QUOTE(Sigute*** @ 2011 01 08, 14:46)
nu tai kad tikrai nieko sudėtingo, mano "nykštukai" : ant pasirinkto virbalo 1 akis išmezgama 6akys perkeliamos ant "žiogelio"- tiek pat uždedant (gaunasi nykščio skylutė) likusios mezgamos.....pabaigus megzti pirštinę surenku akis, nykščiui viso akių reikia16, 6 turime , dar 10 surenkame, padalinu ant 4x4 virbalų, pamezgu kol uždengia iki puse nago, tada pradedu abejuose šonuose nuleisti, ...na kaip ir viskas

aprašiau savo rankos didumo pirštinės nykščio mezgimą, jei kas neaišku klauskite, mielai pasidalinsiu.
Sveikos,
mezgu sunui pirstines , na nesuprantu nykscio(esu pradedanti). Perskaiciau daug info, perziurejau foto, ale nedaeina
Plyšys nykščiui. Dešiniosios pirštinės plyšys daromas ant 3-iojo virbalo, kairiosios - ant 4-ojo. Jo plotis lygus ant vieno virbalo esančių akių skaičiui minus 4 akys (14 a. - 4 a. = 10 a.). Nuo 3-iojo virbalo išmegzkite pirmąsias 2 akis gerosiomis, toliau sekančias 10 akių (plyšio akys) - suverkite ant žiogelio. Dabar uždėkite 10 naujų akių ant 3-iojo virbalo (virš nuimtų) ir išmegzkite likusias dvi akis. Toliau megzkite pirštinę iki mažojo piršto galo.
Pas mane 48 akys po 12, rastas su pynem. Tai nuo 3virbalo nuimu 10akiu, o pirma ir paskutine ismezgu gerai. Dadedu 10akiu nuo nuimto virbalo ir mezgu toliau. Opo to is tu 10 akiu mezgu nyksti?
Aciu