Retkarciais nusiperku lasisos, darau su makaronais ar ant sumustiniu, bet... ne apie tai noriu papasakot. Noreciau Jusu paklausti, kaip nusipirkti gera lasisa ipakavime? Jau kelinta karta vos pradarius pakuote taip smirda, kartais rugstokai, kartais siaip pasvinkes kvapas. O is isores nieko blogo nematyt, ruzava, grazi, be geltonu demiu. aliojimas ir buna dar koks 28 dienos ar daugiau.
Taigi prasau patarimu.
ir ka atsakyti i toki klausima dirbciau lasisos supakavimo ceche tai patarciau visiems gi aisku, kad sviezia lasisa neatstos jokiu supakuotu matai ka perki, gali pauostyti it t.t.
manau neverta buvo atidaryti nauja tema zuvies temoj butu ir patare merginos
manau neverta buvo atidaryti nauja tema zuvies temoj butu ir patare merginos
jau lygtai kazkada rasiau si savo receptuka... na bet tikrai skaniai zuvyte iskepa reiks: lasisos file, druskos, alyvuogiu aliejaus, pipiriuko ir nemazai kario prieskonio. i koki dubeneli sumaisau alieju, druska, pipirus ir kari (negaileti). tada apvolioji lasisos gabaliukus (as kepu tokius kaip kepsnius), palieki, kad pasimarinuotu ir kepam keptuvej. lasisa labai greit iskepa mazdaug po 7 min is abieju pusiu. labai skanu su bulvem ir virtais bei apkeptais sparagais
arba dar vienas labai superinis patiekalas, bet cia is Oliverio knygos tik darytas pagal mane ir kas buvo saldytuve. isbandziau tai labai patiko ir man ir MB lasisa (nors nebutinai, galima ir kitokia riebesne zuvi kepti), paprieskoniuoji pipiriukais ir druska, itrini zolelemis(krapais, bazilikais). palieki truputi pasimarinuoti.
tada apverdam bulves (bulve i keturias dalis supjaustau) apie 15 min.
i skarda issitiesiu folga, idedu sviesto, sukratau bulves, saldytu darzoviu (kuo paprastesniu, t.y. zirneliai, brokoliai, pupeles kokios, morkiukai, na ka rasit parduotuvej)paprieskoniuojam (pipiriukas, druskyte, krapai, bazilikas) apslakstom alyvuogiu aliejum (truputi), tada sudedam ant virsaus zuvies gabaliukus ir kepam orkaitej apie 20 min. (230laipsniu). super lengva ir skanu
del darzoviu: jei turit sviezias, tai dar skaniau itariu turetu buti, tik tada, pagal Oliveri, reiktu jas apvirti, kad spetu iskepti. apvirti kartu su bulvem apie 5 min.
arba dar vienas labai superinis patiekalas, bet cia is Oliverio knygos tik darytas pagal mane ir kas buvo saldytuve. isbandziau tai labai patiko ir man ir MB lasisa (nors nebutinai, galima ir kitokia riebesne zuvi kepti), paprieskoniuoji pipiriukais ir druska, itrini zolelemis(krapais, bazilikais). palieki truputi pasimarinuoti.
tada apverdam bulves (bulve i keturias dalis supjaustau) apie 15 min.
i skarda issitiesiu folga, idedu sviesto, sukratau bulves, saldytu darzoviu (kuo paprastesniu, t.y. zirneliai, brokoliai, pupeles kokios, morkiukai, na ka rasit parduotuvej)paprieskoniuojam (pipiriukas, druskyte, krapai, bazilikas) apslakstom alyvuogiu aliejum (truputi), tada sudedam ant virsaus zuvies gabaliukus ir kepam orkaitej apie 20 min. (230laipsniu). super lengva ir skanu
del darzoviu: jei turit sviezias, tai dar skaniau itariu turetu buti, tik tada, pagal Oliveri, reiktu jas apvirti, kad spetu iskepti. apvirti kartu su bulvem apie 5 min.
Na čia gal kam sugadinsiu apetitą, bet vat aptikau tokį straipsnį apie lašišą...
http://www.anonsas.l...1/article/24198
http://www.anonsas.l...1/article/24198
Gal rasite atsakymą temoje Maisto priedai.
Pasidalinsiu ir as lasisos receptuku.Gal jau kas minejo
Taip kepam lasisa ant griliaus folijoje,arba orkaiteje(taip pat folijoje).
pagrindas yra marinatas.Ji reik pasigamint ir viskas.
Marinuot lasisa tereikia 45 min.Idet i folija ir kept.Beje neperkept,kad lasisa butu sultinga.
ir dedant lasisa i folija as dapilu marinato,kad kaskiek apseme butu(man labai skanus shis marnatas )
(nuotrauka ne mano)
Teriyaki lasisa
Reikes:
60g sojos padazo
250g vandens
1/2saukstelio- imbiero milteliu
1/4 saukstelio- cesnako milteliu
5 saukstus - rudo cukraus
2 saukstelius medaus
50g ananasu sulciu
2 saukstelius- raudono vyno acto
Taip kepam lasisa ant griliaus folijoje,arba orkaiteje(taip pat folijoje).
pagrindas yra marinatas.Ji reik pasigamint ir viskas.
Marinuot lasisa tereikia 45 min.Idet i folija ir kept.Beje neperkept,kad lasisa butu sultinga.
ir dedant lasisa i folija as dapilu marinato,kad kaskiek apseme butu(man labai skanus shis marnatas )
(nuotrauka ne mano)
Teriyaki lasisa
Reikes:
60g sojos padazo
250g vandens
1/2saukstelio- imbiero milteliu
1/4 saukstelio- cesnako milteliu
5 saukstus - rudo cukraus
2 saukstelius medaus
50g ananasu sulciu
2 saukstelius- raudono vyno acto
Sveikos
Tikriausia ne vienai iš mūsų teko pirkti sūdytą lašišą{vakume}
Nefasuotą produktą galima pauostyti,apžiūrėti.
Suprantu,kad reikia skaityti,tą aš ,darau.
Bet prašau pasidalinkite,patirtimi,kaip išsirinkti sūdytą lašišą{vakume}
Žinau,jeigu,yra galimybė pasisuūdyti namuose,bet....
jeigu reikia dabar?
Atsiliepkite,būsiu dėkinga.
Tikriausia ne vienai iš mūsų teko pirkti sūdytą lašišą{vakume}
Nefasuotą produktą galima pauostyti,apžiūrėti.
Suprantu,kad reikia skaityti,tą aš ,darau.
Bet prašau pasidalinkite,patirtimi,kaip išsirinkti sūdytą lašišą{vakume}
Žinau,jeigu,yra galimybė pasisuūdyti namuose,bet....
jeigu reikia dabar?
Atsiliepkite,būsiu dėkinga.
Jei kas norite geros,kokybiskos rukytos lasisos tiesiai is Norvegijos,rasykite man i AZ.Kokybe garantuota.Kaunas.
Sveikutės, nuo vakar rimi akcija lašišoms kg kaina 13.99 Lt jau prigriebiau sau vakar vieną 2.5 kg ir pasisūdžiau (pirmą kartą, šiandien bus matyt ar neprisvilo man šis blynas ) ir užsišaldžiau keliems pietums
QUOTE(laimasa @ 2010 02 05, 12:13)
labas mergaites nusipirkau rukytos lasisos papilves 1kg.(na pasiule pigiau) ir net nezinau ka su tokiu kiekiu daryti. kur skaiciau tai visur dedasi ne rukyta o sviezi. gal ka pasiulysite man?
Labai skanu makaronai su rūkyta ar sūdyta lašiša Aš darau taip (receptą nužiūrėjau rūsų kulinarinėje laidoje) užkaičiu vandenį makaronam ir jam užvirus dedu makaronus virti pagal instrukciją kuri yra ant pokelio, o tuo tarpu keptuvėje įkaitinu šiek tiek alyvuogių aliejaus ir pakepinu skiltelę česnako pjaustytą griežinėliais, kai šiek tiek paruduoja išimu ir išmetu (česnakas tik aliejaus paskaninimui) ir dedu kubeliais pjaustytą lašišą, kai "pabala" (šiek tiek apkepa) pilu grietinėlę, dedu mėgstamų prieskonių ir pakaitinu iki norimo tirštumo, išvirusius makaronus maišau su padažu ir kertam tikrąja ta žodžio prasme Aš naudoju "plačius spageti" man taip skaniau Gaminimo procesas užtrunka tiek kiek reikia laiko makaronams išvirti
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 03 24, 19:46)
Na čia gal kam sugadinsiu apetitą, bet vat aptikau tokį straipsnį apie lašišą...
http://www.anonsas.l...1/article/24198
http://www.anonsas.l...1/article/24198
As irgi skaiciau, kad tose fermose uzaugusios lasisos be jokios vertes, vakar MB pagavo dvi lasisas nustebau kodel jis tokia neraudona, kaip pirktine pasiskaiciau nete viskas aisku pasidare, bet svieziai pagauta lasisa tai nepalyginamas ir skonis, vos tik isdarinejo iskart pasudziau vakar nu skonis net nemoku pasakyt, pakepus isvis atrodo kad mesa valgai ne zuvi. Tik va su tuo sudymu sako, kad reikia prima uzsaldyt, o paskui sudyt, net nezinau.