jau nuo vakar uzimaniau lasisos,bet buvo daug maisto namie,tai nuspredziau siandien butinai pagaminti .labai daug skaniu receptu cia priraset jau noriu ir pasudyt ,ir iskept gaminau lasisa tik 1 karta,ir perlaikiau orkaiteje,galvojau ,kad kaip mesa,turi ilgiau keptis ta karta sausoka gavosi.siandien pasistengsiu,kad skanu butu,su jusu pagalba
QUOTE(estutė @ 2009 01 03, 16:47)
Aš tai lašišą ruošiu taip: išverdu bulves, jas nusunkiu, dedu į kepimo indą, sudedu smulkiai pjaustytą lašišą (rūkytą arba sūdytą), taip pat galima daryti su kupre, užpilti grietinėle, truputis vegetos, krapų ir į orkaitę, kol grietinėlė užvirs. Skanaus
lb skanu taip paruosta,isbandyta
sveijkos ,
skaiciau skaiciau ,visur raso kaip kepti, bet laiko nlb rasote ,. radau vienoje vietoje kad lyg 15 min kepti..? bet noriu dar pasitikslinti ar tikrai tiek.? bijau perkepti ar nedakepti..
ir gal prie to pacio,. kaip su tom bulvem , noriu pjauti pusiau as jas su lupema kepti orkaiteje, bet pries tai reijkia pavirti jas ? ar ne.. ar zalios ir iskeps jos? niekad nedariau , bet lb noriu pasidaryti prie lasisos ..
skaiciau skaiciau ,visur raso kaip kepti, bet laiko nlb rasote ,. radau vienoje vietoje kad lyg 15 min kepti..? bet noriu dar pasitikslinti ar tikrai tiek.? bijau perkepti ar nedakepti..
ir gal prie to pacio,. kaip su tom bulvem , noriu pjauti pusiau as jas su lupema kepti orkaiteje, bet pries tai reijkia pavirti jas ? ar ne.. ar zalios ir iskeps jos? niekad nedariau , bet lb noriu pasidaryti prie lasisos ..
OkristutO,
dėl lašišos,tai priklauso nuo to,ar yra iš anksto ji įjungta.
Reikia pačiai žiūrėti,juk lašišai daug kepti nereikia.
Bulves galima kepti neapvirtas jos iškeps žiūrint,kaip ,tu ,jas supjaustysi,jai normaliais šiaudeliais,jie keps mažiau.
Apvirtų+apkeptų skonis keičias.
Čia,mano tokia nuomonė,kitų,bus kitokia,kiek šeimininkių,tiek nuomonių.
dėl lašišos,tai priklauso nuo to,ar yra iš anksto ji įjungta.
Reikia pačiai žiūrėti,juk lašišai daug kepti nereikia.
Bulves galima kepti neapvirtas jos iškeps žiūrint,kaip ,tu ,jas supjaustysi,jai normaliais šiaudeliais,jie keps mažiau.
Apvirtų+apkeptų skonis keičias.
Čia,mano tokia nuomonė,kitų,bus kitokia,kiek šeimininkių,tiek nuomonių.
QUOTE(regna @ 2009 02 08, 00:12)
OkristutO,
dėl lašišos,tai priklauso nuo to,ar yra iš anksto ji įjungta.
Reikia pačiai žiūrėti,juk lašišai daug kepti nereikia.
Bulves galima kepti neapvirtas jos iškeps žiūrint,kaip ,tu ,jas supjaustysi,jai normaliais šiaudeliais,jie keps mažiau.
Apvirtų+apkeptų skonis keičias.
Čia,mano tokia nuomonė,kitų,bus kitokia,kiek šeimininkių,tiek nuomonių.
dėl lašišos,tai priklauso nuo to,ar yra iš anksto ji įjungta.
Reikia pačiai žiūrėti,juk lašišai daug kepti nereikia.
Bulves galima kepti neapvirtas jos iškeps žiūrint,kaip ,tu ,jas supjaustysi,jai normaliais šiaudeliais,jie keps mažiau.
Apvirtų+apkeptų skonis keičias.
Čia,mano tokia nuomonė,kitų,bus kitokia,kiek šeimininkių,tiek nuomonių.
a dekui, dar pasiskaitinejau atidziau visa tema , radau laikus kepimo.
o bulve noriu tiesiog pjaut pusiau su lupena tokia , pastatyti , ir ant virsaus surio uzbarstyti. valgiau kazkada sveciuose skanu buvo.. niu reiks pabandyti, gal iskeps ji .
sveikutes, ar zinote kas recepta kaip galima kepti lasisos gabaliukus ivyniotus i folija?
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 04 15, 11:45)
sveikutes, ar zinote kas recepta kaip galima kepti lasisos gabaliukus ivyniotus i folija?
Apšlakstoma citrina pipirais,krapais,,dedama poras, paprika.
Galima dėti ką megsti.
QUOTE(regna @ 2009 04 15, 09:55)
Apšlakstoma citrina pipirais,krapais,,dedama poras, paprika.
Galima dėti ką megsti.
?Galima dėti ką megsti.
aciu labai, tik idomu kiek laiko folijoj kept, gal ilgiau negu paprastai? ir siaip as ne sykio orkaitej nekepus, visada tik keptuvej, labai skanu zinoma, bet norisi orkaitej pabandyt, o gal folijoj ivyniotos lasisos niekas nekepa
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 04 15, 12:12)
?
aciu labai, tik idomu kiek laiko folijoj kept, gal ilgiau negu paprastai? ir siaip as ne sykio orkaitej nekepus, visada tik keptuvej, labai skanu zinoma, bet norisi orkaitej pabandyt, o gal folijoj ivyniotos lasisos niekas nekepa
aciu labai, tik idomu kiek laiko folijoj kept, gal ilgiau negu paprastai? ir siaip as ne sykio orkaitej nekepus, visada tik keptuvej, labai skanu zinoma, bet norisi orkaitej pabandyt, o gal folijoj ivyniotos lasisos niekas nekepa
Dėl lašišos kepimo folijoje,jeigu tu nori greičiau įsijunk iš anksto orkaitę.
Kepa folijoje ,tik pamiršau tau parašyti,kad aš foliją truputį patepu aliejumi
Nepagailėk prieskonių,jeigu neturi žalėsių ,dėk džiovintus.
Gali dėti ko nori ,kokias daržoves mėgsti.
QUOTE(regna @ 2009 04 15, 10:18)
Dėl lašišos kepimo folijoje,jeigu tu nori greičiau įsijunk iš anksto orkaitę.
Kepa folijoje ,tik pamiršau tau parašyti,kad aš foliją truputį patepu aliejumi
Nepagailėk prieskonių,jeigu neturi žalėsių ,dėk džiovintus.
Gali dėti ko nori ,kokias daržoves mėgsti.
Kepa folijoje ,tik pamiršau tau parašyti,kad aš foliją truputį patepu aliejumi
Nepagailėk prieskonių,jeigu neturi žalėsių ,dėk džiovintus.
Gali dėti ko nori ,kokias daržoves mėgsti.
Regna aciu kad atsakai
as visada orkaite isijungiu is anksto
o tu gal bandei folijoj kept? idomu ant kokios tempos ir kiek laiko kept
nu reiks bandyt kazka gamint siandien
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 04 15, 12:28)
Regna aciu kad atsakai
as visada orkaite isijungiu is anksto
o tu gal bandei folijoj kept? idomu ant kokios tempos ir kiek laiko kept
nu reiks bandyt kazka gamint siandien
as visada orkaite isijungiu is anksto
o tu gal bandei folijoj kept? idomu ant kokios tempos ir kiek laiko kept
nu reiks bandyt kazka gamint siandien
Aš,tikiu.,kad tau pavyko neblogai išsikepti lašišą folijoje.
Aš,kepu ją kepimo formoje su grotelėmis.
Tempiaratūra iš pat pradžių 5jungiu 180C.-200C.{pakepus truputį sumažinu.}
Lašišai labai daug kepti nereikia,nes ji perkepusi būna sausa ir,neskani.