Įkraunama...
Įkraunama...

Feng Shui

Merginos, kur geriausia statyti kambaryje (kuriame ir miegama ir valgoma ir gyvenama cool.gif ) akvariumą? blush2.gif
Atsakyti
Nesidomiu tokiais dalykais, bet mes turim feng shui sienelę namie biggrin.gif Pirkom butą, kuriame ankstesnis savininkas pastatė dekoratyvinę sienelę - atskyrė prieškambario ir svetainės erdves. Sakė, feng shui sumetimais smile.gif

Atsakyti
QUOTE(remka @ 2003 10 30, 05:36)
[smiley=flowerface.gif]Man patinka paveikslai,bet sako,kad kai kurie skleidzia bloga energija{galima susirgti,ir dar ten visokiu nelaimiu buti},o is kur suzinoti apie ju tas energijas,tai as atsisakiau paveislu.Paskui lova turi buti pastatyta taip,kad miegant kojos butu i duru puse,nu tai irgi lova pastatem taip.As tai tikiu visokiais galais,akmenukais.Remontuodami namus,irgi rinkom tik ramias,svelnias spalvas,apie geles irgi skaitem,kad tam tikros skleidzia bloga lauka.Tikiu visokiom nesamonem,NEPAKENKS!!!! [smiley=Ignored.gif]

na kiek as skaiciau ir zinau, miedoti kojomis i duris nedalima, ne pagal kokia filosofija. kojomis i duris jokiu budu ne.
Papildyta:
QUOTE(Di72 @ 2010 06 16, 14:28)
Merginos, kur geriausia statyti kambaryje (kuriame ir miegama ir valgoma ir gyvenama  cool.gif )  akvariumą?  blush2.gif

pagal feng shui akvariumo miegamajame jokiu budu negalima smile.gif
Atsakyti
sveiki

o man kaip naujokei kyla klausimu, nes matau priestaravimus: Bagua diagrama sudaryta is 8 sriciu (karjera, meile, harmonija ir t.t.). Vienose knygose teigiama, kad lentele reikia prideti prie pagrindini uduru iejimo, ir tokiu budu karjera buna visiskai prie iejimo, o meile tarkim desiniajame virsutiniame taske. Viskas butu puiku, jei ne kitos nuorodos kurios ta pacia lentele dar derina pagal pietus, siaure, rytai ir vakarai. Neva, karjera yra siaurej, todel lentele reikia pasukti pagal kompasa, ir tokiu budu bent jau pagal mano buta karjera (siaure) jau bus nebe prie iejimo, o visai kitam gale buto. blink.gif blink.gif
nu tai kaip orientuotis?????????????? kuo tiketi?
Atsakyti
pabandysiu trumpai paaiskinti. Feng Shui ir BAGUA lenteles tai dazniausiai naudojamas ir dazniausiai klystamas dalykas. 9 langeliu Bagua su "karjera" prie duru tai tas pats kaip apie liga pasiskaityti internete ir pradeti gydytis. Pades gerai, nepades vadinasi kazkas ne taip. Tai masinis produkatas,jei taip galima pavadinti. Kadangi kitas Bagua, kuris sudaromas pagal saliu kryptis yra gana subtilus dalykas. Cia reikia siek tiek daugiau zinoti. Reikalingi labai tikslusnamo ar buto matavimai su kompasu iki 3° tikslumo , bei perkelimo ant brezinio. Reikalinga zinoti , kaip paskirstyti zonas ir kita. Cia jau kaip asmeniskai eiti pas gydytoja, kuris tiksliai nustato jusu liga. Va jums ir skirtumas. Paskaicius knyga apie feng shui rodos skaitosi lengvai, tai ir pritaikyti nera sudetinga, bet kai pradedi imitis reikalo pradeda atsirasti klausimai, kaip nuo ko kur kodel ir kaip toliau. Tuo labiau,kad Bagua tai tik tollimesnis zingsnis, norint nustatyti gyvenamo ploto feng shui. DAr reikalinga prdzia ir pabaiga. Tai aplinka, elementai, datos namo, zmoniu, esamas laikotarpis, esama buto padetis, kur silpnos vietos, ka reikia aktyvinti, koks energijos tekejimas ir dar daug viso kito. Tiek trumai.
Atsakyti
gal kas žinot, kaip reikia statyti vaiko lovytę??
Atsakyti
QUOTE(Baltija @ 2011 01 06, 13:22)
gal kas žinot, kaip reikia statyti vaiko lovytę??

Taip, žinau. Kadangi tai mano darbas. O, kad atsakyti į klausimą reikia namo plano, kambario plano, vaiko gimimo datos. Atlikti feng shui skaičiavimus ir tuomet jau tikrai lovele galima statyti i vietą, kuri tinkama būtent Jusu vaikui.
Nedarašiau, kad ir tiksli namo šalių kryptis labai savarbu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo F-S: 06 sausio 2011 - 16:00
QUOTE(F-S @ 2011 01 06, 16:58)
Taip, žinau. Kadangi tai mano darbas. O, kad atsakyti į klausimą reikia namo plano, kambario plano, vaiko gimimo datos. Atlikti feng shui skaičiavimus ir tuomet jau tikrai lovele galima statyti i vietą, kuri tinkama būtent Jusu vaikui.
Nedarašiau, kad ir tiksli namo šalių kryptis labai savarbu.

O kaip šiuos duomenis gauti ax.gif Na kambario planas tai iš namų knygos, o namo planas? Kaip nustatyti tikslią šalių kryptį?
Dabar kaip tik mąstau apie tai kaip reikės įrenginėti vaikų kambarius ir niekaip nesumąstau kaip lovas statyti - kambariukai nedidukai ir visi pasirinkimai turi savų minusų doh.gif

Tuo pačiu norėjau pasikonsultuoti ar gerai aspsisprendžiau dėl vaikų kambarių, nes rinkomės iš trijų kambarių, kurių mums vienas bus miegamasis, o kiti du vaikams.

Tie du vaikų kambariai yra vienas šalia kito, rytinėje pusėje. Dvejoju nes vienas iš jų yra 13,2 kv.m. o kitas tik 10,89 kv. m. Abudu kambariukai pailgi.

Tuo tarpu mūsų miegamasi yra 12,87 kv. m. (vakarinėje pusėje) kvadratinės formos. Tai ir mąstau gal reikėjo šį kambarį daryti vaikų kambariu vietoj to mažiuko 10 kv.m. tik, kad jis ribojasi iš vienos pusės su virtuve, o iš kitos su vonia ir kambaryje girdisi kai prausiesi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xjurga: 07 sausio 2011 - 19:19
Na matote kaip viskas sunku. Jus esate savo namuose ir tuos kambarius zinote is visu kampu, taciau vistiek tinkamo varianto nerandate. Kaip gi gali Jums kiti patarti, jei net isivaizduoti neimanoma kaip tas ar kitas kambarys atrodo.
Planas namo, jei tai nuosavas namas, irgi turi buti padarytas architekto ir pridetas prie namu knygos. Geras archtektas privalo planuose pazymeti siaurine krypti. Jei nera nurodyta, tuomet matavimus tenka atlikti patiems su kompasu turinciu 360° padalas.
Nepykit, bet is sitos Jusu pateiktos informacijos, negaliu padaryti jokios isvados ar tai gerai parinkti kambariai. Jei su Feng Shui viskas butu taip paprasta tai tuomet tam ir mokslu nereiketu.
Kiekvienas zmogus turi 4 teigiamai ir 4 neigiamai energetinei jam itakojancias kryptis. Tai tik viena is daugeliu daliu i kurias kreipiamas demesys parenkant tinkama kambari, vieta lovai ar darbui, krypti kaip ta lova pastatyti, kokiomis spalvomis dekoruoti kambari, kaip sustyti baldus, kad jie teigiamai veiktu zmogu ir t.t. Be gyventoju gimimo datu skaiciavimo thumbup.gif
Jus turbut tiksliai zinote, kad abiems vaikams rytine puse labai palanki?
O Jums apsoliuciai tinka vakarinis kambarys? Gal dar lovugalis pastatytas prie tos sienos uz kurios vonios kambarys ir butent prie tos sienos yra toletas ar aplamai kanalizaciniai vamzdziai?
Mano patarimas, ieskoti ir skaityti daug informacijos apie feng shui, tuomet bent maziau klaidu padarysite, kitas variantas nusispjauti i viska ir daryti taip kaip noriete, nesvarbu kokie rezultatai bus, na o jei visgi Jums fenf shui tikrai aktualu ir norite ramia sirdimi gyventi su mintimis, kad padarete kiek buvo imanoma - teks ieskotis rimto feng shui konsultanto. Manau, kad rasite toki kuriuo galite pasitiketi.
Atsakyti
QUOTE(F-S @ 2011 01 10, 11:42)
Na matote kaip viskas sunku. Jus esate savo namuose ir tuos kambarius zinote is visu kampu, taciau vistiek tinkamo varianto nerandate. Kaip gi gali Jums kiti patarti, jei net isivaizduoti neimanoma kaip tas ar kitas kambarys atrodo.

Nelabai supratau šito moralizavimo esmės? Čia turbūt turėjau pasijausti, kad durnai paklausiau? Atleiskit nesijaučiu biggrin.gif
Buvo idomu ar jūs taip pat akcentuosit tai, kad vaikams geriausiai yra skirti kambarius rytinėje pusėje kaip esu skaičiusi keliuose straipsniuose apie Feng Shui ir tiek.
Sėkmes darbuose mirksiukas.gif
Atsakyti
Jus tikrai labai maloni smile.gif Aciu uz palinkejimus ir uz pamoka. "Istiesk pirsta - tai ranka ims traukti". Kodel reikia iskart save durna laikyti, vien todel,kad kitas patarima duoda? Jus klauset, as pabandziau paaiskinti. O, kad mano atsakymas kitoks nei Jus tikejotes, tai jau atleiskit. Ko gero Jus tikrai zinote daugiau apie feng shui ir paprasciausiai tikrinote kitu zinias.
Atsakyti
QUOTE(F-S @ 2011 01 10, 18:33)
Jus tikrai labai maloni  smile.gif Aciu uz palinkejimus ir uz pamoka. "Istiesk pirsta - tai ranka ims traukti". Kodel reikia iskart save durna laikyti, vien todel,kad kitas patarima duoda? Jus klauset, as pabandziau paaiskinti. O, kad mano atsakymas kitoks nei Jus tikejotes, tai jau atleiskit. Ko gero Jus tikrai zinote daugiau apie feng shui ir paprasciausiai tikrinote kitu zinias.

Aš paprasčiausiai paklausiau patarimo. Jei trūksta informacijos, kad būtų galima kažką atsakyti, tai reikia taip paprastai ir parašyti, nes dabar parašėt ilgiausią pamokančią pastraipą apie tai, kaip aš pati gyvendama bute negaliu nuspręsti kaip daryti, o dar kitų klausinėju. Kažkaip nepanašu į draugišką atsakymą.

"Jus turbut tiksliai zinote, kad abiems vaikams rytine puse labai palanki?" - ne tokių subtilybių nežinau, maniau kad bendrai vaikams yra palankių pusių, kaip pvz. rytai, dėl to ir klausiau patarimo.
Kažkaip nelabai panašu į norą padėti, o tiesiog į norą pademonstruoti kaip aš nieko nežinau.

Kadangi tuo metu kai rašiau jūsų nuomonė man pasirodė svarbesnė nei informacija rasta straipsniuose tai ir paklausiau dėl tos rytinės pusės. Nepastebėjau, kad būčiau lyginusi savo žinias apie Feng Shui su jusiškėmis.

Dėl vieno jūs teisi - atsakymas tikrai ne toks kokio tikėjausi, bet ne dėl informacijos o tiesiog dėl bendravimo stiliaus.

Na tuo ir baigiu šią diskusiją.

Atsakyti