Įkraunama...
Įkraunama...

Lašiša

Neseniai gaminau lašišos kepsnį su garstyčiomis ir medumi - labai skanu. Vyrelis jau klausinėje kada dar padarysiu thumbup.gif
Atsakyti
Mano receptukas:
Lasisos file su skuryte
Cesnakas
Pomidoras
Puse citrinos
Sviezias bazilikas
Krapai
Pipiriukas ir druskyte

Lasisos file dedu i keramikini inda(skuryte ant dugno,dugnas pateptas aliejumi)apipilu susmulkintais krapais ir baziliku,truputi pipiriuku ir druskytes,is sonu dedu suspjaustyta skiltelem pomidora.Siek tiek isspaudziu citrinos sulciu ant lasisos, tada citrinos puse supjaustau gabaliukais ir apdelioju lasisa is sonu.
Uzdengiu folija ir kepu orkaiteje,mazdaug 15-20 min(deti kepti i ikaitinta orkaite)
Valgom su virtais ryziais,ant kuriu uzsipilam skystimo,kuris issiskiria lasisai kepant.Ir sviezios paprikos griezineliais ar virtom kukuruzu burbuolem essen.gif

O cia lygiai taip pat gaminta, tik jau baigiant kepti idetos virtos bulves, kad apskrustu. Ir paiekiama su sviezio darzovem 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tasha: 18 vasario 2008 - 20:45
QUOTE(tasha @ 2007 12 03, 17:02)
Mano receptukas:
Lasisos file su skuryte
Cesnakas
Pomidoras
Puse citrinos
Sviezias bazilikas
Krapai
Pipiriukas ir druskyte



As tai cia dar pabarstyciau surio ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(latede @ 2007 12 05, 16:31)
As tai cia dar pabarstyciau surio ax.gif  4u.gif

Tai,kad su suriu butu ne taip sveika ax.gif Nors jei kam patinka,tai galima.Ir siaip juk kiekviena recepta pagal save truputi pasikoreguoti galima 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tasha: 18 kovo 2008 - 14:10
QUOTE(Barita @ 2007 10 29, 16:40)
Siulau toki recepta :
reikia 0.5 kg. lasisos farso,ispausti puse citrinos,deti pagal skoni druskos,cukraus ir krapu.Sumaisyti ir palaikyti 3 val. saldytuve.O tada jau galima tepti ant batono ir skanauti.mirksiukas.gif

MAN TAI TAIP NEPATINKA, BET KIEKVIENAM SAVO SKONIS

Papildyta:
QUOTE(tasha @ 2007 12 03, 17:02)
Mano receptukas:
Lasisos file su skuryte
Cesnakas
Pomidoras
Puse citrinos
Sviezias bazilikas
Krapai
Pipiriukas ir druskyte

Lasisos file dedu i keramikini inda(skuryte ant dugno,dugnas pateptas aliejumi)apipilu susmulkintais krapais ir baziliku,truputi pipiriuku ir druskytes,is sonu dedu suspjaustyta skiltelem pomidora.Siek tiek isspaudziu citrinos sulciu ant lasisos, tada citrinos puse supjaustau gabaliukais ir apdelioju lasisa is sonu.
Uzdengiu folija ir kepu orkaiteje,mazdaug 15-20 min(deti kepti i ikaitinta orkaite)
Valgom su virtais ryziais,ant kuriu uzsipilam skystimo,kuris issiskiria lasisai kepant.Ir sviezios paprikos griezineliais ar virtom kukuruzu burbuolem essen.gif

thumbup.gif IR AS PANASIAI GAMINU thumbup.gif
Atsakyti
Pirkau Lašišinį upetakį 2kg. Noriu iškepti kūčių vakarienei, gal galit pasakyti, kiek laiko reikia kepti visą žuvį?
Atsakyti
gal turite ideju ka galima daryti is saltai rukytos lasisos? sumustiniai jau ziauriai atsibodo. gal kokias salotas zinot?
Atsakyti
Radau tokias salotas gal kam pravers 4u.gif
100 gramų rūkytos lašišos, 1 raudonasis greifruktas, 1 avokadas, pusė "ledkalnio" salotos, 1 raudonas svogūnas. ūžpilui: po šaukštelį: citrinos sulčių, aliejaus (geriausia alyvuogių), medaus, garstyčių.
Gamybos procesas Lašiša supjaustyti juostelėmis ir susukti, avokada nulupti, supjaustyti šiaudeliais, svogūną griežinėliais. Greifrukta nulupti, išskirstyti skiltelėmis, būtinai pašalinti baltąją odelės dalį. Viską dėti į lėkštę ant stambiai plėšytų "ledkalnio" salotos lapų, aplieti paruoštu užpilų. Vietoj "ledkalnio" salotos galima imti pekino kopūstą .
Atsakyti
Aš jau buvau kažkur rašiusi, bet perskaičiusi visą temą apie lašišą neradau tokio gaminimo būdo.
Aš lašišą supjaustau gabalais, prieskoniais, citrinos sultimis pašlakstau ir dedu į rankovę(tokia celofaninė abu galus užriši nei kvapas sklinda,ji greit iškepa teisingiau troškinasi savo sultyse)ir tada viską į blėkutę ir į orkaitę . Dar kartai ji rankovę kartu dedu ir įvairiausių daržovių, kokias mėgsta šeimyna. Na super skanu ir svarbiausia jokio žuvies kvapo namie. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ing: 08 sausio 2008 - 14:10
QUOTE(biriusa @ 2007 01 06, 01:04)
Perskaiciau tik kelis receptelius, atrodo labai skaniai bet gana sudetingai, tad siulau savo LABAI paprasta. Jei taip iskepsit lasisa, galesite miegautis lasisos skoniu. Sis receptelis is televizijos laidos, as pagal ji jau kelsi kartus gaminau gaunasi nerealiai.
Ir taip:
2-3 gabaliukai lasisos apie 2 cm ctorio. Odeles nereikia nuimti, ji lengvai atsiskirs kai zuvis iskeps. Trupuciukas druskos ir viskas. Dedam ant skardos ir uzpilame grietinele. As naudoju tokia skarda kuri yra mazdaug puses standartines orkaites dydzio. Tai man reikia 0.5 l grietineles. O seip grietinele turi uzdengti puse gabaliko zuvies. Kepti 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje apie 20 min.
Pires valgant paslakinti citrinos sult. Labai skanu su laukiniais ryziais.

Skanaus

Vakar gaminau pagal si recepta. Galiu pasakyti, kad buvo labai skanu thumbup.gif Grietinele padaro zuvi ne sausa, o tokia minkstute. Ir jauciasi,kad valgai lasisa, o ne siaip koki kepsni smile.gif
Atsakyti
Šiandien gaminau lašišą vyne - visai skaniai gavosi, tai receptu pasidalinsiu su jumis smile.gif

Reikės:
1 stiklines balto vyno;
1 citrinos sulciu;
Prieskoniu zuviai; Aliejaus; 2 svogunu; 5 skilteliu cesnako; Pievagrybiu; Krapu.

Lašišos file supjaustau kepsneliais, užpilu "marinatu" (vynas, citrinos sultys, aliejus, zuvies prieskoniai) ir palaikau kelias valandas. Supjaustau svogunus, įspaudžiu česnakus, smulkintus krapus ir pievagrybius - pakepinu. Tada dedu lasisos gabaliukus (ant virsaus sudedu pakepinta misineli) ir supylus marinata patroskinu apie 30 min.
Valgome su ryžiais. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Gal galėtumėte patarti ką galima padaryti iš virtų lašišos pjausnių?
Aš pirma išverdu sriubą su tuo pjausniu, o paskui jį išgriebiu ir valgom taip, su daržovėmis, bet jau atsibodo.
Gal yra kokios salotos su virta lašiša, o gal galima išvirti tų pjausnių kelis ir tada iš jų ką nors dar pagaminti, pvz. kokį nors troškinį?
Neįsivaizduoju blush2.gif nesu, tiesa sakant ir žuvies mėgėja ax.gif
Atsakyti