QUOTE(r8t8l18k3 @ 2007 01 23, 19:02)
Ar kas nors esat bandę šį receptą? Temos pradžioj jis yra aprašytas.
Biskvitui: 2 kiaušiniai,
0,5 stiklinės cukraus,
0,5 stiklinės miltu (gali būti ir 1 stiklinė),
1 stiklinė aguonų (man skanu, kai jų labai daug)
Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti miltus, išmaišyti, įdėti aguonas (jei aguonos nemirkytos skaniau, nes labiau traška; jei mirkytos reikia daugiau miltu). Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min. Iškeptą biskvitą sulaistyti su arbata su brendžiu arba konjaku, galima įpilti ir romo kvapo esencijos. Iš formos išimti nereikia.
Kremui: 40 g želatinos,
1 stiklinė pieno,
300 g sviesto,
10 kiaušinių,
2 stiklinės cukraus,
1 valgomasis šaukštas miltų.
Želatiną ištirpinti 150 g šalto vandens, laikyti 30 min. Trynius ištrinti su 1 stikline cukraus, įpilti pieno, išmaišyti, įpilti 1 šaukštą miltų ir išmaišyti, užvirinti įstačius į indą su vandeniu. Masę ataušinti ir į ją pridėti 300 g ištrinto sviesto, vanilino (galima dėti ir kitokiu kvapų). Viską išplakti. Želatiną pašildyti (aš šildau mikrobangėje), truputį ataušinti. 10 baltymų išplakti su 1 stikline cukraus ir į juos supilti želatiną ir skubiai gerai išmaišyti. Baltymų masę išmaišyti su kremu. Paruošta kremą iškart supilti ant atvėsinto biskvito ir ne mažiau kaip pora valandų laikyti šaldytuve.
Tortas skaniausias, jei pagamintas iš vakaro.
Tai va, norėjau paklaust: O kur čia mascorpani sūris???
Biskvitui: 2 kiaušiniai,
0,5 stiklinės cukraus,
0,5 stiklinės miltu (gali būti ir 1 stiklinė),
1 stiklinė aguonų (man skanu, kai jų labai daug)
Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti miltus, išmaišyti, įdėti aguonas (jei aguonos nemirkytos skaniau, nes labiau traška; jei mirkytos reikia daugiau miltu). Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min. Iškeptą biskvitą sulaistyti su arbata su brendžiu arba konjaku, galima įpilti ir romo kvapo esencijos. Iš formos išimti nereikia.
Kremui: 40 g želatinos,
1 stiklinė pieno,
300 g sviesto,
10 kiaušinių,
2 stiklinės cukraus,
1 valgomasis šaukštas miltų.
Želatiną ištirpinti 150 g šalto vandens, laikyti 30 min. Trynius ištrinti su 1 stikline cukraus, įpilti pieno, išmaišyti, įpilti 1 šaukštą miltų ir išmaišyti, užvirinti įstačius į indą su vandeniu. Masę ataušinti ir į ją pridėti 300 g ištrinto sviesto, vanilino (galima dėti ir kitokiu kvapų). Viską išplakti. Želatiną pašildyti (aš šildau mikrobangėje), truputį ataušinti. 10 baltymų išplakti su 1 stikline cukraus ir į juos supilti želatiną ir skubiai gerai išmaišyti. Baltymų masę išmaišyti su kremu. Paruošta kremą iškart supilti ant atvėsinto biskvito ir ne mažiau kaip pora valandų laikyti šaldytuve.
Tortas skaniausias, jei pagamintas iš vakaro.
Tai va, norėjau paklaust: O kur čia mascorpani sūris???
gal recepto rasytoja ji jau anksciau laiko suvalge ir tortas liko be mascarpones suriaus