Įkraunama...
Įkraunama...

"Obuolienė"

QUOTE(Soul @ 2010 10 03, 19:35)
Labai patiko  4u.gif . Ačiū už receptuką  4u.gif . Jokių šansų kad nors vienas stiklainis sulauks žiemos  smile.gif .

Nezinau,isviriau sios obuolienes,bet musu seimai nieko gudro g.gif
Nutarem,kad daugiau virti neverta.
Atsakyti
QUOTE(faustina @ 2008 09 17, 18:14)
As dar kitaip verdu ax.gif Niekada neverdu obuoliu kosiu ta pacia diena.Visad ant rytojaus.Palieku kibire pjaustytus obuolius susluoksniuotus su cukrumi.Siemet su slyvom per puse taip dariau.Skanumelis thumbup.gif


As irgi siemet su slyviene maisiau, pasakiskai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Shiraz @ 2010 08 30, 22:58)
man tai skaniausia obuoliene is alyviniu obuoliu... o darau tokia kaip vaikiska tyrele ipilu i puoda vandens, sudedu luptus pjaustytus obuolius, cukru, cinamona, paverdu kol suminksteja, tada su blenderiu sutrinu ir i stiklainius, tokia ji man pati paciausia thumbup.gif


Taip, aš irgi tokią verdu, kai pas mamą būna daug alyvinių obuolių. Tik blenderiu niekada netrinu, ir taip gerai suverda, tik obuolius supjaustau ir užpilu truputį cukraus iš vakaro.
Atsakyti
pasisakysiu ir as;)
siandien dariau obuoliene su kondencuotu pienu, tai musu seimynai nelabai patiko, na o va obuoline tyrele tai pavyko ir labai patiko. Ryt darysiu vel tyreles thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Varusiote @ 2008 09 28, 19:05)
1 kg obuolių
150 g kondensuoto pieno su cukrumi
150 g. cukraus
2 šaukštai malto cinamono

Obuolius pašutiname vandenyje (galima iškepti orkaitėje) ir pertriname per sietelį. Sudedame cukrų, kondensuotą pieną ir maltą cinamoną. Sukrečiame į stiklainius ir kaitiname verdančiame vandenyje apie 20 min. išimtus stiklainius iškart uždarome.

labai sudomina sitas receptukas, reikes isbandyti siemet ax.gif nes labai megstu obuolius su cinamonu smile.gif

Atsakyti
ir aš verdu obuolienę dvi dienas. Vieną-susipjaustau ir cukrum užpilu. Kitą- verdu susidariusį sirupą, kol jo belieka koks trečdalis ir tada sudedu obuolius. Taip verdu ir obuolių sūrius. Privalumas tas-nesvyla.
Paskutinė mano obuolienė su razinom ir Karvutės saldainiais thumbup.gif
Atsakyti
O aš įdedu virdama obuolienę dar aronijos uogų. Priklausomai nuo įmesto kiekio ir spalva atitinkamo sodrumo.
Atsakyti
O aš darau obuolius su pipirmėtėm gaunasi tokie pipirmėčių drebučiai. Supjaustau 2 kilogramus obuolių juos sudedu į puodą įdedu keturias šakelias pipirmėčių ir verdu kol viskas suminkštėja. Vėliau įpilu pusę stiklinės Balto vyno acto (aš naudojau 5%). Vėliau visą masę supili į marlę ir palieku per naktį (bent taip recepte rašė laikyti kol nusivarva sultys), bet aš ir minkštimą pertrinu. Vėliau viską sudėti į puoą įdėti pipirmėčių šakelių ir kiekvienam litrui sulčių 4,5 stiklinės cukraus(man dviem kilogramam obuolių reikėjo nepilnai dviejų kilogramų cukraus). Ir verdi kai užverda penkias minutes po to išimi pipirmėtes ir supilstai į stiklainius.
Man tai pasakiška obuolienė skonis kaip pipirmėčių beje aš obuolienės nemėgstu, net ši man labai patinka. smile.gif
Atsakyti
Gal kas obuoliene su bruknemis verdate g.gif ? Pagalvojau, kad butu labai skanu su paukstiena thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Brigita13 @ 2010 10 01, 10:53)
Dar pamiršau pasakyti,kad 1kg obuolių 1 did apelsinas,tai jo žievę irgi reikia sutarkuoti i puoda,kuriame verdate obuolienę.Vakar kaip tik viriau dvieju rūšių-vieną su apelsinais (gavosi kaip medus,geltona

viriau tokią, ant 8litrų pjaustytų obuolių (kiek čia kilogramais nežinau),dėjau tris didelius apelsinus...skanumėlis wub.gif
Atsakyti
Gal kas obuoliu surio receptuka turite?
Atsakyti
gal jau kas rašė, bet labai gerai obuolienė verdasi orkaitėje.

supjaustai obuolius, užpili cukrumi, priedais (pvz cinamonu). palauki šiek tiek, kad išleistų sulčių (bet ir tai ne visada laukiu). sudedi į puodą su dangčiu ir kepi 200C orkaitėje. jokio maišymo, jokios terlionės, jokio svilėsio. kepu iš akies (nes kepu stikliniame puode. pamatau, kad jau sukėpė ir traukiu lauk) ~30-60 min.
Atsakyti