kaip ir ka is jos gaminate?as kazkaip seniai noriu isbandyti ka nors pagaminti namuose,bet vis nesiryztu,nes net nezinau kiek ten jos nusipirkti zinau,kad kiti patys ja pasisudo.gal is jusu kas taip darot?ir karta rygoj valgiau tokia liuks zuviene...daugmaz numanau,kas ten dedasi,bet vis nesiryztu.taigi pasidalinkit savo receptais ka darote is zalios lasisos.
Kažkur buvau mačiusi pyrago su lašišų papilvėm receptą, bet neberandu . galbūt buvo prie Kūčių patiekalų . Jei kas žinote kur rasti arba žinote kokį nors tokį receptą, būtu labai malonu, kad parašytumėte.
Aš vis dar laukiu to receptuko.
Sveikutės gėda pasakyti, bet dar nei karto nesu ragavusi lašišos.Esu valgiusi tą kur vakume užkonservuota .Mamos gal žinote kokį skanu receptėlį su lašišą , noriu vyrukus savo savaitgalį nestebinti -paruošdama ką nors įpatingo
Mes tiesiog lašišą išverdame garų puode (galima tiesiog vandenyje) ir pasidarom padažiuką prie jos: išsuku alyvuogių aliejų, citrinos sultis, šiek tiek garstyčių, citrinpipirių ir kaparėlių dadedu, labai labai skanu
O kokios salotos dera su orkaiteje iskepta lasisa?
Skaiciau, kad aisbergo salotos, pomidoras, agurkas... - gana nuobodu
Gal kas dar zinote kokias salotytes?
Skaiciau, kad aisbergo salotos, pomidoras, agurkas... - gana nuobodu
Gal kas dar zinote kokias salotytes?
QUOTE(naminukas @ 2005 12 29, 00:51)
na sakykit ar iš lašišinio upėtakio tą patį tinka daryt kaip ir lašišos, pavyzdžiui sūdyti
tikrai taip, pati taip pasidariau po rekomendacijų iš žmogaus, kuriuo pilnai pasitikiu
Perskaiciau tik kelis receptelius, atrodo labai skaniai bet gana sudetingai, tad siulau savo LABAI paprasta. Jei taip iskepsit lasisa, galesite miegautis lasisos skoniu. Sis receptelis is televizijos laidos, as pagal ji jau kelsi kartus gaminau gaunasi nerealiai.
Ir taip:
2-3 gabaliukai lasisos apie 2 cm ctorio. Odeles nereikia nuimti, ji lengvai atsiskirs kai zuvis iskeps. Trupuciukas druskos ir viskas. Dedam ant skardos ir uzpilame grietinele. As naudoju tokia skarda kuri yra mazdaug puses standartines orkaites dydzio. Tai man reikia 0.5 l grietineles. O seip grietinele turi uzdengti puse gabaliko zuvies. Kepti 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje apie 20 min.
Pires valgant paslakinti citrinos sult. Labai skanu su laukiniais ryziais.
Skanaus
Ir taip:
2-3 gabaliukai lasisos apie 2 cm ctorio. Odeles nereikia nuimti, ji lengvai atsiskirs kai zuvis iskeps. Trupuciukas druskos ir viskas. Dedam ant skardos ir uzpilame grietinele. As naudoju tokia skarda kuri yra mazdaug puses standartines orkaites dydzio. Tai man reikia 0.5 l grietineles. O seip grietinele turi uzdengti puse gabaliko zuvies. Kepti 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje apie 20 min.
Pires valgant paslakinti citrinos sult. Labai skanu su laukiniais ryziais.
Skanaus
QUOTE(Virdzinija @ 2005 03 08, 22:02)
APKEPTA LAŠIŠA SU SŪRIU
150 g lašišos filė
50 g svogūnų
aliejaus
30 g fermentinio sūrio
50 g grietinės
sviesto
šauktas miltų
prieskonių
Žuvį supjaustyti į 2-3 riekutes, pabarstyti prieskoniais, miltais, lengvai apkepti. Dėti žuvį į keptuvėlę, ant viršaus žiedais pjaustytus pakepintus svogūnus, užpilti grietinės padažu, apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti orkaitėje 10 minučių (200 laipsnių).
Patiekti toje pačioje keptuvėlėje
150 g lašišos filė
50 g svogūnų
aliejaus
30 g fermentinio sūrio
50 g grietinės
sviesto
šauktas miltų
prieskonių
Žuvį supjaustyti į 2-3 riekutes, pabarstyti prieskoniais, miltais, lengvai apkepti. Dėti žuvį į keptuvėlę, ant viršaus žiedais pjaustytus pakepintus svogūnus, užpilti grietinės padažu, apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti orkaitėje 10 minučių (200 laipsnių).
Patiekti toje pačioje keptuvėlėje
šiandien dariau šitą - amniam niam
parasysiu ir as mano megstama patiekaleli.reikia spageciu makaronu arba kitokiu jei pageidaujate,keliu cesnako skilteliu,koki 100g grietineles ne saldintos,parmazano surio ir rukytos lasisos,irvirtus makaronus sudedam i bleka idedam lasisa cesnaki smulkiai pjaustyta apibarstom suriu ir apipilam grietinele,ir kisam i rokaite kol viskas ikais ir aptirps suris.
labai skanu
sorry kiek klaidu pridariau
labai skanu
sorry kiek klaidu pridariau