LAŠIŠA "Auroros" padaže
labai paprasta, labai greita, švelnu, dieviškai skanu.
Paruošimo laikas - apie 10 min/, ne daugiau.
Imame pusę stiklinės balto sauso vyno, verdame puode 5 min.,
kol verda - lašišą supjaustome gabaliukais apie3 cm. pločio.
Į keptuvę įpilame 2 arbat. šaukštus alyvuogių aliejaus, įkaitiname, įmetame smulkiai supjaustytą 1 svogūną ir stambiai supjaustytą česnako skiltelę, labai greitai apkepame, lengvai, iki kvapo, atidedame keptuvėje į šoną, sudedame lašišą, kepame vieną pusę 3 min.
Kol kepa, į puodą, kur vynas, įpilame apie 200-250 gr. grietinėlės, 1 šaukštelį saldžiųjų matų paprikų, sumaišome.
Žuvį apverčiame, kepame 2 minutes,
išpilame padažą ant lašišos,
sudedame: smulkiai supjaustytų žaliųjų alyvuogių - 1 šaukštą,
kaparelių - 1 šaukštą.
Užviriname,
ant mažooos mažooos ugnies verdame 3 min.
Viskas.
Paruošta.
(pabarstome žaliųjų svogūnų laiškais)
Rojaus malonumas, o ne lašiša.
Papildyta:
QUOTE(Pupsas @ 2004 09 10, 09:09)
paprastas sudymo receptukas:
1 kg lasisos
2 valg. saukstai druskos
1 valg s cukraus
galima dar kas megsta pabarstyti krapais
itrinti, palaikyti para kamb. temp., tada galima valgyti, o jei darau is kg, tai supjaustau nedidelem porcijytem ivynioju i folija ir i kamera. Kai uzsinoriu ar ateina sveciai issiimu, greit atsyla ir SKANAUS
QUOTE(vija @ 2004 09 10, 09:14)
... ir prie viso to dar slakelis konjako ar brendzio
O dar geriau - DŽINO -