Na va o aš ir persūdžiau, aš kažką supainiojau ir dėjau du šaukštus druskos ir 1 cukraus, ir nenupyliau po 6 val. ji pas mane nuo šeštadienio dar sūdos. Pirmas blynas ir tai persūdytas
Tai kokia skaniausia lasisele Kokia geriausia pirkti?
Labai dar skanu lasisos kepsneliai folijoj kepti orkaitej Apibarstyti indiskais prieskoniais ir apipilti citrinos sultimis niam niam
Parašysiu kaip gaminau lašišą:
iš pradžių išverdu daržovių, čia bus garnyras, pagal skonį kas ką mėgstat: žiediniai kopūstai, morkytės, šparagai ir ttt.Verdu ant garų, tikrai skaniau negu vandenį ...Tada imu lašišos gabaliukus ir marinuoju su prieskoniais.Kažkiek palaikau, dedu į garpuodį ir garinu.Labai skanu.Galima padažą paruošt: aš perku Rama grietinelę, paimu sūrio su pelesiu,galima ir paprasta sųrį, pašildau grietinelę sudedu gabaliukus sūrio iš šildau maišant kol nepasidarys vientysa masę.Tinka baziliko įmesti ar krapų...
iš pradžių išverdu daržovių, čia bus garnyras, pagal skonį kas ką mėgstat: žiediniai kopūstai, morkytės, šparagai ir ttt.Verdu ant garų, tikrai skaniau negu vandenį ...Tada imu lašišos gabaliukus ir marinuoju su prieskoniais.Kažkiek palaikau, dedu į garpuodį ir garinu.Labai skanu.Galima padažą paruošt: aš perku Rama grietinelę, paimu sūrio su pelesiu,galima ir paprasta sųrį, pašildau grietinelę sudedu gabaliukus sūrio iš šildau maišant kol nepasidarys vientysa masę.Tinka baziliko įmesti ar krapų...
Gal kas žinot kaip skaniai paruošti lašišą? Norečiau kažkaip pasisūdyti,kad ilgiau išsilaikytų. Ir taip pat,ką galima padaryti iš lašišinio upėtakio?
Ačiū
Ačiū
Aš lašišą susipjaustau delno dydžio gabalėliais (na priklauso nuo lašišos dydžio, žodžiu file tokius galbalėlius) sūdau ir apibarstau krapais, po to į foliją ir į šaldiklį.
kai reikia išsiemu, atšyla, apšlakstau citrinų sultimis ir sumuštinukus darau
kai reikia išsiemu, atšyla, apšlakstau citrinų sultimis ir sumuštinukus darau
800 g lasisos,sumaisome 1 citrinos tarkuota zievele su 2 arb sauks cukraus ir tiek pat druskos,itriname,i plevele ir laikome saldytuve 3 dienas.Galima daryti salotas uzkandziui su raudonaja salota ir ruccolo salotom,uzpilui neriebe grietine sumaisom su prieskoniais ir siek tiek zaliosios citrinos sultimis.Baltos duonytes riekeles aptepame alyvuogiu aliejumi ir paskrudiname orkaitej.Bet man skaniausia tai parukyta kazkodel
na sakykit ar iš lašišinio upėtakio tą patį tinka daryt kaip ir lašišos, pavyzdžiui sūdyti
Aš lašiša taip darau:
pasiuošiu marinatą- įpylu alyvuogių aliejaus, išspaudžiu citriną, įdedu pipirų, žuvų prieskonių, čiobrelių (nors šiaip prieskoniu dedu tokius kokius turiu tuo metu)
lašišos filė supjaustau išilgai. Gaunasi kaip kad juosteles. apie 1cm storio. Sudedu tas "juosteles" į paruoštą marinatą ir palieku. Laikau priklausomai nuo to, kiek rūgščiai norim kad būtų. Kartais tik 1 val. o kartais ir 3.
tada imu tas juosteles susuku ir persmeigiu dantų krapštuku. Kaip mano vyras sako, gaunasi lašišinės rožės.
Kepu aliejuje, keptuvėje. Arba skardelėje orkaitėje.
pasiuošiu marinatą- įpylu alyvuogių aliejaus, išspaudžiu citriną, įdedu pipirų, žuvų prieskonių, čiobrelių (nors šiaip prieskoniu dedu tokius kokius turiu tuo metu)
lašišos filė supjaustau išilgai. Gaunasi kaip kad juosteles. apie 1cm storio. Sudedu tas "juosteles" į paruoštą marinatą ir palieku. Laikau priklausomai nuo to, kiek rūgščiai norim kad būtų. Kartais tik 1 val. o kartais ir 3.
tada imu tas juosteles susuku ir persmeigiu dantų krapštuku. Kaip mano vyras sako, gaunasi lašišinės rožės.
Kepu aliejuje, keptuvėje. Arba skardelėje orkaitėje.
QUOTE(Nerytė @ 2005 12 15, 14:22)
Aš lašišą susipjaustau delno dydžio gabalėliais (na priklauso nuo lašišos dydžio, žodžiu file tokius galbalėlius) sūdau ir apibarstau krapais, po to į foliją ir į šaldiklį.
kai reikia išsiemu, atšyla, apšlakstau citrinų sultimis ir sumuštinukus darau
kai reikia išsiemu, atšyla, apšlakstau citrinų sultimis ir sumuštinukus darau
o tai kaip čia gaunasi? jūs šaldytos lašišos filė perkat ir sūdot, o po to valgot? Tai taip išeina, kad lašiša nei virta, nei rūkyta nei kepta? Ta prasme kad kaip ir žalia?
Ar teisingai suprantu?
QUOTE(naminukas @ 2005 12 29, 13:51)
na sakykit ar iš lašišinio upėtakio tą patį tinka daryt kaip ir lašišos, pavyzdžiui sūdyti
aha ir man idomu
QUOTE(Ryziuke @ 2006 01 02, 18:44)
o tai kaip čia gaunasi? jūs šaldytos lašišos filė perkat ir sūdot, o po to valgot? Tai taip išeina, kad lašiša nei virta, nei rūkyta nei kepta? Ta prasme kad kaip ir žalia?
Ar teisingai suprantu?
aha ir man idomu
Ar teisingai suprantu?
aha ir man idomu
Teisingai mane supratai, ji būna sūdyta
QUOTE(uups @ 2004 10 01, 15:34)
As taip darydavau lashisha,-
isverdi elementaru marinata (druska, actas,cukrus, lauro lapai, pipirai) , i verdanti dideliais gabalais (po mazdaug 400g- 500g) dedi lashisha ir paverdi lygiai 3 minutes (cia nuo idejimo, ne nuo uzvirimo sudejus, jei mazesni gabalai,- trumpiau). Atvesini marinate ir ikishi parai (ar nakciai) i saldytuva. Kita diena valgyti shalta su karshtomis bulvemis ir grietines/garstyciu/krapu padazhu.
Is pradziu, atsimenu, budavo labai skanu. Bet po triju metu gyvenimo suomijoj lashisha gerokai apkarto
isverdi elementaru marinata (druska, actas,cukrus, lauro lapai, pipirai) , i verdanti dideliais gabalais (po mazdaug 400g- 500g) dedi lashisha ir paverdi lygiai 3 minutes (cia nuo idejimo, ne nuo uzvirimo sudejus, jei mazesni gabalai,- trumpiau). Atvesini marinate ir ikishi parai (ar nakciai) i saldytuva. Kita diena valgyti shalta su karshtomis bulvemis ir grietines/garstyciu/krapu padazhu.
Is pradziu, atsimenu, budavo labai skanu. Bet po triju metu gyvenimo suomijoj lashisha gerokai apkarto
O kaip gaminamas grietinės/garstyčių/krapų padažas