Įkraunama...
Įkraunama...

Lašiša

QUOTE (bea @ 2004 10 01, 15:00)
Ingute, gal litai, ne centai????

doh.gif Nu taip doh.gif
6 lt. 99 cnt laugh.gif
Dar is geru kainu:
Cukrus 2,89
Saldytu visciuku kg 3,99
Kepti vistu ketvirciai 5,99
Ir jei perki ne maziau nei uz 100 lt gauni 20 lt vertes Rimi kupona.
Reiks sakiau varyt, gal koki sekmadieni ryte, gal maziau zmoniu bus g.gif Nes ir pampersai ir cukrus kaip tik baigesi rolleyes.gif Reiks apsitavorint laugh.gif
Atsakyti
As taip darydavau lashisha,-
isverdi elementaru marinata (druska, actas,cukrus, lauro lapai, pipirai) , i verdanti dideliais gabalais (po mazdaug 400g- 500g) dedi lashisha ir paverdi lygiai 3 minutes (cia nuo idejimo, ne nuo uzvirimo sudejus, jei mazesni gabalai,- trumpiau). Atvesini marinate ir ikishi parai (ar nakciai) i saldytuva. Kita diena valgyti shalta su karshtomis bulvemis ir grietines/garstyciu/krapu padazhu.
Is pradziu, atsimenu, budavo labai skanu. Bet po triju metu gyvenimo suomijoj lashisha gerokai apkarto sad.gif
Atsakyti
QUOTE (remka @ 2004 10 01, 15:28)
.........buvom siandien p.c."Savas" nu bet,kad ir eile prie tu lasisu,siaubas kazkoks schmoll.gif

Ai, niiiiiiiii tada huh.gif Jeigu bus taip kaip per blokada tai jau apsieisiu tada g.gif
Atsakyti
QUOTE (Ingute @ 2004 10 01, 16:35)
Ai, niiiiiiiii tada huh.gif Jeigu bus taip kaip per blokada tai jau apsieisiu tada g.gif

...................baisiau nei per blokada blink.gif ,atrodo,kad pas mus parduotuviu nera ir viska uz dyka dalina(tokios eiles),praeis tas bumas,nebus ten tiek zmoniu,cia atidarymo proga!
Nors papigiai tos lasisos visai ir nieko butu! thumbup.gif
Atsakyti
Marinuota lašiša su krapais:
1 kg marinuotos lašišos filė, pusė stikl. smulkintų krapų, 3 šaukštai druskos, 3 šaukštai cukraus, šaukštas maltų baltųjų pipirų.
Padažui: 2 šaukštai paruoštų garstyčių, po šaukštelį cukraus ir citrinos sulčių, kiaušinio trynys, pusė stiklinės alyvų aliejaus, 2 šaukštai susmulkintų krapų.
Cukrų, druską, pipirus ir krapus sumaišyti, mišiniu ištrinti lašišą, suvynioti į plėvelę ir 2-3 dienoms padėti į šaldytuvą. paskui žuvį supjaustyti plonyčiais griežinėliais ir patiekti su padažu.
Padažui: garstyčias išplakti su tryniu, cukrumi ir citrinų sultimis ir toliau plakant lėtai supilti aliejų (turi išeiti majonezo tirštumo masė). Baigiant plakti suberti krapus.
Prie taip paruoštos lašišos tinka ne tik garstyčių, bet ir grietinės padažas (grietinę pasūdyti ir sumaišyti su susmulkintais svogūnų laiškais).
Atsakyti
pasidariau sudytos lasisos thumbup.gif tai dabar grauziuosi kodel anksciau nedarydavau! visai tokia kaip pirktine tik kokius 5k pigiau!!!
bet sakykit - itryniau druska+cukrus+citrinos keli lasai, padejau i saldytuva indelyje, kita diena ten buvo labai daug sunkos. taip turi buti?
Atsakyti
Girdėjau, kad labai skanu sojos padaže marinuota lašiša. Reikia šviežią lašišą supjaustyti kąsnio dudžio gabalėliais ir trumpai pamarinuoti sojos padaže. Pati tai dar neragavau. Tik spalva atrodo turėtų gautis tos žuvies purvina wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Zhiema @ 2004 10 25, 11:21)
pasidariau sudytos lasisos thumbup.gif tai dabar grauziuosi kodel anksciau nedarydavau! visai tokia kaip pirktine tik kokius 5k pigiau!!!
bet sakykit - itryniau druska+cukrus+citrinos keli lasai, padejau i saldytuva indelyje, kita diena ten buvo labai daug sunkos. taip turi buti?

O kiek tas daug?Man pasudzius buvo gal keli saukstai-kazkiek ,aisku,turi buti. wink.gif
Atsakyti
na as dariau 1kg, sudejau i plastmasini indeliir i saldytuva parai. tai skyscio ... g.gif na gal kokia beveik 100ml ? g.gif na bet svarbiausia kad gavosi baisiai skaniai ir parduotuviskai smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Receptas lašišos suktinukų. Bus viskas aišku, nes piešinukai aiškus.Galima daryti ir iš upėtakio.Reiks žuvies filė, prieskonių,sūrio. Viskas, darom smile.gif
user posted image
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image

Skanaus....
Atsakyti
QUOTE (Elena @ 2004 11 02, 09:43)
Receptas lašišos suktinukų. Bus viskas aišku, nes piešinukai aiškus.Galima daryti ir iš upėtakio.Reiks žuvies filė, prieskonių,sūrio. Viskas, darom smile.gif
user posted image
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image

Skanaus....

thumbup.gif Labai labai skanu.... Lašiša ,taip paruošta tiesiog tirpsta burnoje...Tik sudėtingiau buvo su vėrimu ant iešmelių. Kai susuki žuvį, ir bandai ją su suriu supjaustyt, viskas išbyra. Tai aš tiesiog susukdavau juostelę atpjautos lašišos, įverdavau iešmelį ir į vidų įdėdavau tarkuoto sūrio. Prie pjaustant, lašišą 30 min pamarinavau:druska, pipirais, citrinos sultimis. Kepiau orkaitėj 20 min. PASAKA>>> thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Skanesnio patiekalo iš lašišos dar nebuvau valgiusi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
niu as irgi skanu receptuka turiu smile.gif
pats lasisos apdorojimas tai labai paprastas - lasisos file paimi ir nulupi skura - uzkabini su naguciu ir paskui pleshi.
tada supjaustai porcijomis, istrini alyvuogiu aliejumi, itrini druska ir pipirais ir dedi i orkaite grilio rezime ant groteliu.
tuo tarpu i keptuve idet shauksta sviesto ar margasino, ipilt grietineles daugiau nei puse stiklines, ispaust 1 citrina ir 1 apelsina, ibert druskytes, vos vos cukriuko ir pipiru. ir viska kaitint, kol puse mazdaug isgaruos, na kiek maziau nei puse. pries gala i ta keptuve ideti koncervuotu kukurusu ir pakaitinti - tada lashiha is orkaites traukt - i lekste ir viska tuo padazu apliet ir kukuruzais apdet smile.gif skanumelis smile.gif
Atsakyti