Įkraunama...
Įkraunama...

Lašiša

Mano lasisa:

i orkaite imetu bulves, galima sveikas, galima papjaustytas pusiau ar fri, jei reikia greiciau (nesudytas, kitaip sugers daug aliejaus !!!!), pakepu kokias 15-20 minuciu, tada salia imetu pasudyta lasisa (file arba kepsnelius). kepu apie 15 min dar.

padazui: virtus ir susmulkintus spinatu lapus pakaitiname svieste arba grietineleje (kam riebiau o kam liesiau), truputi pasudome.
Lasisa istraukusios dedam i lekste, palaistome citrinu sultimis, apipilame padazu. patiekam su keptom bulvem, kurias tik istraukusios pasudome.

lasisa dar galima kepti folgoje su apelsinais (pjaustytais riekemis ir grietinele). tada valgyti skaniau su ryziais.
Atsakyti
Ieškojau tokios temos,gal pražiopsojau kur,tai sorry.
Kiek laiko reikia kept lašišą?Nes gabalai tai nemaži,kažin ar apkepti iš abiejų pusių užtenka?Ar po to dar troškinti?Ir koks garnyras tinka prie šios žuvies?Vyras minėjo,kad skanu su morkų salotom.Nesu žuvų mėgėja,tai sunkiai gaudausi jų paruošime... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amazing @ 2005 09 29, 16:01)
Ieškojau tokios temos,gal pražiopsojau kur,tai sorry.
Kiek laiko reikia kept lašišą?Nes gabalai tai nemaži,kažin ar apkepti iš abiejų pusių užtenka?Ar po to dar troškinti?Ir koks garnyras tinka prie šios žuvies?Vyras minėjo,kad skanu su morkų salotom.Nesu žuvų mėgėja,tai sunkiai gaudausi jų paruošime... doh.gif

Skaniausia lasisa toskinta vandeny biggrin.gif I kepruve ipili vandens imeti gabaliukus apverdi pora min, apverti,dar pora min. Galima uzdengus palaikyti dar kelias min,(kad ismeigus lengvai skirtusi ir butu blyskios rozines spalvos. tada istrauki, isspaudi skiltele citrinos ant virsaus. patieki su virtom bulvem ir zaliom salotom)pjaustyti pomidorai, agurkai, aisbergo salotos, druska . pipiriukai, alyvuogiu aliejus. Ir dar skanaud majonezo!Niam niam essen.gif
Atsakyti
galima subtilus doh.gif klausimukas - kas tos AISBERGO salotos?
Tai,vadinasi,lašišą reikia labai trumpai kept,ar ne?kadangi aš amžinai baiminuos nedakept,tai čia galiu nusiramint,nes skaičiau,kad ją valgo ir priprieskoniuotą žalią ( blink.gif blink.gif blink.gif )
Atsakyti
QUOTE(Amazing @ 2005 09 29, 16:07)
galima subtilus  doh.gif klausimukas - kas tos AISBERGO salotos?
( blink.gif  blink.gif  blink.gif )


Aisbergo salotos parduodamos daržovių skyriuje, žalios kaip ir kitos, tik skiriasi tuo, kad jų lapai yra sultingesni ir traškūs ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Amazing @ 2005 09 29, 17:07)
galima subtilus  doh.gif klausimukas - kas tos AISBERGO salotos?
Tai,vadinasi,lašišą  reikia labai trumpai kept,ar ne?kadangi aš amžinai baiminuos nedakept,tai čia galiu nusiramint,nes skaičiau,kad ją valgo ir priprieskoniuotą žalią ( blink.gif  blink.gif  blink.gif )

Lasisa negalima perkept. Isvis kepta lasisa, tai igauna karpio skoni schmoll.gif Ja reikia uzpilt vandeniu, kad apsemtu ir kelias min pavirt(greitas procesas)
Taip, lasisa galima valgyt zalia biggrin.gif receptukas: nusiperki 1 kg po 9.9 lt(akcija thumbup.gif ) isimi kaulus,nulupi oda, perpjauni per puse, kad nebutu stori gabalai, uzpili marinatu(1 saukstas druskos,2 saukstai cukraus,1 saukstas alyvuogiu aliejaus)uzdengi ir i saldytuva. Po 6 val apverti ir vel i saldytuva. Po 12 val nupili marinata( butinai,nes bus per suru)aptepi aliejumi, kad nedziutu ir gauni sudyta lasisa, kur pardej pardavineja po 39 lt biggrin.gif batonas, sviestukas, plonai atpjautas lasisos gabaliukas, sviezias agurkas. Sumustinukas thumbup.gif skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sparow @ 2005 09 30, 13:45)
Lasisa negalima perkept. Isvis kepta lasisa, tai igauna karpio skoni schmoll.gif Ja reikia uzpilt vandeniu, kad apsemtu ir kelias min pavirt(greitas procesas)
Taip, lasisa galima valgyt zalia biggrin.gif receptukas: nusiperki 1 kg po 9.9 lt(akcija thumbup.gif ) isimi kaulus,nulupi oda, perpjauni per puse, kad nebutu stori gabalai, uzpili marinatu(1 saukstas druskos,2 saukstai cukraus,1 saukstas alyvuogiu aliejaus)uzdengi ir i saldytuva. Po 6 val apverti ir vel i saldytuva. Po 12 val nupili marinata( butinai,nes bus per suru)aptepi aliejumi, kad nedziutu ir gauni sudyta lasisa, kur pardej pardavineja po 39 lt biggrin.gif batonas, sviestukas, plonai atpjautas lasisos gabaliukas, sviezias agurkas. Sumustinukas thumbup.gif skanaus 4u.gif



O kilogramui užteks to šaukšto druskos???? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(trampampam @ 2005 09 30, 14:12)
O kilogramui užteks to šaukšto druskos???? blink.gif


Pagal mano receptura - 2 saukstai druskos ir 3 - cukraus/kg.
Atsakyti
Jau prisiskaiciau jusu receptuku, tai net ir as uzsinorejau lasisos essen.gif
klausimelis kokia geriau pirkti ar gabaliukais supjaustyta, ar file, ar ta tokia didele su skura blush2.gif Kokia pati skaniausia tongue.gif
Atsakyti
as irgi bijau pasikartoti, bet tingiu skaityti visa tema , tad tikiuosi , kad tokio recepto dar nebuvo.Lasisa pamarinuoti su santa marijos marinatu zuviai , kepti orkaiteje arba kepsnineje ant groteliu palaistant sampanu.Garnyrui reikia kuo ivairiausiu vaisiu (obuoliu , mango , vynuogiu , banano) ir morku+obuoliu+pipiru+majonezo salocikiu.Skanaus
Atsakyti
O gal kas zinot receptuka is lasisos farso? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(trampampam @ 2005 09 30, 15:12)
O kilogramui užteks to šaukšto druskos???? blink.gif

Sauksto per akis. Kai nuimsit oda, kaulus neliks to kilogramo biggrin.gif O be to ir ta druska reikia po 12 val nupilt6i, nes bus per suru. na nebent turit labai susu skoni tongue.gif
Atsakyti