QUOTE(nelita @ 2010 09 30, 20:12)
na manau geriausia daryti kaip pirstuotai pirstinei, numezgus rieseli galima iskart daryti arba truputi pamegzti ir po to daryti nykscio takeli, as darau iskart po rieselio, kaires rankos daroma 4 virbalo gale, o desines 3-io pradzioje, paaiskinsiu kaires rankos, zodziu numezgus iki 4 virbalo galo tarkim mano atveju ant virbalo 11 akiu tai ismezgama 10 akiu tada daromas vienas uzmetimas, po to ismezgama 1 akis ir vel vienas uzmetimas, po to 3-4 eiles mezgama nepridedant akiu(tuos uzmetimus ismegzti taip, kad nebutu skyles), po to vel pridedama po viena aki ismezgamos 10 akiu, 1 uzmetimas, 3 geros, vel 1 uzmetimas ir taip platinama tol kol bus 6 cm nuo rieso, tada akiu nebepridedama, as kadangi dariau platindama kas 3 eiles, tai kai pasiekiau reikiama akiu skaiciu nyksciui mezgiau keleta eiliu neplatindama, tada uzdedama dvigubai maziau akiu negu yra ant virbalo toje vietoje kur bus nykstys, ir kas antra eile sumezgamos tos akys is krastu, kol bus tiek akiu kiek buvo pradzioj pries darant nykscio takeli, gaunasi toks trikampelis ir geriausia uzdeti lygini akiu skaiciu, tarkim mano atveju nyksciui buvau palikus 11 akiu tai uzdejau 6 akis, na ir mezgama toliau reikiamo ilgio
sekmes
kazkur cia temoje apie pirstines buvo nuotraukos nuskanuotos is knygos mezgimo abecele, tai perverskit turetu buti, butu aiskiau kai yra foto, jei nerasit kreipkites galesiu is savo knygos nufotografuot ir idet