Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu

QUOTE(xenzy @ 2005 07 21, 09:02)
aš jau bent porą kartų dariau su mascarpone sūriu tortą, man labai labai skanu, burnoj tirpsta smile.gif pirmą kartą dariau su sausainiais, o antrą kartą pirkau sausainių tešlos padą, 3 blynai kainuoja vos 3 litukus, tai man 3 tortams užteks smile.gif reiks gal ir šiandien pasidaryti smile.gif

O kur tu tą sausainių padą pirkai mirksiukas.gif blush2.gif
Atsakyti
Mano forma maždaug tokios formos:

user posted image

galvoju supilti visą masę, ant virašaus sudėti sausainių pagrindą, sandariai uždaryti (nes tas indas sandarus), greitai apversit ir palikti šaldytuve stingti. Pasakykite, jeigu nusišneku. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 08 08, 13:00)
Na va nusipirkau visus ingredientus ir planuoju ryt, poryt daryti. Tik vat nerandu vanilinio jogurto. Kur Jūs jį perkate? Ir vietoj biskvitinių sausainių nusipirkau tuos tešlainius. Ar geras pagrindas man su jais gausis?
Ir vietoj Mascarpones, nusipirkau Ricotos sūrio. Nes galvojau, jeigu nesigaus ne taip gaila bus. blush2.gif
Neturiu skardos su nusiimamu dugnu, bet turiu tokį sandariai uždaromą indą. Jeigu aš į jį įdėčiau, ar man po to išsiversti gražiai?


išversti tikrai nepatariu, nieko gero nebus.
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 08 08, 14:23)
Mano forma maždaug tokios formos:

user posted image

galvoju supilti visą masę, ant virašaus sudėti sausainių pagrindą, sandariai uždaryti (nes tas indas sandarus), greitai apversit ir palikti šaldytuve stingti. Pasakykite, jeigu nusišneku. smile.gif

supranti, tą sausainių padą reikia stipriau suspausti, kad jis būtų kietas ir pan. nemanau, kad pasisektų jį suspausti, jei jis bus ant neapstingusios ar netgi apstingusios masės. vis dėlto ta forma uždaromu šonu nėra jau tokia brangi. o vieną kartą nusipirkus turėtum gi visam laikui.
Atsakyti
Žinau, kad nėra brangi, bet šiandien užsidegiau daryti, o šalia niekur nėra, net nežinau kur man ją šiandien įsigyti.
Gerai neeksperimentuosiu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamusiuka @ 2005 08 08, 13:03)
Vanilinio jogurto tikrai yra Maxima bazėje pati mačiau mirksiukas.gif bet jei jo nerasi gali naudoti ir kita. O kokius tešlainius nusipirkai g.gif Bet manau turėtų ir su jais gautis biggrin.gif



O tai kaip jis vadinasi?
Atsakyti
O jeigu kitokį jogurtą, tai tada kokį?
Gal natūralų ir prodėti vanilinio cukraus?
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 08 08, 14:58)
O jeigu kitokį jogurtą, tai tada kokį?
Gal natūralų ir prodėti vanilinio cukraus?


Pirkau avietinį jogurtą ir labai gerai gavosi mirksiukas.gif
O kas liečia vanilinį tai atrodo kad vadinasi Vanilinis jogurtas su žaliosiomis citrinomis mirksiukas.gif
Atsakyti
Nusipirkau natūralus jogurto ir vanilinio cukraus, žiūrėsime kas gausis.
Ir galų gale nusipirkau tą skardą su nusiimamus dugnu. ax.gif
Atsakyti
[quote=Nerimama,2005 06 15, 15:22]
Sveikos mamytės, na va dariau ir aš tą pamėgtą tortą su mascarpone, niam niam tongue.gif
O dariau visai paprastai, be jokių receptų, tiesiog improvizavau, žinoma gavosi kiek riebokas tai kitą kartą vietoj 0,450kg grietinėlės dėsiu 1kg riebesnio jogurto.O štai receptas:
0,5kg paprastų sausainių (kaip gaidelis ar pan. aš pirkau sveriamų- pigiausių);
pakelis tepaus riebalų mišinio (taip pat pigiausio);
0,5-1kg braškių;
0,5kg mascarponės sūrio;
0,450kg grietinėlės (bet jei riebiai nepatinka tai gal geriau kokį 1kg riebesnio jogurto);
150g cukraus pudros;
10g vanilinio cukraus;
2pak po 8g grietinėlės standiklio (jei dėsit jogurtą tai geriau porą šaukštų želatinos);
Sausainius sumalame, supilame ištirpintą sviestą išmaišome ir išklojame formos dugną, suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą.
Grietinėlę suplakame su 2/3 pudros ir vanilinu, tada su likusia pudra išplakam mascarponę ir sudėję plaktą grietinėlę išmaišom.(jei darom su jogurtu, tai į jogurtą sudedame ištirpintą želatiną)
Ant atšalusio pagrindo dedame pusę kremo ir braškių, po to vėl kremas ir puošiame braškėm ir mėtų lapeliais ir ant viršaus užberiame pudros.
P.s Kadangi toks tortas riebus, tai geriau braškių dėti daugiau apie 1kg.
Skanaus essen.gif

Štai šito torto foto ax.gif


Atsakyti
Aš irgi dariau, bet nenufotografavau. sad.gif
Na, ir man nelabai gavosi. Nežinau kodėl blink.gif
Viską dariau pagal receptą, kuris yra pirmuosiuose psl. Tik pasižiūrėjau, kad ten buvo mažokai parašyta želatinos, tai įdėjau dvigubai daugiau ir tai nebuvo labai kietas. Vietoj braškių apdėjau mėlynėmis. O viską kitą dariau pagal receptą. Nesigavo labai blogai, bet ir nelabai gerai. Dėjau Ricotos sūrį, tai man toks truputėlį varškės skonis buvo. biggrin.gif
Kitą kartą bandysiu su Mascarpone ir dėsiu dar daugiau želatinos.
Atsakyti
[quote=Nerimama,2005 08 12, 14:47]
[quote=Nerimama,2005 06 15, 15:22]

Štai šito torto foto ax.gif
[/quote]

Labai gražus tavo tortas. O ir skanus turbūt neapsakomai. ax.gif
Atsakyti