Įkraunama...
Įkraunama...

Ar "tobulai" planuojate nėštumą?

As irgi planuoju, domiuosi, skaitau.
Manau, tai butina. Susipazinti su viskuo, zinoti kas taves laukia. Apasilankyti pas gydytojus, susitvarkyti dantis, jei yra problemeliu.
Bet sutinku, kas per daug, tas negerai. Tai turetu teikti malonuma, sveika domejimasi, bet tik ne nerima. Nerimas nera gerai. As, pavyzdziui, visiskai nesidomiu kokiomis ten pozomis myletis, kad gimtu berniukas ar mergaite. Ar dar panasiomis temomis. Cia jau manau nesamone, nenaturalus dalykai, siek tiek is fantastikos sferos. Man idomiausia moters sveikata pries pastojima, mityba, sportas. Be to, idomu kaip apsisaugoti nuo apsigimimu (pav.: gripas ir raudoniukes skeipai). Manau, tokia informacija labai naudinga.
Visoms linkiu gero ir linksmo planavimo. Ir susilaukti kudikeliu!
Atsakyti
Sveikos visos planuotojos 4u.gif
Na, atvirai pasakysiu, sios temos autore mane siek tiek nugasdino smile.gif jau labais saziningai ruosiasi pradeti kudiki. Na tai pagirtina. Bet, pasak gydytoju, sioje vietoje nereikia persistengti, nes atsisakymas iprasto gyvenimo yra stresas organizmui smile.gif Tad pries 3-4 men pries pradedant kudiki, mano galva nebutina taip jau grieztai visko atsisakyti. Juk ir kai pradedamas kudikas, moters organizmas turi apsiprasti su pokyciai. Na, tos kurios nepastoja po pusmety ir daugiau tikrai supras ka norejau pasakyti. Manau kad reikia tai daryti su saiku. Galima nueiti pas stomatologa, pagerti folio rugsty (beje, jos organizme visada turi buti, tad ja gerto profilaktiskai netgi patariama), stengtis maziau vartoti alkoholio gal but mesti rukyti (nors del sio dalyko, medikai taip pat skirtingu nuomoniu). Bet visa tai ka isvardyjau, manau naturaliai ir instinktyviai pradeda daryti bet kuri busima mama smile.gif Sekmes visoms.
Atsakyti
Gerai, kam pavyksta susiplanuoti iš karto. Tai galima daug ko atsisakyti, daug ką naudingą vartoti. Bet kai viskas užsitęsia, o kartais ir ne vienerius metus, tai kažkaip numoji ranka į visokius draudimus - nieko neatsitiks, kad ten kokią vyno taurę išgersi, gimtadienį linksmiau atšvęsi. Jei sėkmingai pagimdo netyčiukus, tai ir planuojant ypatingiau visa tai nepakenks.
Atsakyti
QUOTE(Paceluika @ 2004 10 01, 12:51)
O as pastojau biski nelabai plnuotai, bet manau labai geru laiku. Tik va apturejau viena grandiozini baliuka ir isgeriau viena tablete nuo spaudimo, kazkokia nezinau dave anyta, nes labai galva skaudejo.  huh.gif Kaip manot ar labai man bijoti? Juk buna moteriskes dar ne to privartoja kol nezino? huh.gif
Aisku as uz tai kad reiktu paplanuot, kad po to kaip man nereiktu sukt galvos. Tik kartais buna taip, kad planuoji planuoji ir po to ziuri kad nieko nesigauna... unsure.gif

Tikrai nebijok del tos isgertos tabletytes. As irgi pradzioj, pries pradedama planuoti labai jau stengiaus jokiu vaistu, alkoholio kuo maziau, rukyti meciau is viso pries 1.5 metus (specialiai del ateityje planuojamo leliuko!), predejau gerti foline rugsti, nuejau pas ginekologe pasitikrinti, pas stomotologa... Pastoti pavyko tik lygiai po metu, butent ta menesi, kai jau apie menesi laiko buvau metusi gerti foline rugsti, o dar tada buvo vieni baliai (Kaledos, Naujieji, 3 gimtadieniai) ir alkoholio vartojau tikrai nemazai, be to ta menesi geriau vaistus nuo slapimo pusles uzdegimo. Paskui 5-6 sav. nestumo persalau, temeratura buvo nelabai auksta 37.5, bet ziauriai kosinau (net pilvo raumenis sakudejo) - 2 sav. gydziausi tik liaudiskom priemonem, pasveikau... Bet po savaites ir vel susirgau bronchitu (budama 8-9 sav.), tik si karta zymiai rimciau - temperatura pakilo iki 38.5, negalejau praryti ne kasnio, nes baisiai gerkle skaudejo, kosulys, ciaudulys dar baisesni... Teko isgerti 1 tablete "Paracetamolio", gydytoja butinai liepe vartoti antibijotikus (pacius nekenksmingiausius "Penicilin'a), nes kitaip bus dar blogiau, taigi prirase leidziamu i uzpakali, kad veikimas geresnis butu ir kad ne taip pykintu... Be to geriu dar kruva tableciu nuo gerkles, nuo kosulio, bet visi hemeopatiniai (augaliniai), bet ir jie nelabai juk gerai ypac 1 nestumo semestra.

Bet gydytojai uztikino, kad viskas bus OK! As tuo tikiu...

Tai va, gali stropiai planuoti, bet bus taip kaip bus...
Atsakyti
sveikos,as dar pries planuojan pries gera pusmeti meciau rukyt,atsisakiau alkoholio,nu per baliu isgerdavau taure vyno ar sampano.geriau folio rugsti,susitvarkiau dantis,nuejau profilaktiskai pas ginekologe,puikiai maitinausi,tikrai smarkiai priziurejau save ir kai patojau mano dziaugsmas labai greit baigesi,persileidimu cry.gif vat ir visos mano pastangos
Atsakyti
Sveikutes,
as irgi manau,kad nebutina ten jau labai visko atsisakyti...aisku ir nereikia piktnaudziau...ir jeigu tikrai viskas priklausytu tik nuo to,kad atsisakai viskas kas zalinga, tai alkoholikes visokios neturetu vaiku, o kaip matom buna atvirksciai, geria visa nestuma ir pagimdo, o mes cia saugomes, laukiam ir atsitinka visokios nelaimes cry.gif
priziurekim save ir laukim savo angel.gif
Atsakyti
QUOTE(Sita @ 2004 09 24, 17:27)
merginos, kurios planuojat  nestuke.gif , pasidalinkite, kaip stiprinate imunitetą? (labiau domintų liaudiškos priemonės) , ačiū  smile.gif

as tai geriu citrosepta (greipfrutu seklyciu ekstrakta), valo toksinus ir stiprina imuniteta...ziuresim kiek pades, nors sunku pajaust turbut bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lambada @ 2005 03 06, 17:56)
Tikrai nebijok del tos isgertos tabletytes. As irgi pradzioj, pries pradedama planuoti labai jau stengiaus jokiu vaistu, alkoholio kuo maziau, rukyti meciau is viso pries 1.5 metus (specialiai del ateityje planuojamo leliuko!), predejau gerti foline rugsti, nuejau pas ginekologe pasitikrinti, pas stomotologa... Pastoti pavyko tik lygiai po metu, butent ta menesi, kai jau apie menesi laiko buvau metusi gerti foline rugsti, o dar tada buvo vieni baliai (Kaledos, Naujieji, 3 gimtadieniai) ir alkoholio vartojau tikrai nemazai, be to ta menesi geriau vaistus nuo slapimo pusles uzdegimo. Paskui 5-6 sav. nestumo persalau, temeratura buvo nelabai auksta 37.5, bet ziauriai kosinau (net pilvo raumenis sakudejo) - 2 sav. gydziausi tik liaudiskom priemonem, pasveikau... Bet po savaites ir vel susirgau bronchitu (budama 8-9 sav.), tik si karta zymiai rimciau - temperatura pakilo iki 38.5, negalejau praryti ne kasnio, nes baisiai gerkle skaudejo, kosulys, ciaudulys dar baisesni... Teko isgerti 1 tablete "Paracetamolio", gydytoja butinai liepe vartoti antibijotikus (pacius nekenksmingiausius "Penicilin'a), nes kitaip bus dar blogiau, taigi prirase leidziamu i uzpakali, kad veikimas geresnis butu ir kad ne taip pykintu... Be to geriu dar kruva tableciu nuo gerkles, nuo kosulio, bet visi hemeopatiniai (augaliniai), bet ir jie nelabai juk gerai ypac 1 nestumo semestra.

Bet gydytojai uztikino, kad viskas bus OK! As tuo tikiu...

Tai va, gali stropiai planuoti, bet bus taip kaip bus...

Atleisk ,lambada, bet tu cia neteisi.Nenoriu tikrai liudinti ir sukelti bereikalingu abejoniu.Bet tiesa yra ta,kad visi sie susirgimai gali nenulemti nei pastojimo nei persileidimo,visa tai isaiskeja gimus kudikiui.Pati esu medike todel,buciau atsargesne su"okey".Neseniai buvau sutikusi moteri,kuri nestumo pirmom savaitem persirgo virusu,rezultate -turi akla berniuka.Virusai per pirmus 3 men.nestumo padaro daug bedos ir nemalonumu.Todel as irgi daznai mastau,jog geriausia pastot ne virusu megstamais menesiais:birzelis-rugsejis.Zinoma,mergaites yra ir tas paprasciausias zodis-LEMTIS.Todel kartais kad ir kaip taikiusios ,islenda kitos nenumatytos aplinkybes.Lambada dar karta atleisk uz si mano pasvarstyma -visa siela,sirdimi ,protu.kunu ir dar kuo tik gali jaust zmogus,linkiu Tau selmes ir tikiu,kad pas Tave bus viskas puiku. thumbup.gif
Atsakyti
Vaila >>> tikrai viska graziai ir argumentuotai parasei. Bet vis tiek biski baugini mus, busimas ir esamas nestuke.gif . Negasdink musu... Nes tokia temele tai tikrai tik visokios jautruoles skaito unsure.gif . Kaip kad as pavyzdziui... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaila @ 2005 03 09, 21:18)
Atleisk ,lambada, bet tu cia neteisi.Nenoriu tikrai liudinti ir sukelti bereikalingu abejoniu.Bet tiesa yra ta,kad visi sie susirgimai gali nenulemti nei pastojimo nei persileidimo,visa tai isaiskeja gimus kudikiui.Pati esu medike todel,buciau atsargesne su"okey".Neseniai buvau sutikusi moteri,kuri nestumo pirmom savaitem persirgo virusu,rezultate -turi akla berniuka.Virusai per pirmus 3 men.nestumo padaro daug bedos ir nemalonumu.Todel as irgi daznai mastau,jog geriausia pastot ne virusu megstamais menesiais:birzelis-rugsejis.Zinoma,mergaites yra ir tas paprasciausias zodis-LEMTIS.Todel kartais kad ir kaip taikiusios ,islenda kitos nenumatytos aplinkybes.Lambada dar karta atleisk uz si mano pasvarstyma -visa siela,sirdimi ,protu.kunu ir dar kuo tik gali jaust zmogus,linkiu Tau selmes ir tikiu,kad pas Tave bus viskas puiku. thumbup.gif

Sutinku, kad geriausia pastoti vasara, kai virusai nekimba, bet kai planuoji planuoji ir visai nesigauna, o paskui staiga pastoji, tai visai nesvarbu kada... Svarbu tik, kad turesi leliuka!...
O del tu virusu, taigi nepasirinksi... Prikimba ir tiek... Taciau negydomi jie gali sukelti dar didesnius pavojus nei gydomi!!!
O su tuo aklu berniuku tai tikrai ishgasdinai!!! Mano mama medike, bet taip negasdina manes...
Jei netiketi, kad viskas bus OK, tai ka tada daryti, prisigalvoti, kas gali atsitikti...?
Tikrai nenoriu prisigalvoti, turiu tiketi, kad viskas bus OK... Neturiu kito pasirinkimo!!!
Atsakyti
QUOTE(Lambada @ 2005 03 10, 15:52)
Sutinku, kad geriausia pastoti vasara, kai virusai nekimba, bet kai planuoji planuoji ir visai nesigauna, o paskui staiga pastoji, tai visai nesvarbu kada... Svarbu tik, kad turesi leliuka!...
O del tu virusu, taigi nepasirinksi... Prikimba ir tiek... Taciau negydomi jie gali sukelti dar didesnius pavojus nei gydomi!!!
O su tuo aklu berniuku tai tikrai ishgasdinai!!! Mano mama medike, bet taip negasdina manes...
Jei netiketi, kad viskas bus OK, tai ka tada daryti, prisigalvoti, kas gali atsitikti...?
Tikrai nenoriu prisigalvoti, turiu tiketi, kad viskas bus OK... Neturiu kito pasirinkimo!!!

Zinai Lambada,dar man niekad taip negrauze sazine,kaip paskutines 12val.jauciausi,kaip baisia nuodeme padariusi.Tiesiog as norejau pasakyt,kad reikia saugotis.Paciai jautri ta tema,noriu jau planuoti antraji vaikeli,todel pati daug svarstau.Galu gale ,siuo atveju nekenciu savo profesijos(esu akusere),kuri dave daug ziniu ir realiu pavyzdziu-patikekit geriau ju nezinot,nematyt.Jau esu gimdziusi.Idomu tai,kad savaotiskai mano profesija padejo man isvengti dideles gimdymo komplikacijos.Gimdymas l.sunkiai ejo.vaiko sirdele rode,jog jis smarkiai dusta.Staiga isgirdau jau girdeta garsa-iriedancia i gimdykla ratuku bildenima.Staiga supratau,jog tai vakuumas,vaisiaus galvytei traukti.Visi supuole kuo greiciau jungti, derinti ta aparata.o as kaip mazas issigandes vaikas ,nieko neispejus(o juk zinojau,kad taip negalima),kaip zveris stumtelejau vaikeli is saves.Tai buvo beprotiska baime,sukelta tu atrodytu paprastu,bet kartu ir gerai man zinomu ratuku bildenimo.Aisku,as jau nekalbesiu apie savo poelgio pasekmes sau.Bet po galais -viskas puikiai baigesi su vaikeliu.Todel niekai buvo po gimdymo nedirbusios ,kai kurios fiziologines funkcijos,po 5men.atlikta man operacija ir t.t.
LAMBADA,FREZIJA dar karta ATLEISKIT uz ziaurius pamastymus .Tiesiog galbut leptelejau ne vietoj ir juolab ne laiku.Bet nemanau,kad ir ka naujo pasakiau.Kaip jau minejau yra juk ta LEMTIS.Kam skirta nuskest-tas nesudegs.
Mergaites sekmes jums visame kame.Ir dar karta ATLEISKIT man.
Atsakyti
Vaila >>> 4u.gif . As galvoju, kad mes puikiai zinome, kad JOKIU medikamentu geriau nevartoti bent jau pirmus nestumo menesius. Ir tiesiog jeigu taip nutinka - tai visos bijosi: o jeigu? Bet nederetu saves kankinti tomis baimemis. Va, kaip protingai parasiau ax.gif , o pati esu toookia bailiuke blush2.gif . Nepergyvenk taip labai, juk yra ir tokiu mamyciu, kurios per nezinojima padaro neatsargiu veiksmu, tai joms tavo apmastymai bus i nauda smile.gif 4u.gif .
Lambada >>> tikrai viskas bus OK, nes nieko tu cia baisaus negerei mirksiukas.gif smile.gif . Buk geros nuotaikos - tai svarbiausia tavo vaikeliui ir tau, nes geriausiai apsaugo nuo visu negalavimu smile.gif . Lengo tau nesiojimo, gimdymo ir svarbiausia nuostabaus sveiko leliuko wub.gif .
Atsakyti