oi tos nuoskaudos nuoskaudos......
mušdavo mus su sese mama, ir net labai mušdavo, visą gyvenimą tikriausiai nepamiršiu ir jai neatleisiu....
mušimai prasidėjo po tėvelio mirties, mums buvo 9 ir 10metuku...ji pradėjo išgėrinėti, kiti vyrai, vaikai neberūpi.... mušdavo už tai, kad pečius neužkurtas, kambariai šalti; už tai, kad ko nors nerasdavo, tio mes nukišom kur nors; už tai kad valgyt paprašydavom - paskui ir neprašydavom, kentėdavom, kol pati išsiblaiviusi duodavo; už tai, kad ne taip kambarius sutvarkėm; labai dažnai ir už nieką, sakydavo jog - mano vaikai, galiu mušt ir užmušt jei tik noriu...........
tegdavo miegoti tvarte, grioviuose šalia namų.......
aplinkiniai žmonės matė, bet......
aš ištvėriau neilgai, porą metų, pabėgau pas senelius iš tėvo pusės... sesuo išbuvo ilgiau, bet su kančiom...
tik pabandžius sesei nusižudyti situacija pasikeitė, pasiėmėm ją pas mus gyventi su seneliais.... išsikovojau, kad būtų atimtos tos moters teisės į mus.....
pasekmės - aš tapau uždara, baigšti, sesuo - atžagari, grubi, o abi kartu paėmus - iki šiol nepasitikim žmonėmis, nemokam priimti nuoširdžios pagalbos, atsargios, daug kuom nusivylusios.......tačiau labai saugom ir mylim viena kitą.........
praėjo jau geras dešimtmetis po tų baubų..... po truputį atsigaunam....Dievulis pagailėjo, davė gerą vyrą, puikius uošvius, kuriuos tikrais tėveliais vadinu, dabar va turiu ir savo mažąją dukrytę, kurią be galo myliu....
aš žiūrių į dukrą ir vis pagalvoju - kaip motinos ranka gali pakilti prieš savo vaiką, niekada to nesuprasiu........
mamos - būkit geros savo vaikams, nelaužykit jų gyvenimų.....
labai dziaugiuosi kad mano tevai musu su sese nemuse, bet visdel to tevo nemyliu nes jis musdavo mama, mama pasakojo kad dauzydavo brolio galva i peciu sakydamas kad jis ne jo vaikas(brolis 10m uz mus vyresnis)mano mama geriausia pasaulyje!!ir uz visa rupesti iki gyvenimo galo kojas buciuosiu. tik niekada nesuprasiu, kam tas tevas museika, pijokas buvo reikalingas?