Įkraunama...
Įkraunama...

Ar "tobulai" planuojate nėštumą?

Stengemes kuo daugiau ilsetis, buti gryname ore, vitaminus geriau (ziema ir pavasari).. nerukau, negeriu be rimtos progos. Bet cia ne tai kad specialiai taip dareme, taciau mes visuomet taip gyvename ir pries planavima, ir per, ir po smile.gif tad kaip ir nieko nekeiteme savo elgesi ar iprociuose 4u.gif
Atsakyti
Nieko tobulo nėra, net tobulas planavimas nebūna tobulu kažkur padarom vistiek kažką ne taip kuo nebepavadinsi tobulumu smile.gif
Atsakyti
Na, kol dar vyksta bandymai, visai atsisakiau kavos su kofeinu. Nes labiausiai nėštume turbūt bijau persileidimo.
Nelendu į karštą vonią, nevalgau bruknių uogienės, negeriu alk. Nedarau visko, ko tikrai žinau, kad negalima.

Gabriell_ Paskelbta 2012 12 07, 14:26
  Nieko tobulo nėra, net tobulas planavimas nebūna tobulu kažkur padarom vistiek kažką ne taip kuo nebepavadinsi tobulumu

Tas tiesa, bet kiek galim darykim, kad mažyliai gimtų kuo sveikesni. ax.gif
Atsakyti
Sveikutes,

aš čia naujokė smile.gif
norėjau prisijungti prie jūsų pokalbio, nes planuojam leliuką šiais metukais blush2.gif
mano nuomone..mes esame suaugę ir turime pasirūpinti (kiek galime), kad nuo pat pradžių mūsų mažylis būtų kuo labiau laukiamas mylimas ir SAUGUS..visa tai prasideda daug ankščiau nei tada kada gimsta lelius..turbūt apskritai nuo pačio noro suvokimo ir t.t. aišku kiekviena situacija kaip ir šeima skirtinga, tik manau labai pasisekė tiems, kurie gali planuoti ir dėl šito pasistengti..tai vat, aš iš tų planuotųjų visame kame biggrin.gif turbūt net nesamoningai mano organizmas pradėjo planuot pats g.gif nes dar rimtai nesvarstydama apie leliuką mečiau rukyti, jau 8 mėnesiai ir ne dėl to, kad privalėjau, bet pati vieną gražią dieną supratau, kad man to nereikia..kaip taip, nežinau..nebenorėjau ir viskas ir į tą puse iki šiol pažiūrėti negaliu biggrin.gif dabar geriu folio rūgštį, jau baiginėsiu 3 mėnesiukų ciklą, pasidariau bendrą kraujo tyrimą..nors neperseniausiai išsiaiškinau, kad turint kačiuką būtų gerai išsitirti dėl toksoplazmozės..stengiuosi ramiau reaguoti į stresines situacijas darbe (nors čia jau seniai to mokausi biggrin.gif biggrin.gif )..valgau lengvą maistą ir šiaip stengiuosi džiaugtis gyvenu smile.gif
nemanau, kad tai yra daug...tačiau kažkokia pradžia stebukliuko link smile.gif
p.s. man pirmas lelius..gal dėl to visa tai taip jautru ir gražu..gal ir tie jausmai perdėti, o gal kaip tik "nedadėti" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(WannaBeWithYou @ 2013 01 09, 03:00)
Na, kol dar vyksta bandymai, visai atsisakiau kavos su kofeinu. Nes labiausiai nėštume turbūt bijau persileidimo.
Nelendu į karštą vonią, nevalgau bruknių uogienės, negeriu alk. Nedarau visko, ko tikrai žinau, kad negalima.
Tas tiesa, bet kiek galim darykim, kad mažyliai gimtų kuo sveikesni.  ax.gif

o kaip bruknės gali įtakoti nėštumą? Kodėl jų negalima?
Atsakyti
Atsisakiau alkoholio, folio rūgštį geriu jau pusmetis, o šiaip nieko nekeičiau. Ir kavos išgeriu ir vonioje guliu ir sportuoju
Atsakyti
Žmogus planuoja, Dievas - juokias...
Man planuot nesiseka.
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif
Kiek apribojome maistą, kuris turi labai daug kenksmingų riebalų ir yra stipriai nesveiki, kaip kad bulvių traškučiai, mėsainiai, bulvytės fri, gazuoti gėrimai (nors jų ir taip negaliu pakęsti).. Na žodžiu, atsisakom kiek įmanoma tokių nesveikuolių, bet kad racionaliai pakeisti gyvensena nėra schmoll.gif Beje, kiek domėjausi ir kalbėjau su gydytojais, tai vienareikšmiška nuomonė - drastiškai visko keisti NEGALIMA, nes tai sukelia stresą ir šoką organizmui, ko pasekoje tai atitolina žirniuko įsitvirtinimą. Taigi, mes su B tiesiog gydytojos patarimu pradėjome gerti šviežias vaisių - daržovių sultis, aš geriu folio rūgštį, vyrui vitaminų neduodu jokių, nemanau, kad reikalinga. O šiaip namuose atlieku kasdien mankštą, stengiamės valgyti įvairesnį maistą, o kai užsimanom to nesveiko maisto, namie pagaminu mėsainius biggrin.gif Tiesa, prieš kelias savaites valgėm hesburgeryje, naminiai skanesni vienareikšmiškai thumbup.gif Kai ateis laikas, vaikelis pats atsiras, bet nemanau, kad gyvenimo būdo kardinalus pakeitimas tai pagreitins smile.gif Tai tik geriau pačiam Tau, nes išsivalai organizmą nuo nereikalingų medžiagų smile.gif
Atsakyti
Planuojam tik nesisaugodami ir dar aš naudoju ovuliacijos testus, kad nustatyti kada vaisingos dienos ir neprašaut pro šoną biggrin.gif Ir geriu folinę rūgštį kai tik prisimenu, kad reikia, dar žuvų taukus. Viskas.
Mitybos įpročių nekeičiau, nes ir taip maitinuosi pakankamai sveikai - nevalgau saldumynų, čipsus tik retkarčiais, gazuotais gėrimais nepiktnaudžiauju.
Alkoholio beveik nevartojam, nei aš nei MB, nu, o jei kartais išlaižau kokią taurę vyno ar brendžio 20 gr. tai nedarau iš to tragedijos. Rūkyti irgi nemečiau - tik sumažinau kiekius. Mesiu kai tik nėštumo testas dvi juosteles parodys. Tai praktiškai gyvenam kaip gyvenom iki planavimo ir viskas. Nesureikšminam to perdaug, nes ką žinai, kiek dirbt reikės, kol atsiras vaikas. Jau du mėnesius planuojam ir kol kas nieko, tai jei per metus nepastosiu - tada ir eisiu pas gydytojus ir vyrą varysiu.

Atsakyti
O ar galima folio rūgštį jau pradėti gerti kol dar saugaisi? noriu pradėt planuot lelių po 3 mėn, iš kart po vestuvių. Labai norėčiau,kad ilgai neužtruktume,bet bus kaip bus.
Kiek pastebėjau visi kurie nenori iškart gaunasi netičiukai, o kas labai nori, tam ilgai ir nesiseka sad.gif
Atsakyti
QUOTE(paslaptis2013 @ 2013 02 27, 17:47)
O ar galima folio rūgštį jau pradėti gerti kol dar saugaisi?

Zinoma, kad galima thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(paslaptis2013 @ 2013 02 27, 16:47)
O ar galima folio rūgštį jau pradėti gerti kol dar saugaisi? noriu pradėt planuot lelių po 3 mėn, iš kart po vestuvių. Labai norėčiau,kad ilgai neužtruktume,bet bus kaip bus.
Kiek pastebėjau visi kurie nenori iškart gaunasi netičiukai, o kas labai nori, tam ilgai ir nesiseka sad.gif

Galima smile.gif

Aš tai vis pamirštu ją gerti kažkaip, nu prisimenu kas antrą - trečią dieną.

O dėl vaikiukų tai taip ir būna - kai nenori, tai bac ir turi. O kai nori - lauki, lauki ir nėra sad.gif Mes jau 4 mėnesius gaminam ir nieko dar, nė iš tolo vaiko negirdėti. verysad.gif
Atsakyti