KAZKUR PRIE ZUVIES ATRODO RASIAU, CIA RECEPTUKAS KAI LABAI SKUBI :
UZVERDI VANDENI, IDEDI PRIESKONIU (AS TURIU TOKIA SAVOS GAMYBOS VEGETA, TAI JA DEDU), IR METI LASISA, VERDI 20 MIN.
PRIE JOS ISVERDI RYZIU, IR PADAZIUKA: GRIETINELE (TIK PASILDAI) , KRAPAIS IR CITRINOS ISSPAUDI.
TIKRAI GREIT IR SKANU.
QUOTE (Sfinxute @ 2004 11 21, 22:22) | ||
dariau as sitaip lasisa zinokit gardumelis |
nu ka as zinau... ir is paveiksleliu geria atrodo, ir jus gerai atsiliepiat, bet man sitas receptas atmushe nora lashishai keliems menesiams
vienas dalykas, tia tikrai, kaipjaustai, suris isbyra, kitas dalykas - lasisos skura stora ir su bambukiniais smeigtukais sunku persmeigt - viskas darkosi, yra. bet galima ir taip susukusi kepti, nes suris bega ir palaiko forma.. bet.. vidus ratuko aisku, kad autmatiskai gauna maziau karscio nei pavirsius, taip kad ir iskepa ten lashisha maziau nei pavirsiuje ir labai ko cia nepadarysi - prades degt virsus,jei ilgai laikysi ant ugnies. o ir paveiksliukuose paziurekit ten tik apkepta lashisha - pilna dar raudonuoja nedakeptu vietu - na tokias is tikro kai kas valgo. bet man tai buvo shlykstu... tos ne taip smarkiai iskeptos vietos ir atrodo tokios riebios, plius suris riebus, kad rezultate riebus patiekalas gaunasi ir net pykina nuo to siaip tai visai skanu - jei atskirai issikept lasisa normaliai, ir pasikept surio - abu produktai skanus, bet kai taip, tai.. nu nzn. man tai taip bloga buvo, kad paskui geriau pieno koktelius, kad atmushtu greiciau. o lashishos mano virtuvej nebus dar ilgai nei pagal sita recepta, tai pagal kita..
Papildyta @ [mergetime]1101128712[/mergetime]
eina shvilpt kaip bloga nuo sito receptelio dabar
Ne, nu tu čia tu ir sudirbai viską..šlykštu..baisu...
Skonio reikalas. Man viskas puikiai gavosi.
Kai suki reikia stipriau suspausti, ir nieko neišbyra.
Labai normalej su smeigtukais gavosi, jie gi aštrus...
Del kepimo, lašišos gi nereikia kept pusvalandį, žuvis labai greit iškpepa.
Dėl riebumo, lašišą labai riebi žuvis, kas skaičiuoja kalorijas verda o ne kepa ją.O valgem su daržovėm, be jokio garnyro, visai liuks buvo...
Tai kad skonio reikalas.
Skonio reikalas. Man viskas puikiai gavosi.
Kai suki reikia stipriau suspausti, ir nieko neišbyra.
Labai normalej su smeigtukais gavosi, jie gi aštrus...
Del kepimo, lašišos gi nereikia kept pusvalandį, žuvis labai greit iškpepa.
Dėl riebumo, lašišą labai riebi žuvis, kas skaičiuoja kalorijas verda o ne kepa ją.O valgem su daržovėm, be jokio garnyro, visai liuks buvo...
Tai kad skonio reikalas.
Mane taip pat sudomino sitas receptelis
Bet kodel cia pirmam paveiksliuky parodyta, kad reikia kazka su peiliu pjaut, nu paaiskinkit man tundrai
Ci tipo ta file reikia atpjaut ir tada suri det? ar kaip? O paskui kai susuki, tada pjaustai ir smeigtukais persmeigi? ane? ir tada jau kept keptuvej ant aliejaus?
Nu cia is mano klausimu pagalvosit, kad visai virtuvej nieko nenusimanau
Bet kodel cia pirmam paveiksliuky parodyta, kad reikia kazka su peiliu pjaut, nu paaiskinkit man tundrai
Ci tipo ta file reikia atpjaut ir tada suri det? ar kaip? O paskui kai susuki, tada pjaustai ir smeigtukais persmeigi? ane? ir tada jau kept keptuvej ant aliejaus?
Nu cia is mano klausimu pagalvosit, kad visai virtuvej nieko nenusimanau
tai aisku, kad skonio reikalas, as pasakiau savo reakcija. man buvo ziauriai bloga po to. viskas per daug riebu. as jau geriau atskirai surio pasikepciau ir atskirai lasisos ir tada tik i viena lekste deciau.
nors lasisa ir riebi zuvis, bet ziurint kaip ja paruosi - tai priklausys ir ar tas riebumas jausis. pvz kepant griliaus rezime ant groteliu tai jokio per didelio riebumo, labai gerai iskepa ir skanu.
o aisku, kad skonio reikalas, kiti ja isvis puszale, tik vos pasildyta valgo, o man tai jei nors kiek to raudonumo glitaus yra, nebegaliu, pykina.
cia gi nera vien tik pagyru skyrelis - dalinames receptukais, pasidziaugiam, kai pavyksta, ir galima parasyt, kai nepavyksta. ir kas cia tokio.
Ingute, ten nupjaut iskilimus reikia - na sulyginti lasisos stori, kad per viduri nebebutu to kauburelio - nes jei bus, kai suksi, blogai susisuks. neturi buti per stora.
nors as sakau, kad ir kaip spaudziau, man suris po biski byrejo, tai padariau, kaip kazkuri dalyve cia jau rase - atskirai juostukem supjausciau, dejau suri ir sukai. o kadangi storaode lasisa papuole ir ziauriai sunkiai veresi, tai baigiau kepti tiesiog siaip susukusi - laikesi, su mentele apverti ir viskas.
nu kam ne per riebu ir gerai vietomis ne taip gerai iskepus lasisa, tai ir bandykit, skanaukit, o as savo jau atsikandau, aciu
nors lasisa ir riebi zuvis, bet ziurint kaip ja paruosi - tai priklausys ir ar tas riebumas jausis. pvz kepant griliaus rezime ant groteliu tai jokio per didelio riebumo, labai gerai iskepa ir skanu.
o aisku, kad skonio reikalas, kiti ja isvis puszale, tik vos pasildyta valgo, o man tai jei nors kiek to raudonumo glitaus yra, nebegaliu, pykina.
cia gi nera vien tik pagyru skyrelis - dalinames receptukais, pasidziaugiam, kai pavyksta, ir galima parasyt, kai nepavyksta. ir kas cia tokio.
Ingute, ten nupjaut iskilimus reikia - na sulyginti lasisos stori, kad per viduri nebebutu to kauburelio - nes jei bus, kai suksi, blogai susisuks. neturi buti per stora.
nors as sakau, kad ir kaip spaudziau, man suris po biski byrejo, tai padariau, kaip kazkuri dalyve cia jau rase - atskirai juostukem supjausciau, dejau suri ir sukai. o kadangi storaode lasisa papuole ir ziauriai sunkiai veresi, tai baigiau kepti tiesiog siaip susukusi - laikesi, su mentele apverti ir viskas.
nu kam ne per riebu ir gerai vietomis ne taip gerai iskepus lasisa, tai ir bandykit, skanaukit, o as savo jau atsikandau, aciu
o as galiu pasiulyti krepselius su lasisa
100g pomidoru
50g majonezo
30g sparaginiu pupeliu
300g sudytos lasisos
cesnako
viska susmulkinam, sumaisome su majonezu
sudedam i krepselius ir papuosiame lasisos gabaleliais, bei zalumynais.
100g pomidoru
50g majonezo
30g sparaginiu pupeliu
300g sudytos lasisos
cesnako
viska susmulkinam, sumaisome su majonezu
sudedam i krepselius ir papuosiame lasisos gabaleliais, bei zalumynais.
QUOTE (vilkeS @ 2004 11 23, 13:07) |
o sparagines pupeles koncervuotas turi omeny? |
as dedu koncervuotas.
Va sita radau Delfyje, gal kam patiks
Lašišos kepsneliai su garstyčiomis ir medumi
4 porcijoms reikės:
4 lašišos pjausnių,
Marinatui:
2 valg. šaukšt. garsyčių,
1 valg. šaukšt. medaus,
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė.
Marinatui sumaišyti medų su garstyčiomis, supilti šviežiai išspaustos citrinos sultis ir tarkuotą žievelę. Sumaišyti iki vientisos masės.
Kiekvieną pjausnį iš abiejų pusių ištepti garstyčių medaus marinatu ir palikti pusvalandžiui pasimarinuoti.
Pasiruošti 4 dvigubus folijos lapus kiekvienam kepsneliui, ištepti juos aliejumi, uždėti lašišos gabalėlį, pabarstyti jį druska ir užlankstyti folijos kraštus kaip voko. Orkaitę įkaitinti iki 190С, sudėti vokelius ant grotelių ir kepti maždaug 20 min. Paruoštus lašišos kepsnelius patiekti padėtus ant salotos lapo su garstyčių padažu ir griežinėliu citrinos.
Lašišos kepsneliai su garstyčiomis ir medumi
4 porcijoms reikės:
4 lašišos pjausnių,
Marinatui:
2 valg. šaukšt. garsyčių,
1 valg. šaukšt. medaus,
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė.
Marinatui sumaišyti medų su garstyčiomis, supilti šviežiai išspaustos citrinos sultis ir tarkuotą žievelę. Sumaišyti iki vientisos masės.
Kiekvieną pjausnį iš abiejų pusių ištepti garstyčių medaus marinatu ir palikti pusvalandžiui pasimarinuoti.
Pasiruošti 4 dvigubus folijos lapus kiekvienam kepsneliui, ištepti juos aliejumi, uždėti lašišos gabalėlį, pabarstyti jį druska ir užlankstyti folijos kraštus kaip voko. Orkaitę įkaitinti iki 190С, sudėti vokelius ant grotelių ir kepti maždaug 20 min. Paruoštus lašišos kepsnelius patiekti padėtus ant salotos lapo su garstyčių padažu ir griežinėliu citrinos.
Pati nebandžiau, bet bendradarbė sakė,kad laabai skanu ir greita: lašišos file gabalą (ne riekutėm, o vieną pusę) padruskinti ir užspausti citriną, būtų gerai bent kiek palaikyt,kad įsigertų..Tada paimt foliją, padaryt tokią tipo kaip skardelę, pakeltais kraštais, dėt lašišą, užpilt stiklinę balto vyno, užlankstyt kraštelius ir kept apie 20min.Sakė lašiša nerealiai išsipučia ir būna laabai skani.O vyną galima naudot patį pigiausią-bet būtinai baltą.
QUOTE (Medeina @ 2004 12 07, 08:42) |
Pati nebandžiau, bet bendradarbė sakė,kad laabai skanu ir greita: lašišos file gabalą (ne riekutėm, o vieną pusę) padruskinti ir užspausti citriną, būtų gerai bent kiek palaikyt,kad įsigertų..Tada paimt foliją, padaryt tokią tipo kaip skardelę, pakeltais kraštais, dėt lašišą, užpilt stiklinę balto vyno, užlankstyt kraštelius ir kept apie 20min.Sakė lašiša nerealiai išsipučia ir būna laabai skani.O vyną galima naudot patį pigiausią-bet būtinai baltą. |
reikes pabandyti