Siandien darėm lašišą. Labai paprastai ir puikaus skonio
Lašišą pa-druskinam, pa-pipirinam ir pa-citrinpipirinam. Galima palaikyt, galima ir iš kart kept kišam į orkaitę ir kepam apie 10-15 min. Dedam į lėkštes ir vualia. SKANAUS
Palaikau lašišos file sojos padaže, gal koki pusvalanduka, po to užtepu Double Mango padažo (iš Thai Choice serijos, yra visose parduotuvese, buteliukas panašios formos kaip sojos padažo), taip pat palaikau 15-30 min. Užtepu medaus plonyti sluoksniuka ir i orkaite.
Nerealiai skanu
butinai pabandykit
Nerealiai skanu
butinai pabandykit
QUOTE(eba @ 2008 02 06, 13:17)
Palaikau lašišos file sojos padaže, gal koki pusvalanduka, po to užtepu Double Mango padažo (iš Thai Choice serijos, yra visose parduotuvese, buteliukas panašios formos kaip sojos padažo), taip pat palaikau 15-30 min. Užtepu medaus plonyti sluoksniuka ir i orkaite.
Nerealiai skanu
butinai pabandykit
Nerealiai skanu
butinai pabandykit
nu dar su medumi nebandžiusi,reikes pabandyti
QUOTE(llukutis @ 2008 02 07, 13:56)
nu dar su medumi nebandžiusi,reikes pabandyti
Dar vienas receptukas labai paprastas -
Apkepinu vos vos ivairiausias darzoves, kokias tik turiu: morka, svogunas arba poras, saliero kotai, paprika, cukinija arba agurotis, paprieskoninu ir uzdedu ant lasisos file, kuri taip pat truputi paprieskoninta ir kepu, taip pat labai svelni ir skani gaunas
QUOTE(eba @ 2008 02 12, 01:15)
Dar vienas receptukas labai paprastas -
Apkepinu vos vos ivairiausias darzoves, kokias tik turiu: morka, svogunas arba poras, saliero kotai, paprika, cukinija arba agurotis, paprieskoninu ir uzdedu ant lasisos file, kuri taip pat truputi paprieskoninta ir kepu, taip pat labai svelni ir skani gaunas
Sveikos, ruosiuosi vyra nustebinti su vakariene per valentino diena. kepsiu lasisa orkaiteje. sakykit, kiek laiko kepa lasisa orkaiteje? kaip zinoti kada jau iskepusi? niekad orkaitej nekepiau. aciu.
Labai mėgstu lašišą
Man labai skanu toks žalios lašišos užkandėlis, kurį visos laisvai spėsite pagaminti savo brangiausiems ryt Valentino pusryčiams .
ŽALIOS LAŠIŠOS DELIKATESAS
0,5 kg. lašisos file su odele
1 šaukštas druskos
1 arb. šaukštelis cukraus arba medaus (kas nealergiškas)
1 arb. šaukštelis viskio (nebūtinai, bet skonį pagerina)
0,5 citrinos sulčių
Visu tuo , kas išvardinta, apibarstome ir apipilame lašišą (jei dedate medų, tai pirma jį išmaišyti citrinos sultyse, o tada supilti ant lašišos, jei cukrų, tai tiesiog pabarstote, tirpinti nereikia), įdedame į indelį su dangteliu, o ryte - jau galite valgyti.
Geriausia padaryti sumuštinius uždedant ant tosteryje pakepintos baltos duonos , tada jokio sviesto nereikia
Arba galite supjaustyti kubeliais, sumaišyti su krapais ir šaukšteliu garstyčių ir irgi ant tosteryje kepintos baltos duonos uždėti - dar pikantiškiau
Bet maniškis tai labai vertina pirmą variantą.
O dar , kai būna geras , palepinu
GARINTA LAŠIŠA su ŽALIUOJU PADAŽU
Lašišą papipirinti, padruskinti (jokių kitų prieskonių- šiukštu negalima dėti) ir garpuodyje ant garų pavirti ne ilgiau, kaip 15 min. O į stalą patiekti su virtais Basmati ryžiais, pakepta cukinija ir "žaliu padažu".
"Žalias padažas" daromas taip - špinatus ( kokį 100 gr. - atrodys dayg, bet pakaitinti sukrenta) nuplauname ir šlapius sudedam į puodą, kurį uždengiame dangčiu. Pašutimane kokias 3 min. ( jokiu būdu nepilkite daugiau vandens !). Tada karštus špinatus sudedame į blenderį, įpilame 100 gr riebios grietinėlės, druskos ant peilio galo ir suplakame.
Tada visą masę atgal į puodą, kur šutinome špinatus ir užverdame. Viskas. Labai paprasta. Ir labai labai skanu. Ir įspūdinga - raudona lašiša tokiam žaliam padaže...
Jei vyras mėgsta žuvį, didelė tikimybė, kad labai patiks...
Bėda ta , kad mūsų vyrams lietuviams dažnai labiau patinka jautienos steikas pipirinis
Man labai skanu toks žalios lašišos užkandėlis, kurį visos laisvai spėsite pagaminti savo brangiausiems ryt Valentino pusryčiams .
ŽALIOS LAŠIŠOS DELIKATESAS
0,5 kg. lašisos file su odele
1 šaukštas druskos
1 arb. šaukštelis cukraus arba medaus (kas nealergiškas)
1 arb. šaukštelis viskio (nebūtinai, bet skonį pagerina)
0,5 citrinos sulčių
Visu tuo , kas išvardinta, apibarstome ir apipilame lašišą (jei dedate medų, tai pirma jį išmaišyti citrinos sultyse, o tada supilti ant lašišos, jei cukrų, tai tiesiog pabarstote, tirpinti nereikia), įdedame į indelį su dangteliu, o ryte - jau galite valgyti.
Geriausia padaryti sumuštinius uždedant ant tosteryje pakepintos baltos duonos , tada jokio sviesto nereikia
Arba galite supjaustyti kubeliais, sumaišyti su krapais ir šaukšteliu garstyčių ir irgi ant tosteryje kepintos baltos duonos uždėti - dar pikantiškiau
Bet maniškis tai labai vertina pirmą variantą.
O dar , kai būna geras , palepinu
GARINTA LAŠIŠA su ŽALIUOJU PADAŽU
Lašišą papipirinti, padruskinti (jokių kitų prieskonių- šiukštu negalima dėti) ir garpuodyje ant garų pavirti ne ilgiau, kaip 15 min. O į stalą patiekti su virtais Basmati ryžiais, pakepta cukinija ir "žaliu padažu".
"Žalias padažas" daromas taip - špinatus ( kokį 100 gr. - atrodys dayg, bet pakaitinti sukrenta) nuplauname ir šlapius sudedam į puodą, kurį uždengiame dangčiu. Pašutimane kokias 3 min. ( jokiu būdu nepilkite daugiau vandens !). Tada karštus špinatus sudedame į blenderį, įpilame 100 gr riebios grietinėlės, druskos ant peilio galo ir suplakame.
Tada visą masę atgal į puodą, kur šutinome špinatus ir užverdame. Viskas. Labai paprasta. Ir labai labai skanu. Ir įspūdinga - raudona lašiša tokiam žaliam padaže...
Jei vyras mėgsta žuvį, didelė tikimybė, kad labai patiks...
Bėda ta , kad mūsų vyrams lietuviams dažnai labiau patinka jautienos steikas pipirinis
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 02 13, 11:46)
Labai mėgstu lašišą
Man labai skanu toks žalios lašišos užkandėlis, kurį visos laisvai spėsite pagaminti savo brangiausiems ryt Valentino pusryčiams .
ŽALIOS LAŠIŠOS DELIKATESAS
GARINTA LAŠIŠA su ŽALIUOJU PADAŽU
Man labai skanu toks žalios lašišos užkandėlis, kurį visos laisvai spėsite pagaminti savo brangiausiems ryt Valentino pusryčiams .
ŽALIOS LAŠIŠOS DELIKATESAS
GARINTA LAŠIŠA su ŽALIUOJU PADAŽU
Vau..kokie skanus receptai Tikrai labai dekui Aš irgi dievinu lašišą Ir vyras labai mėgsta Siūlau paprastus sumuštinukus
Reiks:
Baltos forminės duonos, sviesto,sudėtas lašišos, krapų arba petražolių.
Nuo duonos nupjaunam kraštus.Paimam kočėlą ir duonos gabaliuką iškočiojam.Patepam sviestu, dedam lašiša plonai supjaustyta ir barstom krapus.
Tada susukam į vyniotinį.Kiekvieną sumuštinį susukam į maistinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą.Supjaustom gabaliukais.
Elena-super Būtinai reikės išbandyti
Labai aciu visoms uz nuostabius receptukus
Nes man lasisa pati skaniausia
Nes man lasisa pati skaniausia
QUOTE(zirzekle @ 2008 02 12, 14:23)
Sveikos, ruosiuosi vyra nustebinti su vakariene per valentino diena. kepsiu lasisa orkaiteje. sakykit, kiek laiko kepa lasisa orkaiteje? kaip zinoti kada jau iskepusi? niekad orkaitej nekepiau. aciu.
Net nezinau, kazkaip sirdim jauti kada iskepa Gal 20 min jei su darzovem , ziurint, aisku, kokio storio gabaliukas.
Papildyta:
Labai fainuciai Elenos sumustinukai Mastau, gal juos su lavasu irgi galima butu padaryt Reiks pabandyt
aš dariau elenos sumuštinukus, labai patiko idėja, greit pagaminau ir greit suvalgiau Papildžiau receptą krapais, gavosi taip:
QUOTE(eba @ 2008 02 17, 23:41)
Mastau, gal juos su lavasu irgi galima butu padaryt Reiks pabandyt
Galima ir su lavašu.Darau taip; lavašą sutepu su lydytu sūrių, tada dedu lašišą, barstau krapų Tas pats su kumpiu, arba su pikantiškom salotom