Įkraunama...
Įkraunama...

Ar "tobulai" planuojate nėštumą?

Vyrams nereikia folio gert biggrin.gif
3 mėn iki nesisaugojimo-folio rūgštis, alkoholio atsisakymas, arba labai saikingas, ir tiek.
Atsakyti
kai kurie vyrai esu girdejusi, kad geria folio rugsti,asmeniskai mano vyras tai negere ir negeria.kai buvau pas gydoja jinai iskarto abiems paskyre vitaminus gerti 3 men. kai dar tik pradejom planuoti,bet kai ilgai nesigavo tai po 1 (metu)paaiskejo tikroji problema,visiems ivairiai gaunasi smile.gif
Atsakyti
Klausykit, moterys, o kaip saugotes tom dienom po ovuliacijos? smile.gif Na ta prasme kai turi ivykti implantacija ir iki menesiniu spejamos dienos? Nezinau, gal jau esu per daug liguista, bet as tai stengiuosi nieko sunkiai nedirbti, vengiu netgi labai stipriai juoktis, myletis...
Atsakyti
QUOTE(Se7en @ 2013 10 08, 10:35)
Klausykit, moterys, o kaip saugotes tom dienom po ovuliacijos? smile.gif Na ta prasme kai turi ivykti implantacija ir iki menesiniu spejamos dienos? Nezinau, gal jau esu per daug liguista, bet as tai stengiuosi nieko sunkiai nedirbti, vengiu netgi labai stipriai juoktis, myletis...

Atsipalaiduokite. Nuolatinis (ir kartais perdėtas) galvojimas apie galimai esamą nėštumą - tikrai ne į naudą. Sunkesnių daiktų galite nekelti, bet tikrai neribokite savęs mažiau juokdamasi ar mažiau reikšdama emocijas. Mėgaukitės šia diena wink.gif Mažiau galvokite ir tas stebuklas Jus aplankys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Se7en @ 2013 10 08, 10:35)

Kad kol kiaušialastė neprisitvirtino, nors jūs ant galvos vaikščiokit, tai nieko neįtakos. Gi jokio ryšio su jūsų organizmu apvaisinta kiaušialastė iki implantacijos dar neturi. Nei bendros kraujuotakos nei ko doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KrioOo: 08 spalio 2013 - 14:54
Mes nieko daug nekeitem, nes zalingu iprociu neturim 4u.gif

Atsisakem pasisedejimo vakaru su vyno taure, bet su draugais budami isgeriam siek tiek.

Geriau folio rugsti, bet dabar padariau pertraukele, nes nusipirkus 1 mg, bijau, kad neperdozuociau.

Nustojau sukti lanka, bet jei si men nepavyks, tai pradesiu sukti vel iki OV biggrin.gif

Vasara stengiausi valgyti visas sodo gerybes, nors kartais budavo per rugstu, bet vis tiek valgydavau, nes zinojau, kad organizmui bus vitaminu. Ir vyrui liepdavau kirsti biggrin.gif

Nesveiko maisto - cipsu, picu ir pan. - mes niekada daug nevartojom, tai ir dabar visiskai neatsisakem. I men karta suvalgytas cipsu pakelis nemanau, kad pakenks ax.gif

Atsakyti
Sveikos.
Na pradėsiu nuo vyrų pusės. ax.gif
Kažkada juokais buvau pasakius, kad metus iki kada pradėsim planuoti pagausėjimą, turės mesti rūkyti. Kad per metus laiko organizmas apsivalytų nuo kenksmingų medžiagų. Na ir ką, prieš dabar jau daugiau nei metus metė rūkyt su viena diena. Ir atsilaikė iki pat šiol. thumbup.gif
Daugiau jis kol kas nieko nedarė, nes specialiai kaip ir neplanuojam, jei pamatysiu neužilgo II brūkšniukus, džiaugsimės nestuke.gif

Aš pati daugiau mažiau prisižiūriu mitybą, nes sportuojanti esu. Alkoholio stengiuosi privengti. Vitaminus vartoju reguliariai, dabar geriu kompleksą, kuriam ir folio rūgšties reikiama norma yra. smile.gif

Kai jau žinosiu, kad nestuke.gif tada visiškai atsisakysiu alkoholio, o daugiau jokių žalingų įpročių kaip ir nėr.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lamelaa: 11 spalio 2013 - 17:29
QUOTE(Iveina @ 2013 10 08, 14:59)
Atsipalaiduokite. Nuolatinis (ir kartais perdėtas) galvojimas apie galimai esamą nėštumą - tikrai ne į naudą. Sunkesnių daiktų galite nekelti, bet tikrai neribokite savęs mažiau juokdamasi ar mažiau reikšdama emocijas. Mėgaukitės šia diena wink.gif Mažiau galvokite ir tas stebuklas Jus aplankys  4u.gif

thumbup.gif thumbup.gif planavom trecia 2.gif: 8 men.ir kai jau nustojau planuot, nes ruosemes Kaledoms i LT, bac ir yra.Ovuliacija (kadangi planavom saugotis) ivyko ne 21-22CD (kaip iprasta), o 9CD. Todel atsiplaiduokit ir uzkibs ax.gif
Atsakyti
Sveikos merginos! smile.gif Galiu pasakyt tiek,esu jauna mama 4u.gif ,man te bus 20metu,o turiu jau du vaikucius,mergytei 2 metukai greit,o berniukui metukai ne uz kalnu,esu rukanti,buvo taip,kad puse metu nestumo nezinojau,taip jau isejo,na,bet kodel daug rasyt,o as kitka noriu pasakyt,tai vat kai tik suzinojau jog laukiuos as labai issigandau del vaikucio,jog rukiau,vartojau alkoholinius gerimus,netinkamai maitinausi ir pan,bet sunku buvo mesti rukyt ,o iki gimimo nedaug jau like buvo tad taip ir prarukiau,gime sveika grazi mergyte,per antra nestuma taip pat rukiau,nekeiciau mitybos,vat gime sveika didelis berniukas,tad as manau,kad ir ka bedarysi tai simtu procentu nenulems likimo,kaip dievas duos taip bus,pagalvokit,juk tiek atveju buna,jog moteris narkomanes,alkoholikes,ir musamos ir neprisiziurincios pagimdo sveikiausius graziausius vaikucius,o buna kurios prisiziuri,sveikai maitinasi vartoja vitaminus ir t.t gimsta neigalus vaikuciai arba net negimsta,tai reali tiesa! nenoriu tuo pasakyt,kad turetumet nekreipt demesio ka vartojat ir kaip gyvenat,bet ir nenulemsi to pati.Tikiuosi supratot ka norejau pasakyt smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(Emutukas @ 2013 11 24, 02:10)
Sveikos merginos! smile.gif  Galiu pasakyt tiek,esu jauna mama 4u.gif  ,man te bus 20metu,o turiu jau du vaikucius,mergytei 2 metukai greit,o berniukui metukai ne uz kalnu,esu rukanti,buvo taip,kad puse metu nestumo nezinojau,taip jau isejo,na,bet kodel daug rasyt,o as kitka noriu pasakyt,tai vat kai tik suzinojau jog laukiuos as labai issigandau del vaikucio,jog rukiau,vartojau alkoholinius gerimus,netinkamai maitinausi ir pan,bet sunku buvo mesti rukyt ,o iki gimimo nedaug jau like buvo tad taip ir prarukiau,gime sveika grazi mergyte,per antra nestuma taip pat rukiau,nekeiciau mitybos,vat gime sveika didelis berniukas,tad as manau,kad ir ka bedarysi tai simtu procentu nenulems likimo,kaip dievas duos taip bus,pagalvokit,juk tiek atveju buna,jog moteris narkomanes,alkoholikes,ir musamos ir neprisiziurincios pagimdo sveikiausius graziausius vaikucius,o buna kurios prisiziuri,sveikai maitinasi vartoja vitaminus ir t.t gimsta neigalus vaikuciai arba net negimsta,tai reali tiesa! nenoriu tuo pasakyt,kad turetumet nekreipt demesio ka vartojat ir kaip gyvenat,bet ir nenulemsi to pati.Tikiuosi supratot ka norejau pasakyt smile.gif)

Nugi visko buna doh.gif
O buna kad narkomanes ir alkoholikes pagimdo vaikus, kurie ka tik gime jau buna priklausomi nuo narkotiku ir alkoholio ir juos tokius mazycius jau reikia gydyti nuo alkoholizmo ir priklausomybes nuo kvaisalu.
Buna kad rukancios nesciosios pagimdo is paziuros sveikus vaikus, o paskui, po keliu metu paaiskeja, kad tokie vaikai labai lengvai suserga astma, kvepavimo taku ligomis, buna hyperalergiski, nes nestumo metu turetas deguonies trukumas per mamytes rukyma vis delto daro savo.
Visko, oi visko buna.... doh.gif
Atsakyti
Merginos, norejau jusu pasiklausti...gal esate skaiciusios..po kiek laiko atlikus operacija (mano atveju - kojytes hallux valgus) galima planuoti nestuma?
Per kiek laiko pasisalina is organizmo operacijos metu leisti vaistukai (nuskausminamieji, migdomieji).. Dar menesi po operacijos geriau Pradax (skystinantys krauja vaistukai - profilaktikai nuo kresuliu)..jau menuo ir kelios sav po operacijos, pabaigus gerti vaistukus, emiau gerti folio rugsti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Emutukas @ 2013 11 24, 03:10)
Sveikos merginos! smile.gif  Galiu pasakyt tiek,esu jauna mama 4u.gif  ,man te bus 20metu,o turiu jau du vaikucius,mergytei 2 metukai greit,o berniukui metukai ne uz kalnu,esu rukanti,buvo taip,kad puse metu nestumo nezinojau,taip jau isejo,na,bet kodel daug rasyt,o as kitka noriu pasakyt,tai vat kai tik suzinojau jog laukiuos as labai issigandau del vaikucio,jog rukiau,vartojau alkoholinius gerimus,netinkamai maitinausi ir pan,bet sunku buvo mesti rukyt ,o iki gimimo nedaug jau like buvo tad taip ir prarukiau,gime sveika grazi mergyte,per antra nestuma taip pat rukiau,nekeiciau mitybos,vat gime sveika didelis berniukas,tad as manau,kad ir ka bedarysi tai simtu procentu nenulems likimo,kaip dievas duos taip bus,pagalvokit,juk tiek atveju buna,jog moteris narkomanes,alkoholikes,ir musamos ir neprisiziurincios pagimdo sveikiausius graziausius vaikucius,o buna kurios prisiziuri,sveikai maitinasi vartoja vitaminus ir t.t gimsta neigalus vaikuciai arba net negimsta,tai reali tiesa! nenoriu tuo pasakyt,kad turetumet nekreipt demesio ka vartojat ir kaip gyvenat,bet ir nenulemsi to pati.Tikiuosi supratot ka norejau pasakyt smile.gif)

Atsiprašau, bet bent dėl rūkymo esate visiškai neteisi - kažkodėl žmonėms atrodo, kad jei rūkai/geri/vartoji narkotikus būdama nėščia tai vaikas iškart ir gimsta - su dviem galvom, ligotas ar dar su kokiom bėdom - pasiskaitykit truputį daugiau. Rezultatas dėl kenksmingų įpročių gali pasirodyti tik kai vaikas bus paauglys ar išvis kai jau bus suaugęs (pavyzdžiui, rūkančių nėščiųjų vaikai vėliau gyvenime turi didesnę riziką susirgti astma, diabetu, turėti viršsvorį ir t.t.).
Čia tik pora šaltinių:
http://www.betterhea...aign=newsletter
http://www.scienceda...90519134657.htm
Naujausi tyrimai rodo, kad kūdikiai įsčiose net pripranta prie nikotino - kai mama ilgesnį laiko neparūko, kūdikis gimdoje pradeda "nervuotis" - padažnėja jo pulsas.
Todėl aš jokiu būdu nesakau, kad Jūsų vaikučiai turės kažkokių bėdų ateityje, bet tikrai neatsakinga rašyt 'man gimė graži mergaitė tai žinokit nieko blogo nuo rūkymo'.
Atsakyti