Įkraunama...
Įkraunama...

Ar "tobulai" planuojate nėštumą?

Smagu, kad as tokia nevienintele, susirupinusi nestumo planavimu. Tiesa, as dar jo neplanuoju, tik zadu ir renkuosi geriausia tam laika smile.gif

Gal padiskutuokim - kokiu metu laiku geriausia pastoti? Aisku, tai reikia derint su savo gyvenimo planais. Bet...kuo toliau galvoju, tuo labiau atrodo, kad tinkamo laiko pastojimui is vis nera. biggrin.gif
Ziema ir rudieni blogai, nes puola ligos (bent jau mane - o tai ypac pavojinga 1 nestumo puseje), vasara - karsta...o nestumo pradzia ir taip gali buti su visokiais vemimais ir pan., be to - pavasario pabaigoje ir vasara didesne baliuku tikimybe (na, kaip vieningai sutarem, tai negerai planuojant nestuma). Pavasari gal nieko, bet vaikas gimtu ant ziemos. Na, bendrai, gal as uz pavasari (mano dukryte buvo padaryta kovo pacioj pradzioj, ir visai nieko. Trukumai - pavasari vyko atsiskaitymai, tada patyriau daug stresu (aktualu besimokancioms), o dar maze bus maziausia mokykloje (kaip visi gime iki naujuju metu)).
O jus kaip manote?
Atsakyti
Manau kiekvienas metu laikas turi savu pliusu ir savu minusu tuo klausimu, bet man visgi noretusi pradeti lialiu vasaros pabaigoje, kad gimtu pavasari, ir dienos jau siltesnes, su vaikuciu gali dazniau lauke pasivaikscioti, atgimsta gamta, nereikia vasara per karcius su didziausiu pilvu vaikscioti, na zodziu noreciau savojo pavasari, bet jauciu, tiek neislauksiu laugh.gif
Atsakyti
as irgi noreciau, kad gimtu pavasari... jau buvau net suplanavus... taciau, atrodo, irgi nebeistversiu:)
Atsakyti
mes planavome savo leliu user posted image . nemanau, kad tai perdetai viskas vyko, nes tai musu pirmas lelius. pirmiausiai ishrinkome metus ir zenkla kuriais noretume, kad gimtu lelius. aishku maista ir gerimus jau priesh 3 menesius iki neshtumo pradejome ziureti. du metus priesh pastojant meciau rukyti rolleyes.gif ir foline r. abu su vyru gereme. per shiuos 7 mensius neshtumo ishgeriau tik 5 nealkoholinio alaus skardines . mano vyras neruko ir galima sakyti negeriantis. kas dar g.gif

manau verta prisiziureti, juk tiek apsigimimu dabar dry.gif dabar bent zinau, kad pasistengiau del savo 2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo glinglingas: 13 rugsėjo 2004 - 17:10
glinglingas, o kaip tau nestumas? man tai paskutiniai metai liko mokytis bakalaure ir dabar jau planuojam vaikeli... kaip manai, nebus per sunku? gal dar geriau palaukti? nors man taip vaikucio norisi...wink.gif
Atsakyti
Niu kai nori, tai nori.. rolleyes.gif Ale siaip tai nerekomenduociau niekam per paskutinius kursus pastot ar gimdyt - labai daug streso... Pas mum kai dar mokiausi viena panele buvo, kad pastojo paskutiniam kurse, is pradziu dar mokesi, o kai atsigule i Mazyli del gresiancio persileidimo del per didelio streso, tai akademines pasieme.

O kam vyrui reikia gerti folio rugsti? kaip ji tai veikia?

Man daktarele rekomendavo folio rugsti paciai gert, vitamina E ir medetku arbatas. Folio tai jau senokai geriu, o va kaip su vitaminu E? Kas nors vartojat? Koki ten geriau rinktis, gal deriny su kuo nors?
Atsakyti
As irgi esu suglumusi, nezinau, ka daryti.Dabar studijuoju 3 kurse.is viso bus 4.Su vyru jau snekame apie vaika,planuojame jau kita menesi pastoti, bet nezinau, ar nepakenksiu sau.Mokslai nelengvi, tiesa, neakivaizdinis sk., bet vistiek daug mokytis.Neseniai grizau is akademiniu, nes nesuderinau darbo ir mokslo, o dabar vel, jauciu grestu dar vienos akademines, jei pasigimdyciau.Labai noriu pradeti dirbti, todel suplanavau, kad 3 kursa pravaiksciociau nestuke.gif ,liepa pagimdyciau, ir liktu paskutinis kursas.Po jo galeciau dirbti, o vaikui butu 1 m.Nezinau, ar cia utopija, ar viskas imanoma.Vyras spaudzia, kad viskas bus gerai.Aisku, jam tai gerai.Koks skirtumas ar as akademinese ar ne, o man svarbu, nes jau baigiu isproteti nuo tu mokslu.Kaip jus manote, gal vertetu palaukti, o gal ne?
Atsakyti
Na, tikrai nezinau, Skruzdeliuk, kam tau taip skubeti. smile.gif Juk pirma vaika pagimdyti rekomenduojama iki 30 metu, ar net iki 35. Kam tau prisiimt tiek daug rupesciu? Mokslas, darbas, vaikas... ar sugebesi? O svarbiausia, ar yra reikalas save varginti?

Dziaukis jaunyste, patirk studentisko gyvenimo malonumus. Viskas bus savo laiku. O su vaikuciu gyvenimo atsisakai bent jau keliems metams... Tu gi dar jauna...kodel skubi gyventi? Na, tokia mano nuomone.
Atsakyti
sveikutes, as irgi susimasciau apie metu laika.Mano sunelis gime rugpjucio 26, antro noreciau pavasari, ar bent vasaros pradzioje - taipogi del siltu oru.Nors is kitos puses vasara patys zygiai, ezerai, o naujagimio juk dar nesitampysi kartu.
Del nestumo, tai man patiko ,kad pats nestumo "didumas" buvo vasara - nebuvo problemu del drabuziu, su ta pacia placia indisko tipo suknele ir pravaiksciojau visa vasara.
O del rupesteliu pries,tai kaip ir visos geriu foline ir vitaminus; labai stengiuosi mesti rukyti g.gif ;jau buvau pas ginekologa ir po begales tyrimu gavau jo palaiminima.
TAIP JUK DAUG RAMIAU biggrin.gif
Atsakyti
biggrin.gif tai kiek supratau kam šį mėnesį pasiseks nestuke.gif tai 2.gif gims birželyje.
Manau tai puikus mėnesis thumbup.gif reikia pasistengti rolleyes.gif
Atsakyti
Labai rekomenduoju (jei skaitote rusiskai) -

http://www.kid.ru/pregnancy/index36.php3.

Ten kaip tik apie tai, kaip tobulai suplanuoti nestuma. Gaila tik, neparasyta, ka daryti vyrui. Bet apie moteri - labai issamiai ir aiskiai.

Taigi, mielosios, rasoma, kad nestumui ruostis reikia pradeti jau pries 3-4 menesius.
Papildyta @ [mergetime]1095677741[/mergetime]
Oi, adresas be paskutiniojo tasko -
http://www.kid.ru/pregnancy/index36.php3
Atsakyti
Sveikos visos smile.gif
nezinau, ar cia tureciau sitam skyrely rasyt, bet tiek to, gal kas zinos ka nors tongue.gif
tai va gal kas zino ka nors ar turi patirties su pienliges gydymu pries nestuma
as tai pvz geriau mycosyst tablete ir mycogal zvakutes naudojau, kazi jei po keliu dienu pastociau, ar tai kaip nors pakenktu vaikuciui? ohmy.gif
gal kas ka nors zinot ar girdejot, butu labai idomu g.gif
Atsakyti