QUOTE (bea @ 2004 10 01, 15:00) |
Ingute, gal litai, ne centai???? |
Nu taip
6 lt. 99 cnt
Dar is geru kainu:
Cukrus 2,89
Saldytu visciuku kg 3,99
Kepti vistu ketvirciai 5,99
Ir jei perki ne maziau nei uz 100 lt gauni 20 lt vertes Rimi kupona.
Reiks sakiau varyt, gal koki sekmadieni ryte, gal maziau zmoniu bus Nes ir pampersai ir cukrus kaip tik baigesi Reiks apsitavorint
As taip darydavau lashisha,-
isverdi elementaru marinata (druska, actas,cukrus, lauro lapai, pipirai) , i verdanti dideliais gabalais (po mazdaug 400g- 500g) dedi lashisha ir paverdi lygiai 3 minutes (cia nuo idejimo, ne nuo uzvirimo sudejus, jei mazesni gabalai,- trumpiau). Atvesini marinate ir ikishi parai (ar nakciai) i saldytuva. Kita diena valgyti shalta su karshtomis bulvemis ir grietines/garstyciu/krapu padazhu.
Is pradziu, atsimenu, budavo labai skanu. Bet po triju metu gyvenimo suomijoj lashisha gerokai apkarto
isverdi elementaru marinata (druska, actas,cukrus, lauro lapai, pipirai) , i verdanti dideliais gabalais (po mazdaug 400g- 500g) dedi lashisha ir paverdi lygiai 3 minutes (cia nuo idejimo, ne nuo uzvirimo sudejus, jei mazesni gabalai,- trumpiau). Atvesini marinate ir ikishi parai (ar nakciai) i saldytuva. Kita diena valgyti shalta su karshtomis bulvemis ir grietines/garstyciu/krapu padazhu.
Is pradziu, atsimenu, budavo labai skanu. Bet po triju metu gyvenimo suomijoj lashisha gerokai apkarto
QUOTE (remka @ 2004 10 01, 15:28) |
.........buvom siandien p.c."Savas" nu bet,kad ir eile prie tu lasisu,siaubas kazkoks |
Ai, niiiiiiiii tada Jeigu bus taip kaip per blokada tai jau apsieisiu tada
QUOTE (Ingute @ 2004 10 01, 16:35) |
Ai, niiiiiiiii tada Jeigu bus taip kaip per blokada tai jau apsieisiu tada |
...................baisiau nei per blokada ,atrodo,kad pas mus parduotuviu nera ir viska uz dyka dalina(tokios eiles),praeis tas bumas,nebus ten tiek zmoniu,cia atidarymo proga!
Nors papigiai tos lasisos visai ir nieko butu!
Marinuota lašiša su krapais:
1 kg marinuotos lašišos filė, pusė stikl. smulkintų krapų, 3 šaukštai druskos, 3 šaukštai cukraus, šaukštas maltų baltųjų pipirų.
Padažui: 2 šaukštai paruoštų garstyčių, po šaukštelį cukraus ir citrinos sulčių, kiaušinio trynys, pusė stiklinės alyvų aliejaus, 2 šaukštai susmulkintų krapų.
Cukrų, druską, pipirus ir krapus sumaišyti, mišiniu ištrinti lašišą, suvynioti į plėvelę ir 2-3 dienoms padėti į šaldytuvą. paskui žuvį supjaustyti plonyčiais griežinėliais ir patiekti su padažu.
Padažui: garstyčias išplakti su tryniu, cukrumi ir citrinų sultimis ir toliau plakant lėtai supilti aliejų (turi išeiti majonezo tirštumo masė). Baigiant plakti suberti krapus.
Prie taip paruoštos lašišos tinka ne tik garstyčių, bet ir grietinės padažas (grietinę pasūdyti ir sumaišyti su susmulkintais svogūnų laiškais).
1 kg marinuotos lašišos filė, pusė stikl. smulkintų krapų, 3 šaukštai druskos, 3 šaukštai cukraus, šaukštas maltų baltųjų pipirų.
Padažui: 2 šaukštai paruoštų garstyčių, po šaukštelį cukraus ir citrinos sulčių, kiaušinio trynys, pusė stiklinės alyvų aliejaus, 2 šaukštai susmulkintų krapų.
Cukrų, druską, pipirus ir krapus sumaišyti, mišiniu ištrinti lašišą, suvynioti į plėvelę ir 2-3 dienoms padėti į šaldytuvą. paskui žuvį supjaustyti plonyčiais griežinėliais ir patiekti su padažu.
Padažui: garstyčias išplakti su tryniu, cukrumi ir citrinų sultimis ir toliau plakant lėtai supilti aliejų (turi išeiti majonezo tirštumo masė). Baigiant plakti suberti krapus.
Prie taip paruoštos lašišos tinka ne tik garstyčių, bet ir grietinės padažas (grietinę pasūdyti ir sumaišyti su susmulkintais svogūnų laiškais).
pasidariau sudytos lasisos tai dabar grauziuosi kodel anksciau nedarydavau! visai tokia kaip pirktine tik kokius 5k pigiau!!!
bet sakykit - itryniau druska+cukrus+citrinos keli lasai, padejau i saldytuva indelyje, kita diena ten buvo labai daug sunkos. taip turi buti?
bet sakykit - itryniau druska+cukrus+citrinos keli lasai, padejau i saldytuva indelyje, kita diena ten buvo labai daug sunkos. taip turi buti?
Girdėjau, kad labai skanu sojos padaže marinuota lašiša. Reikia šviežią lašišą supjaustyti kąsnio dudžio gabalėliais ir trumpai pamarinuoti sojos padaže. Pati tai dar neragavau. Tik spalva atrodo turėtų gautis tos žuvies purvina
QUOTE (Zhiema @ 2004 10 25, 11:21) |
pasidariau sudytos lasisos tai dabar grauziuosi kodel anksciau nedarydavau! visai tokia kaip pirktine tik kokius 5k pigiau!!! bet sakykit - itryniau druska+cukrus+citrinos keli lasai, padejau i saldytuva indelyje, kita diena ten buvo labai daug sunkos. taip turi buti? |
O kiek tas daug?Man pasudzius buvo gal keli saukstai-kazkiek ,aisku,turi buti.
na as dariau 1kg, sudejau i plastmasini indeliir i saldytuva parai. tai skyscio ... na gal kokia beveik 100ml ? na bet svarbiausia kad gavosi baisiai skaniai ir parduotuviskai
Receptas lašišos suktinukų. Bus viskas aišku, nes piešinukai aiškus.Galima daryti ir iš upėtakio.Reiks žuvies filė, prieskonių,sūrio. Viskas, darom
Skanaus....
Skanaus....
QUOTE (Elena @ 2004 11 02, 09:43) |
Receptas lašišos suktinukų. Bus viskas aišku, nes piešinukai aiškus.Galima daryti ir iš upėtakio.Reiks žuvies filė, prieskonių,sūrio. Viskas, darom Skanaus.... |
Labai labai skanu.... Lašiša ,taip paruošta tiesiog tirpsta burnoje...Tik sudėtingiau buvo su vėrimu ant iešmelių. Kai susuki žuvį, ir bandai ją su suriu supjaustyt, viskas išbyra. Tai aš tiesiog susukdavau juostelę atpjautos lašišos, įverdavau iešmelį ir į vidų įdėdavau tarkuoto sūrio. Prie pjaustant, lašišą 30 min pamarinavau:druska, pipirais, citrinos sultimis. Kepiau orkaitėj 20 min. PASAKA>>>
Skanesnio patiekalo iš lašišos dar nebuvau valgiusi
niu as irgi skanu receptuka turiu
pats lasisos apdorojimas tai labai paprastas - lasisos file paimi ir nulupi skura - uzkabini su naguciu ir paskui pleshi.
tada supjaustai porcijomis, istrini alyvuogiu aliejumi, itrini druska ir pipirais ir dedi i orkaite grilio rezime ant groteliu.
tuo tarpu i keptuve idet shauksta sviesto ar margasino, ipilt grietineles daugiau nei puse stiklines, ispaust 1 citrina ir 1 apelsina, ibert druskytes, vos vos cukriuko ir pipiru. ir viska kaitint, kol puse mazdaug isgaruos, na kiek maziau nei puse. pries gala i ta keptuve ideti koncervuotu kukurusu ir pakaitinti - tada lashiha is orkaites traukt - i lekste ir viska tuo padazu apliet ir kukuruzais apdet skanumelis
pats lasisos apdorojimas tai labai paprastas - lasisos file paimi ir nulupi skura - uzkabini su naguciu ir paskui pleshi.
tada supjaustai porcijomis, istrini alyvuogiu aliejumi, itrini druska ir pipirais ir dedi i orkaite grilio rezime ant groteliu.
tuo tarpu i keptuve idet shauksta sviesto ar margasino, ipilt grietineles daugiau nei puse stiklines, ispaust 1 citrina ir 1 apelsina, ibert druskytes, vos vos cukriuko ir pipiru. ir viska kaitint, kol puse mazdaug isgaruos, na kiek maziau nei puse. pries gala i ta keptuve ideti koncervuotu kukurusu ir pakaitinti - tada lashiha is orkaites traukt - i lekste ir viska tuo padazu apliet ir kukuruzais apdet skanumelis