Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu

QUOTE(dolile @ 2005 11 13, 22:39)
Dariau šį torčiuką savo gimtadieniui. dariau jau ne pirmą kartą, bet pirmą kartą dariau želė žiede. pasiskaičiau čia, kad mamos daro ir kad gaunas, tai ir aš padariau. dariau kaip įprastai, bet pyliau daugiau jogurto, kad užtektų ir mažajai želė formai - t.y. gavosi du tortukai - vienas didelis, o kitas mažas. taigi užteko net dviem dienoms! 4u.gif
Va kaip didysis atrodė  smile.gif
P.S. kažkaip nesigauna įkelti:(


O darant želė žiede, pirma pilti reikia visą masę, o tik ant viršaus sausainių pagrindą sudėti? O tas pagrindas gerai susispaudžia? Sušiaušti paviršiaus tai turbut nebeišeina?
Aš tik katą esu išbandžiusi želė žiedą ir tai paprastą želė gaminau. Dabar sakau reiktų šį torčiuką pasigaminti... Gal kokių gudrybių reikia žinoti darant jį želė žiede?
Atsakyti
Sveika,
o kokiam mieste tu gyveni? Šiaip aš pati esu TUPPERWARE demonstruotoja.Gyvenu Kaune. Jei tave domina šie gaminiai, galima būtų surengti tupperware gaminių pristatymo vakarėlį (jo metu gaminami įvairūs patiekalai, kad pademonstruoti, ką galima daryti su šitais indais). Jo metu nėra privaloma būtinai kažką pirkti. tongue.gif nors dažniausiai moterys pamačiusios tuos indus neatlaiko ir perka. ax.gif O jei tau įdomu tik informacija, tai galiu atsakyti į dominančius klausimus 4u.gif
Rūta
Papildyta:
Oi, visų atsiprašau, truputį "nepataikiau" čia parašyti lotuliukas.gif blush2.gif visai ne šaiai temai čia skirta blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Pagaliau ir aš prisiruošiau šį torčiuką pasigaminti. Paskaičiusi jūsų komentarus, į pradinį receptą įvedžiau keletą pakeitimų: naudojau paprastą jogurtą ir jo pyliau daugiau nei nurodyta, o grietinėlės dėjau mažiau. Dėjau mažiau citrinų, bet daugiau cukraus.
Gavosi tikrai labai skanu. Bet, kai ką kitą kartą keisčiau. Nors dėjau 20 g želatinos, bet, mano nuomone, galėjo būti torčiukas tvirtesnis (kietesni). Ir biskvito man pasirodė mažoka. Nors aš iš tų, kur sako -geriau daugiau kremo, nei biksvitų smile.gif
Žodžiu, torčiukas labai vertas dėmesio ir artimiausiu laiku bandysiu kartoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2006 02 13, 09:47)
O darant želė žiede, pirma pilti reikia visą masę, o tik ant viršaus sausainių pagrindą sudėti? O tas pagrindas gerai susispaudžia? Sušiaušti paviršiaus tai turbut nebeišeina?
Aš tik katą esu išbandžiusi želė žiedą ir tai paprastą želė gaminau. Dabar sakau reiktų šį torčiuką pasigaminti... Gal kokių gudrybių reikia žinoti darant jį želė žiede?

taip aš pirmiau pilu masę, o paskui sausainius sudedu. šiaip nešiaušiu paviršiaus, kažkaip ir taip skanu, o be to dar papuoši kuo nors ir gražu thumbup.gif
Tiesa reiktų želė žiedą prieš pilant masę patepti lašeliu aliejaus - tada lengviau jį įšimti. tai tiek tų gudrybių tongue.gif
Atsakyti
o aš darydama pirmą kartą šį tortuką įdėjau daugiau nei 20g. želatinos tai man gavosi gerai, bet galėjo būti minkštesnis....tai darydama antra kartą aš dėjau 20g. Dr. Outker želatinos ir gavosi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif jis man gavosi toks pūrus, toks skanutis thumbup.gif
Atsakyti
Šiam ilgam savaitgaliui dariau šį tortuką, bet pigesnį jo variantą - t.y. vietoj mascarpone sūrio dėja švelniąją varškę. dar turėjau šaldytų braškių bei juodųjų serbentų, tai gavosi tikrai skanus ir gaivus thumbup.gif
Atsakyti
nu ką, jau trečią kartą dariau,tai išėjo turbūt skaniausias, bet netobuliausias 4u.gif nu ten nedidelė problema, bet vistiek-nepalaukiau kol sustengs ir uždėjau braškes,tai visur gerai, tik pačiame viduryje, kur braškes giliau įspaudžiau, liko nesukietėję..o šiaip viskas gerai gavosi smile.gif o beje, kaip jus atmatuojat želatiną? nes dėjau pagal kažkokioj receptų knygoj rastą svorį šaukštais, tai pagalvojau kad gal galėjo kažkiek kietesnis gautis...nu bet buvo liuks thumbup.gif
bandau foto įkelt, bet rašo, kad per didelė...nors sumažinau ..keista g.gif
Atsakyti
QUOTE(seima @ 2006 02 18, 16:28)
nu ką, jau trečią kartą dariau,tai išėjo turbūt skaniausias, bet netobuliausias  4u.gif  nu ten nedidelė problema, bet vistiek-nepalaukiau kol sustengs ir uždėjau braškes,tai visur gerai, tik pačiame viduryje, kur braškes giliau įspaudžiau, liko nesukietėję..o šiaip viskas gerai gavosi smile.gif o beje, kaip jus atmatuojat želatiną? nes dėjau pagal kažkokioj receptų knygoj rastą svorį šaukštais, tai pagalvojau kad gal galėjo kažkiek kietesnis gautis...nu bet buvo liuks  thumbup.gif
bandau foto įkelt, bet rašo, kad per didelė...nors sumažinau ..keista g.gif


aš tai šiaip niekda nelaukiau kol sustings, iš karto dėjau braškes ir viskas gaudavosi normaliai, viskas sustingdavo biggrin.gif kremas išeina pas mane labai geras, sustingsta labai gerai biggrin.gif
ant želatinos pokelio yra parašyta kiek gramų mirksiukas.gif aš dedu 20g. Dr.Outker želatinos, t.y. vienas pokelis, ir gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo starbee: 18 vasario 2006 - 17:18
o aš turėjau 100g želatinos pakelį, tai kažkada kažką gainau, tai atsimatavau kiek reikėjo gramų šaukštais (tipo išbėriau visą ir per pusę ar į kažkiek dalių dalinau), o dabar jau nebežinojau kiek likę buvo.....
Atsakyti
Aš vakar irgi dariau šitą tortą. Labai skanus, labai patiko. thumbup.gif Tik neradau braškių, tai šaldytas avietes dėjau, bet skonio tikrai nesugadino. Ir želatinos aš net 2 pokelius sukroviau. Dr. oetker.
Tik pagalvojau, kad kitą kartą bandysiu pigesni variantą su švelniąją varške.
Atsakyti
As taip pat dariau si torta, tai visiems labai patiko, kai kas net suabejojo, kad tai mano darbas doh.gif
Atsakyti
Na, bandysiu ir aš padaryti šitą skanumyną ax.gif Tuoj eisiu į pardę produktų...

Kažkada draugės, kuri buvo Amerikoj, klausiau to cheese cake recepto. Nes, kiek žinau, tai čia amerikonų pamėgtas desertas. Tai ji man tokį labai jau elementarų receptuką davė:

biskvita issikepk pati bet laaaaaaaaaabai plonyti. na receptuka susirasi elementariam biskvitui bet jo storis turi buti ne daugiau dvieju centimetru...siulymas iskep storesni perpjaut su siulu ir vidu atversti i virsu, kad po to ant jo galetum det likusia mase... siaip reiketu tureti keleta cilindro formos formyciu kaip dugna naudot biskvita, niu o dabar esme

Mase
230gr mascapone surio
470ml plakamosios grietineles( riebesnes
1/3cup (80ml) cukraus

su elektriniu mixeriu suplakti iki vientisos thick mases suri ir grietinele, tada sudeti cukru ir vel plakti, niu kol gausis standi mases, panasi i gogol mogol
tada deti ja i forma ant atsalusio biskvito ir i saldytuva ar kur kitur saltai
per naktele...issimti pries patiekiant....

Nu toks įdomus daiktas gavos, bet baisiai riebus unsure.gif Smikes receptas gaivesnis atrodo wub.gif Na, bandysiu. Žiūrėsiu, kas čia man gausis rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Heiki Heiki!: 10 birželio 2006 - 10:42