Įkraunama...
Įkraunama...

Pirštinių mezgimas

O čia tai jėga thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2011 01 08, 14:46)
nu tai kad tikrai nieko sudėtingo, mano "nykštukai" : ant pasirinkto virbalo  1 akis išmezgama 6akys perkeliamos ant "žiogelio"- tiek pat uždedant  (gaunasi nykščio skylutė) likusios mezgamos.....pabaigus megzti pirštinę surenku akis, nykščiui viso akių  reikia16, 6 turime , dar 10 surenkame, padalinu ant 4x4 virbalų, pamezgu kol uždengia iki puse nago, tada pradedu abejuose šonuose nuleisti, ...na kaip ir viskas 4u.gif  4u.gif aprašiau savo rankos didumo pirštinės nykščio mezgimą, jei kas neaišku klauskite, mielai pasidalinsiu. mirksiukas.gif

Sveikos,
mezgu sunui pirstines , na nesuprantu nykscio(esu pradedanti). Perskaiciau daug info, perziurejau foto, ale nedaeina doh.gif

Plyšys nykščiui. Dešiniosios pirštinės plyšys daromas ant 3-iojo virbalo, kairiosios - ant 4-ojo. Jo plotis lygus ant vieno virbalo esančių akių skaičiui minus 4 akys (14 a. - 4 a. = 10 a.). Nuo 3-iojo virbalo išmegzkite pirmąsias 2 akis gerosiomis, toliau sekančias 10 akių (plyšio akys) - suverkite ant žiogelio. Dabar uždėkite 10 naujų akių ant 3-iojo virbalo (virš nuimtų) ir išmegzkite likusias dvi akis. Toliau megzkite pirštinę iki mažojo piršto galo.

Pas mane 48 akys po 12, rastas su pynem. Tai nuo 3virbalo nuimu 10akiu, o pirma ir paskutine ismezgu gerai. Dadedu 10akiu nuo nuimto virbalo ir mezgu toliau. Opo to is tu 10 akiu mezgu nyksti?
Aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gyvse @ 2011 01 27, 07:58)
Sveikos,
mezgu sunui pirstines , na nesuprantu nykscio(esu pradedanti). Perskaiciau daug info, perziurejau foto, ale nedaeina doh.gif

Plyšys nykščiui. Dešiniosios pirštinės plyšys daromas ant 3-iojo virbalo, kairiosios - ant 4-ojo. Jo plotis lygus ant vieno virbalo esančių akių skaičiui minus 4 akys (14 a. - 4 a. = 10 a.). Nuo 3-iojo virbalo išmegzkite pirmąsias 2 akis gerosiomis, toliau sekančias 10 akių (plyšio akys) - suverkite ant žiogelio. Dabar uždėkite 10 naujų akių ant 3-iojo virbalo (virš nuimtų) ir išmegzkite likusias dvi akis. Toliau megzkite pirštinę iki mažojo piršto galo.

Pas mane 48 akys po 12, rastas su pynem. Tai nuo 3virbalo nuimu 10akiu, o pirma ir paskutine ismezgu gerai. Dadedu 10akiu  nuo nuimto virbalo ir mezgu toliau. Opo to is tu 10 akiu mezgu nyksti?
Aciu mirksiukas.gif

Na visu pirma : jei pas jus 12 a, tada -4 gaunasi 8, tad jus turit palikti 8a. smile.gif
bet siulyciau patogesni buda, ismezgat 2a, tada tas 8 a jus ismegzkit kita spalva, tada vel grazinkit akis (jau ismegztas spalvotai) anr kairiojo virbalo ir megzkit toliau iprastai pagrindine spalva. Kai pabaigsit pirstine, ta spalvota siula graziai istrauksit, ir surinkus akis megsit nyksti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2011 01 27, 10:39)
Na visu pirma : jei pas jus 12 a, tada -4 gaunasi 8, tad jus turit palikti 8a.  smile.gif
bet siulyciau patogesni buda, ismezgat 2a, tada tas 8 a jus ismegzkit kita spalva, tada vel grazinkit akis (jau ismegztas spalvotai) anr kairiojo virbalo ir megzkit toliau iprastai pagrindine spalva.  Kai pabaigsit pirstine, ta spalvota siula graziai istrauksit, ir surinkus akis megsit nyksti.  4u.gif

as irgi taip pat mezgu smile.gif
Atsakyti
ko gero šis raštukas patapo mano firminis lotuliukas.gif , o ir norinčių klijenčių atsirado, visos kaip susitarusios tą ir ne kita lotuliukas.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Tai kad labai gražiai žiūrisi visos spalvytės thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2011 01 29, 10:22)
ko gero  šis raštukas patapo mano firminis  lotuliukas.gif , o ir norinčių klijenčių atsirado, visos kaip susitarusios tą ir ne kita lotuliukas.gif

NA tai saunu, jau ranka atkalus, greit einasi biggrin.gif
Per kiek pora numezgi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2011 01 29, 18:59)
NA tai saunu, jau ranka atkalus, greit einasi  biggrin.gif
Per kiek pora numezgi?  g.gif

pora per pavakarę, bežiųrint Tv, esu nemiegalė tad... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2011 01 29, 11:22)
ko gero  šis raštukas patapo mano firminis  lotuliukas.gif , o ir norinčių klijenčių atsirado, visos kaip susitarusios tą ir ne kita lotuliukas.gif

Gražu, nors gal nuobodu vienodu raštu. Kita vertus, greičiau einasi biggrin.gif

mano ko gero paskutinės šią žiemą ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2011 01 31, 09:16)
Gražu, nors gal nuobodu vienodu raštu. Kita vertus, greičiau einasi  biggrin.gif

mano ko gero paskutinės šią žiemą  ax.gif

Nenuobodu, turėjau daug numegzti, tad teko žaisti spalvomis. smile.gif
Gražus tavo darbukas, netikiu jog paskutinis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2011 01 31, 10:21)
Gražus tavo darbukas, netikiu jog paskutinis smile.gif

Kad jau pavasariu kvepia, nebereiks pirštinių. Rudenį startuosiu vėl mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Galima čia prisinarpliot? smile.gif Labai jau užkrečianti tema, yra ką pažiūrėt ir seilę pavarvint.
Mėgztu megzti. Dideliems darbams kantrybės trūksta, bet mažiems - tokiems kaip kojinės ar pirštinės - užtektinai ax.gif
Maniškės:
user posted image
O čia gal labiau riešinės nei pirštinės:
user posted image

Dabar dar ant kumštinių patraukė, vieną jau turiu, antrą pradėjau ax.gif
Atsakyti