Įkraunama...
Įkraunama...

Lašiša

Aš irgi ieškau lašišos receptukų 4u.gif Noriu šiandien iškepti, bet nesugalvoju kaip doh.gif Galvoju, gal orkaitėje į foliją idėjus kepsiu g.gif

Labai įdomu būtu, jei pasidalintumėte savo receptukais 4u.gif
Atsakyti
Aš lašišą apibarstytą SANTA MARIA "viduržemio jūros prieskoniai žuviai",įdedu į foliją apdedu šaldytom daržovėm, užlankstau foliją ir kepu. Prieš baigiant kepti apibarstau fermentiniu sūriu. SUPER biggrin.gif ir labai greitai.
Atsakyti
man skaniausia lašiša kepta folijoje va taip: tik apibarstu žuvį druska, pipirais, truputis citrinos sulčių, apdedu iš šonu, o jei visa zuvis tai ir i vidų, sviesto, morkų, svogūnų ir krapų. suvynioju i folija ir i orkaite. galima kepti ir ant žarijų grilyje. tongue.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(monifika @ 2007 02 20, 10:25)
o kaip paruosti lasisa kad galeciau kept ant keptuves

Aš tai smulkiai supjaustau, paprieskoniuoju ir kepu bigsmile.gif Iškepa labai greitai thumbup.gif

QUOTE(Margareta @ 2007 04 15, 13:07)
man skaniausia lašiša kepta folijoje va taip: tik apibarstu žuvį druska, pipirais, truputis citrinos sulčių, apdedu iš šonu, o jei visa zuvis tai ir i vidų, sviesto, morkų, svogūnų ir krapų. suvynioju i folija ir i orkaite. galima kepti ir ant žarijų grilyje.  tongue.gif  thumbup.gif

Man tai suvyniojus į foliją gaunausi labai riebi unsure.gif Todėl kepu tiesiog ant folijos- pasitiesiu į skardą foliją, išdėlioju file gabaliukus, pabarstau prieskoniai ir kišu orkaitėn bigsmile.gif
Atsakyti
Prisiskaiciau Jusu receptu bet pabandziau paprasciausiai iskepti ir labai skaniai gavosi.
Is vakaro susipjausciau lasisa gabalais kepsniams, pabarsciau daug zuvies prieskoniu, pries kepima apvoliojau dziuveseliuose ir kepiau ant sviesto, paskrudo labai graziai, ir nesijaute to keisto lasisos kvapo, nors citrinos ir nedejau. Padariau padaziuka irgi ekspromtu, bet tiko: saukstelis garstyciu, keli saukstai majonezo, pomidoru padazo (to kur su iv. priedais, paprika, ananasai...) del skystesnes konsistensijos ipyliau slakeli kefyro, valgem su bulvem thumbup.gif thumbup.gif

Atsakyti
Nusipirkau didžiulę lašišą, tai pirma man ją pasūdyti ir dėti kitą dieną į šaldymo kamerą, ar nesūdytą dėti ir kai išimsiu tada sūdyti?

Ar būtina nuimti odą, kaulus ir sūdyti tik lašišos file? Ar prieš sūdant reikia nuplauti?
Atrodo viskas taip paprasta, o kai reikia padaryti net nežinau kaip. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sssaule: 17 gegužės 2007 - 19:17
Ir dar klausimėlis, jei šiandien nusipirkau lašišą o rytoj noriu gabaliuką išsikepti, tai ją man pasūdyti ar ne, nes jei pasūdysiu tai per dieną ji išsisūdys ir gausis kad sūdytą lašišą kepu? Ištikrųjų pirmą sykį darau lašišą, todėl tiek klausimų iškyla.
Atsakyti
Labai megstu sudita lasisa su balta duona ar batonu.
Dar megstu paprastai pakepta keptuveje(pries tai pabarstau pipirais,druska,slakeli citrinos ir santa marios zuvies prieskoniais)Valgom su ryziais darzovem ir padaziuku-grietine,panemuniu pievu lyditas suris ir krapai bei tie patys zuvies prieskoniai.
Atsakyti
QUOTE(sssaule @ 2007 05 17, 20:34)
Ir dar klausimėlis, jei šiandien nusipirkau lašišą o rytoj noriu gabaliuką išsikepti, tai ją man pasūdyti ar ne, nes jei pasūdysiu tai per dieną ji išsisūdys ir gausis kad sūdytą lašišą kepu? Ištikrųjų pirmą sykį darau lašišą, todėl tiek klausimų iškyla.



cia kaip su mesa: jei apibarstysi druska, tai ji tik pasimarinuos, o jei nori sudyti, tai druskos reik kaip lasiniams! Ja reik nuplaut, nukaulint, itrint druska ir palikt parai; odos lupt nereikia. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
gal kas jau tokią lašišą darėt, bet...
1. Imu sudytą lašišą, ją supjaustau išilgai ir tada kelis kartus įpjaunu įvairiai skersai.
2. Tada užpilu natūralios citrinos sultimis, užbarstau druska ir pipirais. Palieku 10 min.
3. Tada dedu į įkaitintą keptuvę (kartu su citrinos sultims), pakepinu, nors gaunasi, kad lengvai troškinasi tose sultyse smile.gif
4. Tada įdedu sviesto ir truputį grietinės, o taip pat patinkančių žalių prieskonių, pvz. krapų ar pan.
5. Dar šiek tiek patroškinu ir niam niam.
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(ruci @ 2007 06 20, 22:32)
Sveikos,
gal kas jau tokią lašišą darėt, bet...
1. Imu sudytą lašišą, ją supjaustau išilgai ir tada kelis kartus įpjaunu įvairiai skersai.
2. Tada užpilu natūralios citrinos sultimis, užbarstau druska ir pipirais. Palieku 10 min.
3. Tada dedu į įkaitintą keptuvę (kartu su citrinos sultims), pakepinu, nors gaunasi, kad lengvai troškinasi tose sultyse smile.gif
4. Tada įdedu sviesto ir truputį grietinės, o taip pat patinkančių žalių prieskonių, pvz. krapų ar pan.
5. Dar šiek tiek patroškinu ir niam niam.
Skanaus!


kaip tik maxsimoj yra akcija lašišai tai reiks pameginti pagal ši receptėli smile.gif
Atsakyti
sumuštiniams darau tokį užtepą-supjaustau smulkiais kubeliasi,pasūdau, apšlakstau citrina, maltų juodųjų pipirų, lauro lapų ir viska uzpilu aliejum.Palaikau pusdienį šaldytuve, gatava:). Labai skanu su balta duona.
Atsakyti