, o ne stangrus tortas.
Kodėl kažin taip gavosi, nes dariau panašų su varške, gavosi gerai.
Kodėl kažin taip gavosi, nes dariau panašų su varške, gavosi gerai.
Pagal normas 1 l kremo mases turi buti ne maziau 30 g zelatinos, jeigu ant zelatinos pakelio nenurodyta kitaip. Oetkerio zelatina - 20 g.
skaičiau ir akis užkliuvo, kad sunkiai sekasi nutarkuot geltoną citrinos žievelės sluoksnį gal jau ir buvo rašyta, bet nepastebėjau, todėl pasidalinsiu savo patirtim - vargdavau ir aš su tokiu reikalu, bet dabar ant tarkos uždedu plėvelę (tą, kuri maistui vynioti, tokia pusiau limpanti), truputi ilgesnius galus užlenkiu, tarkuoju tarkuoju ir baigus tiesiog atkeliu plėvelę nuo tarkos rezultatas: viskas nubira ten, virš ko tarkavau, nuėmus plėvelę tarka lieka švari
tik pradėjus tarkuoti, plėvelė pasidaro kiaura - tarkuojasi gerai....
tik pradėjus tarkuoti, plėvelė pasidaro kiaura - tarkuojasi gerai....
Glacee, o gal tu ta zelatina perkaitinai, todel ir nesustingo?
Isbandziau ir as mascarpones torta. Nesitikejau pasisekimo, bet zinokit kaip visiems patiko Italijoj, sakyc, nera tiek daug tortu pasirinkimo. Ir tie patys labai jau nuobodus. Va, cia bus alternatyva kokioms progoms
Isbandziau ir as mascarpones torta. Nesitikejau pasisekimo, bet zinokit kaip visiems patiko Italijoj, sakyc, nera tiek daug tortu pasirinkimo. Ir tie patys labai jau nuobodus. Va, cia bus alternatyva kokioms progoms
as dariau vel, tik si kart bandziau su varske.. visai nieko gavosi..
bet tu bangeliu niekaip man nesigauna padaryti bandau bandau vis, o galiausia zele ant virsaus dedu
bet tu bangeliu niekaip man nesigauna padaryti bandau bandau vis, o galiausia zele ant virsaus dedu
QUOTE(Zuiqtis @ 2007 03 31, 12:51)
as dariau vel, tik si kart bandziau su varske.. visai nieko gavosi..
bet tu bangeliu niekaip man nesigauna padaryti bandau bandau vis, o galiausia zele ant virsaus dedu
bet tu bangeliu niekaip man nesigauna padaryti bandau bandau vis, o galiausia zele ant virsaus dedu
o kokia grietinele tu pili?
nes aš kai pakiau grietinėlę Pieno žvaigždžių ar Saulės pieno tai man niekaip neišsiplakė iki tokio standumo, kad bangas formuočiau...o va iš Rama grietinėlės plakimui puikiai gavosi..
dar bandžiau šitą tortą vietoj Maskarpones surio dėjau Varškės desertinį kremą su vaniline..labai skanu, dar bandysiu su avietėm
QUOTE(nnillka @ 2007 03 31, 18:15)
o kokia grietinele tu pili?
nes aš kai pakiau grietinėlę Pieno žvaigždžių ar Saulės pieno tai man niekaip neišsiplakė iki tokio standumo, kad bangas formuočiau...o va iš Rama grietinėlės plakimui puikiai gavosi..
dar bandžiau šitą tortą vietoj Maskarpones surio dėjau Varškės desertinį kremą su vaniline..labai skanu, dar bandysiu su avietėm
nes aš kai pakiau grietinėlę Pieno žvaigždžių ar Saulės pieno tai man niekaip neišsiplakė iki tokio standumo, kad bangas formuočiau...o va iš Rama grietinėlės plakimui puikiai gavosi..
dar bandžiau šitą tortą vietoj Maskarpones surio dėjau Varškės desertinį kremą su vaniline..labai skanu, dar bandysiu su avietėm
as kai sudedu ant torto ta grietinele, tai ji tokia kai varske, tapasi anto torto o ne banguojasi
grietineles neatamenu bet kazka is lietuviu firmu tikrai