Įkraunama...
Įkraunama...

Feng Shui

Perskaičiau čia vienos forumietės pasisakymą ir nustebau, kad kai kurie dalykai gali turėti tokį poveikį žmonėms, apsėsti kaip manija. FENG SHUI "mokslas" tampa prietarų ganyklomis, kategoriškai sustatantis viską į vietas, nubrėžiantis pseudogijas tarp daiktų ir neišvengiamo psichologinio poveikio. Ar FENG SHUI negalima būtų pakeisti tiesiog lietuviška intuicija?
Atsakyti
Dauguma rašo, kad suaktyvinus vieną ar kitą kampą, viskas susitvarko, pagerėja etc.
Norėjau paklausti, ką reiškia "suaktyvinti" g.gif Kaip jūs tas vietas aktyvinat? Vat norėčiau, kad šeimyninis gyvenimas, santykiai su vyru būtų visada geri, nesipyktume, gražiai ir laimingai gyventume biggrin.gif 4u.gif tai kurį namų kampą "tvarkyt" - 4-ą (vėjo zoną; harmonija šeimoje ir versle, ar 7-ą išminties ir meilės zoną? Ir aišku, būtų gerai, jei kas atsakytų, ką šiuo atveju reiškia "aktyvinti". Ar tiktų tas vietas tik aptvarkyt, nušluostyt dulkes, degint žvakes ir skambaliukus pakabint? Ar kažko daugiau reiktų? g.gif bigsmile.gif
Nors tema ir apmirusi, bet tikiuosi atsakymo 4u.gif
Atsakyti
Aš pati tuo nesidomiu, kažkaip neprireikė iki šiol. Turiu pažįstamų, kurie tuo labai seniai užsiima, ir man visai neatrodo tai nei manija, nei koks nors iškreiptas pomėgis ar gyvenimo būdas. Bet tai yra žmonės, kurie apie šią filosofiją žino daug, ilgai patys ją tyrinėję ir pan., o ne kažkur nugirdę tik kažkokias detales ir jomis vadovaujasi.
Yra ir kita kategorija žmonių, kurie šiaip lengvai pasiduoda įtakai - kažkur kažką išgirdo, kad taip ar kitaip geriau, nes taip sako Feng Shui, ir to aklai laikosi. Nors abejoju, ar išvis galėtų paaiškinti, kas tas Feng Shui yra - tokiu atveju sakyčiau, kad čia jau manija g.gif
Atsakyti
QUOTE(aistia @ 2006 01 11, 13:16)
Perskaičiau čia vienos forumietės pasisakymą ir nustebau, kad kai kurie dalykai gali turėti tokį poveikį žmonėms, apsėsti kaip manija. FENG SHUI "mokslas" tampa prietarų ganyklomis, kategoriškai sustatantis viską į vietas, nubrėžiantis pseudogijas tarp daiktų ir neišvengiamo psichologinio poveikio. Ar FENG SHUI negalima būtų pakeisti tiesiog lietuviška intuicija?

Labai pritariu tavo nuomonei. Ir iš viso manau, kad pamažu jau randasi atskirų žmonių priklausomybė nuo šio "mokslo", panašiai kaip nuo atrologinių prognozių. Labai gaila, kad žmonės laidžiasi pririšami daiktų, kurie anot jų neša laimę, pinigus, meilę, santarvę, gerovę ir t.t. - visa tai, apie ką kiekvienas svajojame. Bet manau, kad ne daiktai išpildo panašius lūkesčius, o patys žmonės savo elgesiu, veiksmais, mintimis.
Be to, mano nuomone, Feng shui yra skirta kiniečiams, tai tegu jie juo ir naudojasi.
Atsakyti
Kazkiek apie apie tai pasiskaitineju, bet nepropaguoju arba tik viena kita detale: pasikabinti pinigeliu skambaliuka, kad pritrauktu i namus pinigus. O daugiau schmoll.gif Gyvenam bute kuris neatitinka Feng Shui reikalavimu, ir manau tokiu kaip as labai daug. Nei tu pastumsi sienu, nei iskirsi kitur duru, nei patrauksi tualeto i kita puse doh.gif Nors gal tai ir butu gerai ismanyti, bet reiketu jau profesionalo, kuris gerai ismano tai, ir nera savamokslis smile.gif
Atsakyti
O kad galėčiau padėt supergirl, padėčiau.. wub.gif
Bet pati esu visiškai susimaišiusi, ir viską užmetusi. dabar pas mane namuose daug metalo, nes esu metalo žmogus, tai gal seksis. Tikėkimės.
Galiu pasakyt kad aktyvinti turto pusę- reikia padėti šiaurės vakarų kryptyje monetų. va, pas mane tupi ir jau porą mėnesių vis papildomi pinigai ateina ax.gif tai nesiskundžiu. o vat partnerystės zona rodos yra pietvakariuose.. ten reiktų pastatyti porą daiktų, delfinų, žvakių.. tik dėl srities negaliu tvirtinti, reikia paskaityti pradžią g.gif pačiai rūpi, tai paskaitinėsiu ir iškelsiu aukščiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2006 01 11, 15:17)
Aš pati tuo nesidomiu, kažkaip neprireikė iki šiol. Turiu pažįstamų, kurie tuo labai seniai užsiima, ir man visai neatrodo tai nei manija, nei koks nors iškreiptas pomėgis ar gyvenimo būdas. Bet tai yra žmonės, kurie apie šią filosofiją žino daug, ilgai patys ją tyrinėję ir pan., o ne kažkur nugirdę tik kažkokias detales ir jomis vadovaujasi.
Yra ir kita kategorija žmonių, kurie šiaip lengvai pasiduoda įtakai - kažkur kažką išgirdo, kad taip ar kitaip geriau, nes taip sako Feng Shui, ir to aklai laikosi. Nors abejoju, ar išvis galėtų paaiškinti, kas tas Feng Shui yra - tokiu atveju sakyčiau, kad čia jau manija  g.gif

Aš nekalbu apie žmones, kurie rimtai ir nuosekliai studijuoja Feng Shui kaip filosofijos kryptį ir jos taikymas kasdieniniam gyvenime yra natūralus, pasekminis dalykas, einantis iš vidinių paskatų. Galima sakyti, kad kaip joga be filosofijos yra sportas, taip Feng Shui be filosofijos yra manija. Jeigu laukiama greito teigiamo rezultato, bet kuri nesėkmė laikoma netobulu daiktų išdėstymu zonose ir pakeitus kelių daiktų padėtį siekiama jau rytoj sulaukti sėkmės darbe, tai kas čia yra, jei ne manija? Feng Shui tada ne išsprendžia žmogaus problemas, sureguliuoja gyvenimą, o kaip tik, sukelia dar didesnę sumaištį ir jausmą, kad pats nebevaldai savo likimo unsure.gif
Atsakyti
Feng shui domiuosi tik kaip megėja. Todėl labai kažkokių stiprių argumentų neturiu. Tik skaitydama knygas, svečiuodamasi namuose kur yra aplinka sukurta pagal feng shui, supratau kas tai yra iš tikrųjų. O tai yra namų šiluma ir harmonija. Pagal tam tikrą šabloną, kuris yra sukurtas per ne vieną šimtą metu sukuriamos namuose zonos, kuriose būna šilta ir jauku, zonas kur mielai renkasi žmonės, poilsio zonas.
Nemanau, kad šis mokslas yra iš piršto laužtas, juk neveltui Feng shui namai kuriami pagal pasaulio kryptis. Nesakau, aklai sekti kai kuriais patarimais, reikia išmokti jausti savo namus.
Mano nuomonė yra tokia. 4u.gif
Atsakyti
turiu vieną feng shui knygą, kur manau aprašyti bendrieji aspektai. negaliu pasakyti ar tikrai labai tuo tikiu, bet kai reikia apsisprendimo dėl kokios spalvos ar dizaino elemento dažnai tuo vadovaujuosi. kai gyvenau viena ir bisą buto interjerą kūriau beveik nuo nulio, tai labai studijavau ir dariau viską kaip aprašyta. dabar kai persikraustėm į kitą butą jau su šeima ir šis butas yra pakankamai gerai suremontuotas (jau gyveno vieni gyventojai prieš mus), bet jame beveik viskas prieštarauja fengshui nuostatoms. aišku bent aksesuarus stengiuosi taikyti pagal fengshui, bet nevisada gaunasi. kai kurie užeina pas mus į svečius, pasako komplimentą, kad butas gražus, bet jei jie yra ir buvę pas mane senajame bute, tai sako, kad tokio, žodžiais nenusakomo, jaukumo, ypatingumo ten buvo daugiau.
greičiausiai po kelių metų, kai paaugs dukrytė visviena reiks daryti remontus. tada bandysiu vėl taikyti bent kai kuriuos dalykus.
Atsakyti
Feng shui yra senoves ismintis. Jos saknys asocijuojasi su musu senoves burtais ir paprociais. Feng shui ateina is Kinijos, kur si ismintis yra gerai issaugota. As tikiu ir stengiuosi igyvendinti patarimus.
Atsakyti
QUOTE(vitta:) @ 2006 01 30, 20:48)
Feng shui yra senoves ismintis. Jos saknys asocijuojasi su musu senoves burtais ir paprociais. Feng shui ateina  is Kinijos, kur si ismintis yra gerai issaugota. As tikiu ir stengiuosi  igyvendinti patarimus.

4u.gif Pritariu. Skaičiau straipsnį kuriame palyginimo būdu parašyta apie feng shui ir senovės lietuvių papročius įrengiant savo būstą ir gyvenant jame. Kiek ten daug panašių dalykų. mirksiukas.gif Ypač kas liečia baldų išdėstymą , veidrodžių kabinimą. Aš tai nesu pamišusi dėl tų dalykų, bet kažkaip pastebiu, kad kartais intuityviai taip norisi padaryti, kaip rekomenduojama pagal feng shui.
Atsakyti
sveikutes ax.gif as cia naujoke blush2.gif blush2.gif labai domiuosi feng shui, ir noriu savo namus isirengti pagal tai... blush2.gif noreciau suzinoti, kaip galima suaktyvinti kiekviena zona, na, pvz, y pinigu zona padeti monetu ir t.t. unsure.gif is anksto didelis aciu aciuks.gif
Atsakyti