Aš tai neatsimenu, kad būčiau mušama. Ai, tiesa buvo gal pora atveju, bet, matyt, buvau per maža, tai nepamenu už ką gavau, tai ir pykt negaliu. Skaudžiausi atsiminimai iš vaikystės, tai tėvų neištesėti pažadai ir amžini kaltinimai man, nors ne aš prisidirbdavau.
Labiausiai įsiminė du pažadų netesėjimo atvejai. Jei dar pamenat, kažkada Vingio parke buvo atrakcionai, aš juos atip mėgau... Na ir vieną dieną mama man prižadėjo šeštadienį ten nuvažiuot, bet mes ten nenuvažiavom nei tą nei kitą šeštadienį, nei kitą mėnesį, NIEKADA... Antras atvejis buvo kiek vėliau, man jau buvo gal 14 metų. Čia reikėtų pažymėti, jog aš nuo vaikystės vaikščiojau tik su kelnėm (tiesiog buvau tokia padauža, kad sijonas man būtų baisiai nepatogus rūbas, o be to aš turiu vyresnį brolį, tai nešiojau jo rūbus). Na galiausiai man nusibodo ir užsinorėjau sijono, nuvažiavom i parduotuvę, o ten buvo tik vienas man patinkantis ir tik toks kaip sarafanas, na bet aš panelė nemažo ūgio, tai gavosi, kad atsisėdus jau ir užpakalis beveik pasimatydavo (po to paaugau dar gerus 15 cm. tai jau ir stovint matytųsi

). Na man gražu iki negaliu, o mama vis burbėjo ir burbėjo, kad negerai, bet prižadėjo, kad kitą dieną paieškosim kito, kuris labiau tiks. Ir va kitą dieną ji man pasako, kad nepirks man sijono, nes aš vis tiek jo nenešiosiu... Tai va norą nešiot sijonus atmušė visam gyvenimui...
O baisiausia, kad visą vaikyste man kuo nors kaltino... Turiu 6 metais vyresnį brolį, tai nesvarbu kas iš mūsų ka padarydavo vis tiek kalta buvau aš. Pirmas toks atsiminimas tai iš labai ankstyvos vaikystės, kai mes su broliu valgėm manų košę ir jis, "protinguolis", mano galva su ranka palenkė ir aš "nusiprausiau" košėje. Ir ką, mama pradėjo rėkt kam aš išsitepliojau koše...
Jei būdavo brolio eilė plauti indus, o jis to nepadarydavo tai iš mamos tik ir girdėjau "man neįdomu kieno eilė, bet TU neišplovei"...
Dar gi brolis turėjo įprotį priklijuot kramtoškę prie medinės fotelio dalies. Aš npriklijavau nei vienos, bet gavau už KIEKVIENĄ, kurią pastebėdavo tėvai
Na ir dar buvo toks atvejis, kai tėvai per blatą gavo tokius kelis labai krūtus plastmasinius penalus su visais pieštukais, etc. bėda tik ta, kad labai jau jie lengvai dūždavo. Tėvai juos pasidėjo maždaug kam nors padovanot (nu irgi logikatais laikais buvo, geriau kam nors padovanot, nei savo vaikams gerą daiktą duot...). Na taip, vieną aš sudaužiau, gavau ilgą moralą, bet čia negaliu pykt. Kas sudaužė antrą aš neįsivaizduoju, bet kliuvo ir vėl man ir dar dvigubai, nes "melavau", kad ne aš tai padariau....
Žodžiu, man lengviau būdavo prisiimt visų kaltes nei įrodinėt, kad aš kažko nedariau, nes gaudavau dar ir už melą (nors sakydavau gryną tiesą)...
Na ir baisiasia, kad mane visada lygino su broliu, maždaug, koks jis tvarkingas (tai aš tuomet tyčia žaislus išmėtydavau), kaip jis daug knygų skaito (tai aš tyčia neskaičiau, o kieme su draugais bėgiojau ir galiausiai į sportą patraukiau) ir t.t. Gavosi taip kad pasiskirstėm vaidmenim, jis buvo gerutis, o aš velnių privalgius

Na bet mes iki šiol tokie, jis toks tylus ramus ir liko, o aš tai pasiutus
Oi, nu aš ir užsivedžiau, bet tikrai susikaupė... Va ir dabar sakau, kad savo vaikams (kai tokių turėsiu) nežadėsiu ko negalėsiu ištesėt, nerėksiu ant jų už kiekvieną smulkmeną ir nekaltinsiu dėl visų pasaulio nelaimių, o kaip ten bus pažiūrėsim.