nezinau ar cia buvo toks receptas pati ji ismokau is vienos pazystamos ir labai jau jis man patinka.
Lasisos troskinys
6 morkos
3-4 svogunai
1 poras
Lasisos
Pakelis grietineles
150ml.balto vyno
Viska atskirai apkepinti smulkiai supjauscius. Sudeti sluoksniais morkas, porus svogunus ir lasisa , uzpilti grietinele, prieskoniais ( pipiriukai druskyte ar siaip kokius megstat) ir patroskinti orkaitej , troskinimo gale supilti vyna ir dar pakepti kelias minutes. Patiekti su bandelem arba bagete.
QUOTE(emiliuxas @ 2010 07 13, 18:43)
nezinau ar cia buvo toks receptas pati ji ismokau is vienos pazystamos ir labai jau jis man patinka.
Lasisos troskinys
6 morkos
3-4 svogunai
1 poras
Lasisos
Pakelis grietineles
150ml.balto vyno
Viska atskirai apkepinti smulkiai supjauscius. Sudeti sluoksniais morkas, porus svogunus ir lasisa , uzpilti grietinele, prieskoniais ( pipiriukai druskyte ar siaip kokius megstat) ir patroskinti orkaitej , troskinimo gale supilti vyna ir dar pakepti kelias minutes. Patiekti su bandelem arba bagete.
Lasisos troskinys
6 morkos
3-4 svogunai
1 poras
Lasisos
Pakelis grietineles
150ml.balto vyno
Viska atskirai apkepinti smulkiai supjauscius. Sudeti sluoksniais morkas, porus svogunus ir lasisa , uzpilti grietinele, prieskoniais ( pipiriukai druskyte ar siaip kokius megstat) ir patroskinti orkaitej , troskinimo gale supilti vyna ir dar pakepti kelias minutes. Patiekti su bandelem arba bagete.
issiemiau kaip tik lasisos gabaleliu rytdienai, tai reikes isbandyti si receptuka
Gal zinot kaip skaniai paruosti totoriska lasisos farsa? Nusipirkau toki daikta pirma kart
Atsiprasau jeigu pasikartosiu, bet zinau nebloga lasisos receptuka
Reikes:
Lasisos, sluoksniuotos teslos laksto, virtu misko grybu, spinatu lapu svieziu.
Pjaustome lasisa mazdaug degtuku dezutes dydzio gabaleliais ant jos tepame plona sluoksni maltu virtu grybu ir uzdedame spinato lapeli visa tai susukame i tesla ir pavirsiuje ipjauname keleta pjuviu (kad butu kiaurai) ir kepame skardoje isklotoje kepimo popieriuje 200 C apie 40min. Patiekti galima su raudonuju papriku padaziuku. Skanaus!
Reikes:
Lasisos, sluoksniuotos teslos laksto, virtu misko grybu, spinatu lapu svieziu.
Pjaustome lasisa mazdaug degtuku dezutes dydzio gabaleliais ant jos tepame plona sluoksni maltu virtu grybu ir uzdedame spinato lapeli visa tai susukame i tesla ir pavirsiuje ipjauname keleta pjuviu (kad butu kiaurai) ir kepame skardoje isklotoje kepimo popieriuje 200 C apie 40min. Patiekti galima su raudonuju papriku padaziuku. Skanaus!
Sveikos, as lasisa darau pagal Norvegiska recepta. Mano firminis patiekalas, galima pasiulyt isrankiausiam. Taigi: lasisa (tinka upetakis) sutrinu druska, apslakstau citrinos sultim ir sudedu sausai i skarda. Saunu i orkaite,o tuo metu daug tarkuotu morku pakepinu keptuvej, baigiant kept morkom idedu pjaustytos kubeliais paprikos, dar pora minuciu ir viska kratau ant orkaitej jau apskrudusios lasisos, uzpilu grietinele ir laukiu dar apie 10 min. Viskas. O skanumas neispasakytas
QUOTE(Deluxe_DM @ 2010 12 17, 10:39)
Atsiprasau jeigu pasikartosiu, bet zinau nebloga lasisos receptuka
Reikes:
Lasisos, sluoksniuotos teslos laksto, virtu misko grybu, spinatu lapu svieziu.
Pjaustome lasisa mazdaug degtuku dezutes dydzio gabaleliais ant jos tepame plona sluoksni maltu virtu grybu ir uzdedame spinato lapeli visa tai susukame i tesla ir pavirsiuje ipjauname keleta pjuviu (kad butu kiaurai) ir kepame skardoje isklotoje kepimo popieriuje 200 C apie 40min. Patiekti galima su raudonuju papriku padaziuku. Skanaus!
Reikes:
Lasisos, sluoksniuotos teslos laksto, virtu misko grybu, spinatu lapu svieziu.
Pjaustome lasisa mazdaug degtuku dezutes dydzio gabaleliais ant jos tepame plona sluoksni maltu virtu grybu ir uzdedame spinato lapeli visa tai susukame i tesla ir pavirsiuje ipjauname keleta pjuviu (kad butu kiaurai) ir kepame skardoje isklotoje kepimo popieriuje 200 C apie 40min. Patiekti galima su raudonuju papriku padaziuku. Skanaus!
O koks čia paprikų padažas? Pirkt būna ar gaminat?
QUOTE(ssanta @ 2010 07 10, 21:11)
As irgi skaiciau, kad tose fermose uzaugusios lasisos be jokios vertes, vakar MB pagavo dvi lasisas nustebau kodel jis tokia neraudona, kaip pirktine pasiskaiciau nete viskas aisku pasidare, bet svieziai pagauta lasisa tai nepalyginamas ir skonis, vos tik isdarinejo iskart pasudziau vakar nu skonis net nemoku pasakyt, pakepus isvis atrodo kad mesa valgai ne zuvi. Tik va su tuo sudymu sako, kad reikia prima uzsaldyt, o paskui sudyt, net nezinau.
BŪTINA pirma užšaldyti prieš sūdant ar valgant žalią bet kokią žuvį, o ypač pagautą natūraliuose vandens telkiniuose! JAV visi sushi restoranai tik tokią - prieš tai šaldytą- naudoja! Nes šviežioje žuvyje gali būti kirmėlių lervų (ypač- žuvinio kaspinuočio), o šaldymas -20 Celcijaus temperatūroje ne mažiau, nei 7 paras bet kokius parazitus nužudo. Žinokite, kad jei kameroje mažesnė minusinė temperatūra, to nepakanka. Po to žuvį reikia šaldytuve lėtai atšildyti, ir galima saugiai valgyti žalią arba sūdyti. Būtina taip daryti prieš sūdant ar valgant žalią ir prekybos centruose pirktai žuviai! Sūdymo tikrai nepakanka parazitams išnaikinti. beje, jų buvimas žuvies kokybei nekenkia, reikia tik atitinkamai apdoroti, kad būtų saugu valgyti. Tos, kurios skaitote angliškai , paguglinę "Raw fish" rasite labai daug straipsnių ta tema.
Valgyti žalią arba sūdyti galima tik "Sushi grade" žuvį, kurios būna tik japonų parduotuvėse, kurių, deja, Lietuvoje nėra.
ačiū už info
QUOTE(Jurgina77 @ 2011 02 06, 01:28)
Sveikos, as lasisa darau pagal Norvegiska recepta. Mano firminis patiekalas, galima pasiulyt isrankiausiam. Taigi: lasisa (tinka upetakis) sutrinu druska, apslakstau citrinos sultim ir sudedu sausai i skarda. Saunu i orkaite,o tuo metu daug tarkuotu morku pakepinu keptuvej, baigiant kept morkom idedu pjaustytos kubeliais paprikos, dar pora minuciu ir viska kratau ant orkaitej jau apskrudusios lasisos, uzpilu grietinele ir laukiu dar apie 10 min. Viskas. O skanumas neispasakytas
Ačiū už receptuką, mėgstu žuvį - išbandysiu
Lašiša- nuostabi žuvis, kiek galima visko iš jos prigaminti
Pati asmeniškai labai mėgstu sumuštinius su rūkytos lašišos atraižėlėmis.
Jeigu ne ant stalo dėti, tai būna pirkti žuvies fabrikuose ne tokios geros išvaizdos, tačiau taip pat labai skanių
Taip pat labai skanus gaunasis "zuikis" iš lašišų faršo, keptas orkaitėje
Pati asmeniškai labai mėgstu sumuštinius su rūkytos lašišos atraižėlėmis.
Jeigu ne ant stalo dėti, tai būna pirkti žuvies fabrikuose ne tokios geros išvaizdos, tačiau taip pat labai skanių
Taip pat labai skanus gaunasis "zuikis" iš lašišų faršo, keptas orkaitėje
QUOTE(<...Neringa...> @ 2011 02 13, 17:17)
Lašiša- nuostabi žuvis, kiek galima visko iš jos prigaminti
Pati asmeniškai labai mėgstu sumuštinius su rūkytos lašišos atraižėlėmis.
Jeigu ne ant stalo dėti, tai būna pirkti žuvies fabrikuose ne tokios geros išvaizdos, tačiau taip pat labai skanių
Taip pat labai skanus gaunasis "zuikis" iš lašišų faršo, keptas orkaitėje
Pati asmeniškai labai mėgstu sumuštinius su rūkytos lašišos atraižėlėmis.
Jeigu ne ant stalo dėti, tai būna pirkti žuvies fabrikuose ne tokios geros išvaizdos, tačiau taip pat labai skanių
Taip pat labai skanus gaunasis "zuikis" iš lašišų faršo, keptas orkaitėje
Zuikis is rukytos lasisos? Lasisos kotletukus is sviezios lasisos taip, bandziau, skanu...o is rukytos-nebandziau
Recepruko prasyciau. As perku "cento" parduotuveje (nezinau, kitose nemaciau) po kg susaldytos saltai rukytu lasisu atraizeles. Buna rudoji mesa (na ta, kur palei odele, rudesnis raumenukas) Na tikrai skanu ir siaip sumustinukams, ir lavaso suktinukams, ir aplamai. Megstu sia zuvyte