Įkraunama...
Įkraunama...

Lašiša

Vakar gaminom Lašišos vyniotinį su Savojos kopūstais.

Labai paprasta. Pasidarai kapotą tešlą. Tinginiai gali nusipirkti bemielę sluoksniuotą, nors aš nesu jos gerbėja. Tikrai gi skanesnė naminės gamybos kapota tešla.

Tešlą iškočioti skardos ilgio ir kokių 20 cm pločio stačiakampiais. Tada dėti truputuką truputuką apvirtus Savojos kopūstų lapus, kiek platesnius, kad vėliau lašią jais uždengti. Ant kopūsto- lašišos file juostas, mėgstamus prieksonius, druską, tada dar aplaistyti įdarą kiaušinių ir grietinėlės plakiniu su prieksoniais (arba dar geriau- bešamel padažo truputį. Vat, pagalvojau dabar- gal galima to Creme Bonjour uždėti g.gif , bo labai nervuoja, kai ta grietinėlė su kiaušiniais taip ir taikosi pabėgti nuo papločio), reikia vikriai suktis, kad užspausti viršų ir šonus. Na, užspaudi gražiai, tokiu "kibinų raštu" tongue.gif , patepi kiaušiniu, dedi į orkaitę kokių 200, kepi. Kol gražiai paruduoja viršus.

Tuo metu supjaustai šviežių gaivių daržovių salotų. Alyvuogių paruoši. Padedi supjaustytą skiltelėmis citriną.

Raudonas vynas.

Pilnas komplektas, skant. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 15 vasario 2005 - 10:58
o kas per padaras tas savojos kopūstas??????
Atsakyti
o kas per padaras tas savojos kopūstas??????
ir kibino raštas? kaip jį padaryt?
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 02 15, 15:35)
o kas per padaras tas savojos kopūstas??????
ir kibino raštas? kaip jį padaryt?



Savojos- tokis kaip kopūstas, bet garbanotas.

Kibino - nu kai kibiną užlankstai- užlenki- paspaudi, užlenki - paspaudi. Nu drakono nugara gaunasi smile.gif . Tik šiaip parašiau, tiesiog taip gerai sulimpa. Jei moki kaip kitaip sulipint- irgi tinka. biggrin.gif
Atsakyti
jei nemoki niekaip suklijuot, tai galima daryt bulkutę-koldūną? tiksliau didelę bulką-koldą?
Atsakyti
QUOTE(hobo @ 2005 02 15, 15:44)
jei nemoki niekaip suklijuot, tai galima daryt bulkutę-koldūną? tiksliau didelę bulką-koldą?


Aik tu, koldūne biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .

Dešrą daryk. biggrin.gif Nes koldūnas keps ilgai, tešla sukeps, o vidus liks apyžalis. O jei darai tokį, kaip vyniotiniai būna - dešros tokios, tai visu gerai ir greit iškepa. Nors lašišos ilgai kept nereikia, bet viskas geriau greičiau ir tolygiau iškeps dešroj. Ką aš žinau- lengviau bus, jei su kiaušinio plakiniu sutepsi kraštus ir sulipdysi. Bet drakono kraštas lengviau kažikaiptai, pirštai neišsitepa. Nu sumakaluok kaip nors tuos kraštus. Jei tešlą darysi pati, tai tikrai be problemų susilipins. Pirktinė tai skėsis gal, jei gerai neužspausi.

O jei išsikės truputį- ne bėda. Kepiau tris dešras, tai viena sugebėjo prairti. Prairusioj vietoj dar grietinėlės su kiaušiniais ir prieskoniais įpyliau- ir liuks gavosi.

Atsakyti
kai nemoki, tai galim suvalgyti atskirai: iš tešlos sausainiai, iš lašišos kepsnys, iš kopūsto sriuba arba garnyras. padažą nori pili, nori ne. Bet čia nemokančioms. O mokančioms skanu, ko gero.
Atsakyti
Vakar gaminau, man labai patiko, o vyrui dar labiau laugh.gif
Radau RIMI parduotuvėje receptą:
Makaronai su lašiša ir vyno bei grietinėlės padažu

Jums prireiks:
250 g Fetuuccine makaronų (arba bet kokių mėgstamų)
0,5 kg lašišų filė
2 skiltelių česnako
150 g saldžios grietinėlės
100 g balto vyno
150 g brokolių
prieskonių žuviai
trupučio alyvų aliejaus
Gaminimas:
Makaronus dedame į pasūdytą verdantį vandenį (įpilame truputį aliejaus), verdame 9 min. Susmulkiname česnaką ir pakepiname inde su alyvų aliejumi. Lašišos filė susmulkiname kubeliais, kepame kartu su česnakais bei aliejumi. Pakepinę 2–3 min. pilame vyną, skaniname prieskoniais ir sudėję susmulkintus brokolius patroškiname bei pilame grietinėlę. Su grietinėle dar patroškiname 2–3 min. Paruoštą lašišą su padažu patiekiame ant virtų makaronų.

user posted image
Atsakyti
APKEPTA LAŠIŠA SU SŪRIU


150 g lašišos filė
50 g svogūnų
aliejaus
30 g fermentinio sūrio
50 g grietinės
sviesto
šauktas miltų
prieskonių


Žuvį supjaustyti į 2-3 riekutes, pabarstyti prieskoniais, miltais, lengvai apkepti. Dėti žuvį į keptuvėlę, ant viršaus žiedais pjaustytus pakepintus svogūnus, užpilti grietinės padažu, apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti orkaitėje 10 minučių (200 laipsnių).
Patiekti toje pačioje keptuvėlėje drinks_cheers.gif

Atsakyti
Kadangi neskaičiau visos temos nuo pradžių, tai galiu ir pasikartoti. Lašišą ruošiu taip:
Lašišos didkepsnius apibarstau pipirais ir palieku minimum pusvalandžiui. Pasiruošiu tiek folijos gabalėlių, kiek yra lašišos didkepsnių, dedu juos ant folijos, apibarstau krapais ir druska, foliją sandariai užlankstau ir dedu pusvalandžiui (priklauso nuo didkepsnių dydžio) į orkaitę.
Iškepus, dedu su folija į lėkšes ir ant iškepusių gabalėlių užsispaudžiu citrinos sulčių.
Kadangi lašiša pakankamai riebi, folijos niekuo neteplioju, iškepa puikiai.
Greitas, skanus ir užtikrintas patiekalas.
Atsakyti
Atšilus orui noriu pasiūlyti lašišos šašlyko receptuką . Lašišą supjaustyti apie 2 cm riekėmis ir pamarinuoti su Santa Marijos marinatu (tinka bet kurios rūšies), į jį dar galima pridėti prieskonių šašlykui, sojos padažo. Ir viskas! Tik nepagailėkit marinato,o po poros valandų galima kepti ant grotelių! Skanesnės lašišos nesu ragavusi, be to, puikiausiai tinka ir orkaitė. Skanaus! tourist5.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupsas @ 2004 09 10, 08:09)
paprastas sudymo receptukas:
1 kg lasisos
2 valg. saukstai druskos
1 valg s cukraus
galima dar kas megsta pabarstyti krapais wink.gif

itrinti, palaikyti para kamb. temp., tada galima valgyti, o jei darau is kg, tai supjaustau nedidelem porcijytem ivynioju i folija ir i kamera. Kai uzsinoriu ar ateina sveciai issiimu, greit atsyla ir SKANAUS


O kilogramui lašišos nepermažai 2 valg šaukštai druskos?
Darysiu pirmą kartą bijau persūdyti arba nedasūdyti. biggrin.gif
Atsakyti