o dabar man pasistojo uzklausimas toks, jus grietinele maisot su visa kosia makalose? ar dedat ant virsaus?
Pagal savo receptą aš beveik viską įmaišau į masę, tik truputį palieku papuošimui. Kiek pastebėjau, daug kas nededa išvis grietinėlės. Na, gal ir galima taip sutaupyti kalorijų, bet su ja man kremas gaunasi puresnis ir skanesnis. Bet čia, aišku, tik mano nuomonė.
QUOTE(Zuiqtis @ 2007 02 17, 19:32)
o dabar man pasistojo uzklausimas toks, jus grietinele maisot su visa kosia makalose? ar dedat ant virsaus?
taip, zinoma... bet grietinele reikia imaisyti i surio ir zelatinos misini, o ne supilti ja ant jogurto ir tada dar zelatina imaisyti. taip daryti reikia, kad surio mase isliktu puri ir be jokiu zelatinos gumuliuku...
QUOTE(Audry @ 2007 02 15, 11:50)
Rasa0912, gražus tavo torčiukas
Mano tai labai gražus nesigavo, nes braškių turėjau tik šaldytų. Kaip žinia, atsileidus, jos ištežo -o ir želatine pamirkius nesutvirtėjo. bet nieko, kad ir nebuvo labai gražus, bet užtat koks skanus Visi gyrė ir recepto prašė
Tik vienas dalykas -turbūt negerai ištirpinau želatiną. Nes kai supyliau į kremą ir išmaišiau, gavosi kažkokie gumuliukai. Tada bliūdą su ta mase stačiau ant verdančio puodo, kad pakaitinus gumuliukai išsileistų. Atrodė, išsileido. Bet prapjovus tortą matėsi tokie maži želatino taškeliai. Bent jau aš mačiau Niekad nesu gaminusi tortų su želatinu. Gal galit papasakoti, kaip reiktų jį tirpinti, kad nebūtų gumuliukų
Mano tai labai gražus nesigavo, nes braškių turėjau tik šaldytų. Kaip žinia, atsileidus, jos ištežo -o ir želatine pamirkius nesutvirtėjo. bet nieko, kad ir nebuvo labai gražus, bet užtat koks skanus Visi gyrė ir recepto prašė
Tik vienas dalykas -turbūt negerai ištirpinau želatiną. Nes kai supyliau į kremą ir išmaišiau, gavosi kažkokie gumuliukai. Tada bliūdą su ta mase stačiau ant verdančio puodo, kad pakaitinus gumuliukai išsileistų. Atrodė, išsileido. Bet prapjovus tortą matėsi tokie maži želatino taškeliai. Bent jau aš mačiau Niekad nesu gaminusi tortų su želatinu. Gal galit papasakoti, kaip reiktų jį tirpinti, kad nebūtų gumuliukų
aciukas tau Audry ................as tai zalatina uzpyliau vandeniu kai ji isbrinko idejau i mikrobange istipo ,pas kui i ja idejau 3 saukstus tos mase kur padariau ismaisiau ir pyliaupo truputuka ir viskas gavosi ciki,visiem labai patiko,drauge su vyru galvojo kad pirtas parduotuvej
Aciu autorei uz recepta,pirmas tortas ir labai pavykes
Pasidariau ir aš gimtadienio proga šį tortuką.Labai patenkinta rezultatu,šeimyna kabino pilnais šaukštais Tiesa,sūrio dėjau 250gr,indelį "švelniosios varškės" ir grietinėlės 200gr,nenorėjau labai riebaus,nes kai pamačiau sūrio riebumą....
Beja man asmeniškai nepatiko vanilinis-citrininis jogutras,kogero dėl to kad nemėgstu citrininio kvapo,ir žievelės netarkavau,nepakenčiu jos
Beja man asmeniškai nepatiko vanilinis-citrininis jogutras,kogero dėl to kad nemėgstu citrininio kvapo,ir žievelės netarkavau,nepakenčiu jos
QUOTE(lauryte1 @ 2007 02 19, 12:12)
Aciu autorei uz recepta,pirmas tortas ir labai pavykes
Labai džiaugiuosi, kad patiko! O naudojai Mascarpone sūrį ar keitei jį varške?
skai2iau skai2iau apie jusu skanesta, tai kadangi dabar sedziu ant dietos pasidariau sio torto "padielka" tik sausainiai ir praktiskai nesaldinta svelnioji varske... Bet jums nelinkiu sito pasidaryti, kas galite - megaukites tikru skoniu
O ilindau cia pasisakyti, nes nebeiskenciau skaitydama, kaip keikiate citrinos zievele, dedama i si torta, viena ja tarkuoja per burokine tarka, paskui spjaudo, kitai - nuo citrinos kartu.
Tai va, mamytes, tarkuoti reikia tik geltonaja citrinos dali, su smulkia tarkele pati pati pavirseli, nes baltoji dalis - karti, o geltonoji - aromatinga. Darbas ne is lengvuju, nes ne kazi ka pritarkuosi, as paskui net su peiliu krapstau is tarkos tarpeliu ta citrina. Tada kremas kvepia labai skaniai, o paciu zieveliu visai nesijaucia.
Dar. Kai perku citrina sultims, ziuriu, kad zievele butu kuo plonesne, tada citrina - sultingesne, jei man reikia zieveles - imu tokia standesne, kad lengviau tarkuot butu.
Krastutiniu atveju galima plonai plonyteliausiai ta zievele nulupti (vos ne persvieciamai) ir smulkiai supjaustyti. Spjaudyti tikrai nereikes
O ilindau cia pasisakyti, nes nebeiskenciau skaitydama, kaip keikiate citrinos zievele, dedama i si torta, viena ja tarkuoja per burokine tarka, paskui spjaudo, kitai - nuo citrinos kartu.
Tai va, mamytes, tarkuoti reikia tik geltonaja citrinos dali, su smulkia tarkele pati pati pavirseli, nes baltoji dalis - karti, o geltonoji - aromatinga. Darbas ne is lengvuju, nes ne kazi ka pritarkuosi, as paskui net su peiliu krapstau is tarkos tarpeliu ta citrina. Tada kremas kvepia labai skaniai, o paciu zieveliu visai nesijaucia.
Dar. Kai perku citrina sultims, ziuriu, kad zievele butu kuo plonesne, tada citrina - sultingesne, jei man reikia zieveles - imu tokia standesne, kad lengviau tarkuot butu.
Krastutiniu atveju galima plonai plonyteliausiai ta zievele nulupti (vos ne persvieciamai) ir smulkiai supjaustyti. Spjaudyti tikrai nereikes
QUOTE(smike @ 2007 02 25, 19:55)
Labai džiaugiuosi, kad patiko! O naudojai Mascarpone sūrį ar keitei jį varške?
Viska dariau kaip parasyta recepte,tik biskvita pati kepiau.Nusipirkau grietineles standiklio,savaitgali vel gaminsiu.P.S.jei kam idomu,radau klevu sirupo Girstucio IKI
Na prisiskaiciau.Turiu mascapones reikes bandyt,tik man kazkaip keistai su ta gretinele....
Va cia kazkurios citata:
O mokymas tai va toks - 100gr cukraus - 100ml citrinu sulciu. Plaktos grietineles dedu daugiau ir butinai (pabreziu butinai) reikia laukti kol prades suris su jogurtu stingti, nes kitaip gausis eiline zele. Kai sumaisai plakta grietinele su pradejusia stingti mase, tai net ir tu raizymu su sakute nebereikia daryti............
Tai cia jau sudeta zele y sury ir jogurta?????
Va cia kazkurios citata:
O mokymas tai va toks - 100gr cukraus - 100ml citrinu sulciu. Plaktos grietineles dedu daugiau ir butinai (pabreziu butinai) reikia laukti kol prades suris su jogurtu stingti, nes kitaip gausis eiline zele. Kai sumaisai plakta grietinele su pradejusia stingti mase, tai net ir tu raizymu su sakute nebereikia daryti............
Tai cia jau sudeta zele y sury ir jogurta?????
QUOTE(Povila$ @ 2007 02 17, 16:43)
dariau vakar si torta su mascarpones surio, tik receptuka truputeli patobulinau ir tortas isejo super skaunus... toks pats kaip ir maximoje parduodamas. taigi, patobulinimai butu tokie: mascarpones surio dejau kaip ir recepte - 500g, jogurto nedejau, taciau grietineles dejau 600ml, 1 citrinos sulciu "per akis" uzteko, zieveles netarkavau, cukraus pudros dejau 200ml (vien stikline), 4 arbatinius saukstelius vanilinio cukraus, zelatinos tai koki 50-60g dejau... biskvita kepiau ir perpjoviau per puse, labai lengvai sulaisciau vandens, cukraus ir "Alitos" brendzio misiniu (visko dejau lygiomis dalimis). torto virsu ir sonus puosiau plakta grietinele, kiviais, mandarinais ir braskemis, vaisius aptepiau zele, pagaminta is zele cukraus Multi bei vandens... na kaip ir viskas...
norejau paklaust, o tai kada pylei grietinele? i jau isplakta suri su zelatina?
ir ar suri reikia plakti ar tik uztenka su saukstu ismaisyti?
maciau ir 'iki' gamina 'torta su maskarpone'