Įkraunama...
Įkraunama...

Lašiša

Siandien darėm lašišą. Labai paprastai ir puikaus skonio smile.gif
Lašišą pa-druskinam, pa-pipirinam ir pa-citrinpipirinam. Galima palaikyt, galima ir iš kart kept smile.gif kišam į orkaitę ir kepam apie 10-15 min. Dedam į lėkštes ir vualia. SKANAUS smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yzzy: 04 vasario 2008 - 22:02
Palaikau lašišos file sojos padaže, gal koki pusvalanduka, po to užtepu Double Mango padažo (iš Thai Choice serijos, yra visose parduotuvese, buteliukas panašios formos kaip sojos padažo), taip pat palaikau 15-30 min. Užtepu medaus plonyti sluoksniuka ir i orkaite.
Nerealiai skanu essen.gif
butinai pabandykit
Atsakyti
QUOTE(eba @ 2008 02 06, 13:17)
Palaikau lašišos file sojos padaže, gal koki pusvalanduka, po to užtepu Double Mango padažo (iš Thai Choice serijos, yra visose parduotuvese, buteliukas panašios formos kaip sojos padažo), taip pat palaikau 15-30 min. Užtepu medaus plonyti sluoksniuka ir i orkaite.
Nerealiai skanu  essen.gif
butinai pabandykit

nu dar su medumi nebandžiusi,reikes pabandyti
Atsakyti
QUOTE(llukutis @ 2008 02 07, 13:56)
nu dar su medumi nebandžiusi,reikes pabandyti

mirksiukas.gif

Dar vienas receptukas labai paprastas -
Apkepinu vos vos ivairiausias darzoves, kokias tik turiu: morka, svogunas arba poras, saliero kotai, paprika, cukinija arba agurotis, paprieskoninu ir uzdedu ant lasisos file, kuri taip pat truputi paprieskoninta ir kepu, taip pat labai svelni ir skani gaunas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(eba @ 2008 02 12, 01:15)
mirksiukas.gif

Dar vienas receptukas labai paprastas -
Apkepinu vos vos ivairiausias darzoves, kokias tik turiu: morka, svogunas arba poras, saliero kotai, paprika, cukinija arba agurotis, paprieskoninu ir uzdedu ant lasisos file, kuri taip pat truputi paprieskoninta ir kepu, taip pat labai svelni ir skani gaunas  thumbup.gif


Sveikos, ruosiuosi vyra nustebinti su vakariene per valentino diena. kepsiu lasisa orkaiteje. sakykit, kiek laiko kepa lasisa orkaiteje? kaip zinoti kada jau iskepusi? niekad orkaitej nekepiau. aciu.
Atsakyti
Labai mėgstu lašišą thumbup.gif

Man labai skanu toks žalios lašišos užkandėlis, kurį visos laisvai spėsite pagaminti savo brangiausiems ryt Valentino pusryčiams 4u.gif .

ŽALIOS LAŠIŠOS DELIKATESAS

0,5 kg. lašisos file su odele
1 šaukštas druskos
1 arb. šaukštelis cukraus arba medaus (kas nealergiškas)
1 arb. šaukštelis viskio (nebūtinai, bet skonį pagerina)
0,5 citrinos sulčių

Visu tuo , kas išvardinta, apibarstome ir apipilame lašišą (jei dedate medų, tai pirma jį išmaišyti citrinos sultyse, o tada supilti ant lašišos, jei cukrų, tai tiesiog pabarstote, tirpinti nereikia), įdedame į indelį su dangteliu, o ryte - jau galite valgyti.

Geriausia padaryti sumuštinius uždedant ant tosteryje pakepintos baltos duonos , tada jokio sviesto nereikia thumbup.gif

Arba galite supjaustyti kubeliais, sumaišyti su krapais ir šaukšteliu garstyčių ir irgi ant tosteryje kepintos baltos duonos uždėti - dar pikantiškiau mirksiukas.gif

Bet maniškis tai labai vertina pirmą variantą.


O dar , kai būna geras blush2.gif , palepinu

GARINTA LAŠIŠA su ŽALIUOJU PADAŽU

Lašišą papipirinti, padruskinti (jokių kitų prieskonių- šiukštu negalima dėti) ir garpuodyje ant garų pavirti ne ilgiau, kaip 15 min. O į stalą patiekti su virtais Basmati ryžiais, pakepta cukinija ir "žaliu padažu".

"Žalias padažas" daromas taip - špinatus ( kokį 100 gr. - atrodys dayg, bet pakaitinti sukrenta) nuplauname ir šlapius sudedam į puodą, kurį uždengiame dangčiu. Pašutimane kokias 3 min. ( jokiu būdu nepilkite daugiau vandens !). Tada karštus špinatus sudedame į blenderį, įpilame 100 gr riebios grietinėlės, druskos ant peilio galo ir suplakame.

Tada visą masę atgal į puodą, kur šutinome špinatus ir užverdame. Viskas. Labai paprasta. Ir labai labai skanu. Ir įspūdinga - raudona lašiša tokiam žaliam padaže...

Jei vyras mėgsta žuvį, didelė tikimybė, kad labai patiks... wub.gif

Bėda ta , kad mūsų vyrams lietuviams dažnai labiau patinka jautienos steikas pipirinis hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kurmiukė: 13 vasario 2008 - 10:58
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 02 13, 11:46)
Labai mėgstu lašišą  thumbup.gif

Man labai skanu toks žalios lašišos užkandėlis, kurį visos laisvai spėsite pagaminti savo brangiausiems ryt Valentino pusryčiams  4u.gif .

ŽALIOS LAŠIŠOS DELIKATESAS



GARINTA LAŠIŠA su ŽALIUOJU PADAŽU





Vau..kokie skanus receptai thumbup.gif Tikrai labai dekui drinks_cheers.gif Aš irgi dievinu lašišą blush2.gif Ir vyras labai mėgsta smile.gif Siūlau paprastus sumuštinukus mirksiukas.gif


Reiks:
Baltos forminės duonos, sviesto,sudėtas lašišos, krapų arba petražolių.
Nuo duonos nupjaunam kraštus.Paimam kočėlą ir duonos gabaliuką iškočiojam.Patepam sviestu, dedam lašiša plonai supjaustyta ir barstom krapus.
Tada susukam į vyniotinį.Kiekvieną sumuštinį susukam į maistinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą.Supjaustom gabaliukais.


user posted image
Atsakyti
Elena-super thumbup.gif Būtinai reikės išbandyti
Atsakyti
Labai aciu visoms uz nuostabius receptukus wub.gif
Nes man lasisa pati skaniausia wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zirzekle @ 2008 02 12, 14:23)
Sveikos, ruosiuosi vyra nustebinti su vakariene per valentino diena. kepsiu lasisa orkaiteje. sakykit, kiek laiko kepa lasisa orkaiteje? kaip zinoti kada jau iskepusi? niekad orkaitej nekepiau. aciu.


Net nezinau, kazkaip sirdim jauti kada iskepa lotuliukas.gif Gal 20 min jei su darzovem g.gif, ziurint, aisku, kokio storio gabaliukas.
Papildyta:
Labai fainuciai Elenos sumustinukai wub.gif Mastau, gal juos su lavasu irgi galima butu padaryt g.gif Reiks pabandyt smile.gif
Atsakyti
aš dariau elenos sumuštinukus, labai patiko idėja, greit pagaminau smile.gif ir greit suvalgiau biggrin.gif Papildžiau receptą krapais, gavosi taip:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aulina: 06 kovo 2008 - 10:01
QUOTE(eba @ 2008 02 17, 23:41)
Mastau, gal juos su lavasu irgi galima butu padaryt  g.gif Reiks pabandyt  smile.gif


Galima ir su lavašu.Darau taip; lavašą sutepu su lydytu sūrių, tada dedu lašišą, barstau krapų 4u.gif Tas pats su kumpiu, arba su pikantiškom salotom mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti