Įkraunama...
Įkraunama...

Ar "tobulai" planuojate nėštumą?

QUOTE(cover_girl @ 2013 05 25, 08:30)
Sianakt sapnavau kad supuoju savo leliuka ant ranku, apziurineju ji, buciuoju. Sapnas ziauriai tikroviskas buvo, taip aiskiai maciau vaikuti, kad atsikelus ryte pagalvojau ar cia istikro buvo ar sapnas cia  smile.gif

man aplamai daznai atrodo kad as jau nescia esu, net jauciuos kitaip, ir pilvo apacia maudzia, ir pan., kaip sako mano gyd. vviskas gimsta pas mus galvoje, as kazkaip isitikinus kad tik pradesim planuot, iskart uzkibs mums smile.gif aisku, gal be reikalo as cia sureiksminu viska su tuo pastojimu, nes dabar sportuoju, o kadangi nuo liepos menesio pradedam "daryt" tai neeisiu i sporta daugiau, specialaia norim po keliones, kad jeigu kas, jau butumem vietoj, nebevazinesiu su dviraciu, ir labai maista ziuresiu ... g.gif bet as jau esu toks zmogus, jei ka sau isikalu i gava tai viskas, niekaip neismust doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cover_girl @ 2013 05 25, 07:30)
Sianakt sapnavau kad supuoju savo leliuka ant ranku, apziurineju ji, buciuoju. Sapnas ziauriai tikroviskas buvo, taip aiskiai maciau vaikuti, kad atsikelus ryte pagalvojau ar cia istikro buvo ar sapnas cia  smile.gif

buna toki tikroviski sapnai wub.gif reik manyt jis pas jus neuzilgo atkeliaus 4u.gif

QUOTE(KaZantipA @ 2013 05 25, 16:47)
man aplamai daznai atrodo kad as jau nescia esu, net jauciuos kitaip, ir pilvo apacia maudzia, ir pan., kaip sako mano gyd. vviskas gimsta pas mus galvoje, as kazkaip isitikinus kad tik pradesim planuot, iskart uzkibs mums  smile.gif aisku, gal be reikalo as cia sureiksminu viska su tuo pastojimu, nes dabar sportuoju, o kadangi nuo liepos menesio pradedam "daryt" tai neeisiu i sporta daugiau, specialaia norim po keliones, kad jeigu kas, jau butumem vietoj, nebevazinesiu su dviraciu, ir labai maista ziuresiu ...  g.gif bet as jau esu toks zmogus, jei ka sau isikalu i gava tai viskas, niekaip neismust  doh.gif

pavojinga su tuo prisigalvojimu, tada ir buna, kad ir fiziniai ir psichologiniai simptomai jau jaucias dar nebunant nestuke.gif
linkiu, kad ir pasisektu iskart pastot kai jau bandysit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulytele @ 2004 09 09, 13:39)
Noreciau pasitikrinti, ar tik as viena tokia super susirupinusi.  g.gif Skaiciau nemazai apie tai, kaip tobulai suplanuoti nestuma. 

Na, pavyzdziui, dar pries nestuma rekomenduojama sveikai maitintis ir teciui ir mamai, geriausia nevartot alkoholio, nerukyti. Busimai mamytei 3 menesius iki pastojimo vartoti folio rugsti. Pasitikrinti pas gydytojus, sutaisyti dantis... ir taip toliau.

Man nebuvo sunku laikytis "tobulo" nestumo planavimo taisykliu, nes as apskritai tokiu taisykliu stengiuosi laikytis savo gyvenime is principo. Tikiu, kad tai naudinga, man tinka, as gerai jauciuosi. Jokiu nervu nepatiriu kai maitiniuosi sveikai, sportuoju, vengiu zalingu iprociu. Man tai kasdienybe ir malonumas wink.gif. Taigi, nestumui besiruosdama kiek labiau saugojausi itin sunkiu "nemoterisku" fiziniu darbu, o visa kita buvo ir taip normalus mano gyvenimas mirksiukas.gif . Tik folio rugsties is taip anksti berods negeriau. Gal menesi koki. Pastojom is pirmo karto, nestumo metu vitaminu nevartojau, vaikas gime beveik 4 kg, 56 cm., sveikas, stiprus. Po gimdymo 18 priaugtu kg pameciau per pirmus 2 men., Siek tiek mankstos su vaiku ant kilimelio ir atsistate raumenukai.
Tad nereikia sakyti, kad nera cia ko stengtis ir pan., tiesiog nereikia galvoti, kad gyventi sveikiau yra kazkokia kancia schmoll.gif . Turbut tie zmones nera pajute, ka reiskia jaustis tikrai gerai ax.gif
Sekmes visoms nestukems ir paciu nuostabiausiu susitikimu su savo mazuciais 4u.gif
Atsakyti
merginos, o as noriu pasitart, bet gal labiau jau turincios vaikus patars, as noriu pradet leliuka dabar, bet liepos 5 mes vaziuojam savaitei ilsietis i kalnus, ten bus pesciuju zygiia, plaukiojimas su baidarem, o jeigu as pastosiu dabar ( aisku kas mazai tiketina), nieko blogo nenutiks, jei pirmom savaitem turesiu toki trip'a, ar geriau luktelt ta menesi ? 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2013 05 29, 11:47)
merginos, o as noriu pasitart, bet gal labiau jau turincios vaikus patars, as noriu pradet leliuka dabar, bet liepos 5 mes vaziuojam savaitei ilsietis i kalnus, ten bus pesciuju zygiia, plaukiojimas su baidarem, o jeigu as pastosiu dabar ( aisku kas mazai tiketina), nieko blogo nenutiks, jei pirmom savaitem turesiu toki trip'a, ar geriau luktelt ta menesi ?  4u.gif  ax.gif

asmeniskai manau, kad geriau luktelt, nes 1- man pirmus 2-3 men visiskai jegu nebuvo (nors siaip kalnus versdavau), labai i miega trauke, plius labai pykino. Jokio malonumo taip jaustis kelionej butu schmoll.gif 2- viso nestumo metu, o ypac pradzioj geriau privengti stipriu fiziniu kruviu, sportu (kaip pvz baidare plaukiant, priklauso nuo upes tekmes, bet gali but gan nelengva). Kaip pati is pirmo bandymo pastojus, as geriau nerizikuociau ir luktelciau ta menesiuka 4u.gif
Atsakyti
na taip ir padarysiu, aciu, jau menesiukas nieko nepakeis, o po atostogu atsipalaidavus bus pats tas smile.gif
Atsakyti
As turbut pasirodysiu labai neatsakinga, bet kol kas jokiu iprociu nepakeiciau. Nusprendem vaika pradeti spontaniskai, taigi jei si menesi pastociau, pasiruosimams nebebutu laiko g.gif Sporto nemeciau ir neketinu, folio rugsties negeriu, mitybos iprociu nepakeiciau, bet jie ir taip ne patys blogiausi.
Mano nuomone, vienintelis mano iprotis, kuris tikrai kenktu busimam vaikui, yra mano polinkis stresuoti visur ir del visko, o ypac darbe doh.gif sito neisgyvendinsiu jau nei pries nestuma, nei jo metu, nei po to smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mybiglove7 @ 2013 06 13, 14:07)
As turbut pasirodysiu labai neatsakinga, bet kol kas jokiu iprociu nepakeiciau. Nusprendem vaika pradeti spontaniskai, taigi jei si menesi pastociau, pasiruosimams nebebutu laiko  g.gif  Sporto nemeciau ir neketinu, folio rugsties negeriu, mitybos iprociu nepakeiciau, bet jie ir taip ne patys blogiausi.
Mano nuomone, vienintelis mano iprotis, kuris tikrai kenktu busimam vaikui, yra mano polinkis stresuoti visur ir del visko, o ypac darbe  doh.gif  sito neisgyvendinsiu jau nei pries nestuma, nei jo metu, nei po to  smile.gif

na sportas sportui neligu, ziurint ka ir kaip sportuojat ... as kai stangas keliu tai manau tikrai pakenktu man ...
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2013 06 15, 19:34)
na sportas sportui neligu, ziurint ka ir kaip sportuojat ... as kai stangas  keliu tai manau tikrai pakenktu man ...

sportuoju treniruokliu saleje, taip pat vazineju dviraciu. Bet ar pries pastojant tikrai reikia mesti visas tas veiklas? Nestumo metu, tai manau savaime suprantama, kad toki aktyvu sporta tektu pakeist kokia nors lengva mankstele smile.gif
Atsakyti
pries nestuma tikrai nera reikalo mest, bet jeigu planuoji, ir jau "darai" negali zinoti, gal JAU esi nescia, tuomet gali pakenkti, bet pvz. mano gine sako jeigu sportuoji pastoviai, ir tavo organizmas priprates, tai gali ir nestumo metu sportuot jeigu jauties gerai, nes as klausiau del begiojimo, tai gavau toki atsakyma ax.gif
Atsakyti
Merginos, rekomenduokit musu vaistinese folio rugsti. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

esu siame forume naujoke smile.gif o kiek laiko geriate folio rugsti? ka manote apie alkoholio vartojima ar reikia planuojant vaika jo atsisakyti visiskai? smile.gif mityba keiciate? smile.gif
Atsakyti