Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu

QUOTE(tokom @ 2005 05 18, 09:17)
Vaziuosiu per pietus namo ir jauciu bandysiu mestelti dar zelatinos!  ax.gif


Na tai koks buvo tolimesnis košelienos likimas? biggrin.gif
Atsakyti
Pasidariau pagal Smikes 1-aji receptuka, viska dejau kaip parasyta, tik vietoj jogurto Actimel ir dviguba pagrindo porcija. Tortas - neispasakytas biggrin.gif Visi, kas ragavo labai gyre. Dariau su tikru Marcapone, manua verta pirkti ji vien tam, kad pajust ta isskirtini skoni. Buvau ir as Maksimos Marcapones torto gerbeja, dabar jo ner ne ka lygint su padarytu 4u.gif Beje labai paprasta ir greita pagaminti 4u.gif
Atsakyti
Na, kas teisybė tas ne melas- gaminasi jis tikrai laaabai greitai. Ir kepti nieko nereikia, čia aktualu toms kuriu orkaites su kaprizais. Labai džiaugiuosi, kad patinka. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smike @ 2005 05 26, 13:13)
Na, kas teisybė tas ne melas- gaminasi jis tikrai laaabai greitai. Ir kepti nieko nereikia, čia aktualu toms kuriu orkaites su kaprizais. Labai džiaugiuosi, kad patinka.  ax.gif



Na man kaip tik atrodo kad darbo baisiai daug g.gif . Bet jeigu jau sako profė mirksiukas.gif , reiks ir man pabandyt.
Atsakyti
Sveikos mamytės, na va dariau ir aš tą pamėgtą tortą su mascarpone, niam niam tongue.gif
O dariau visai paprastai, be jokių receptų, tiesiog improvizavau, žinoma gavosi kiek riebokas tai kitą kartą vietoj 0,450kg grietinėlės dėsiu 1kg riebesnio jogurto.O štai receptas:
0,5kg paprastų sausainių (kaip gaidelis ar pan. aš pirkau sveriamų- pigiausių);
pakelis tepaus riebalų mišinio (taip pat pigiausio);
0,5-1kg braškių;
0,5kg mascarponės sūrio;
0,450kg grietinėlės (bet jei riebiai nepatinka tai gal geriau kokį 1kg riebesnio jogurto);
150g cukraus pudros;
10g vanilinio cukraus;
2pak po 8g grietinėlės standiklio (jei dėsit jogurtą tai geriau porą šaukštų želatinos);
Sausainius sumalame, supilame ištirpintą sviestą išmaišome ir išklojame formos dugną, suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą.
Grietinėlę suplakame su 2/3 pudros ir vanilinu, tada su likusia pudra išplakam mascarponę ir sudėję plaktą grietinėlę išmaišom.(jei darom su jogurtu, tai į jogurtą sudedame ištirpintą želatiną)
Ant atšalusio pagrindo dedame pusę kremo ir braškių, po to vėl kremas ir puošiame braškėm ir mėtų lapeliais ir ant viršaus užberiame pudros.
P.s Kadangi toks tortas riebus, tai geriau braškių dėti daugiau apie 1kg.
Skanaus essen.gif
user posted image
Atsakyti
Na, o jau vakar skanų tortą pasigaminau, va su ricotos sūriu, bet dabar jau žinau, kad geriau ir pigiau varškę dėti.
O va kadangi praeitas tortas buvo riebus, tai šis gaivus.
0,5kg paprastų sausainių (kaip gaidelis ar pan. aš pirkau sveriamų- pigiausių);
175g(pakelis) tepaus riebalų mišinio (taip pat pigiausio);
0,5-1kg braškių;
trešnių;
vynuogių;
0,5kg ricotos sūrio (arba varškės);
0,450kg grietinėlės
1kg riebesnio jogurto;
150g cukraus pudros;
10g vanilinio cukraus;
40g (du kupini šaukštai) želatinos;
Truputis vandens želatinai ištirpinti.
Sausainius sumalame, supilame ištirpintą sviestą išmaišome ir išklojame formos dugną, suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą.
Grietinėlę suplakame su 2/3 pudros ir vanilinu, tada su likusia pudra išplakam ricotą ir sudėję plaktą grietinėlę išmaišom. Į jogurtą sudedame ištirpintą želatiną ir sumaišom su sūrio ir grietinėlės mase.
Ant atšalusio pagrindo dedame pusę kremo ir braškių, trešnių, vynuogių(be kauliukų), po to vėl kremas ir puošiame braškėm ,vynuogėm užberiame pudros.
Skanaus
Na tortas tikrai skanus, nes šioje srityje esu labai kritiška, bet šį kart visai neblogai pavyko biggrin.gif
Atsakyti
Reiktų pabandyti labai jau čia viskas skaniai skamba. g.gif
Bettik, kad progos kažkokios reikia, nes dviese su vyru kaži ar suvalgysime tokį tortą. O tokio juk ilgai nelaikysi (dėl pieno produktų ir t.t.) tongue.gif
Atsakyti
Siandien Medijoje maciau nukainuotus Rikotos ir Maskarpones surius (vietoj 10.99 kainuoja dabar 3.99) thumbup.gif , bet...galiojimas baigiasi rytoj. Tai gal galetu kuri kepejele patarti ar nesugadinciau torto su tokiu suriu.
Na labai jau norisi ir man pabandyti pagaminti toki torta blush2.gif , juolab kad ir braskiu pilna namie, kuriu namiskiai is viso nemegsta ir nevalgo.
Atsakyti
Na, ką, tai tik aš paskutiniu metu eksperimentuoju su mascarpone tongue.gif
Va ryt lėksim į kaimuką, tai kad pasidariau tortą, o jau kremas tai thumbup.gif gavosi, man kiek saldokas, bet mano tėtei tai bus thumbup.gif
O aš pagalvojau, kad ir be sausainių skanu, gaunasi tokia želė, man liko kremo tai aš jį į želės formeles supyliau, dabar neiškentus paragavau, tai niam niam.
Šį kart dariau iš 05kg. mascarponės;1,7kg.jogurto, keturių kupinų šaukštų želatinos(50g)04kg. grietinėlės, 220g cukraus(bet per daug kas saldžiai nemėgstat, užtektų 100-150g),braškių ir bananų,citrinos taip pat padui sausainių. Na įkelsiu nuotrauką vėliau, kai iš formos išimsiu yu.gif Čia tik nesijuokit, kad tiek daug pridariau, mūsu gausi šeimyna valgyt susirenka,jūs galit iš pusės daryti ax.gif
Atsakyti
Man maskarpones suris irgi thumbup.gif , tik va jo megejom kaunietem galiu parekomenduoti gulbinienes surio torta. nera tas pats, bet paprastai kam patiko maskarpone, tam patiko ir tas.
Atsakyti
nepatiko man maskarpones naminis tortas... arba nesigavo... smile.gif tiksliau ne tai kad nepatiko, bet daugiau ash is jo tikejausi...

bet kuriuo atveju aciu uz recepta... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 20 liepos 2005 - 06:25
O mums viskas gavosi, tik jis tikrai saldokas 4u.gif

bet viena beda-karsta diena jis tirpsta blush2.gif
Atsakyti