aš jau bent porą kartų dariau su mascarpone sūriu tortą, man labai labai skanu, burnoj tirpsta pirmą kartą dariau su sausainiais, o antrą kartą pirkau sausainių tešlos padą, 3 blynai kainuoja vos 3 litukus, tai man 3 tortams užteks reiks gal ir šiandien pasidaryti
QUOTE(katyte mamyte @ 2005 07 20, 06:26)
O mums viskas gavosi, tik jis tikrai saldokas
bet viena beda-karsta diena jis tirpsta
bet viena beda-karsta diena jis tirpsta
daryk su natūraliu jogurtu be jokių priedų
aš visad visur cukrų beveik per pusę mažiau dedu ir man pats tas.
kad taip greit netirptų gali šiek tiek daugiau želatinos dėt
aciu , cukru tai tikrai sekanti karta mazinsim:)
bet del zelatinos, tai kiek tas daugiau?-dvigubai?
o tai per gimatdienin tortas istirpo kambaryje [per kelias valandas-dekom i kamera ir sekancia diena valgem jau kapi ledus sode-nes persalo per nakti........bet mano teteias atitirpino savo porcija iki torto konsistencijos ir buvo suzavetas
bet del zelatinos, tai kiek tas daugiau?-dvigubai?
o tai per gimatdienin tortas istirpo kambaryje [per kelias valandas-dekom i kamera ir sekancia diena valgem jau kapi ledus sode-nes persalo per nakti........bet mano teteias atitirpino savo porcija iki torto konsistencijos ir buvo suzavetas
QUOTE(filifjonka @ 2005 07 21, 10:03)
aš paprastai darau pagal pirmąjį smike receptą.
jei labai ingridientų nedidinsi tai galima vietoj 16 g pilti 20g. tikrai per daug nebus. ir būtinai dėk Oetker želatiną, niekad dar neteko nusivilti.
jei labai ingridientų nedidinsi tai galima vietoj 16 g pilti 20g. tikrai per daug nebus. ir būtinai dėk Oetker želatiną, niekad dar neteko nusivilti.
Jau tris kartus dariau šį tortą, bet paskutinį kartą - pats geriausias variantas. Vietoj vanilinio jogurto (tokio iš viso neradau, tai pirmą kartą dėjau vanilinį - citrininį) dėjau paprastą Bio jogurtą be priedų. Bet kadangi jis nesaldus ir dėjau dvi cirtinas, antrą kartą trūko šiek tiek cukraus (ir taip jo buvau įdėjus daugiau, nei pagal receptą). Tai trečią kartą cukraus dėjau dvigubai, nei parašyta recepte - ir variantas gavosi puikus, nes citrinų rūgštelę kažkaip tas cukrus neutralizuoja, bet tortukas nesaldus - labai gaivus. Visi svečiai baisiausiai gyrė, o aš buvau be galo laiminga.
Tiesa, želatiną dėjau saldvos, bet gavosi gerai (tik dėjau jos daugiau, nei reikia pagal receptą).
aciu uz patarimus .saip tia zelatina dejau saldvos, beti visa pakeli, nes tu 4 gramu tai neatskirsi gi-ten yrav20
QUOTE(katyte mamyte @ 2005 07 24, 21:25)
aciu uz patarimus .saip tia zelatina dejau saldvos, beti visa pakeli, nes tu 4 gramu tai neatskirsi gi-ten yrav20
Ir gerai padarei - pirmą kartą aš bandžiau atskirti, tai laukėm laikėm to torto ir galiausiai prieš miegą pasiėmėm šaukštus ir kabinom. Buvo visai nieko. Va už tai likutis per naktį šaldytuve sustingo, tai reiškia želatinos lyg ir užtenka, bet jei ir truputį daugiau - nieko blogo. Svarbiausia, nepridėti jos tiek, kad reikėtų tortą išsijuosus pjaustyti. Juk jis turi išlikti minkštas ir purus.
Na, SUPERMAMOS, didelis dėkui už receptą
Šiandien vyresniukei 18-a, tai jau kad sublizgėjau su šiuo tortu Niekad nemaniau, kad naminis tortas gali būti geresnis nei pirktinis
Šiandien vyresniukei 18-a, tai jau kad sublizgėjau su šiuo tortu Niekad nemaniau, kad naminis tortas gali būti geresnis nei pirktinis
Pagrindas:
120 g sviesto,
200 g biskvitiniu sausainiu
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
pagrindui sausainius sutrupinti, o sviesta islydyti. Isardoma forma iskloti kepimo popieriumi ir sudeti sausainius sumaisytus su sviestu. Pavirsiu islyginti ir paspausti. Atsaldyti 30 min.
Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Ismaisyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru. Zelatina pasildyti kol issileis. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele. Mase supilti ant sausainiu ir idet i saldytuva. Kai mase jau bus apstingus sakute susiausti pavirsiu (nepadaryti to per velai, nes gausis isdraskymai, o ne pasiausimas ) kai pilnai po 3 val sustings apdeti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra. Viskas!
Na, pasidalinsiu ir as savo patirtimi. Kadangi skriaga esu nereali, ir braskiu turejau atliekamu, tai dariau taip: Vietoj maskarponės nusipirkau 4 pakelius po 125 g. homogenizuotos varskes su braškėmis (po 1,19ct), jogurta paemiau braskini,(kiekis toks pats), o Optima Linijos zelatinos idejau 40g. Citrinu nedejau isvis. Visa kita pagal recepta. Papuosiau braskemis. Ir darba ir namie visi labai gire, tikrai isejo labai skaniai. Torto kaina isejo apie 12 Lt. Skanaus. Nors cia ne visai i tema, nes maskarpones cia ne kvapo, o ir spalva tokia grazi , svelniai rozine gavosi. Dabar bus vysniu, darysiu toki pati tik su vysniu varske ir vysniu jogurtu
120 g sviesto,
200 g biskvitiniu sausainiu
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
pagrindui sausainius sutrupinti, o sviesta islydyti. Isardoma forma iskloti kepimo popieriumi ir sudeti sausainius sumaisytus su sviestu. Pavirsiu islyginti ir paspausti. Atsaldyti 30 min.
Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Ismaisyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru. Zelatina pasildyti kol issileis. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele. Mase supilti ant sausainiu ir idet i saldytuva. Kai mase jau bus apstingus sakute susiausti pavirsiu (nepadaryti to per velai, nes gausis isdraskymai, o ne pasiausimas ) kai pilnai po 3 val sustings apdeti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra. Viskas!
Na, pasidalinsiu ir as savo patirtimi. Kadangi skriaga esu nereali, ir braskiu turejau atliekamu, tai dariau taip: Vietoj maskarponės nusipirkau 4 pakelius po 125 g. homogenizuotos varskes su braškėmis (po 1,19ct), jogurta paemiau braskini,(kiekis toks pats), o Optima Linijos zelatinos idejau 40g. Citrinu nedejau isvis. Visa kita pagal recepta. Papuosiau braskemis. Ir darba ir namie visi labai gire, tikrai isejo labai skaniai. Torto kaina isejo apie 12 Lt. Skanaus. Nors cia ne visai i tema, nes maskarpones cia ne kvapo, o ir spalva tokia grazi , svelniai rozine gavosi. Dabar bus vysniu, darysiu toki pati tik su vysniu varske ir vysniu jogurtu
Na va nusipirkau visus ingredientus ir planuoju ryt, poryt daryti. Tik vat nerandu vanilinio jogurto. Kur Jūs jį perkate? Ir vietoj biskvitinių sausainių nusipirkau tuos tešlainius. Ar geras pagrindas man su jais gausis?
Ir vietoj Mascarpones, nusipirkau Ricotos sūrio. Nes galvojau, jeigu nesigaus ne taip gaila bus.
Neturiu skardos su nusiimamu dugnu, bet turiu tokį sandariai uždaromą indą. Jeigu aš į jį įdėčiau, ar man po to išsiversti gražiai?
Ir vietoj Mascarpones, nusipirkau Ricotos sūrio. Nes galvojau, jeigu nesigaus ne taip gaila bus.
Neturiu skardos su nusiimamu dugnu, bet turiu tokį sandariai uždaromą indą. Jeigu aš į jį įdėčiau, ar man po to išsiversti gražiai?
Vanilinio jogurto tikrai yra Maxima bazėje pati mačiau bet jei jo nerasi gali naudoti ir kita. O kokius tešlainius nusipirkai Bet manau turėtų ir su jais gautis
Hm dėl indo tai čia klausimukas Nelabai įsivaizduoju kaip tą torčiuką išversti, nes pagrindas iš sausainiu gaunasi kietokas, o pats tortas minkštas. Gal kuri ir pasiūlys išeitį, bent aš manau kad čia gelbės tik išimamu dugnu forma
Hm dėl indo tai čia klausimukas Nelabai įsivaizduoju kaip tą torčiuką išversti, nes pagrindas iš sausainiu gaunasi kietokas, o pats tortas minkštas. Gal kuri ir pasiūlys išeitį, bent aš manau kad čia gelbės tik išimamu dugnu forma