Pas mane jau beveik gatava Šaldyvuve torčiukas šala, beliko papuošimais pasirūpinti. Gaila, kad braškių normalių neturiu, tik šaldytas. O šaldytos turbūt netiks, nes išsileis ir bus patižę. Tai gal tik grietinėlės išplaksiu ir paskleisiu
Parašysiu rytoj, koks skonis gavosi, nes tik vakare ragausim.
QUOTE(Audry @ 2007 02 14, 13:59)
Pas mane jau beveik gatava Šaldyvuve torčiukas šala, beliko papuošimais pasirūpinti. Gaila, kad braškių normalių neturiu, tik šaldytas. O šaldytos turbūt netiks, nes išsileis ir bus patižę. Tai gal tik grietinėlės išplaksiu ir paskleisiu
Šaldytas gali atšildžius į želatina įkišti ir kai sustings puošt tortą. Tada neištiš
as irgi darau siandien vel tik man db reik patarimo, zodziu turiu silikonine meskiuko forma, noriu ant virsaus kad butu meskiukas, galvojau is zeles daryti, o paskui ant torto uzdeti.. ale nesigavo.. nes negraziai nulupau ta forma.. gal galima kuo patepti ja kad lengvai atsilutu? labai man reik to meskiuko
QUOTE(Zuiqtis @ 2007 02 14, 17:35)
as irgi darau siandien vel tik man db reik patarimo, zodziu turiu silikonine meskiuko forma, noriu ant virsaus kad butu meskiukas, galvojau is zeles daryti, o paskui ant torto uzdeti.. ale nesigavo.. nes negraziai nulupau ta forma.. gal galima kuo patepti ja kad lengvai atsilutu? labai man reik to meskiuko
alyvuogiu aliejun gali drasiai patepti, o jeigu nori kad isvis gerai issiimtu is tos formos tai galetum pries pati zele isemima forma ikisti i silta vandeni ir kokia minute palaikyti (bet vanduo turi buti toks drugnas)... stai ir viskas...
Ikisiu savo trigrasi: vandenukas toks, koki ranka lengvai pakencia. Tik ne karstesnis!
Rasa0912, gražus tavo torčiukas
Mano tai labai gražus nesigavo, nes braškių turėjau tik šaldytų. Kaip žinia, atsileidus, jos ištežo -o ir želatine pamirkius nesutvirtėjo. bet nieko, kad ir nebuvo labai gražus, bet užtat koks skanus Visi gyrė ir recepto prašė
Tik vienas dalykas -turbūt negerai ištirpinau želatiną. Nes kai supyliau į kremą ir išmaišiau, gavosi kažkokie gumuliukai. Tada bliūdą su ta mase stačiau ant verdančio puodo, kad pakaitinus gumuliukai išsileistų. Atrodė, išsileido. Bet prapjovus tortą matėsi tokie maži želatino taškeliai. Bent jau aš mačiau Niekad nesu gaminusi tortų su želatinu. Gal galit papasakoti, kaip reiktų jį tirpinti, kad nebūtų gumuliukų
Mano tai labai gražus nesigavo, nes braškių turėjau tik šaldytų. Kaip žinia, atsileidus, jos ištežo -o ir želatine pamirkius nesutvirtėjo. bet nieko, kad ir nebuvo labai gražus, bet užtat koks skanus Visi gyrė ir recepto prašė
Tik vienas dalykas -turbūt negerai ištirpinau želatiną. Nes kai supyliau į kremą ir išmaišiau, gavosi kažkokie gumuliukai. Tada bliūdą su ta mase stačiau ant verdančio puodo, kad pakaitinus gumuliukai išsileistų. Atrodė, išsileido. Bet prapjovus tortą matėsi tokie maži želatino taškeliai. Bent jau aš mačiau Niekad nesu gaminusi tortų su želatinu. Gal galit papasakoti, kaip reiktų jį tirpinti, kad nebūtų gumuliukų
QUOTE(Glacee @ 2007 02 15, 13:45)
Аudry
Čia rašiau apie tai, kaip teisingai sujungti želatinos tirpalą su grietinėlės, varškės, jogurto ir t.t. mase. Tas pats taikoma ir maskarponė sūriui
Čia rašiau apie tai, kaip teisingai sujungti želatinos tirpalą su grietinėlės, varškės, jogurto ir t.t. mase. Tas pats taikoma ir maskarponė sūriui
Ačiū Glacee, kitą kartą bandysiu pasinaudoti tavo patarimu.
dariau vakar si torta su mascarpones surio, tik receptuka truputeli patobulinau ir tortas isejo super skaunus... toks pats kaip ir maximoje parduodamas. taigi, patobulinimai butu tokie: mascarpones surio dejau kaip ir recepte - 500g, jogurto nedejau, taciau grietineles dejau 600ml, 1 citrinos sulciu "per akis" uzteko, zieveles netarkavau, cukraus pudros dejau 200ml (vien stikline), 4 arbatinius saukstelius vanilinio cukraus, zelatinos tai koki 50-60g dejau... biskvita kepiau ir perpjoviau per puse, labai lengvai sulaisciau vandens, cukraus ir "Alitos" brendzio misiniu (visko dejau lygiomis dalimis). torto virsu ir sonus puosiau plakta grietinele, kiviais, mandarinais ir braskemis, vaisius aptepiau zele, pagaminta is zele cukraus Multi bei vandens... na kaip ir viskas...