obuoliene su nektarinais pavyko,gavosi tirsta.
Skaidrus obuolių džemas
Nuostabus !!! Ačiū forellei.
5 kg. obuolių
1,5 kg. cukraus
Obuolius nulupti supjaustyti. Suberti į indą,
užpilti cukrumi ir palikti 12 val. Paskui sultis nupilti ir virti kol sutirštės (nugaruos beveik
pusė skysčio). Sudėti obuolius ir pamaišant virti, kol jie pradės blizgėti, (apie 20 min.)
taps skaidrūs. Karštą obuolienę supilstyti į iškaitintus stiklainius.
Skanaus!!!
Papildyta:
Obuolienė su cinamonu
Viską dariau taip pat kaip ir skaidriam obuolių džemui , tik pridėjau 1.5 šaukštelio cinamono ir baigus virti masę sublenderiavau.
Skanaus!!
Nuostabus !!! Ačiū forellei.
5 kg. obuolių
1,5 kg. cukraus
Obuolius nulupti supjaustyti. Suberti į indą,
užpilti cukrumi ir palikti 12 val. Paskui sultis nupilti ir virti kol sutirštės (nugaruos beveik
pusė skysčio). Sudėti obuolius ir pamaišant virti, kol jie pradės blizgėti, (apie 20 min.)
taps skaidrūs. Karštą obuolienę supilstyti į iškaitintus stiklainius.
Skanaus!!!
Papildyta:
Obuolienė su cinamonu
Viską dariau taip pat kaip ir skaidriam obuolių džemui , tik pridėjau 1.5 šaukštelio cinamono ir baigus virti masę sublenderiavau.
Skanaus!!
prasidejo obuoliai, keliu tema
parsiveziau is sodo pintine alyviniu krituoliu, ar verta is ju virti obuoliene? kazkodel esu girdejusi kad is alyviniu obuoliene nestovi ilgai
parsiveziau is sodo pintine alyviniu krituoliu, ar verta is ju virti obuoliene? kazkodel esu girdejusi kad is alyviniu obuoliene nestovi ilgai
stoves,tik ja pirma rekomenduociau valgyti,siaip asmeniskai man stovejo,negedo.
QUOTE(Shiraz @ 2010 08 30, 22:58)
man tai skaniausia obuoliene is alyviniu obuoliu... o darau tokia kaip vaikiska tyrele ipilu i puoda vandens, sudedu luptus pjaustytus obuolius, cukru, cinamona, paverdu kol suminksteja, tada su blenderiu sutrinu ir i stiklainius, tokia ji man pati paciausia
O gal galit proporcijas pasakyt vandens kiek pilate obuolių kiek reikia ir cukraus:)Ačiū
Sveikos,
Labai prasau,pasidalinti savo patirtimi,kaip kepate obuoliene orkaiteje?
Lauksiu,busiu jums dekinga.
Labai prasau,pasidalinti savo patirtimi,kaip kepate obuoliene orkaiteje?
Lauksiu,busiu jums dekinga.
[quote=inessa10,2011 09 27, 13:14]
[quote=Ulė,2011 09 10, 16:58]
Skaidrus obuolių džemas
Nuostabus !!! Ačiū forellei.
Aciu merginos uz recepteli Gavosi tobula obuoliene!
[/quote]
jus man pasakykit ka daryti su tom nupiltom sultim?jas butent virti,kol ju liks puse kiekio ir tada sudeti obuolius ar taip suprantu???
[quote=Ulė,2011 09 10, 16:58]
Skaidrus obuolių džemas
Nuostabus !!! Ačiū forellei.
Aciu merginos uz recepteli Gavosi tobula obuoliene!
[/quote]
jus man pasakykit ka daryti su tom nupiltom sultim?jas butent virti,kol ju liks puse kiekio ir tada sudeti obuolius ar taip suprantu???
QUOTE(petrovna @ 2012 08 27, 21:01)
jus man pasakykit ka daryti su tom nupiltom sultim?jas butent virti,kol ju liks puse kiekio ir tada sudeti obuolius ar taip suprantu???
Aš tai būtent taip ir darau, paverdu kol dalis sulčių išgaruoja, o tada sudedu obuolius, ir verdu toliau ant silpnos ugnies)
Ryt važiuosiu kaiman, tai atsivešiu obuolių ir aviečių, bandysiu iš šio derinuko virti obuolienę
QUOTE(regna @ 2012 08 27, 09:11)
Sveikos,
Labai prasau,pasidalinti savo patirtimi,kaip kepate obuoliene orkaiteje?
Lauksiu,busiu jums dekinga.
Labai prasau,pasidalinti savo patirtimi,kaip kepate obuoliene orkaiteje?
Lauksiu,busiu jums dekinga.
čia man irgi būtų įdomu
Sudedu į skardą ir įpilu truputį vandens. Visai nedaug. Kepu 110-120 temperatūroje. Kepa ilgokai, na link valandos. Priklauso nuo obuolių. Viskas.
Kai kepa tokioj temperatūroje kartais ilgokai užmirštu ir tai nieko. Norint greičiau, galima gal ir karščiau, bet man patinka, kad galima nesirūpinti.
Jei išskobti viduriukai, cukrų dedu baigiant kepti. Jei pradžioje , tai jis ten verda, išbėga, pribrudnina skardą.
Kai kepa tokioj temperatūroje kartais ilgokai užmirštu ir tai nieko. Norint greičiau, galima gal ir karščiau, bet man patinka, kad galima nesirūpinti.
Jei išskobti viduriukai, cukrų dedu baigiant kepti. Jei pradžioje , tai jis ten verda, išbėga, pribrudnina skardą.
QUOTE(amba41 @ 2012 08 29, 10:14)
Sudedu į skardą ir įpilu truputį vandens. Visai nedaug. Kepu 110-120 temperatūroje. Kepa ilgokai, na link valandos. Priklauso nuo obuolių. Viskas.
Kai kepa tokioj temperatūroje kartais ilgokai užmirštu ir tai nieko. Norint greičiau, galima gal ir karščiau, bet man patinka, kad galima nesirūpinti.
Jei išskobti viduriukai, cukrų dedu baigiant kepti. Jei pradžioje , tai jis ten verda, išbėga, pribrudnina skardą.
Kai kepa tokioj temperatūroje kartais ilgokai užmirštu ir tai nieko. Norint greičiau, galima gal ir karščiau, bet man patinka, kad galima nesirūpinti.
Jei išskobti viduriukai, cukrų dedu baigiant kepti. Jei pradžioje , tai jis ten verda, išbėga, pribrudnina skardą.
o tai po to ta košę į stiklainius ar čia tik greitam valgymui tinka?
o obuoliai lupti?