QUOTE (Saulytele @ 2004 09 09, 14:40) |
Pora menesiu gal iskes be alaus. . |
Pora menesiu iki pirmo bandymo menesio - jei nepvyks is karto? Toliau vel saugojimasis nuo butelio alaus, o jei nepavyks ir antra menesi? Nu nepykit, bet man toks paranojiskumas kvailai atrodo. Mano vyrui turbut depresija butu nuo tokio rupinimosi, tai jam gal isvis nieko nebeiseitu
Saulytele, man va vyras sako, pasiziurek i prancuzus, kurie vyna kasdien maukia arba cekus, kurie alu laka kibirais, ir apsigimimu pas juos ne ka daugiau negu kitur
gal ir nereikia sureiksmint, aisku, vieno bokalo alaus
beje, kalbant apie vitaminus vyrams, esu skaiciusi, kad ir vyrams iki nestumo tai yra iki vaikelio darymo reikia vartoti 3 menesius foline rugsti ka apie manote:)?
gal ir nereikia sureiksmint, aisku, vieno bokalo alaus
beje, kalbant apie vitaminus vyrams, esu skaiciusi, kad ir vyrams iki nestumo tai yra iki vaikelio darymo reikia vartoti 3 menesius foline rugsti ka apie manote:)?
QUOTE (Agnus Dei @ 2004 09 09, 14:45) |
Saulytele, man va vyras sako, pasiziurek i prancuzus, kurie vyna kasdien maukia arba cekus, kurie alu laka kibirais, ir apsigimimu pas juos ne ka daugiau negu kitur gal ir nereikia sureiksmint, aisku, vieno bokalo alaus beje, kalbant apie vitaminus vyrams, esu skaiciusi, kad ir vyrams iki nestumo tai yra iki vaikelio darymo reikia vartoti 3 menesius foline rugsti ka apie manote:)? |
Kur tu tai skaitei?
QUOTE (Muse @ 2004 09 09, 14:43) |
Pora menesiu iki pirmo bandymo menesio - jei nepvyks is karto? Toliau vel saugojimasis nuo butelio alaus, o jei nepavyks ir antra menesi? Nu nepykit, bet man toks paranojiskumas kvailai atrodo. Mano vyrui turbut depresija butu nuo tokio rupinimosi, tai jam gal isvis nieko nebeiseitu |
o jei taip puse metu ar metus nesigauna??? juokas man ima nuo tokiu stradaliojimu... sorry, kad taip piktai...
Kam moterims folio r. tai žinau, o kam vyrams jos reikia?
Agnus Dei, o tu tikra del tu prancuzu? Gal pas juos biski daugiau apsigimimu, nes esu skaicius, kad jei alkoholi vartuoji kasien bet mazom dozemis (tiesa, nestumo metu), vaikams pakenkia. Gal nebuna baisiai protiskai atsilike, bet ir ne pasizymi super sugebejimais.
Papildyta @ [mergetime]1094734306[/mergetime]
Na, nesisaipykit, moteriskes, as tai tikiuosi geriausio (bent jau sau) Su pirmuoju vaiku pastojau jau pirma karta, kei nesisaugojau, gal ir si karta taip bus.
Papildyta @ [mergetime]1094734306[/mergetime]
Na, nesisaipykit, moteriskes, as tai tikiuosi geriausio (bent jau sau) Su pirmuoju vaiku pastojau jau pirma karta, kei nesisaugojau, gal ir si karta taip bus.
Saulytele, apsigimimu daug pas anglus, nes istorijos eigoj, pas juos buvo labai daug santuoku su seimos nariais, todel dabar ir atsiliepia
del vyno...tiesa yra tokia, kad vynas plecia kraujagysles ir gerina kraujo apytaka (as kalbu apie taure vyno, ne buteliais), todel tai didina galimybe pastoti, taure vyno yra gerai
ir dar vienas dalykas, taure vyno atpalaiduoja psichologiskai, nes tokia itampa ir stresas idealiai planuojant kaip tik veikia priesingai, daznas atvejis, kad moteris negali pastoti, nes stresuoja, o kai nusivilia ir nustoja planuot, bac ir yra
del vyno...tiesa yra tokia, kad vynas plecia kraujagysles ir gerina kraujo apytaka (as kalbu apie taure vyno, ne buteliais), todel tai didina galimybe pastoti, taure vyno yra gerai
ir dar vienas dalykas, taure vyno atpalaiduoja psichologiskai, nes tokia itampa ir stresas idealiai planuojant kaip tik veikia priesingai, daznas atvejis, kad moteris negali pastoti, nes stresuoja, o kai nusivilia ir nustoja planuot, bac ir yra
apie folio rugsti tai skaiciau kazkokio daktaro pasisakyma
bet siaip pvz pastarasis mano ginekologas, tikrai turinti daug patirties ir visa kita, sako, kad net moterims reikia ja vartoti tik nuo 30 metu, nu aisku tipo nepakenx, bet ir nebutina, bet as vartoju jau kokius 3 menesius
o del prancuzu, bent jau as negirdejau, kad jie butu labiau apsigime, nei kitos tautos, kas cia zino?
bet siaip pvz pastarasis mano ginekologas, tikrai turinti daug patirties ir visa kita, sako, kad net moterims reikia ja vartoti tik nuo 30 metu, nu aisku tipo nepakenx, bet ir nebutina, bet as vartoju jau kokius 3 menesius
o del prancuzu, bent jau as negirdejau, kad jie butu labiau apsigime, nei kitos tautos, kas cia zino?
nutariau ir as pasireiksti siuo metu dar tik galvojama apie vaikeli, o gaminti pradesime po kokiu meteliu kitu...taciau ka as galvojau padaryti pries pastodama-tai nustoti gerti kontraveptikus ir keleta menesiu pasisaugoti, kad isivalytu organizmas, dar gerciau foline rugsti, vitaminus, daug darzoviu, daug judeti, daug skaitymo, savisvietos ir...viskas regis...Mes su vyru negeriam, o nemenau, kad aluas bokalas gali pakenkti...Apie rukyma nekalbu- vyrai galetu susilaikyti bent trumpam, o spie rukancias moteris nekalbu (cia isvis slykstus variantas neisizeiskit rukancios, bet man rukancios moterys itin nepatrauklios it nemoteriskos)...
o kam save zaloti ir isprausti i kazkokius remus-drebeti del kazkokio vyno laselio ar pan...as nesuvokiu
oij dar...kol nepamirsau...as daznai sergu, tenka vartoti daug stipriu vaistu- va tuo metu (pradejimo) ir nesiojimo vaisiaus, nenoreciau tu vaistu naudoti, taciau tai nelabai jau nuo manes priklauso, nes liga ateina nelaukiama....noreciau kuna isvalyti nuo chemijos...
bet krastutinumu nereikia, ypac drastisku
o kam save zaloti ir isprausti i kazkokius remus-drebeti del kazkokio vyno laselio ar pan...as nesuvokiu
oij dar...kol nepamirsau...as daznai sergu, tenka vartoti daug stipriu vaistu- va tuo metu (pradejimo) ir nesiojimo vaisiaus, nenoreciau tu vaistu naudoti, taciau tai nelabai jau nuo manes priklauso, nes liga ateina nelaukiama....noreciau kuna isvalyti nuo chemijos...
bet krastutinumu nereikia, ypac drastisku
QUOTE (Agnus Dei @ 2004 09 09, 14:54) |
apie folio rugsti tai skaiciau kazkokio daktaro pasisakyma bet siaip pvz pastarasis mano ginekologas, tikrai turinti daug patirties ir visa kita, sako, kad net moterims reikia ja vartoti tik nuo 30 metu, nu aisku tipo nepakenx, bet ir nebutina, bet as vartoju jau kokius 3 menesius o del prancuzu, bent jau as negirdejau, kad jie butu labiau apsigime, nei kitos tautos, kas cia zino? |
O gydytojai iš genetikos centro sako, kad visoms planuojančioms moterims būtina gerti, bent po 0,4 mg (galima pasirinkti įprastus vitaminus su tokia doze, nes ne visuose tiek būna) 3 mėnesius. O ne tik nuo 30 metų.
O dėl alkoholio, juk visko reikia su saiku (aišku, čia ne apie jau nėščias moteris)
ai, as pasakysiu, kiek daktaru, tiek nuomoniu, tas ginekologas akuseris tai tikrai ziauriai daug patirties turi ir visa kita, bet ne esme, as geriu ta folio rugsti, tik saiip nzn, ar teisingais kiekiai, gerdavau as po viena teblete 5mg, neseniai pradejau gert po dvi per diena, o gal reiketu 3? kaip jus geriat?
QUOTE (Agnus Dei @ 2004 09 09, 15:09) |
ai, as pasakysiu, kiek daktaru, tiek nuomoniu, tas ginekologas akuseris tai tikrai ziauriai daug patirties turi ir visa kita, bet ne esme, as geriu ta folio rugsti, tik saiip nzn, ar teisingais kiekiai, gerdavau as po viena teblete 5mg, neseniai pradejau gert po dvi per diena, o gal reiketu 3? kaip jus geriat? |
Diavuliau
Kur tu tokį kiekį radai? Aš net savasias pasiėmiau pasitikrinti. Kaip rašiau, pakanka ir 0,4 mg per dieną (su kitais vitaminais). O vien tik folio r. pas mane yra 1 mg tabletėje ir gerti ją reikia tik vieną