Įkraunama...
Įkraunama...

Ar "tobulai" planuojate nėštumą?

QUOTE(aga&aga @ 2012 01 25, 10:24)
Planuojame vaikeli jau antra menesi nuejus pas pediatre pasiule padaryti tyrima gymdos kaklelio vezio taip kai nebuvau darius, bet ar jai buciau nescia ar galima ji daryti? Nes dabar kaip ir nesisaugojom g.gif

Man atrodo nieko ten baisaus, tik tepineli paima. Vistiek tai darytumet pas ginekologe, ji zinotu ka galima ir ko ne, net ir itariant nestuma.
Atsakyti
Sveikos ir as pas Jus, bandziau pastoti sausi (pirmas kartas kai nesisaugojom), kontraceptiku nevartojau, ir nepavyko nors viskas vyko per pacia O bet nieko, kazkaip nusiminiau, seniau mmm laukdavau bijodavau but nescia o cia va kaip................
Atsakyti
Sveikos esamos ir busimos mamytes wub.gif
Noreciau ir as isgirst jusu nuomone savo situacijoje.. Be galo noriu antro vaikelio (na nori ir vyras, tik as siuo kartu kazkaip gal perdetai i visa planavima ziuriu..). Zodziu, noretusi "susiplanuoti" suneli (na tik pagal teorija, jog reiktu stengtis per pacia O). Ji jau kaip ir turetu sian, ryt, poryt buti, BET.. netiketai nelauktai vyras isvyko i zvejyba su draugais, ir aisku, nebuvo apsieita be alkoholio, o ir nemiegojo pernakt, tai akivaizdu, kad ir spermiukam visa tai ne i nauda.. nu tai nelemta ta zvejyba, o ir atsisakyt matyt buvo per silpnas sad.gif nors ir jis nori, bet jam neatrodo, kad kazkiek alkoholio gali pakenkt (na nezinau is tikro jo minciu siuo klausimu, bet veiksmais visa tai parode), mat jo nuomone planu keist nebutina, ta prasme, kad jau ryt (praejus parai) galesim ir nesisaugot.. blem tiek ilgai laukem, kol galesim pradet (nes tvarkiaus dantis visus 4men), o cia ir vel reik atidet planus?! unsure.gif bet jei sperma nuo 0 atsistato tik per 3 men, tai netgi tiek reiktu islaukt? vargeli.. siaip ir bokaliuko jis nelinkes atsisakyt doh.gif nors skaiciau, kad jei vyras isgeria 10 alkoholio vnt per savaite, tai dar neturi itakos (na bet aisku ir cia ne 100%).. et, su pirmaja nebelabai ir prisimenu musu pasiruosimus, tiesiog 2men pries geriau foli ir tiek.. o rukyt jis visad ruke.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erdeige:): 18 vasario 2012 - 15:30
QUOTE(erdeige:) @ 2012 02 18, 16:28)
Sveikos esamos ir busimos mamytes  wub.gif

Mano nuomonė - nebelaukti. Dar ne faktas, kad šį mėnesį pavyks, taip ir atidėliosite tai dėl to, tai dėl ano. Žinau ne vieną atvejį, kai sveikus puikius vaikučius pora pradėjo... girtutėliai po baliaus. Žinoma, reikia stengtis vengti, bet jeigu jau taip gavosi - tai nieko ten baisaus, man atrodo.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2012 02 18, 15:34)
Mano nuomonė - nebelaukti. Dar ne faktas, kad šį mėnesį pavyks, taip ir atidėliosite tai dėl to, tai dėl ano. Žinau ne vieną atvejį, kai sveikus puikius vaikučius pora pradėjo... girtutėliai po baliaus. Žinoma, reikia stengtis vengti, bet jeigu jau taip gavosi - tai nieko ten baisaus, man atrodo.

Faktas, kad is pirmo karto gali ir nepavykti (pirmoji is 2 ciklo uzkibo). Giliai pasamonej ir norejau tokio paskatinimo blush2.gif wub.gif jei bus lemta sulaukt sveiko vaikelio, toki ir turesim..dar juk ir gamta savo atranka daro.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kaubojey @ 2011 05 30, 15:37)
Šiaip jaučiu, kad joks kremas nepadeda  lotuliukas.gif .

pritariu smile.gif
Papildyta:
Sveikos merginos, norėčiau prisijungti prie jūsų 4u.gif
Su vyru pradėjome planuoti vaikelį prieš mėnesį... pirmą mėnesį nepasisekė - bandysim toliau smile.gif tobulai nesiruošiame, bet taip pat ir nežiūrime į šį "reikaliuką" pro pirštus smile.gif abu nerūkome, alkoholį vartojame saikingai. Juodos kavos aš išvis negeriu (nepatinka), tik latte kartais pasimėgauju. Geriu vitaminus, folio rūgštį ir tiek, toks tas ruošimasis. Manau visame kame reikia rasti aukso viduriuką ir nepulti į kraštutinumus. smile.gif
Beje, nesenai skaičiau, kad moliūgų sėklos gerina spermos kokybę - tai kartais vyrui nuperku, ypač mėgsta vakarais prie filmo - ir skanu ir naudinga mirksiukas.gif Patarimas merginos mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes kadangi tik pradejom planuot, nes vyras paniskai bijo tapti tevu, tad visiskai nesiruosem. Ir apskritai manau, kad pasiruosimas nestumui turi but minimalus. Tokie dalykai kaip "nevartot alkoholio, nerukyt" ir t.t. gali irgi buti traktuojami dviprasmiskai. Pvz tos moterys kurios ruko ir nori susilaukt vaikucio turetu nerukyt bent 6-7men. pries pradedant planuot vaika. antraip nikotinas kraujije vistiek lieka. pazystu kelias nesenei pagimdziusias paneles, kurios ruke visa nestuma ir pries ji. visoms ginekologai sake jokiu budu nemest rukyt nestumo metu, nes tai tik pakenkia kudikiui. geriau rukyt ir toliau, bet kuo maziau. Tas pats su vaiku "gaminimais" po vakareliu ir t.t. Nemanau kad alkoholis kraujyje turi tam reiksmes. Galu gale apvaisinimas jei ir ivyks tai su jau susiformavusia kiausialaste ir susiformavusiu spermatozoidu. O ir embrionas pradeda is motinos organizmo gaut medziagas (t.y. bendra kraujuotaka dalintis) ne is karto po apvaisinimo... Aisku nekalbu apie chronini alkoholizma. Situs tai visus iskastruot isvis reiktu doh.gif
O tokie dalykai kaip folio rugstis, vitaminai ir sveika mityba apskritai turetu buti musu gyvenime pastoviai. Nes tie keli menesiukai ju vartojimo pries planuojant vaika tikrai itakos dideles neduos jusu organizmui.(nebent tam tikru vitaminu trukumas yra ir butent juos vartojat) Tad visoms linkiu sveikai maitintis, su saiku vartoti alkoholi ir grauzt kuo daugiau vaisiu ir darzoviu. Tada jokio pasiruosimo ir nereikes drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaffa @ 2012 02 22, 13:26)
Mes kadangi tik pradejom planuot, nes vyras paniskai bijo tapti tevu, tad visiskai nesiruosem. Ir apskritai manau, kad pasiruosimas nestumui turi but minimalus. Tokie dalykai kaip "nevartot alkoholio, nerukyt" ir t.t. gali irgi buti traktuojami dviprasmiskai. Pvz tos moterys kurios ruko ir nori susilaukt vaikucio turetu nerukyt bent 6-7men. pries pradedant planuot vaika. antraip nikotinas kraujije vistiek lieka. pazystu kelias nesenei pagimdziusias paneles, kurios ruke visa nestuma ir pries ji. visoms ginekologai sake jokiu budu nemest rukyt nestumo metu, nes tai tik pakenkia kudikiui. geriau rukyt ir toliau, bet kuo maziau.  Tas pats su vaiku "gaminimais" po vakareliu ir t.t. Nemanau kad alkoholis kraujyje turi tam reiksmes. Galu gale apvaisinimas jei ir ivyks tai su jau susiformavusia kiausialaste ir susiformavusiu spermatozoidu. O ir embrionas pradeda is motinos organizmo gaut medziagas (t.y. bendra kraujuotaka dalintis) ne is karto po apvaisinimo... Aisku nekalbu apie chronini alkoholizma. Situs tai visus iskastruot isvis reiktu  doh.gif
O tokie dalykai kaip folio rugstis, vitaminai ir sveika mityba apskritai turetu buti musu gyvenime pastoviai. Nes tie keli menesiukai ju vartojimo pries planuojant vaika tikrai itakos dideles neduos jusu organizmui.(nebent tam tikru vitaminu trukumas yra ir butent juos vartojat) Tad visoms linkiu sveikai maitintis, su saiku vartoti alkoholi ir grauzt kuo daugiau vaisiu ir darzoviu. Tada jokio pasiruosimo ir nereikes  drinks_cheers.gif

Labai pritariu, jei moteris rūkė prieš pastojant, negalima mesti pastojusi, bent jau staigiai, nes tai būtų tik papildomas stresas organizmui. man net nereikia toli ieškoti tokių pavyzdžių, mano mama prieš 6 metus nešiodama mano broliuką visą nėštumą rūkė ir gimė sveikutėlis vaikutis. Bet kadangi pati esu nerūkanti ir nesuvokiu kaip galima būti nuo kažko priklausomai (čia jau mano "bėda" smile.gif ) vis tik manau, jei vaikelis yra planuojamas būtina mesti rūkyti. Ir atsisakyti visko kas GALĖTŲ pakenkti mažyliui.
Atsakyti
Na manau as tobulai tikrai neplanuoju smile.gif Gyvenu kaip gyvenus, vitaminus geriu kaip gerus, rukau kaip rukius (zinau, kad tai laaabai laaabai blogai doh.gif blush2.gif verysad.gif ) Bet jei vel pastociau manau butu kaip su pirmu nestumu, isart suzinojusi, kad laukiuosi meciau, kazkaip psichologiskai gavosi, na ir nieko gime sveika, stipri. Kas del alkoholio tai niekada ir negeriau kiekviena diena, ar kiekviena savaitgali tad ir dabar jei koks gimtadienis sampano taures neatsisakau manau tai tikrai dideles tragedijos nepadaro. Kas del maisto tai visada stegiuosi ziureti ka valgau, ta prasme neperku jokiu pusfabrikaciu.Tai ir dabar laikausi tos pacios taktikos.

Tai va toks tatais tas mano ir "tobulas" planavimas ax.gif mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Is musu seimos planavimo: abu su vyru atsisakem alkoholio. Nebuvo labai sunku smile.gif sunkiausia- bendradarbiu poziuris. Per sventes stebedavos, kad nevartoju alkoholio. Pasakiau, kad vaikeli planuojam. Tai visi juokes ir isvadino durna. Sako,kai lauksies, tada nebevartok. O man vienodai, ka jie sneka. Dariau tai del sveiko busimo vaiko. Tai jau 6 metus alkoholio nevartoju. Norim antro vaikiuko susilaukt jau smile.gif
Atsakyti
Mes taipogi pradėjom planuoti.. wub.gif nestuke.gif
Atsisakiau alkoholio žinoma, vyras išgeria alaus buteliuką savaitgaliais, bet nemanau, kad labai baisu tai.. Kadangi nerūkau, tai ir rūkyti nereikėjo mesti, bet va maniškis traukia doh.gif schmoll.gif Taip nervinaaaaaaaa blink.gif Daugiau geriu sulčių, vandens, nes anksčiau tik arbata, kava ir cola biggrin.gif
Atsakyti
ka pakeiciau, tai kad pradejau gerti folic acid.... o daugiau, tai abu nerukantys, pakankamai sveikai maitinuos, tai mitybos iprociu nereikia keisti, stipriuju gerimu vartoti retai tenka, o taure vyno manau nepakenks... tuo labiau, kad dar nieko neuzkibo.. aisku, kai busiu nestuke.gif tada ir vyna teks pamirsti, nors zinau kad raudono siek tiek nera blogai... ax.gif
Atsakyti