QUOTE (Elena @ 2004 12 07, 08:21) |
Va sita radau Delfyje, gal kam patiks Lašišos kepsneliai su garstyčiomis ir medumi 4 porcijoms reikės: 4 lašišos pjausnių, Marinatui: 2 valg. šaukšt. garsyčių, 1 valg. šaukšt. medaus, 1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė. Marinatui sumaišyti medų su garstyčiomis, supilti šviežiai išspaustos citrinos sultis ir tarkuotą žievelę. Sumaišyti iki vientisos masės. Kiekvieną pjausnį iš abiejų pusių ištepti garstyčių medaus marinatu ir palikti pusvalandžiui pasimarinuoti. Pasiruošti 4 dvigubus folijos lapus kiekvienam kepsneliui, ištepti juos aliejumi, uždėti lašišos gabalėlį, pabarstyti jį druska ir užlankstyti folijos kraštus kaip voko. Orkaitę įkaitinti iki 190С, sudėti vokelius ant grotelių ir kepti maždaug 20 min. Paruoštus lašišos kepsnelius patiekti padėtus ant salotos lapo su garstyčių padažu ir griežinėliu citrinos. |
Labai skanu, daznai taip kepu ir vakar iskepiau ir skaniai suvalgiau. Ir labai labai paprasta.
Norvegiškai marinuota lašiša su šafranu
Sumaišyti 40 g cukraus ir 40 g druskos ir mišiniu įtrinti 500 g lašišos filė. Palikti lašišą vėsioje vietoje 5-6 valandom. Pakaitinti šiek tiek baltojo vyno acto su vandeniu, idėti cukraus ir šafrano ir atvėsusiu marinatu užpilti lašišą. Palaikyti dar maždaus 3 valandas ir skanaus.
Sumaišyti 40 g cukraus ir 40 g druskos ir mišiniu įtrinti 500 g lašišos filė. Palikti lašišą vėsioje vietoje 5-6 valandom. Pakaitinti šiek tiek baltojo vyno acto su vandeniu, idėti cukraus ir šafrano ir atvėsusiu marinatu užpilti lašišą. Palaikyti dar maždaus 3 valandas ir skanaus.
QUOTE (Medeina @ 2004 12 07, 08:42) |
Pati nebandžiau, bet bendradarbė sakė,kad laabai skanu ir greita: lašišos file gabalą (ne riekutėm, o vieną pusę) padruskinti ir užspausti citriną, būtų gerai bent kiek palaikyt,kad įsigertų..Tada paimt foliją, padaryt tokią tipo kaip skardelę, pakeltais kraštais, dėt lašišą, užpilt stiklinę balto vyno, užlankstyt kraštelius ir kept apie 20min.Sakė lašiša nerealiai išsipučia ir būna laabai skani.O vyną galima naudot patį pigiausią-bet būtinai baltą. |
vyna reikia naudoti toki, koki megsti, nes patiekalas tures toki sloni
as kazkada i bolognese padaza ipyliau naminio vyno, kuris kelis metus stovejo namie ir niekas jo negere tai ir lazanija ismeciau, nes valgydama jauciau to vyno skoni
QUOTE (Elena @ 2004 12 07, 08:21) |
Va sita radau Delfyje, gal kam patiks Lašišos kepsneliai su garstyčiomis ir medumi 4 porcijoms reikės: 4 lašišos pjausnių, Marinatui: 2 valg. šaukšt. garsyčių, 1 valg. šaukšt. medaus, 1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė. Marinatui sumaišyti medų su garstyčiomis, supilti šviežiai išspaustos citrinos sultis ir tarkuotą žievelę. Sumaišyti iki vientisos masės. Kiekvieną pjausnį iš abiejų pusių ištepti garstyčių medaus marinatu ir palikti pusvalandžiui pasimarinuoti. Pasiruošti 4 dvigubus folijos lapus kiekvienam kepsneliui, ištepti juos aliejumi, uždėti lašišos gabalėlį, pabarstyti jį druska ir užlankstyti folijos kraštus kaip voko. Orkaitę įkaitinti iki 190С, sudėti vokelius ant grotelių ir kepti maždaug 20 min. Paruoštus lašišos kepsnelius patiekti padėtus ant salotos lapo su garstyčių padažu ir griežinėliu citrinos. |
vakar dariau, niam niam kaip skanu nu tikraj liuks
QUOTE (uups @ 2004 10 01, 15:35) |
As taip darydavau lashisha,- isverdi elementaru marinata (druska, actas,cukrus, lauro lapai, pipirai) , i verdanti dideliais gabalais (po mazdaug 400g- 500g) dedi lashisha ir paverdi lygiai 3 minutes (cia nuo idejimo, ne nuo uzvirimo sudejus, jei mazesni gabalai,- trumpiau). Atvesini marinate ir ikishi parai (ar nakciai) i saldytuva. Kita diena valgyti shalta su karshtomis bulvemis ir grietines/garstyciu/krapu padazhu. Is pradziu, atsimenu, budavo labai skanu. Bet po triju metu gyvenimo suomijoj lashisha gerokai apkarto |
Uups, ar palikti marinate pavirus 3 min, ar istraukti ir ikisti i saldytuva?
QUOTE (Sfinxute @ 2004 12 09, 14:48) | ||
Uups, ar palikti marinate pavirus 3 min, ar istraukti ir ikisti i saldytuva? |
su visu marinatu...istraukti tik priesh valgant
QUOTE (uups @ 2004 12 09, 17:14) | ||||
su visu marinatu...istraukti tik priesh valgant |
aciu, kad taip greitai atsakei
QUOTE (Elena @ 2004 09 10, 08:45) |
Jolantos mamos marinuota lašiša Šiuo būdu paruošta lašiša išsaugo puikų, subtilų skonį. Net ir iš šaldiklio ištraukta žuvis būna tokia gaivi, taip kvepia jūra ir vėju, kad jos sunku atsivalgyti. Nėra ko stebėtis, nes receptas perimtas iš Jolantos, tiksliau, iš jos mamos, kuri draugauja su estėmis, suomėmis bei norvegėmis ir dėl to žino ne vieną šiaurės žvejų kulinarinę gudrybę. Nusipirkite parduotuvėje didelį gabalą atšaldytos lašišos su visa oda, bet geriau be galvos ir be kaulų. Jei parsinešėte namo visą žuvį, teks papildomai paplušėti - nupjauti galvą, uodegą, padalijus pusiau išimti nugarkaulį bei kuo atidžiau išrakinėti smulkesnius kauliukus. Mat marinuoti reikia tik filė.Marinavimui naudojama druska, cukrus, citrinos sultys, malti juodi arba balti pipirai (nedaug) ir krapai (nebūtinai). Kaip apskaičiuoti kiekius? Kilogramui žuvies reikia geros saujos druskos ir tiek pat cukraus. Atitinkamai dviems kilogramams - po dvi saujas vieno ir kito, trims - po tris ir t.t. Citrinos, pipirų ir krapų kiekis nustatomas savarankiškai eksperimentuojant. Tik vertėtų prisiminti, kad prieskonių kaip visada geriau pamažinti negu padauginti. Ypač kai šiuo atveju pipirai ir krapai gali nuslopinti jūros dvelksmą.Įtrintą žuvį parą laikykite vėsiai, bet nelabai šaltai (žemoje pliusinėje temperatūroje). [/color] |
Dariau pagal si receptuka, siaip atrode, kad druskos bus per daug, bet vakar issitraukem is kameros viena gabaliuka paragauti - skanumelis!!!!!!!!!! Dar niekad tokios skanios lasisos nevalgiau, su parduotuvine net lyginti negalima...
QUOTE(Nome @ 2004 12 11, 23:40)
Ladute, nepyk uz kvaila klausima, bet kodel rasai, kad issitraukei is kameros? juk recepte nurodyta, kad laikyti pliusineje (nors ir zemoje temperaturoje)?
Kameroj juk tikrai ne pliusine temperatura.
Kameroj juk tikrai ne pliusine temperatura.
Ten parasyta:
Šiuo būdu paruošta lašiša išsaugo puikų, subtilų skonį. Net ir iš šaldiklio ištraukta žuvis būna tokia gaivi, taip kvepia jūra ir vėju, kad jos sunku atsivalgyti. [...] Įtrintą žuvį parą laikykite vėsiai, bet nelabai šaltai (žemoje pliusinėje temperatūroje).
Tai va, o po to supjausciau gabaliukais, kiekviena atskirai ivyniojau i folija ir viska i saldikli. Valgysim visa ziema
Ar nesugadinsi saldiklio dedama sudytus produktus?
QUOTE(Nome @ 2004 12 12, 00:40)
Ladute, nepyk uz kvaila klausima, bet kodel rasai, kad issitraukei is kameros? juk recepte nurodyta, kad laikyti pliusineje (nors ir zemoje temperaturoje)?
Kameroj juk tikrai ne pliusine temperatura.
Kameroj juk tikrai ne pliusine temperatura.
Nesuprantu, kuriems galams reikia tos lasisos prisigaminti visai ziemai ir laikyti saldikly, jei galima kiekviena savaite pasigaminti sviezios???
O recepto autore sakydama 'net isimta is saldiklio bus kaip sviezia' manau turejo omenyje tai, kad net NE SVIEZIA zuvis, o saldyta taip pagaminta bus kaip sviezia (saldyta prie gaminima), nes siaip jau skirtumas yra tarp saldytu ir svieziu produktu.