Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu

Neatsispyriau pagundai ir as sita torta padaryti, nes labai jau megstu maximos torta su mascarpone tongue.gif Bet turiu pasakyti, kad sitas, nors ir labai skanus, bet nei is tolo nepanasus i originala, nebent as kazka ne aip padariau blush2.gif Bet regis viska pagal recepta dariau. Kaip ir daug kas minejo, tikrai per daug citrinos, o ir grietinele turetu buti dedama ant mascarpones kremo, o ne imaisoma kartu. Nezinau, ga reiketu deti daugiau mascarpones, kad jis gautusi toks, kaip maximoj? Labai nenusivyliau, bet pasikartosiu, tai ne tas pats tortas. Maximos toks svelnutis, o sitam net mascarpones nesijaucia, nes citrina viska uzgozia, o ir per riebus verysad.gif
Atsakyti
Aš irgi pabandžiau pasidaryti, bet nelabai kas gavosi, pirmiausia per rūgštus, nes daugiau nei pusė stiklinės sulčių gavosi, žievelių nedėjau, nes nepatinka, o želatinos dėjau dvigubą normą ir vistiek nelaikė, išgriuvo visas tortas verysad.gif sustingti sustingo, bet išėmus iš šaldytuvo ir iš formos ilgai nelaikė. Žodžiu manau reikia tobulinti receptą.
Atsakyti
na ka, as irgi pasiryzau padaryti si tortuka ir apsalau savo kulinariniais sugebejimais lotuliukas.gif aciu labai, merginos, uz receptus 4u.gif kaip visada, viska dariau is akies ir improvizavau ax.gif padariau ji braskini, t.y. i mase dejau braskiu su cukrumi, kurias saldau ziemai ir taip skanu, kad net saldu prisiminti - niam... biggrin.gif Tiesa, dejau maziau grietineles ir citrinu, daugiau jogurto ir zelatinos - viskas gavosi ciki thumbup.gif laaabai gaivus ir skanus - sveciai klause, ar uzsakymu nepriimu lotuliukas.gif
P.S. Kaip daugelis minejo, sis skiriasi nuo Maximinio, bet naminis man daaaaug skanesnis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Niki @ 2006 09 01, 10:20)
Aš irgi pabandžiau pasidaryti, bet nelabai kas gavosi, pirmiausia per rūgštus, nes daugiau nei pusė stiklinės sulčių gavosi, žievelių nedėjau, nes nepatinka, o želatinos dėjau dvigubą normą ir vistiek nelaikė, išgriuvo visas tortas  verysad.gif sustingti sustingo, bet išėmus iš šaldytuvo ir iš formos ilgai nelaikė. Žodžiu manau reikia tobulinti receptą.

Receptas tvarkoje, tobulinti reikia konditerinius sugebejimus lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

As ji daznai darau. Nebuvo nei karto kad nepavyktu. Va tik man nepatinka pagrindas, mastau apie biskvita... g.gif
Atsakyti
Na tai jeigu jau tokia asė esi konditerijoje, tai gal pamokytum kaip teisingai daryti? Gal ką ir ne taip darau, bet skonis tai tikrai iš maniškių niekam nepatiko - per rūgštus, tokių būna ir parduotuvėje, kai daug rūgštelės prikrauna, tik niekaip nesuprantu kam g.gif
Martini irgi patvirtino, kad mažiau dėjo citrinų ir daugiau želatinos - vadinasi ne man vienai skonis netinka, tik kad apsigavau tiek sulčių prikrovusi ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Niki @ 2006 12 31, 18:51)
Na tai jeigu jau tokia asė esi konditerijoje, tai gal pamokytum kaip teisingai daryti? Gal ką ir ne taip darau, bet skonis tai tikrai iš maniškių niekam nepatiko - per rūgštus, tokių būna ir parduotuvėje, kai daug rūgštelės prikrauna, tik niekaip nesuprantu kam g.gif
Martini irgi patvirtino, kad mažiau dėjo citrinų ir daugiau želatinos - vadinasi ne man vienai skonis netinka, tik kad apsigavau tiek sulčių prikrovusi ir tiek.

Nei as ase nei ka blush2.gif Tiesiog visada gavosi ir tiek. Man jis patinka, o koks parduotuvinio sitokio torto skonis jau nebeatsimenu, nes neturiu galimybes jo nusipirkti sad.gif
O mokymas tai va toks - 100gr cukraus - 100ml citrinu sulciu. Plaktos grietineles dedu daugiau ir butinai (pabreziu butinai) reikia laukti kol prades suris su jogurtu stingti, nes kitaip gausis eiline zele. Kai sumaisai plakta grietinele su pradejusia stingti mase, tai net ir tu raizymu su sakute nebereikia daryti. Gaunasi tiesiog bangos smile.gif O del zelatinos tai nelabai galiu patarti - as visada dedu is akies. O ir zelatina gal cia kitokia g.gif Jos nereikia brinkinti, uzpilu vandeniu ir dedu i mikrobange kad istirptu, o paskui jau sumaisau su surio ir jogurto mase. Jogurto irgi cia nera vanilinio sad.gif Gal nelabai as ir ieskau - perku paprasta naturalu ir darau is jo. Tik kai dedu cukru, tai dedu 20gr vanilinio, o likusi paparasta. Tiesa karatis dedu braskini jogurta - zodziu kaip sauna i galva smile.gif
Taigi sekmes ir jei ka neaiskiau parasiau tai klausk - su mielu noru pasidalinsiu patirtim wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Comma: 01 sausio 2007 - 21:37
Ačiū užpaaiškinimus, viskas kaip ir aišku, bet žinok darau tai kaip ir taip, bet gal produktai kiti, tai ir nelabai kas gaunasi, citrinos sulčių tai aš vistiek mažinsiu, o vat žėlę tai reikės imti kaip ir sakei tą kur užplikai ir ištirpini, gal ta manoji jau buvo nebegera, nes ją reikia išbrinkinti. Nesuprantu iš tikro kodėl nesigavo, nes tortus jau nuo mokyklos kaip ir darau, o vat šis ėmė ir nesigavo. Senatvė angel_sadangel.gif
Atsakyti
QUOTE(Niki @ 2007 01 02, 12:11)
Ačiū užpaaiškinimus, viskas kaip ir aišku, bet žinok darau tai kaip ir taip, bet gal produktai kiti, tai ir nelabai kas gaunasi, citrinos sulčių tai aš vistiek mažinsiu, o vat žėlę tai reikės imti kaip ir sakei tą kur užplikai ir ištirpini, gal ta manoji jau buvo nebegera, nes ją reikia išbrinkinti. Nesuprantu iš tikro kodėl nesigavo, nes tortus jau nuo mokyklos kaip ir darau, o vat šis ėmė ir nesigavo. Senatvė  angel_sadangel.gif

As tai neesu labai patyrus tortu srityje sad.gif Turiu du arkliukus - sitas tortas ir dar medaus, o daugiau is manes tai prasta tortu kepeja blush2.gif
Va sita torta meginsiu tupdydi ant biskvito. Jo neesu dar gyvenime kepus, bet ismeginsiu. Vyro gimtadienis arteja, tai kaip tik proga ismeginti smile.gif
O tau sekmes wub.gif
Atsakyti
Kalėdoms ruošiau "Mary Berry avietinį sūrio tortą" pagal bea
Pasaka... Tik ėmiau Ricotta
Bandysiu ir čia giriamą tortą daryt bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Čika: 08 sausio 2007 - 02:37
kaip megstu si torta rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif bet pati turbut nepajegciau pagaminti, nes kulinariniai sugebejimai = 0 ...
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2007 01 08, 13:39)
kaip megstu si torta  rolleyes.gif  rolleyes.gif  rolleyes.gif bet pati turbut nepajegciau pagaminti, nes kulinariniai sugebejimai = 0 ...

patikek, nieko sudetingo wink.gif tik bandyk ir tikrai pavyks smile.gif
Papildyta:
cia maniskis-gamintas pries kokius metus... 4u.gif

Atsakyti
oj kaip as kaifuoju del sito torto bigsmile.gif reiks pabandyt kada, ale su tokiais gabumais tai kazi ar kas valgys.. nors su meile daryta bus, tai teks seimai valgyt mirksiukas.gif
Atsakyti