Įkraunama...
Įkraunama...

"Obuolienė"

obuoliene su nektarinais pavyko,gavosi tirsta.
Atsakyti
Skaidrus obuolių džemas

Nuostabus !!! Ačiū forellei.

user posted image


5 kg. obuolių
1,5 kg. cukraus

Obuolius nulupti supjaustyti. Suberti į indą,
užpilti cukrumi ir palikti 12 val. Paskui sultis nupilti ir virti kol sutirštės (nugaruos beveik
pusė skysčio). Sudėti obuolius ir pamaišant virti, kol jie pradės blizgėti, (apie 20 min.)
taps skaidrūs. Karštą obuolienę supilstyti į iškaitintus stiklainius.

Skanaus!!!

user posted image
Papildyta:
Obuolienė su cinamonu

user posted image


Viską dariau taip pat kaip ir skaidriam obuolių džemui , tik pridėjau 1.5 šaukštelio cinamono ir baigus virti masę sublenderiavau.

Skanaus!!

Atsakyti
[quote=Ulė,2011 09 10, 16:58]
Skaidrus obuolių džemas

Nuostabus !!! Ačiū forellei.

Aciu merginos uz recepteli thumbup.gif Gavosi tobula obuoliene! 4u.gif
Atsakyti
prasidejo obuoliai, keliu tema 4u.gif
parsiveziau is sodo pintine alyviniu krituoliu, ar verta is ju virti obuoliene? kazkodel esu girdejusi kad is alyviniu obuoliene nestovi ilgai g.gif
Atsakyti
stoves,tik ja pirma rekomenduociau valgyti,siaip asmeniskai man stovejo,negedo.
Atsakyti
QUOTE(Shiraz @ 2010 08 30, 22:58)
man tai skaniausia obuoliene is alyviniu obuoliu... o darau tokia kaip vaikiska tyrele ipilu i puoda vandens, sudedu luptus pjaustytus obuolius, cukru, cinamona, paverdu kol suminksteja, tada su blenderiu sutrinu ir i stiklainius, tokia ji man pati paciausia thumbup.gif

O gal galit proporcijas pasakyt vandens kiek pilate obuolių kiek reikia ir cukraus:)Ačiūsmile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Labai prasau,pasidalinti savo patirtimi,kaip kepate obuoliene orkaiteje?

Lauksiu,busiu jums dekinga. 4u.gif
Atsakyti
[quote=inessa10,2011 09 27, 13:14]
[quote=Ulė,2011 09 10, 16:58]
Skaidrus obuolių džemas

Nuostabus !!! Ačiū forellei.

Aciu merginos uz recepteli thumbup.gif Gavosi tobula obuoliene! 4u.gif
[/quote]
jus man pasakykit ka daryti su tom nupiltom sultim?jas butent virti,kol ju liks puse kiekio ir tada sudeti obuolius ar taip suprantu???
Atsakyti
QUOTE(petrovna @ 2012 08 27, 21:01)
jus man pasakykit ka daryti su tom nupiltom sultim?jas butent virti,kol ju liks puse kiekio ir tada sudeti obuolius ar taip suprantu???


Aš tai būtent taip ir darau, paverdu kol dalis sulčių išgaruoja, o tada sudedu obuolius, ir verdu toliau ant silpnos ugnies) 4u.gif

Ryt važiuosiu kaiman, tai atsivešiu obuolių ir aviečių, bandysiu iš šio derinuko virti obuolienę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2012 08 27, 09:11)
Sveikos,

  Labai prasau,pasidalinti savo patirtimi,kaip kepate obuoliene orkaiteje?

  Lauksiu,busiu jums dekinga. 4u.gif


čia man irgi būtų įdomu g.gif
Atsakyti
Sudedu į skardą ir įpilu truputį vandens. Visai nedaug. Kepu 110-120 temperatūroje. Kepa ilgokai, na link valandos. Priklauso nuo obuolių. Viskas.
Kai kepa tokioj temperatūroje kartais ilgokai užmirštu ir tai nieko. Norint greičiau, galima gal ir karščiau, bet man patinka, kad galima nesirūpinti.
Jei išskobti viduriukai, cukrų dedu baigiant kepti. Jei pradžioje , tai jis ten verda, išbėga, pribrudnina skardą.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2012 08 29, 10:14)
Sudedu į  skardą ir įpilu truputį vandens. Visai nedaug. Kepu 110-120 temperatūroje. Kepa ilgokai, na link valandos. Priklauso nuo obuolių. Viskas.
Kai kepa tokioj temperatūroje kartais ilgokai užmirštu ir tai nieko. Norint greičiau, galima gal ir karščiau, bet man patinka, kad galima nesirūpinti.
Jei išskobti viduriukai, cukrų dedu baigiant kepti. Jei pradžioje , tai jis ten verda, išbėga, pribrudnina skardą.

o tai po to ta košę į stiklainius ar čia tik greitam valgymui tinka?
o obuoliai lupti?
Atsakyti