QUOTE(Nerimama @ 2005 06 17, 18:00)
Na, o jau vakar skanų tortą pasigaminau, va su ricotos sūriu, bet dabar jau žinau, kad geriau ir pigiau varškę dėti.
O va kadangi praeitas tortas buvo riebus, tai šis gaivus.
0,5kg paprastų sausainių (kaip gaidelis ar pan. aš pirkau sveriamų- pigiausių);
175g(pakelis) tepaus riebalų mišinio (taip pat pigiausio);
0,5-1kg braškių;
trešnių;
vynuogių;
0,5kg ricotos sūrio (arba varškės);
0,450kg grietinėlės
1kg riebesnio jogurto;
150g cukraus pudros;
10g vanilinio cukraus;
40g (du kupini šaukštai) želatinos;
Truputis vandens želatinai ištirpinti.
Sausainius sumalame, supilame ištirpintą sviestą išmaišome ir išklojame formos dugną, suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą.
Grietinėlę suplakame su 2/3 pudros ir vanilinu, tada su likusia pudra išplakam ricotą ir sudėję plaktą grietinėlę išmaišom. Į jogurtą sudedame ištirpintą želatiną ir sumaišom su sūrio ir grietinėlės mase.
Ant atšalusio pagrindo dedame pusę kremo ir braškių, trešnių, vynuogių(be kauliukų), po to vėl kremas ir puošiame braškėm ,vynuogėm užberiame pudros.
Skanaus
Na tortas tikrai skanus, nes šioje srityje esu labai kritiška, bet šį kart visai neblogai pavyko
O va kadangi praeitas tortas buvo riebus, tai šis gaivus.
0,5kg paprastų sausainių (kaip gaidelis ar pan. aš pirkau sveriamų- pigiausių);
175g(pakelis) tepaus riebalų mišinio (taip pat pigiausio);
0,5-1kg braškių;
trešnių;
vynuogių;
0,5kg ricotos sūrio (arba varškės);
0,450kg grietinėlės
1kg riebesnio jogurto;
150g cukraus pudros;
10g vanilinio cukraus;
40g (du kupini šaukštai) želatinos;
Truputis vandens želatinai ištirpinti.
Sausainius sumalame, supilame ištirpintą sviestą išmaišome ir išklojame formos dugną, suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą.
Grietinėlę suplakame su 2/3 pudros ir vanilinu, tada su likusia pudra išplakam ricotą ir sudėję plaktą grietinėlę išmaišom. Į jogurtą sudedame ištirpintą želatiną ir sumaišom su sūrio ir grietinėlės mase.
Ant atšalusio pagrindo dedame pusę kremo ir braškių, trešnių, vynuogių(be kauliukų), po to vėl kremas ir puošiame braškėm ,vynuogėm užberiame pudros.
Skanaus
Na tortas tikrai skanus, nes šioje srityje esu labai kritiška, bet šį kart visai neblogai pavyko
Vakar dariau pagal šį receptą tortą, naudojau varškę, nes galvojau jei neišeis tai pigesnė išeiga bus. Tai va, visi valgė, bet kad labai girtų tai nebuvo, Maximos skanesnis. Padui per daug sausainių, reiktų kokių 300 gr arba daugiau sviesto, o viršus tai kaip varškės sūrelio skonis, na bet valgyti galima. Kitą kartą pabandysiu originalų pagal Smilės receptą