Aciu
o as pamaciau pardej, kad toks tortas kaimuoja 50 Lt
[quote=Jurgitak,2005 10 25, 23:53]
Dariau šį tortą želė žiede. Gavosi super Nuo stalo dingo akimirksniu. Ir sausainiai susispaudė be problemos
Dabar ir aš darysiu šį tortą žele žiede. Iki tol dariau išardomoje torto formoje.
Tortas labai skanus, bet jau riebus, tai riebus. Gerai būtų grietinėlę kuo nors pakeisti, bet nesugalvoju, kuo. Gal esat ką išbandžiusios?
O želatinos aš dėjau du pakelius po 20g ir buvo pats tas. Matau, kad čia visoms labai skirtingai gaunasi.
Skanių gaminių visoms
Dariau šį tortą želė žiede. Gavosi super Nuo stalo dingo akimirksniu. Ir sausainiai susispaudė be problemos
Dabar ir aš darysiu šį tortą žele žiede. Iki tol dariau išardomoje torto formoje.
Tortas labai skanus, bet jau riebus, tai riebus. Gerai būtų grietinėlę kuo nors pakeisti, bet nesugalvoju, kuo. Gal esat ką išbandžiusios?
O želatinos aš dėjau du pakelius po 20g ir buvo pats tas. Matau, kad čia visoms labai skirtingai gaunasi.
Skanių gaminių visoms
[quote=Gricė,2005 11 05, 11:06]
[quote=Jurgitak,2005 10 25, 23:53]
Dariau šį tortą želė žiede. Gavosi super Nuo stalo dingo akimirksniu. Ir sausainiai susispaudė be problemos
Dabar ir aš darysiu šį tortą žele žiede. Iki tol dariau išardomoje torto formoje.
Tortas labai skanus, bet jau riebus, tai riebus. Gerai būtų grietinėlę kuo nors pakeisti, bet nesugalvoju, kuo. Gal esat ką išbandžiusios?
O želatinos aš dėjau du pakelius po 20g ir buvo pats tas. Matau, kad čia visoms labai skirtingai gaunasi.
Skanių gaminių visoms
[/quote]
Aš kad mažiau riebus būtų pilu pusę litro ir net daugiau jogurto (skaniausi vanilinis su citrina), tik tada reikia daugiau želatino, dedu 40 gr.
[quote=Jurgitak,2005 10 25, 23:53]
Dariau šį tortą želė žiede. Gavosi super Nuo stalo dingo akimirksniu. Ir sausainiai susispaudė be problemos
Dabar ir aš darysiu šį tortą žele žiede. Iki tol dariau išardomoje torto formoje.
Tortas labai skanus, bet jau riebus, tai riebus. Gerai būtų grietinėlę kuo nors pakeisti, bet nesugalvoju, kuo. Gal esat ką išbandžiusios?
O želatinos aš dėjau du pakelius po 20g ir buvo pats tas. Matau, kad čia visoms labai skirtingai gaunasi.
Skanių gaminių visoms
[/quote]
Aš kad mažiau riebus būtų pilu pusę litro ir net daugiau jogurto (skaniausi vanilinis su citrina), tik tada reikia daugiau želatino, dedu 40 gr.
QUOTE(Mamūškė @ 2005 10 26, 22:27)
vat būtent, kad jis nemažai kainuoja tai vienintelis tortas, kurį aš visada mielai valgau. mat nuo mažumės nemėgstų tortų, man jie kažkodėl neskanūs.
Dariau šį torčiuką savo gimtadieniui. dariau jau ne pirmą kartą, bet pirmą kartą dariau želė žiede. pasiskaičiau čia, kad mamos daro ir kad gaunas, tai ir aš padariau. dariau kaip įprastai, bet pyliau daugiau jogurto, kad užtektų ir mažajai želė formai - t.y. gavosi du tortukai - vienas didelis, o kitas mažas. taigi užteko net dviem dienoms!
Va kaip didysis atrodė
P.S. kažkaip nesigauna įkelti:(
Va kaip didysis atrodė
P.S. kažkaip nesigauna įkelti:(
Niu dabar tikriausiai išeis įdėti
neseniai buvo mano vyro gimtadienis,tai sugalvojau padaryti musu visu numyleta tortuka. dariau pagal smikes recepta, taciau akivaizdu, kad per daug citrinu ir mano manymu nereikia isplaktos gritineles maisyti kartu su mascarpones ir jogurto mase. gritinele reikia deti jau ant truputi apstingusiois surio ir jodurto mases.
QUOTE(smike @ 2004 09 09, 17:27)
Kazkur viena akim skaiciau, kad kazkuri forumiete norejo recepto su mascarpone suriu. Pasiknisau savo popieriuose ir radau. Na, negarantuoju kad bus lygiai toks kaip Maximos, nes dar nebandytas. Tiesa, pagrindas pagal recepta yra nekeptas, jei norit galit kept plona biskvita.
Taigi:
Pagrindas:
120 g sviesto,
200 g biskvitiniu sausainiu
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
pagrindui sausainius sutrupinti, o sviesta islydyti. Isardoma forma iskloti kepimo popieriumi ir sudeti sausainius sumaisytus su sviestu. Pavirsiu islyginti ir paspausti. Atsaldyti 30 min.
Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Ismaisyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru. Zelatina pasildyti kol issileis. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele. Mase supilti ant sausainiu ir idet i saldytuva. Kai mase jau bus apstingus sakute susiausti pavirsiu (nepadaryti to per velai, nes gausis isdraskymai, o ne pasiausimas ) kai pilnai po 3 val sustings apdeti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra. Viskas!
Turetu iseiti nemenkas, todel formos geriau nepamazinti!
Taigi:
Pagrindas:
120 g sviesto,
200 g biskvitiniu sausainiu
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
pagrindui sausainius sutrupinti, o sviesta islydyti. Isardoma forma iskloti kepimo popieriumi ir sudeti sausainius sumaisytus su sviestu. Pavirsiu islyginti ir paspausti. Atsaldyti 30 min.
Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Ismaisyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru. Zelatina pasildyti kol issileis. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele. Mase supilti ant sausainiu ir idet i saldytuva. Kai mase jau bus apstingus sakute susiausti pavirsiu (nepadaryti to per velai, nes gausis isdraskymai, o ne pasiausimas ) kai pilnai po 3 val sustings apdeti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra. Viskas!
Turetu iseiti nemenkas, todel formos geriau nepamazinti!
na susigundžiau ir aš pasigamint tokį skanėstą
QUOTE(smike @ 2004 09 09, 17:27)
Kazkur viena akim skaiciau, kad kazkuri forumiete norejo recepto su mascarpone suriu. Pasiknisau savo popieriuose ir radau. Na, negarantuoju kad bus lygiai toks kaip Maximos, nes dar nebandytas. Tiesa, pagrindas pagal recepta yra nekeptas, jei norit galit kept plona biskvita.
Taigi:
Pagrindas:
120 g sviesto,
200 g biskvitiniu sausainiu
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
pagrindui sausainius sutrupinti, o sviesta islydyti. Isardoma forma iskloti kepimo popieriumi ir sudeti sausainius sumaisytus su sviestu. Pavirsiu islyginti ir paspausti. Atsaldyti 30 min.
Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Ismaisyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru. Zelatina pasildyti kol issileis. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele. Mase supilti ant sausainiu ir idet i saldytuva. Kai mase jau bus apstingus sakute susiausti pavirsiu (nepadaryti to per velai, nes gausis isdraskymai, o ne pasiausimas ) kai pilnai po 3 val sustings apdeti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra. Viskas!
Turetu iseiti nemenkas, todel formos geriau nepamazinti!
Taigi:
Pagrindas:
120 g sviesto,
200 g biskvitiniu sausainiu
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
pagrindui sausainius sutrupinti, o sviesta islydyti. Isardoma forma iskloti kepimo popieriumi ir sudeti sausainius sumaisytus su sviestu. Pavirsiu islyginti ir paspausti. Atsaldyti 30 min.
Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Ismaisyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru. Zelatina pasildyti kol issileis. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele. Mase supilti ant sausainiu ir idet i saldytuva. Kai mase jau bus apstingus sakute susiausti pavirsiu (nepadaryti to per velai, nes gausis isdraskymai, o ne pasiausimas ) kai pilnai po 3 val sustings apdeti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra. Viskas!
Turetu iseiti nemenkas, todel formos geriau nepamazinti!
na padariau ir aš šitą tortuką, galiu pasakyti nuo stalo dingo akimirksniu, visiems labai patiko, tik aš dėjau 250g maskarponės ir 250g. švelnios varškės bet gavosi
šiaip tai čia daug kas sakė, kad želatinos per mažai recepte, na tai aš apsidraudimui įdėjau dvigubai, tai sakiau, kitą kartą dėsiu kokiu 20-25g ir tikrai uzteks, tik ne daugiau
QUOTE(Ugnisss @ 2006 01 31, 23:17)
pasirodysiu gal visai buka, bet kulinarijoj as naujoke, nors studijuoju maitinimo verslo organizavima ta grietinele, tai skysto pavidalo perkat ar miltelius?
bandysiu draugei gimimo dienos proga dovana padaryt
bandysiu draugei gimimo dienos proga dovana padaryt
reikia šiaip naudot skystą 35% grietinėlę, milteliai
o čia viskas apie grietinėlę
http://www.supermama...
as irgi isbandziau ta izymuji receptuka, ka galiu pasakyti
Taip skanu, kad net dabar prisiminus skoni burnoje jauciu
tik kaip ir dauguma, sutinku, kad citrinos zieveles tarkuoti i ji nereiketu - kartu pasidaro
aciu Smikei uz recepta
Taip skanu, kad net dabar prisiminus skoni burnoje jauciu
tik kaip ir dauguma, sutinku, kad citrinos zieveles tarkuoti i ji nereiketu - kartu pasidaro
aciu Smikei uz recepta