Įkraunama...
Įkraunama...

Pirštinių mezgimas

QUOTE(cipa007 @ 2010 11 26, 14:08)
Atrodo šalčiai ateina, reikia pirštines megztis. Keliu temutę aukštyn  mirksiukas.gif
Ir turiu klausimą... Kokiais siūlais geriau megzti kumštines, tikrai šiltas pirštines? Buvau galvojus triušiuko ieškoti..  g.gif  Gal kas patarimą duos iš savo patirties? O gal reikitų daryti dvigubas pirštines?  ax.gif

Pabandyk megzti raštuotas-papraščiausias būdas viena akis vienos spalvos siūlu, kita kitos, sekančią eilę sukeisk spalvas vietom-gausis šiltos pirštinės bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Krista J. @ 2010 11 30, 09:16)
aha sitas ir mane domina - kaip jas numegzti dvigubas?  g.gif

Su tikru dvigubu mezgimu yra sudėtinga. Bandžiau. Labai lėtai gaunasi ir reikia įgūdžių.
Mano pirštinės megztos paprastai. Net neplanavau dvigubai. Ti, kadangi gavosi gan plonos. Vidinėje pusėje kur baigiasi atnara surinkau akis ir mezgiau vien gerosiomis. Pritvirtinau kartu delno ir piršto smaigalius, kad traukiant rankos neišsitrauktų vidinė dalis.

Jei mokysitės tikro dvigubo mezgimo, kursi mane taip pat labai žavi, užsidėkite per google double knitting paiešką. Rasite ir filmuotos medžiagos, ir aprašymų. Lietuvių kalba nelabai ką doro radau.

Sėkmės
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2010 12 01, 10:11)
Su tikru dvigubu mezgimu yra sudėtinga. Bandžiau. Labai lėtai gaunasi ir reikia įgūdžių.
Mano pirštinės megztos paprastai. Net neplanavau dvigubai. Ti, kadangi gavosi gan plonos. Vidinėje pusėje kur baigiasi atnara surinkau akis ir mezgiau vien gerosiomis. Pritvirtinau kartu delno ir piršto smaigalius, kad traukiant rankos neišsitrauktų vidinė dalis.

Jei mokysitės tikro dvigubo mezgimo, kursi mane taip pat labai žavi, užsidėkite per google double knitting paiešką. Rasite ir filmuotos medžiagos, ir aprašymų. Lietuvių kalba nelabai ką doro radau.

Sėkmės

dekui uz apmokyma mirksiukas.gif as irgi buvau ismascius surinkt akis ties atnara ir megzt lyg antra dali pirstinytes biggrin.gif tai tikriausiai toks budas ir patogiausias. labai grazios jusu pirstinytes 4u.gif

labai megstu rastuotas pirstinytes, bet kadangi esu tik pradedancioji mezgeja apskritai, tai dar nelabai moku apskaiciuot dydi doh.gif mezgiau savo dukrytei rastuotas, tai teks kazkam padovanoti, nes per mazos gavos lotuliukas.gif i ilgi lyg ir gerai, bet nesitampo, tai neikisam rankeles doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Kažkada senai esu mezgus kombinezoną dvigubą dukrai (kai maža dar buvo) , tai kažkaip megzdavau kas antrą akį gerojoje mezginio pusėje ir paskui blogojoje tas kitas akis kurios buvo neišmegztos gerojoje. Kažkoks storas tada gavosi, dvigubas. Reiks pabandyti atkurti kaip ir ką aš ten dariau. 4u.gif
Atsakyti
Sniego seniai

user posted image
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2010 12 02, 08:16)
Sniego seniai

bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cipa007 @ 2010 12 01, 21:01)
Kažkada senai esu mezgus kombinezoną dvigubą dukrai (kai maža dar buvo) , tai kažkaip megzdavau kas antrą akį gerojoje mezginio pusėje ir paskui blogojoje tas kitas akis kurios buvo neišmegztos gerojoje. Kažkoks storas tada gavosi, dvigubas. Reiks pabandyti atkurti kaip ir ką aš ten dariau.  4u.gif

tai cia mezgant viena gera/viena bloga gera aki ismezgi, bloga nukeli, gera ismezgi, bloga nukeli... o apsukus vel kartoji ta pati ir ta akis, kuri buvo neismegzta praeitoj eilutej issimezga... ar taip? g.gif
arba dar mama minejo, kad galima kazkaip, irgi mezgant viena gera/viena bloga, geraja aki kabint viena eilute zemiau, o blogaja ismegst paprastai ir apsukus mezgini kartojant ta pati gaunasi dvigubas rastas... cia atseit anksciau taip kojiniu kulnus megzdavo, kad storesni butu. tik nelabai issivaizduoju kaip turetu atrodyti tokios pirstines g.gif o gal as cia isvis ne i tema doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Krista J. @ 2010 12 02, 10:45)
tai cia mezgant viena gera/viena bloga gera aki ismezgi, bloga nukeli, gera ismezgi, bloga nukeli... o apsukus vel kartoji ta pati ir ta akis, kuri buvo neismegzta praeitoj eilutej issimezga...  ar taip?  g.gif
arba dar mama minejo, kad galima kazkaip, irgi mezgant viena gera/viena bloga, geraja aki kabint viena eilute zemiau, o blogaja ismegst paprastai ir apsukus mezgini kartojant ta pati gaunasi dvigubas rastas... cia atseit anksciau taip kojiniu kulnus megzdavo, kad storesni butu.  tik nelabai issivaizduoju kaip turetu atrodyti tokios pirstines  g.gif o gal as cia isvis ne i tema  doh.gif  lotuliukas.gif

Taip būtent taip ir turėjau galvoje, bet ko gero pati megsiu paprastai, nes man dar raštą reikia išmegzti kita spalva tai jaučiu pasimesiu aš tarp tų gerų, blogų, mezgamų ir nemezgamų akių... doh.gif Įtariu, kad man per sudėtingai visa tai skamba. Dabar jau riešą turiu nusimezgus, žiūrėsiu kaip čia toliau sugalvosiu. ax.gif
Atsakyti
sveikos gal kas turit schemuciu pirstiniu? ir kaip pradeti megzti, pirma karta darysiu tai labai reikia smile.gif eigu nesunku atsiuskite i skype karolinuxxxx smile.gif buciau labai dekinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2010 12 02, 09:16)
Sniego seniai

Super ideja thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Kadangi labai nemėgstu megzti 5 virbalais, tai man priimtiniausias pirštinių gamybos būdas-vąšeliu. Čia visas komplektėlis-kaklo mova ir kepurė-virbalais, pirštinės-vąšeliu
user posted image
Atsakyti
Vikse labai dailus komplektėlis thumbup.gif , tik man nesuprantama, kaip pirštą nerti vašeliu neriant blush2.gif bet gal tik reikėtų kartą pabandyti ...
Na o aš noriu pasirodyti su savo pirštinytėmis dukrytei. turėjom problemą - niekaip nenorėjo pirštinėmis mūvėti, o šios kažkaip tiko smile.gif
user posted image
Atsakyti